De Nintendo eShop-favorieten van de redactie Special | 07 juni 2015 12:00 | Auteur: Nathan

Inleiding
Vandaag is het exact vier jaar geleden dat de Nintendo eShop lanceerde in Europa!

Op 7 juni 2011 lanceerde Nintendo de Nintendo eShop in Europa. Waar deze toen alleen bereikbaar was via Nintendo 3DS-systemen, maakt de Wii U sinds de release van de console ook gebruik van deze digitale winkel. De opvolger van WiiWare en DSiWare wist een aantal dingen te veranderen en te verbeteren. Zo betaal je in de Nintendo eShop niet met speciale Nintendo Points maar met de valuta van je eigen land, in ons geval: de euro. Daarnaast worden de games niet meer ingedeeld in vaste prijsklassen, maar kunnen ontwikkelaars zelf de prijs van hun game bepalen. Naast tekstuele uitleg en screenshots, kunnen de bedrijven achter de digitale spellen hun product in de Nintendo eShop ook promoten met trailers en andere video's. Ten slotte zijn uitgevers in staat updates en downloadbare content van hun games aan te bieden in Nintendo's virtuele winkel. Sinds augustus 2012 biedt Nintendo ontwikkelaars tevens de mogelijkheid om hun grote spellen met een fysieke release digitaal te verkopen in de Nintendo eShop. De Japanse gigant nam de andere uitgevers op sleeptouw door met New Super Mario Bros. 2 de allereerste game met retailversie als downloadsoftware aan te bieden.

nintendoeshopwiiu3ds


Zowel de Nintendo 3DS als de Wii U hadden een zwakke lanceerperiode, maar inmiddels zijn indie-developers actief hun spellen aan het ontwikkelen voor en porten naar deze systemen. Sommige games verschijnen zelfs voor beide apparaten. De skateboardgame OlliOlli was drie maanden geleden de allereerste game in de Nintendo eShop die deze volledige cross-buy tussen de Nintendo 3DS en de Wii U ondersteunde. Vele andere games bieden kortingen aan op de tweede versie. Vier jaar na lancering lijkt het nu beter te gaan met de Nintendo eShop dan ooit tevoren. De afgelopen vier jaar zijn er honderden games verschenen in Nintendo's digitale winkel. Daarom hebben wij onze favoriete games die alleen digitaal in Europa zijn verschenen op een rijtje gezet, verdeeld in een categorie van games die goedkoper zijn dan tien euro en een categorie van games die duurder zijn dan tien euro.

Klik hier om de lijst met onze favoriete Nintendo eShop-games te bekijken!
Next articleXSEED Games kondigt E3-lineup aan Previous articlePopoloCrois Farm Story wordt gelokaliseerd, Europese release...

Reacties van gebruikers

Avatar
Ricardo | 07 juni 2015 16:33 | #251898
Leuke special. Mijn favorieten zijn Pullblox (3ds en wii U), Trine, Trine 2 en Edge.
Avatar
Duncan | 07 juni 2015 17:41 | #251899
Ik beleef momenteel veel plezier aan Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy.
Avatar
Rico B. | 07 juni 2015 17:57 | #251900
Mijn pareltje van dit moment is Stealth Inc. 2 A Game of Clones.
Avatar
Jordy B. | 07 juni 2015 21:38 | #251904
Affordable Space Adventures is een geniale co-op. Zeer van genoten haha xD.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.