Nintendo Direct 02.04.2015 - de nabeschouwing Special | 02 april 2015 18:00 | Auteur: Nathan

De Nintendo Direct van gisterenavond: na afloop lag ik wakker van de adrenaline. Wat een aankondigingen!

Ik begon de uitzending met enige scepsis. De Nintendo Direct van 14 januari had al een aantal mooie momenten en ik verwachtte dat het deze ronde in kwestie van trailertje hier, releasedatum daar zou worden. Er waren genoeg games aangekondigd voor de komende maanden, alleen de releasedata ontbraken nog. Echter, nu, nadat deze Nintendo Direct heeft plaatsgevonden ben ik weer de Nintendo-fanboy die ik bij de release van Mario Kart 8 of Super Smash Bros. for Wii U was. Shibata is mijn Sinterklaas. En ik zal uitleggen waarom!Are you ready for the next battle?
Laten we bij het begin beginnen. De Nintendo Direct begon met een spectaculaire openingstrailer omtrent Mewtwo. De Pokémon met nummer 150 wordt door vele fans, waar ik er één van ben, al sinds de aankondiging van de vechtspellen gemist en nu is eindelijk duidelijk geworden dat hij vanaf 15 april kan worden gedownload in Super Smash Bros. door Club Nintendo-leden. Andere spelers zullen een weekje langer moeten wachten en hem moeten kopen. Ik ben echter niet zo'n Super Smash Bros.-fanaat die elk personage dat ooit op deze wereld is ontworpen in Super Smash Bros. wil kunnen spelen, maar met Mewtwo ben ik blij. Lucas en de betaalde kostuums voor de Mii-vechters echter zullen waarschijnlijk schitteren in afwezigheid op mijn Wii U. In ieder geval begon de uitzending lekker: degenen onder ons die langzaam in slaap dreigden te vallen waren met deze frisse opener ook weer wakker geschud. Wat we echter niet wisten, is dat het echte vuurwerk nog moest komen...Nieuwe modus
Ik hou van erg veel verschillende soorten games, maar de hype is bij mij toch net iets groter bij RPG's, actiespellen, en Splatoon als uitzondering die de regel bevestigt. En juist de laatstgenoemde game kwam na een kwartier kijken aan bod. Ik ben absoluut geen fanatieke speler van shooters, maar Splatoon heeft een bepaalde charme die mij wel aanstaat. Ik wil graag meer weten en ik was vooraf aan deze Nintendo Direct dan ook vooral benieuwd naar de nog onaangekondigde modi. Extra stages en wapens maakten mij dan ook niet erg veel uit. En daar was Sinterklaas Satoru Shibata die, na verleidelijk zachte Yarn Yoshi-amiibootjes te showen die mij mijn keuze om geen amiibo te kopen doen heroverwegen, mij flink liet genieten van de spetterende actie van de lokale multiplayermodus van Splatoon: de Battle Dojo. Eén speler speelt met de Wii U GamePad en zijn of haar tegenstander speelt op de tv. Het doel is om ballonnen kapot te schieten. Nog even wachten tot de E3 voor meer informatie, want hoewel we nu meer over het spel te weten zijn gekomen, was het snoep niet in zulke getale aanwezig dat we er echt van genoten hebben. Misschien weet Shibata ons met iets anders verrassen.Is this real life, is this just fantasy?
Helaas kwamen na Splatoon een aantal indiegames en Virtual Console-titels. Daar heb ik op zich niks tegen, maar het is niets waar ik me mee vermaak. Tijd om even wat te drinken te halen dus, terwijl je al luisterend nog het één en ander meepikt. Snel, snel, want voor je het weet is de beste man alweer bij het volgende onderwerp. Na een heleboel Wii-spellen te hebben behandeld die binnenkort in de Wii U eShop zullen verschijnen, viel daar ineens een stilte. “Please take a look at this”. En toen de video startte, dacht ik al “Meen je dit, Shibata? Is dit werkelijk dat spel waarvan iedereen al maanden, zo niet jaren zegt dat het project afgeschoten is?” Ja, het was waar. De crossover van mijn twee favoriete RPG-franchises zal toch verschijnen voor de Wii U! Shin Megami Tensei x Fire Emblem is een feit! De mede-redactieleden kunnen het jullie navertellen. De aankondiging was gedaan, Shibata bevestigde het toch een keer en na een kort moment barstte de fanboy in mij los. Wat heb ik toentertijd naar deze game uitgekeken! Wat was ik teleurgesteld toen ik hoorde dat deze game waarschijnlijk nooit werkelijkheid zou worden, maar wat ben ik ontzettend blij dat ik binnenkort dan deze game, de game die de moderne setting van Shin Megami Tensei met de middeleeuwse oorlogsstrategie van Fire Emblem verbindt, toch zal kunnen spelen! Ik kan niet wachten!

33


Weer eens kunnen griezelen
En toen ging Shibata, die Japanse Sinterklaas, ineens in sneltreinvaart verder met het aanreiken van het volgende cadeau. De enige first-party game van Nintendo voor de Wii U die niet buiten Japan was verschenen. Ik snapte niet hoe Nintendo ons games kon achterhouden voor een console die enorme periodes van droogte kent. En hoewel ik de kans op de aankondiging van deze game voor Europa groter achtte dan die van Shin Megami Tensei x Fire Emblem, kon ik mijn geluk helemaal niet meer op toen Shibata – in stijl – bekendmaakte dat het vijfde deel van de Project Zero-serie dit jaar nog in Europa zal verschijnen voor de Wii U. De survival-horrorgame waar niet het lood van een kogel maar de lichtflits van de camera van de Wii U GamePad je laatste redmiddel is. Ik begon oprecht even te twijfelen of dit geen uitgestelde 1-aprilgrap was. Het tweede moment in vijf minuten dat de fanboy in mij overheerste was een feit.

Twee voor mij geweldige aankondigingen voor de Wii U waren er twee meer dan ik had gehoopt. Echter heeft Nintendo nog een apparaat te voorzien van een goede line-up, de Nintendo 3DS. Dit deel van de uitzending was echter wel een stuk zakelijker: been there, done that. Met de korte trailers van Azure Striker Gunvolt, Mighty Gunvolt, Box Boy!, Pokémon Rumble World, de nieuwe features van het StreetPass Mii Plaza en Puzzle & Dragons Z + Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition werden veel softwaretitels in korte tijd behandeld. Toen was het echter tijd voor het echte werk.Wat als...?
Nadat de game aan het begin van dit jaar werd aangekondigd, werd ons vannacht getoond hoe het verhaal van Fire Emblem if, zoals de Nintendo 3DS-game in Japan heet, is opgebouwd. Het verhaal in de game kun je namelijk op twee manieren volgen. Het spelerspersonage, dat je zelf mag creëren, is geboren in het vredelievende koninkrijk Hoshido, maar opgegroeid in het oorlogszuchtige Nohr. Aan jou de keuze of je loyaal blijft aan Nohr of dat je toch terugkeert naar je echte familie in Hoshido. Je keuzes hebben invloed op de ontwikkeling van het verloop en einde van het verhaal en de ik als role-playing gamer kan hier alleen maar van smullen. Deze game combineert de Fire Emblem-gameplay met een verhaal met een interessant plot en een fantastische structuur. De perfecte formule voor een overweldigende Strategy RPG. Helaas moeten we waarschijnlijk nog meer dan een jaar wachten totdat deze game ook daadwerkelijk in de winkels zal liggen.Nog iets anders dan RPG's?
Voor mij bestond deze Nintendo Direct vooral uit DLC, updates van informatie van spellen waar we al veel van weten, amiibo en RPG's. Echter moet ik van mijzelf zeker ook de Animal Crossing x Mario Kart 8 DLC aanhalen. Waar ik zeker veel plezier heb beleefd aan het eerste pakket met DLC voor Nintendo's nieuwste racer, vond ik de banen behoorlijk standaard. Waar in het eerste DLC-pakket de muntjes in het Hyrule Circuit door rupees waren vervangen en de standaardmuziek door The Legend of Zelda-muziek, werd ik daar bij de aankondiging niet zo door overweldigd als door de verschillende seizoenen van de racebaan van Animal Crossing. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar alle andere banen en de voertuigen in het pakket. Daarbij komt dat deze nieuwe features niet pas in mei maar al over drie weken te downloaden zijn! Toen Iwata ook nog eens de nieuwe moeilijkheidsgraad en motorinhoud van 200cc aankondigde, wist ik zeker dat ik de rest van de nacht geen oog meer dicht zou kunnen doen. Zoveel om over na te denken, zoveel om naar uit te kijken. En dan te bedenken dat, als het mee zit, ditzelfde verhaal zich over ruim twee maanden op de E3 zal herhalen...
Next articleAfbeeldingen van Splatoons amiibo en van speciale wapens en... Previous articleThe Binding of Isaac: Rebirth komt naar de Nintendo 3DS eShop...

Reacties van gebruikers

Avatar
nintendo23 | 02 april 2015 18:05 | #249242
collapse
Wat ik van de direct vond waren weinig grootste aankondigingen maar wel heel veel duidelijkheid we weten nu eindelijk wanneer de games uitkomen. En dat is goed om te horen. Wel vond ik het jammer dat er zoveel tijd aan een dlc trailer is besteed. En dat ipv van een grootste aankondiging ze afsloten met de 200c van Mario Kart. En 10 euro voor ds en N64 spellen is lachwekkend.

Maar wel moet Nintendo echt nog vlammen op de E3 want de software is het oke en best goed. Maar het mist aan de line up echt knallers. Dus ik hoop dat de E3 positief verast.
Avatar
Tobias | 02 april 2015 21:28 | #249272
Reactie op post #249242 van nintendo23
€10,- voor de ds-spellen is nog redelijk, ik ben het wel met je eens over de n64-games
Avatar
Hyrule-Warrior | 02 april 2015 18:10 | #249245
Weetje hoe erg ik nog steeds blij ben met deze aankondiginen op zelda na:

Project Zero U
Fire Emblem
Attack on Titan
Avatar
PaulV1999 | 02 april 2015 18:13 | #249246
Mooie beschrijving van jouw belevenis van deze Direct!
Ook ik vond deze Direct héél tof, met name door Super Smash Bros en Mario Kart 8.
Wel leuk dat zo'n uitzending je zo kan boeien door 2 spellen waar je al zo veel uren in hebt gestoken! Wink
Avatar
nintendo23 | 02 april 2015 18:17 | #249248
collapse
Maar door het gebrek aan Star Fox het afgelopen jaar verwacht ik wel een grootste E3 onthulling. En het was in ieder geval stuk beter dan de direct van Januari ook al was daar heel weinig voor nodig. Ik ben ook benieuwd wanneer Nintendo hun E3 plannen bekent gaat maken.
Avatar
Ricardo | 02 april 2015 18:55 | #249252
Reactie op post #249248 van nintendo23
Op de E3 zal op zijn minst wel een aankondiging gedaan worden, waarschijnlijk wel meerdere ook.
Avatar
Ricardo | 02 april 2015 18:42 | #249251
In het gameprofiel van SMT x FE (rechts naast het artikel) staat een foutje. Er staat "Altus," wat natuurlijk "Atlus" moet zijn.
Verder een leuke nabeschouwing! Het vat alles goed samen.
Avatar
djdadream | 02 april 2015 18:56 | #249253
Ik ben door deze Direct nog meer in Splatoon gaan geloven, meteen deze ochtend Splatoon met Amiibo gereserveerd! Dit geld ook voor Yoshi Woolly World, en meteen die andere 2 gekleurde Yoshi Amiibo's gereserveerd. MK8 ga ik met de DLC zeker weer 2 a 3 weken dagelijks spelen, en ook de game Puzzle & Dragons Z gereserveerd.

Waar ik wel teleur gesteld over ben, is dat er geen release datum/maand van xenoblade chronicles x bekend gemaakt is. Dat betekend dat dit een titel van het najaar of winter word, dan ben ik bang dat deze gaat ondersneeuwen bij de jaarlijkse grote najaars titels.
Avatar
Pietertje | 02 april 2015 19:10 | #249256
Ben het niet met je eens. Ik vond het best tegenvallen, eigenlijk. De hoogtepunten waren SMTxFE, Fire Emblem If, Smash en 200cc. Verder griezelig veel amiibo/DLC (5 euro voor een verjaardagskalender en VIP-room voor je Miis?!). Het lijkt bijna alsof Nintendo richting de DLC/microtransactiemarkt begint te buigen.
Avatar
koekiemonster | 02 april 2015 20:25 | #249266
collapse
Het hoogtepunt was de bevestiging dat de game die ze vorig jaar hebben aangekondigd nog bestond. Vond het dus vrij karig allemaal.. en Amiibo in werkelijk elke scheet van Nintendo is een beetje overkill, of zijn we hier nog steeds lyrisch over?
Avatar
nintendo23 | 02 april 2015 20:36 | #249267
Reactie op post #249266 van koekiemonster
Koekie wat had je dan verwacht 10 nieuwe aankondigen. En welke game aankondigen zijn door de andere partijen gedaan? Vergeten dat we over 2 maanden een een E3 hebben.
Avatar
koekiemonster | 02 april 2015 22:27 | #249277
collapse
Gewoon, nieuwe games en datums voor al hun games. X is nu 8x getoond ofzo en heeft nog steeds geen datum. Daarnaast sta ik niet echt te springen om dure dlc, crappy dlc en 2 biljard amiibo.

Meh dus. En niks dat het uitstel van Zelda goed maakt. 2015 beslaat zodoende vrijwel alleen niche-games.
Avatar
nintendo23 | 02 april 2015 22:30 | #249279
Reactie op post #249277 van koekiemonster
collapse
Nogmaals Sony en Microsoft welke nieuwe games hebben die aangekondigd Ea, Ubisoft, 2K, Bethesda, Take two, Warmer Bros etc welke nieuwe games hebben hun aangekondigd. Nintendo heeft op Xenoblade X na duidelijkheid gegeven wanneer hun games komen. En nieuwe aankondigen krijg je zeker as E3. Krijg je ze daar niet dan mag je klagen.
Avatar
offensive | 02 april 2015 22:47 | #249281
Reactie op post #249279 van nintendo23
collapse
nieuwe aankondigen krijg je zeker as E3. Krijg je ze daar niet dan mag je klagen


Jij klaagt het hele jaar al?

Maar wij mogen pas klagen als ze op de E3 geen nieuwe aankondigingen doen. Ook niet eerlijk.
Avatar
nintendo23 | 02 april 2015 22:57 | #249286
Reactie op post #249281 van offensive
collapse
Worden jullie niet moe van je constante gezeik over mij. Ik klaag over dingen die niet goed gaan. Ja en ook in deze direct zaten belachelijke dingen. Maar als Nintendo geen ontzettende domme beslissingen neemt hoor jij mij niet klagen. Maar als ze hun belangrijkste Wii u game voor de E3 thuis laten moet ik dan roepen jeej wereld besluit.

Nu op deze direct werd er duidelijkheid gegeven een direct op een enkele na staan nooit te boek als een presentatie met aankondigingen daarvoor is de E3 in het leven geroepen.
Avatar
JORISGUY7XD | 02 april 2015 23:43 | #249294
Reactie op post #249286 van nintendo23
Volledig mee eens!
Avatar
yjahmesio | 02 april 2015 22:48 | #249282
collapse
Het was een ik direct, met veel informatie, en het was duidelijk. Maar het was wel duidelijk dat ze meer voor de aE3 laten.

Er is een tweet dat Retro studio's nieuwe game , eejn nieuwe engine gaat gebruiken. Die game gaan we waarschijnlijk op de E3 zien. Het is geen Donkey Kong, ik gok dus op een Metroid of misschien nieuwe IP.

ik hoop ook nieuwe game van nextlevel game te zien, Starfox is al zeker. Ik hoop op de E3, Diddy Kong racing, Nextlevel games, Retro studio's, te zien, dan zou ik happy zijn.
Avatar
nintendo23 | 02 april 2015 23:01 | #249289
Reactie op post #249282 van yjahmesio
collapse
Als je zulke dingen plaats. Plaats dan de desbetreffende tweet. En ik denk niet dat Retro studio's hun game op de E3 al komt. Of ze hebben een 2e studio. En hun game op die nieuwe engine kan best een Dk game zijn maar maybe een vervolg op Dk64. Diddy Kong racing 2 zou dope zijn maar ik denk eerder aan een nieuwe Luigi Mansion van Next Level games. En Star Fox moet nu weer zeer epische aankondiging krijgen.
Avatar
yjahmesio | 02 april 2015 23:06 | #249292
Reactie op post #249289 van nintendo23
https://twitter.com/Doctor_Cupcakes/status/583694290821447680
Avatar
charlie1 | 03 april 2015 01:51 | #249301
Reactie op post #249282 van yjahmesio
collapse
De kans op een metroid is groot, want 2016 viert samus zoals link ook haar 30ste verjaardag. De metroid fanbase is misschien kleiner dan de zelda maar een trouw publiek voor nintendo.

Ik verwacht dat metroid wordt aangekondigd en volgend jaar op de markt wordt gebracht.
Avatar
nintendo23 | 03 april 2015 13:47 | #249334
Reactie op post #249301 van charlie1
Ik mag hopen dat het dit jaar komt. Aangezien Metroid wel een serie is die het gemis van Zelda kan opvangen zonder Zelda, Mario en Metroid wordt het op Star Fox na toch echt een karig najaar. En Star Fox moet wel super episch zijn wil het deze series kunnen vergeten.
Avatar
yjahmesio | 02 april 2015 22:54 | #249285
collapse
Avatar
nintendo23 | 02 april 2015 23:06 | #249291
Reactie op post #249285 van yjahmesio
collapse
Dan nog Retro studio's heeft bijna 4 jaar over Tropical Freeze gedaan. Hoe kun je dan er vanuit gaan dat ze binnen nu en 2 jaar een game klaar hebben. Mij een raadsel. Ja je gaat hun project dit jaar alleen zien wanneer ze een 2e team hebben.
Avatar
yjahmesio | 02 april 2015 23:09 | #249293
Reactie op post #249291 van nintendo23
collapse
we gaan het alleen zien denk ik meer niet, eind volgende jaar komt het uit . Misschien krijgen ze hulp bij het maken, weet je toch nooit We zullen het zien op de E3.
Avatar
nintendo23 | 03 april 2015 00:39 | #249297
Reactie op post #249293 van yjahmesio
collapse
Nintendo show geen Zelda die eind 2016 uitkomt. Maar wel Retro studio's game. Beetje onlogisch lijkt mij.
Avatar
yjahmesio | 03 april 2015 10:27 | #249315
Reactie op post #249297 van nintendo23
collapse
En toch denk ik dat wij een Zelda trailer krijgen te zien. Zelda zou speelbaar zijn, nu dus niet meer, of ze het echt helemaal niet meer laten zien, moet nog blijken. Nintendo zegt vaker dingen, en dan verrassen ze ineens, dus ik hoop toch een trailer te zien. Dus een trailer van Retro Studios zou best kunnen, gewoon om te laten zien waar ze mee bezig zijn.
Avatar
nintendo23 | 03 april 2015 13:50 | #249335
Reactie op post #249315 van yjahmesio
Ja heel mooi maar we hebben ook aankondigen nodig over games die dit najaar gaan uitkomen. Want met alleen Star Fox ga je het niet redden in de najaar periode. Dus beter heeft Retro de Metroid game al dit jaar klaar.
Avatar
yjahmesio | 03 april 2015 11:01 | #249318
Reactie op post #249297 van nintendo23
collapse
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=458438
http://www.zeldainformer.com/news/retro_studios_is_working_on_a_crowning_achievement_game_hires_uncharted_3_a#.VR5WK9ysWzY

Retro Studios heeft grote ontwikkelaars ingehuurd voor een game, ontwikkelaars van Naughty Dogs etc etc, en dat was niet voor Donkey Kong, dus zou mij niks verbazen als ze bij Retro inderdaad twee teams hebben, ene team maakte Donkey Kong terwijl andere met een nieuwe Ip of een Metroid bezig was. In dat geval zou het zomaar kunnen, dat we wel op de E3 dit jaar wat er van zien, maar ik denk dat het volgend jaar wordt. Na Donkey Kong zijn ze weer mensen gaan inhuren, is dat niet een beetje verdacht?

De game waar Retro Studios mij bezig is komt sowieso niet op de NX, ook de game waar Next Level games mee bezig is komt niet op de NX, want ze zijn nu al bijna 3 a 4 jaar mee bezig. Dus voor de mensen die echt dachten, dat Nintendo de WiiU heeft afgeschreven, moeten dat vooral blijven denken....

Next level games project zou zomaar deze jaar uit kunnen komen,
According to the LinkedIn profile of Devon Blanchet, a lead designer at the company, there's a "top secret" game that's been in the works since October 2012.

http://www.nintendolife.com/news/2013/03/next_level_games_has_a_top_secret_title_in_development
Avatar
nintendo23 | 03 april 2015 11:59 | #249323
Reactie op post #249318 van yjahmesio
collapse
Dat ze een 2e team hebben zou best kunnen maar dan zien we alleen beelden van de gane als hij dit jaar uit komt. Waarom zouden we wel iets van deze game zien die pas eind vol jaar uitkomt en niet van Zelda? En als Metroid al in ontwikkeling is voor de Wii u na Dkc Returns. Heb je best kans dat dit de geheime najaar klapper is ipv Zelda. En wessel dat ze met een nieuwe game bezig zijn is idd al bekend. Maar niet dat het op een nieuwe engine draait
Avatar
yjahmesio | 03 april 2015 13:00 | #249330
Reactie op post #249323 van nintendo23
Op YouTube werd al jaar geleden gemeld, dat retro bezig zou zijn met metroid, wat op een nieuwe engine draait. was een video van playeressence , hij had het weer van iemand gehoord, maar mocht natuurlijk zijn naam niet noemen . Dus het is inderdaad mogelijk dat, deze game kan inderdaad zelda plek overnemen.
Avatar
nintendo23 | 02 april 2015 23:02 | #249290
collapse
http://www.gamequarter.be/nieuws/retro-studios-werkt-aan-onaangekondigde-game
Avatar
HooksinVincent | 03 april 2015 08:53 | #249305
Reactie op post #249290 van nintendo23
collapse
Thank you captain...

Dat was al bekend in 2013 bekend gemaakt.
Avatar
yjahmesio | 03 april 2015 10:30 | #249316
Reactie op post #249305 van HooksinVincent
Volgens mij nog langer zelfs, het lijkt er op dat ze bij Retro 2 studios hebben. Ze hadden ontwikkelaars ingehuurd voor een game, die online mogelijk heden heeft etc etc. Ik denk dat die volgend jaar uitkomt, je zou haast denken dat het een Metroid game is, vanwege 30ste jaar bestaan ervan.
Avatar
nintendo23 | 03 april 2015 12:35 | #249329
Reactie op post #249305 van HooksinVincent
Haha sorry had het tegen jou maar zei wessel excuses
Avatar
yjahmesio | 03 april 2015 11:16 | #249319
Sommige mensen moeten hier maar eens naar kijken, dit is wat ik precies bedoel over Nintendo Direct's.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Fire Emblem Fates: Birthright

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Strategy RPG
Ontwikkelaar: Intelligent Systems
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 20 mei 2016

Fire Emblem Fates: Conquest

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Strategy RPG
Ontwikkelaar: Intelligent Systems
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 20 mei 2016

Mario Kart 8

Platform: Wii U
Genre: Kart Racing
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 12
Releasedatum: 30 mei 2014

Project Zero: Maiden of Black Water

Platform: Wii U
Genre: Survival horror
Ontwikkelaar: Koei Tecmo / Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 30 oktober 2015

Splatoon

Platform: Wii U
Genre: Third-Person Shooter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 8
Releasedatum: 29 mei 2015

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Fighting
Ontwikkelaar: Namco Bandai
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 4
Releasedatum: 03 oktober 2014

Super Smash Bros. for Wii U

Platform: Wii U
Genre: Fighting
Ontwikkelaar: Namco Bandai
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 8
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 4
Releasedatum: 28 november 2014

Tokyo Mirage Sessions #FE

Platform: Wii U
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Atlus
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 24 juni 2016