Vooruitblik E3 2015 - Deel II Special | 14 juni 2015 12:30 | Auteur: Erik

Vooruitblik E3 2015 - Verwachtingen Nintendo
Nintendo is altijd een beetje vaag geweest als het gaat om de E3. Toch lijken we dit jaar zelfs nog wat meer in het duister te tasten. De afgelopen weken hebben ze, middels Nintendo Directs en diverse statements, vooral benadrukt wat ze juist niet gaan laten zien. Zo zijn de NX en – spijtig – The Legend of Zelda Wii U uit den boze. Maar ook ‘kleinere’ aankondigingen sijpelen allemaal nog voor het grote evenement naar buiten. Maar waar zouden ze deze E3 dan mee op de proppen komen? Wij hebben onze glazen bol erbij gepakt en komen met onze verwachtingen.

Animal Crossing (Wii U)
Verwachting: Q4 2015
Dat deze pittoreske levenssimulator zich na deze E3 een weg baant naar de Wii U, lijkt bijna een zekerheid. Animal Crossing is uitgegroeid tot één van Nintendo’s meest populaire franchises en heeft sinds de Nintendo GameCube elk platform van het bedrijf aangedaan. Een fris HD-sausje zou de serie niet misstaan. Toch zijn er daarnaast nog een hoop indicaties die naar een vervolg uitwijzen. Zo hintte de producer een aantal weken geleden indirect al naar een Wii U-versie. Daarnaast staat Animal Crossing: Happy Home Designer in de planning voor de Nintendo 3DS, welke speciale amiibo-kaarten ondersteunt. Die worden ongetwijfeld niet alleen gebruikt in dat spel. Nee, Animal Crossing Wii U wordt dit jaar onthuld en verschijnt waarschijnlijk tegen de feestdagen. Het zou ons overigens niets verbazen als je de huisjes die je in Happy Home Designer inricht, straks ook op je Wii U kunt bewonen.

2473-Animal-Crossing-Lets-go-to-the-City-Wii-10


Star Fox Wii U (Wii U)
Verwachting: Q4 2015
De nieuwe Star Fox is nog helemaal gehuld in mysterie. We weten dat het spel op een slimme manier gebruik gaat maken van de Wii U GamePad, maar veel meer dan dat is nog niet bekend. Gezien hij op de planning staat voor dit jaar, verwachten we dat de vos deze E3 al onze vragen beantwoordt. Het lijkt er in ieder geval op dat het een spiritueel vervolg op Lylat Wars gaat worden, gezien Miyamoto al heeft aangegeven dat de focus op airwings ligt. De Wii U GamePad vervult hierbij een bijzondere functie bij het bewegen van je vliegtuig en van je perspectief op het speelveld. We verwachten dat we op de E3 meer te weten komen over het verhaal, hoe de amiibo worden gebruikt, de personage en het uiterlijk van de game. En hoe past Project Giant Robot in dit geheel? Nintendo heeft in ieder geval bevestigd dat hij speelbaar is op de beursvloer!

Super Mario (Wii U / Nintendo 3DS)
Verwachting: Q4 2015 / 2016
Zal de besnorde loodgieter, naast Mario Maker, een nieuwe rol aannemen na 16 juni? Wat ons betreft wel, hoewel de voortekenen niet heel gunstig zijn. Een volledig nieuw avontuur – denk aan de schaal van iets als Super Mario Galaxy – lijkt uit den boze, gezien Miyamoto eind vorig jaar zei dat we pas bij de verschijning van nieuwe hardware hier naar uit konden kijken. Het is echter niet uitgesloten dat Mario een meer bekende richting opspringt, zoals een remake of een bekend sportief feestje. Een opfrissing van Super Mario Sunshine voor de Wii U of misschien de (New) Nintendo 3DS lijkt hierbij een grote kanshebber. Dit avontuur heeft niet elke fan gespeeld én dit is Nintendo’s kans om alle oneffenheden weg te poetsen. Ook zou dit, door de korte ontwikkelingstijd, prima dit najaar de leegte kunnen opvullen.

1397068260


Toch hoopt Benjamin stiekem wel op die aankondiging van die nieuwe platformer met Super Mario Galaxy-achtige proporties. Of misschien Mario toch maar weer het voetbalveld op sturen?

De titel die ik het liefst hoop te zien op deze E3 is weer eens een echte nieuwe Mario-game, maar de kans daarop is helaas niet heel erg groot. Super Mario 3D World was een leuk spel, maar was meer een voortzetting van de vorige Mario-games (met name Super Mario 3D Land) dan een geheel nieuw Mario-avontuur met toffe nieuwe elementen. Een game die de impact heeft die een Super Mario Galaxy had staat daarom hoog op mijn verlanglijstje, maar het is niet heel realistisch om te verwachten dat Nintendo die nog voor de Wii U in ontwikkeling heeft. Als reserve ga hoop ik dan op een nieuwe Mario Strikers-game. De vorige twee delen voor de Nintendo GameCube en Wii waren zeer geslaagde sportspellen. Met een uitgebreidere online mode en meer spelopties kan een nieuw deel voor Wii U een plezierige game worden. Toch kun je jezelf afvragen hoe groot de kans is dat Nintendo een voetbalgame op Amerikaanse bodem aan gaat kondigen.


Shin Megami Tensei x Fire Emblem (Wii U)
Verwachting: 2016

Eindelijk gaf de Nintendo Direct van begin april weer een teken van leven voor het geanticipeerde Shin Megami Tensei x Fire Emblem. De trailer gaf ons een goed beeld van de kleurrijke anime-stijl van deze crossover, maar we weten nog maar weinig over hoe het precies speelt. Wat we wel weten, is dat de titel deze E3 getoond wordt. Een speelbare versie lijkt ons nog ietwat vergezocht, maar het Nintendo Digital Event zal ongetwijfeld aandacht aan het spel besteden. Zo verwachten we informatie over hoe het spel de rol van 'RPG’ vervult en hoe de herkenbare elementen uit beide series hierin verwerkt worden. En op welke manier staan deze twee werelden eigenlijk met elkaar in verbinding? Atlus beloofde in april meer informatie hierover in ‘de toekomst’. Laten we hopen dat die toekomst over een paar dagen is.

6


Donkey Kong Country 3 (Wii U)
Verwachting: 2016

Het is al een tijdje bekend dat Retro Studios werkt aan een nieuw spel. Hoewel de fans stiekem hopen op een nieuwe Metroid, denken wij dat ze hard in de weer zijn met een nieuwe Donkey Kong Country. De ontwikkelaar draagt de serie een warm hart toe en ze hebben er nog altijd een hoop terrein in te verkennen. Zo schitteren een hoop ‘dierenvriendjes’ nog steeds van afwezigheid en hebben de primaten nog altijd niet oog in oog gestaan met King K. Rool. Gezien de populariteit van de franchise (en van laatstgenoemde eindbaas), lijkt het ons dat er dit jaar nog een waardige afsluiter van de trilogie aangekondigd wordt. De laatste geruchten wijzen er zelfs op dat Diddy Kong hierbij wel eens de hoofdpersoon kan zijn!

Mink heeft al zin om weer op pad te mogen met Donkey Kong en zijn kompanen:

Het moge duidelijk zijn dat mijn affiniteit met Nintendo buiten kijf staat. Toch is er maar één titel waar ik echt met smart op zit te wachten: de tweede Donkey Kong-titel voor op de Wii U. Donkey Kong Tropical Freeze was een leuk tussendoortje en werd over het algemeen goed onthaald. Toch miste ik vrij veel belangrijke elementen in het spel en hoop ik dat deze titel die gaten kan opvullen en een perfect apenspel maakt. Met verschillende dierenvriendjes - denk aan Enguarde de zwaardvis, Ellie de olifant en Winky de kikker - brengt het spel meer diepgang dan voorheen en belangrijker; meer variatie. Ik ben altijd al fan geweest van de stropdasdragende aap en noem de Donkey Kong Country-serie nog steeds als één van de beste series ooit gemaakt. Als Retro Studios naar de fans heeft geluisterd met dit mogelijke nieuwe deel, dan ben ik een gelukkig man.


35


Amiibo-land (Wii U / Nintendo 3DS)
Verwachting: 2016

Nintendo’s amiibo zijn een doorslaand succes. Toch hangen ze op dit moment nog maar een beetje los van de spellen op Wii U en Nintendo 3DS. Veel amiibo zijn nog niet echt bruikbaar, terwijl andere maar een klein foefje toevoegen aan de spelervaring. De echte meerwaarde is op dit moment nog een beetje discutabel. Het kan daarom ook niet anders of Nintendo geeft ons deze meerwaarde komende E3, met een titel die helemaal in het teken staat van deze poppetjes. Skylanders en Disney Infinity hebben bewezen dat dit concept uitstekend werkt en ‘amiibo-land’ (of iets in die trant) zou best wel eens hetzelfde kunnen doen. Een spel dat de bijzondere werelden van The Big N op unieke wijze verbindt… Super Smash Bros. heeft uitgewezen dat het mogelijk is en komend jaar gaat amiibo-land wat ons betreft hetzelfde doen.

Pokkén Tournament (Wii U)
Verwachting: 2016

Het is verdacht stil omtrent die zakmonsters. De twee voorgaande Pokémon-titels, X/Y en Omega Ruby/Alpha Sapphire, waren rond deze tijd al aangekondigd. Zou Game Freak de franchise dan toch een jaartje laten rusten? Die kans zit er dik in. Wij zetten onze zinnen ook eerder op dat vechtspel voor de Japanse arcades: Pokkén Tournament. En meer specifiek: dat deze ook naar het westen gaat komen, exclusief voor de Wii U. Het zou een logische zet zijn, aangezien de console een lekkere fighter goed kan gebruiken. Helemaal als er een herkenbaar Pokémonsausje overheen is gegoten. De CEO van The Pokémon Company heeft in ieder geval al gezegd dat hij zoiets zeker wel zag gebeuren. Volgende maand moet het spel verschijnen in de Japanse arcadehallen, dus begin volgend jaar moet haalbaar zijn.

45


Nathan kijkt er in ieder geval al halsreikend naar uit om even een potje te kunnen robberen in Pokkén Tournament:

Als Nintendo en kompanen mij echt willen blij maken op de E3, moeten ze Pokkén Tournament aankondigen voor de Wii U. Dat is een game waar ik nu heel erg naar uitkijk. Ik vind zowel Pokémon als Tekken leuke spellen en van wat ik gezien heb van de arcadeversie, ziet deze game er veelbelovend uit. Omdat er wordt gevochten in 3D-arena's en niet op 2D-platforms - zoals in Super Smash Bros. - zijn er veel meer uitwijkmogelijkheden voor de verdediger en daardoor ook meer beweging. Ik ben benieuwd hoe de invloed hiervan zijn uitwerking gaat hebben in het spel. Ik hoop vooral nieuwe vechters te zien, zoals Gallade, Sylveon, Tyranitar en Absol, en daarnaast nog een aantal Support Pokémon. Het lijkt mij ook erg interessant als Flying-type Pokémon, zoals Talonflame, hun entree mogen maken en voor korte tijd kunnen vliegen. Of als Ground-type Pokémon met de aanval Dig zich echt onder de stage door kunnen graven. De mogelijkheden zijn erg uitgebreid en ik ben dan ook erg benieuwd naar hoe deze in Pokkén Tournament zullen worden uitgewerkt.


Metroid (Nintendo 3DS)
Verwachting: 2016

Hoewel er een aantal goed verstopte easter eggs in Donkey Kong Country: Tropical Freeze zaten, lijkt het er niet op dat Retro Studios nu met een nieuwe telg in de Metroid-franchise bezig is. Een tijdje geleden hintten zij echter wel naar het ‘uitbreiden’ van deze serie, waardoor een nieuwe 2D Metroid wat ons betreft een grotere kanshebber is. Metroid: Zero Mission was alweer de laatste Metroidvania die verscheen van Nintendo’s hand - en dit was nog voor die goede oude Game Boy Advance. Het genre is meer dan rijp om weer verkend te worden, zeker gezien dit soort spellen tegenwoordig bijzonder schaars zijn. We zien al een geweldige nieuwe, meer driedimensionale, look voor ons. Deze E3 kan het daarom bijna niet anders: Samus zal in enige vorm aanwezig zijn. Nintendo zal de fans toch niet nog langer in de kou laten staan?

1397068261


Maar ook
Hoewel de glazen bol misschien niet al onze verwachtingen laat uitkomen, lijkt de E3 van 2015 veel potentie te hebben voor The Big N. Helaas laten bovenstaande spellen ons qua informatie wel ontzettend in het duister tasten. Zo zijn er ook geruchten over een nieuwe Diddy Kong Racing, zeker nadat het handelsmerk "Diddy Kong" een paar dagen geleden is geregistreerd. Verder is ook onlangs Hyrule Warriors voor de Nintendo 3DS gelekt, misschien dat we daar wat meer over krijgen te weten? Ook zou het ons niets verbazen als Splatoon en Mario Kart 8 nieuwe DLC ontvangen. En wat verder? Vorig jaar wist Nintendo ons uit het niets te verrassen met Splatoon; misschien toveren ze dit jaar onverwachts wel weer wat uit de hoge hoed.

Gelukkig zijn er ook nog een aantal titels waar we al meer van weten. Zo staat Mario Maker ongetwijfeld in de spotlights. Deze titel markeert ten slotte de dertigste verjaardag van de man met de rode pet. Daarnaast verwachten we meer te zien van dat koddige Chibi Robo, die al kort aangekondigd werd voor de E3. Ook Xenoblade Chronicles X, hoewel al uit in Japan, gaat ons wat meer concrete informatie bezorgen. Zo wachten we nog steeds op een verschijningsdatum voor Europa. En wie kan Devil’s Third, Animal Crossing: Happy Home Designer en het wollige Yoshi’s Woolly World vergeten? Met name Devil's Third moet het publiek nog zien te overtuigen van zijn bestaansrecht, dus een spetterende trailer zien we graag komen.

2


…Of zou Nintendo stiekem toch met The Legend of Zelda Wii U aan komen zetten? Dyon hoopt tegen beter weten in van wel:

Wellicht tegen beter weten in en een tikkeltje naïef, maar ik hoop nog steeds dat The Legend of Zelda Wii U zichtbaar aanwezig zal zijn op de Electronic Entertainment Expo. Een game die al een jaar geleden is aangekondigd, waarvan we - weliswaar alpha footage - gameplay van hebben gezien in december, en waarvan we dus eind maart te horen hebben gekregen dat de game niet meer in 2015 in de winkels zal komen te liggen én dat hij niet behandeld zal worden op de E3. Toch hoop ik dat we een teken van leven gaan aanschouwen op dit evenement in de vorm van een nieuwe trailer, maar waarschijnlijk is zelfs dat teveel gevraagd. Mocht de game niet getoond worden, dan hoop ik alsnog stiekem op een andere Zelda-titel, desnoods voor de Nintendo 3DS, want The Legend of Zelda is en blijft de beste game-serie op gamegebied.


We hebben een uitgebreide blik geworpen op wat we verwachten van Nintendo, maar wat hebben de andere ontwikkelaars voor ons in petto? Lees het hier in het tweede deel van onze special!
Next articleLivestream en liveblog 'Super Smash Bros. Wii U/3DS – Nieuwe... Previous articlePicross e6 bevestigd voor Europese release in Nintendo 3DS eShop

Reacties van gebruikers

Avatar
Hyrule-Warrior | 14 juni 2015 12:33 | #252233
Ik hoop dat E3 aan het eind ons zullen verassen met The Legend of Zelda beelden en afsluit met een videotrailer. Maar dat lijkt mij zeer sterk.
Avatar
SpijkerJasper | 14 juni 2015 12:41 | #252234
collapse
Ik kijk voor dit jaar nog 't meest uit naar Star Fox. Laatst nog even Lylat Wars uitgespeeld met een kameraad, blijft 'n geniaal spel! Macbeth als m'n favoriete level en bijhorende boss (step on the gas!) en de end credits waar ik nog steeds 'n beetje kippenvel van krijg als de Great Fox vanachter de horizon verschijnt! Hopelijk weet Nintendo de nieuwe SF van de zelfde magie te voorzien maar dat komt wel goed denk ik.

Wat betreft Retro Studios: alweer een 2D Donkey Kong vind ik 'n beetje flauw en gemakzuchtig. Ik ben 'n groot fan van old-school 2D platform games maar het moet niet de overhand krijgen op een console die nog maar net één fatsoenlijke 3D platform game heeft. De game industrie is niet voor niks geëvolueerd naar 3D halverwege de jaren '90. 2D gaming is vet en blijft vet maar de Wii U heeft gewoon een dikke vette grote 3D game nodig van Retro. Donkey Kong, Metroid...wat dan ook!
Avatar
nintendo23 | 14 juni 2015 13:02 | #252235
Reactie op post #252234 van SpijkerJasper
collapse
Ik ben het niet helemaal met je eens. Ik vind namelijk Dk hoe tof het Nintendo 64 deel ook was niet echt passen in 3D. Deze serie hoort in 2D te blijven. Wat ik ook vind hoe tof Tropical Freeze ook was ze hebben inderdaad nog niet alles uit de serie geperst.

Ik bedoel de volgende punten moeten verbeterd worden.
1 Meer werelden en levels de game was toch net iets te kort.
2 Animal buddies kunnen en moeten ze veel meer doen.
3 Los kunnen spelen op normal met je buddies
4 Meer met de 3D camera angel
5 Meer levels waar je de speciale moves van je buddies echt gebruiken moet.
6 Meer mine kart levels.

Dus er valt nog voldoende aan te verbeteren.

Maar nog 2 dagen en we zullen zien of de wereld blij wordt van Nintendo.
Avatar
Ruben91lp | 14 juni 2015 13:13 | #252236
Reactie op post #252235 van nintendo23
collapse
Ik ben t wel met hem eens in de zin van dat we een 3D game van Retro moeten krijgen. 2D platformers in overvloed op de Wii U. Laat ze dan eventueel wat DLC maken voor DK: Tropical Freeze.
Een paar imperfecties zijn wat mij betreft geen reden om een nieuw deel van een serie/genre(2D platormer) te maken waarvan we de afgelopen jaren al genoeg van hebben gezien, terwijl andere series(metroid) én 3D games van grotere proporties links worden laten liggen.
Avatar
SpijkerJasper | 14 juni 2015 13:20 | #252238
Reactie op post #252236 van Ruben91lp
collapse
2D platformers in overvloed op de Wii U. Laat ze dan eventueel wat DLC maken voor DK: Tropical Freeze, een paar imperfecties is wat mij betreft geen reden om een nieuw deel van een serie/genre(2D platormer) te maken waarvan we de afgelopen jaren al genoeg van hebben gezien, terwijl andere series(metroid) én 3D games van grotere proporties links worden laten liggen.


Kijk dit bedoelde ik dus! Smile Helemaal mee eens. Retro heeft nog niet eens één fatsoenlijke 3D game gemaakt voor de Wii U. Enkel een vervolg op een Wii game in 2D die gebaseerd was op de wonderlijke DKC serie van Rare op de SNES. De Wii U is nu al vanaf eind 2012 t/m deze dag in de omloop en Retro moet nu maar gewoon eens een keer weer flink showen! Als ik alleen maar 2D platformers wil spelen haal ik m'n SNES wel uit de doos Razz
Avatar
ThanosReXXX | 14 juni 2015 16:47 | #252264
Reactie op post #252238 van SpijkerJasper
Je hebt wel een punt, maar stiekem is DKCR niet echt een 2D game; het is 2.5D oftewel een 2D perspectief in een 3D wereld. Er zit diepte in, de camera draait in en uit het beeld, dus het is zeker geen plat vlak. Alle characters en omgevingen zijn daarnaast ook nog eens volledig in 3D gerenderd. Als we dit 2D gaan noemen dan is de huidige Mortal Kombat zeker ook 2D... Wink

Ik hoop persoonlijk gewoon dat alle berichten over Retro's tweede ontwikkelteam inhouden dat er ook daadwerkelijk twee projecten gaande zijn, wat in zou kunnen houden dat de Donkey Kong serie zijn verdiende derde deel krijgt en zo de trilogie kan afronden, en daarnaast kan er dan een Metroid zijn of een andere game waarmee Retro ons deze week op de E3 gaat verrassen.

Ik persoonlijk ben ook nog steeds benieuwd wat Retro gaat maken met de eigen game engine die ze ontwikkeld hebben. Het is namelijk al in meerdere interviews bevestigt dat die engine in de huidige Retro games nog niet gebruikt is, en daarnaast zijn er termen gebruikt als "zal het maximale uit de Wii U halen" dus dat zou wel eens héél interessant kunnen worden...
Avatar
SpijkerJasper | 14 juni 2015 13:15 | #252237
Reactie op post #252235 van nintendo23
collapse
Maar een game van Retro Studios voor de Wii U mag niet voor de verandering eens lekker vet in 3D zijn dan? Ik zei namelijk ook dat ik old-school 2D nog steeds geweldig vind maar ook dat dit genre niet de overhand moet krijgen. Er zijn zoveel meer mogelijkheden om Donkey Kong naar 3D te brengen. Rare ging tenminste met z'n tijd mee in de N64 jaren en haalde alles uit de console wat betreft graphics, ondanks dat DK64 misschien wat minder geslaagd was dan Banjo-Kazooie en Mario 64. Retro teert de laatste jaren alleen maar op oude roem. Recyclen zogezegd. We hebben 'n game nodig van hun die gaat knallen in 3D en niet wéér een Country game uitpoept just for the sake of it. Wordt 'n beetje eentonig en ook gemakzuchtig van Retro. Nintendo deed dat ook destijds met New Super Mario Bros.
Avatar
nintendo23 | 14 juni 2015 13:31 | #252240
Reactie op post #252237 van SpijkerJasper
collapse
Ik ben het wel met je eens dat ze een 3D game moeten maken maar dan moeten ze aan Metroid werken want ik vind Dk niet geslaagd in 3D. Daarnaast vind ik het vergelijk met de New Super Mario bros niet helemaal correct. Ik bedoel die serie had alles copy past van de achtergronden alles. Iets wat bij de Dkc serie niet het geval is.

We gaan het zien maybe is het wel een Diddy Kong racing ook heel vet we zullen nog even een paar nachtjes moeten slapen op het antwoord. Of niet als Retro er niet is.
Avatar
SpijkerJasper | 14 juni 2015 13:44 | #252241
Reactie op post #252240 van nintendo23
collapse
We gaan het zien maybe is het wel een Diddy Kong racing ook heel vet.


Kijk, dat zou dus vet zijn! Hopelijk ook met 'n mooie grote Adventure Mode zoals in de originele DKR en ook Crash Team Racing op de PS1. Maar goed, nu ga ik alvast fantaseren over iets wat er misschien niet eens komt. Jij bent er over begonnen he! Razz

Of niet als Retro er niet is.


Als ze er überhaubt niet zijn vraag ik me af wat ze al die jaren nou eigenlijk aan 't doen waren. Van mij mogen ze onderhand wel iets aankondigen.
Avatar
nintendo23 | 14 juni 2015 14:29 | #252248
Reactie op post #252241 van SpijkerJasper
collapse
Haha ja. Maar even over Retro studio's. Dit team staat niet bekend om snel titels er uit te gooien. En hoe bedoel je wat ze hebben zitten doen Tropical Freeze was van 2014 en hun zijn eind 2013 pas gestart met de ontwikkeling van hun nieuwe project. Mits ze geen 2e team hebben. Dus ik weet niet wat jij van Retro verwacht maar jij denkt dat ze kunnen toveren haha.
Avatar
SpijkerJasper | 14 juni 2015 14:47 | #252252
Reactie op post #252248 van nintendo23
Ze hoeven niet te toveren maar één 2D platform game uitbrengen voor een console noem ik niet echt noemenswaardig. Metroid Prime kwam destijds uit in 2002, Echoes in 2004...dus 2 jaar er na. En dan hebben we het over vrij grote complexe games. Hierbij moet ik zeggen dat Tropical Freeze wel erg laat uit kwam. Dus ik corrigeer mijn vraag; wat heeft Retro gedaan vóór 2014? Anderhalf jaar bezig zijn met een 2D spelleke Razz
Avatar
yjahmesio | 14 juni 2015 14:49 | #252253
Reactie op post #252248 van nintendo23
Retro heeft hulp gekregen bij het maken van Tropical Freeze, dus er is zeker een 2de team bezig geweest met een ander game, maar wat het is????? Maar hoop net als anderen dat het geen Donkey Kong is, wil wat anders van Retro. Laten zij maar een nieuwe Donkey Kong bij volgende console uitbrengen....
Avatar
wessel7 | 14 juni 2015 13:25 | #252239
Nog 2 nachtjes slapen Holy
Avatar
Martijn | 14 juni 2015 13:57 | #252243
collapse
Metroid: Zero Mission was alweer de laatste Metroidvania die verscheen van Nintendo’s hand - en dit was nog voor die goede oude Game Boy Advance.


De term Metroidvania klopt niet. Die term kun je niet gebruiken, want het heeft niks met CastleVania te maken. Het is een pure Metroid-game. Alleen Metroid dus.

Metroidvania is alleen van toepassing als een spel invloeden van Metroid of CastleVania heeft, maar het beide niet is. De juiste term hier is gewoon een 2D Metroid platformer.
Avatar
Erik | 14 juni 2015 14:01 | #252244
Reactie op post #252243 van Martijn
collapse
Metroidvania mag zeker gebruikt worden, MVG! Het klopt dat Metroid de officiële grondlegger van het genre is - maar dat betekent niet dat het opeens boven datzelfde 'genre' staat. Smile

http://gaming.wikia.com/wiki/Metroidvania
Avatar
Martijn | 14 juni 2015 15:56 | #252260
Reactie op post #252244 van Erik
collapse
Hmm.. Ik weet het niet hoor. Ik vind het een beetje vreemd klinken. Maakt niet uit. Eigenlijk vind ik de term van zichzelf al niet zo geweldig. Wink
Avatar
ThanosReXXX | 14 juni 2015 17:01 | #252278
Reactie op post #252260 van Martijn
Helemaal mee eens.
Maar ach, in ieder geval klinkt Metroidvania altijd nog beter dan Castleroid... Wink
Avatar
ThanosReXXX | 14 juni 2015 17:28 | #252296
Reactie op post #252244 van Erik
Ik vind het ook een beetje vaag. Het feit dat iemand daar een wiki over gemaakt heeft, zegt me eerlijk gezegd ook niet zoveel. Ik vind ook dat Metroid, èn Castlevania, wel degelijk "boven het genre" staan, al zou ik zelf liever zeggen dat de andere games die naar deze voorbeelden zijn gemaakt, deze twee games als inspiratiebron hebben genomen en als zodanig de term Metroidvania in het leven hebben geroepen, omdat ze gameplay elementen uit beide games gebruiken.

Het zijn dus de imitators die een Metroidvania game maken. Metroid kan zichzelf niet imiteren en is bij mijn weten ook niet geïnspireerd door Castlevania. Het genre als zodanig is dus ontstaan nà deze twee games. Niemand noemde Metroid games vroeger Metroidvania; voorheen was Metroid gewoon een sci-fi platformer met wat aanvullende elementen... Wink
Avatar
yjahmesio | 14 juni 2015 14:51 | #252254
collapse
Ik ben benieuwd of er vannacht een Mario game wordt onthuld, net als bij de vorige World Championship. Ik ga vannacht dus echt wel kijken, en hopen dat er iets onthuld wordt......
Avatar
nintendo23 | 14 juni 2015 15:43 | #252258
Reactie op post #252254 van yjahmesio
Haha omdat 20 jaar geleden gebeurde. Gaat dat nu echt niet gebeuren.
Avatar
KWOWW | 14 juni 2015 15:15 | #252255
Ik verwacht dat ze meer gaan vertellen over Project Zero 5 ik kijk al uit naar deze game sinds de aankondiging Very Happy
Avatar
ThanosReXXX | 14 juni 2015 17:04 | #252285
Wat de Metroid serie betreft: ik denk niet dat het een 2D Metroid op de 3DS gaat worden: er is in eerdere interviews gehint naar een idee dat overeenkomt met de multiplayer van Metroid Prime Hunters, dus als het naar de 3DS komt, dan verwacht ik iets dergelijks. Het zou op de Wii U natuurlijk ook tof kunnen zijn, maar daar zie ik liever een compleet nieuw avontuur op in plaats van een multiplayer game.

En laten we bij de third party onthullingen toch vooral Shin'en niet vergeten...
Avatar
Wesleye98 | 16 juni 2015 22:13 | #252646
Jammergenoeg blijkt hier ook niks van waar. Ik had gehoopt dat jullie gelijk hadden gekregen in minimaal 3 aankondigingen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.