Atlus over de ontwikkeling van Shin Megami Tensei X Fire Emblem Nieuws | 02 april 2015 08:49 | Auteur: Thomas S. | Bron: Atlus

Producer Shinjiro Takada van Atlus geeft enkele details vrij omtrent te lastige ontwikkeling van Shin Megami Tensei X Fire Emblem.

Fire Emblem en Shin Megami Tensei zullen samen in één game verschijnen voor de Wii U. Shin Megami Tensei staat bekend om haar role playing game ervaring terwijl de Fire Emblem-serie bekend staat om haar strategische inzichten en haar turn based gevechtssysteem. Shin Megami Tensei X Fire Emblem zal van beide series elementen gebruiken, maar krijgt officieel het genre RPG mee.

5

Nadat we vannacht nieuwe beelden te zien kregen van deze unieke combinatie van games heeft een producer bij Atlus wat nieuwe informatie over het ontwikkelproces vrijgegeven. Zo verontschuldigt hij zich voor het feit dat we zo lang niets van het spel te zien hebben gekregen en legt hij uit dat het lastig was om de Fire Emblem-elementen in de game te verwerken (vertaald):

"Hallo allemaal! Ik ben Shinjiro Takada, producer bij Atlus. Normaal gesproken werk ik alleen aan games in de Devil Survivor-serie, maar bij deze nieuwe titel, Shin Megami Tensei X Fire Emblem, ben ik ook ingezet als producer.

Na twee jaar wachten vonden we het eindelijk tijd om de game aan het publiek te laten zien. Het is het resultaat van een intensief samenwerkingsverband met Nintendo. Ik denk dat het spel voor veel mensen uiteindelijk anders heeft uigepakt dan ze oorspronkelijk hadden gedacht. In het begin was het erg moeilijk om de aspecten van Fire Emblem in de game te verwerken, maar door continu overleg met Nintendo hebben we geprobeerd het gevoel van die serie ook in deze crossover terug te laten komen.

In de nieuwe trailer is het nog niet helemaal duidelijk hoe gameplay of personages uit Fire Emblem een rol gaan spelen, maar hier maken we in de toekomst meer informatie over bekend. De personages zijn trouwens ontworpen door toi8 (een bekende designer in Japan), die we gevraagd hadden om met dit project mee te werken. Ookal kent Shin Megami Tensei X Fire Emblem zijn eigen wereld met kleurrijke graphics, wilden we de game ook toegankelijk maken voor fans van beide series en hier hebben we bij de ontwikkeling van de personages rekening mee gehouden.

Hoewel de ontwikkeling nu wel zijn hoogtepunt heeft bereikt, is er nog steeds een lange weg te gaan. We zijn hard aan het werk om deze nieuwe game af te leveren aan onze fans en we hopen dat jullie er allemaal naar uit kijken!"


Shin Megami Tensei X Fire Emblem verschijnt in de tweede helft van dit jaar in Japan. Een Europese releasedatum is vooralsnog niet aangekonigd.

< >
Next articleUpdate beschikbaar voor alle Pokémon-spellen op Nintendo 3DS Previous articleOver een kleine maand verschijnt Puzzle & Dragons in Europa

Reacties van gebruikers

Avatar
Niek | 02 april 2015 09:16 | #249154
collapse
Voor de WiiU? Ik dacht dat deze game voor de 3DS uit zou komen. Ziet er dus toch niet zo uit alsof de WiiU dood is.

I like this Holy
Avatar
yjahmesio | 02 april 2015 11:00 | #249169
Reactie op post #249154 van Niek
collapse
De 3DS krijgt een nieuwe Fire Emblem, maar deze game is inderdaad alleen voor de WiiU, en komt waarschijnlijk net als Zelda in 2016 uit. Geloofde jij dat de WiiU dood zou zijn? Nintendo NX komt in 2017 uit, tenzij we dit jaar op de E3 iets over horen.
Avatar
Niek | 02 april 2015 21:43 | #249273
Reactie op post #249169 van yjahmesio
Nee, ik heb nooit gelooft dat de WiiU dood was. Maar zoals sommige over de WiiU praten na de aankondiging van de NX lijkt het er al op dat de WiiU al begraven is en er bloemetjes op groeien.
Avatar
Fl@ppy2 | 02 april 2015 14:03 | #249198
collapse
Zie niks terug van Fire Emblem in de trailer...Ben niet erg enthousiast.
Avatar
yjahmesio | 02 april 2015 14:24 | #249212
Reactie op post #249198 van Fl@ppy2
Heb je het gelezen? Fire Emblem gedeelte gaan ze later tonen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Tokyo Mirage Sessions #FE

Platform: Wii U
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Atlus
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 24 juni 2016

Screenshots