Monster Tale Ultimate aangekondigd voor de Nintendo 3DS eShop Nieuws | 28 maart 2015 19:26 | Auteur: Erik | Bron: Nintendo Force

Er komt een nieuwe actievolle 2D-platformer naar de virtuele winkelketen van de Nintendo 3DS.

Monster Tale Ultimate is een opgefriste versie van het spel 'Monster Tale' dat in 2011 voor de Nintendo DS verscheen. Deze versie moet een aantal tekortkomingen uit het origineel wegpoetsen en verschijnt vooralsnog voor de Nintendo 3DS eShop.

Het spel is een 2D-platformer dat veel elementen leent van een zogenoemde Metroidvania. In de game wordt bijvoorbeeld niet een lineair pad gevolgd, maar doorkruis je meer complexe omgevingen. Je kruipt in de huid van het jonge meisje Ellie, die verdwaald is in de Monster World. Haar doel is om haar weg naar huis weer te vinden en om daarnaast ook nog even deze wereld van zijn verdoemenis te redden. Hiervoor krijg je ook hulp van je monsterlijke metgezel Chomp, die je ook in een bepaalde mate kunt 'trainen' en verzorgen.

1


De focus in Monster Tale Ultimate ligt veel op de actie. Elliot wordt gaandeweg steeds sterker en verkrijgt meer krachten. Ze kan bijvoorbeeld wild om haar heen schoppen en vuurballen schieten. Chomp houdt huis op het tweede scherm, waar je hem via het touch screen commando's kan geven. Als ie genoeg kracht heeft verzameld, staat die Elliot op het bovenste scherm bij in de strijd.

Deze nieuwe versie van Monster Tale is grotendeels gefundeerd op het origineel, maar krijgt wel betere graphics, een stereoscopisch 3D-laagje en gloednieuwe muziek. Ook zullen er extra gebieden toegevoegd worden en moet het spel iets meer gebalanceerd worden. Zo gaat de titel bijvoorbeeld minder leunen op 'backtracking', iets wat nogal een euvel in zijn voorganger. Behalve het artwork in dit bericht, zijn er nog geen nieuwe beelden vrijgegeven.

Monster Tale Ultimate moet vermoedelijk rond deze lente naar de Nintendo 3DS eShop komen. Ontwikkelaar DreamRift probeert tevens een publisher te vinden voor een retailversie.
Next articleXeodrifter maakt zich klaar voor een Europese release Previous articleFuturistisch freerunnen in Early Access-trailer Hover: Revolt...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Monster Tale Ultimate

Platform: Nintendo 3DS eShop
Genre: 2D-platformer
Ontwikkelaar: DreamRift
Uitgever: DreamRift
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: Q2 2015

Screenshots