Vooruitblik E3 2015 - Deel II Special | 14 juni 2015 12:30 | Auteur: Erik

Vooruitblik E3 2015 - Verwachtingen Third party
Wat hebben de andere ontwikkelaars dit jaar voor de Wii U en Nintendo 3DS in petto? Het lijkt erop dat bezitters van een Nintendo-platform zowaar niet eens zoveel te klagen hebben. De meeste multiplatformtitels gaan weliswaar nog steeds aan onze neus voorbij, maar er blinkt nu meer aan de horizon dan in voorgaande jaren. We hebben nogmaals even diep in onze glazen bol gekeken.

LEGO Dimensions (Wii U)
Verwachting: 29 september 2015

Activision mag zich stiekem wel op de borst kloppen met Skylanders. Met deze koddige poppetjes hebben zij een ware hype in gang gezet, waar Disney en Nintendo dankbaar gebruik van maken. Ook LEGO Dimensions van Warner Bros. Interactive lijkt eind september slim op deze hype in te gaan spelen. Een voorname reden hiervoor is het feit dat je nu zelf je NFC-poppetjes en bijbehorende attributen in elkaar mag knutselen. Daarnaast beschikt LEGO over talloze licenties, die allemaal in een game verweven lijken te worden. Marvel, Back to the Future, Lord of the Rings… het spel lijkt één grote, herkenbare speeltuin te worden voor fans. Een hoop potentie, maar het is nog even afwachten hoe de ontwikkelaar hier een bijzonder product omheen bouwt. Op de E3 gaan we er ongetwijfeld meer van zien.

1397068262


Sonic Boom: Fire & Ice (Nintendo 3DS)
Verwachting: Q4 2015

Huh? Een vervolg op Sonic Boom? Na die blamage van vorig jaar? SEGA ziet kennelijk nog wel heil in deze tak van de franchise. En eerlijk gezegd kun je het ze niet kwalijk nemen: de titels wisten, ondanks ontzettend negatieve scores, toch nog behoorlijk goed te verkopen. <- dat is niet waar. Sonic Boom is de slechts verkochte Sonic-game ooit. Sonic Boom: Fire & Ice verschijnt exclusief voor de Nintendo 3DS en behoudt de meer moderne look van de personages. Een positief lijkend puntje is dat de titel, net als Sonic Boom: Shattered Crystal, een 2D-platformer is. Nieuw voor dit deel is dat je de omgeving kunt manipuleren met vuur en ijs. Daarnaast kun je door het spel snellen met vijf verschillende personages. De eerste trailer zag er gelukkig nog best aardig uit, maar SEGA moet op de E3 wel ontzettend zijn best doen, wil het onze scepsis wegnemen.

Guitar Hero Live (Wii U)
Verwachting: Q4 2015

Met Guitar Hero en Rock Band ontketende men aan het eind van vorig decennium een ware hype. Iedereen wilde zich wel een ware rockster voelen voor de tv. Toch werd het genre dusdanig uitgemolken, dat deze hype even snel weer verdween. Zowel Harmonix als Activision proberen hun respectievelijke franchise echter weer uit de as te laten rijzen en Guitar Hero Live doet van deze twee eind dit jaar de Wii U aan. Hoewel het concept hetzelfde blijft, is de uitwerking toch een tikkeltje anders. De titel komt met een volledig nieuwe gitaar, die je op een andere manier dan voorheen de noten laat aanslaan. Daarnaast is het nu mogelijk om live voor een publiek te spelen. Mondjesmaat geeft Activision vrij wat voor nummers we kunnen verwachten, maar wij willen dolgraag weten of deze titel het in zich heeft om die hype weer te ontketenen.

7


Harvest Moon: Seeds of Memories (Wii U)
Verwachting: 2016

Hoewel je uitgebreid van het boerderijleven kunt genieten op de Nintendo 3DS, blijft een knisperend HD-sausje op de Wii U nog uit. Gelukkig heeft Natsume onlangs aangekondigd dat hun nieuwste telg in de franchise, Harvest Moon: Seeds of Memories, zich ook een weg ploegt naar de Wii U. Bijzonder is dat dit spel juist terug gaat grijpen naar de oorsprong van de franchise. Het zal bijvoorbeeld vol nostalgische momenten zitten voor ervaren spelers. Hoogstwaarschijnlijk hebben die zogenaamde ‘Seeds of Memories’ hier wat mee te maken, al is nog niet bevestigd wat deze precies voor rol dienen. Gelukkig heeft de ontwikkelaar bevestigd dat het spel op de E3 te zien is. We verwachten daar dan ook een eerste visuele glimp van het spel.

Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King (Nintendo 3DS)
Verwachting: 2016

Dragon Quest VIII was destijds het eerste deel in de bekende franchise dat naar Europa kwam. Het spel werd hier goed ontvangen, wat er mede voor zorgde dat we het daaropvolgende deel op de Nintendo DS mochten verwelkomen. Een maand geleden kwam naar buiten dat deeltje acht een nieuwe lik verf gaat krijgen op de Nintendo 3DS. Vooralsnog is deze alleen bevestigd voor Japan, maar gezien zijn eerdere succes in het westen, zijn we overtuigd dat hier tijdens deze E3 verandering in komt. De Nintendo 3DS heeft in Europa nog geen Dragon Quest mogen ontvangen, wat deze keuze alleen maar logischer maakt. De titel behoudt haar kenmerkende gameplay, maar komt met een meer kleurrijk grafisch jasje, kent twee nieuwe speelbare personages en een extra hoofdstuk in de verhaallijn. Square Enix geeft dit jaar haar eigen presentatie. Wat let ze om ook de Nintendo 3DS nog wat extra liefde te geven?

6


Maar ook
Daarnaast kunnen we nog een hoop titels op ons bordje verwachten. Hierbij blijkt echter vooral dat ontwikkelaars de Wii U nog steeds een beetje zien als een platform voor alle leeftijden. Mainstream ‘hardcore’ games zijn in geen velden of wegen te bekennen. Zo is Skylanders: SuperCharged te zien op de E3, net als Disney Infinity 3.0. Naast LEGO Dimensions, heeft Warner Bros. Interactive ook LEGO Marvel Avengers voor ons in petto. Op het front van de Nintendo 3DS hebben we goede hoop dat we eindelijk de eerste Engelse beelden te zien krijgen van Bravely Second: End Layer, zeker gezien de recente onthulling van de lokalisatie. Daarnaast zouden we er niet verbaasd van opkijken als Square Enix een geheel nieuwe Dragon Quest of andere RPG voor dat apparaat in ontwikkeling heeft.

We verwachten nog wel een aantal aangename verrassingen. Zo kondigt Platinum Games een nieuwe titel aan op de E3 en de geruchtenmolen verwijst hierbij heel erg naar een Nintendo-platform. Of dit waar is, moet nog blijken. Een nieuwe game van Bayonetta of een vervolg op The Wonderful 101 zou ons in ieder geval goed smaken. Ergens hebben we ook goede hoop dat Ubisoft ons verrast met een nieuwe Rayman, gezien Origins en Legends bijzonder goed te pruimen waren. Maar wat verder? Over twee dagen gaan we het zien.
Next articleLivestream en liveblog 'Super Smash Bros. Wii U/3DS – Nieuwe... Previous articlePicross e6 bevestigd voor Europese release in Nintendo 3DS eShop

Reacties van gebruikers

Avatar
Hyrule-Warrior | 14 juni 2015 12:33 | #252233
Ik hoop dat E3 aan het eind ons zullen verassen met The Legend of Zelda beelden en afsluit met een videotrailer. Maar dat lijkt mij zeer sterk.
Avatar
SpijkerJasper | 14 juni 2015 12:41 | #252234
collapse
Ik kijk voor dit jaar nog 't meest uit naar Star Fox. Laatst nog even Lylat Wars uitgespeeld met een kameraad, blijft 'n geniaal spel! Macbeth als m'n favoriete level en bijhorende boss (step on the gas!) en de end credits waar ik nog steeds 'n beetje kippenvel van krijg als de Great Fox vanachter de horizon verschijnt! Hopelijk weet Nintendo de nieuwe SF van de zelfde magie te voorzien maar dat komt wel goed denk ik.

Wat betreft Retro Studios: alweer een 2D Donkey Kong vind ik 'n beetje flauw en gemakzuchtig. Ik ben 'n groot fan van old-school 2D platform games maar het moet niet de overhand krijgen op een console die nog maar net één fatsoenlijke 3D platform game heeft. De game industrie is niet voor niks geëvolueerd naar 3D halverwege de jaren '90. 2D gaming is vet en blijft vet maar de Wii U heeft gewoon een dikke vette grote 3D game nodig van Retro. Donkey Kong, Metroid...wat dan ook!
Avatar
nintendo23 | 14 juni 2015 13:02 | #252235
Reactie op post #252234 van SpijkerJasper
collapse
Ik ben het niet helemaal met je eens. Ik vind namelijk Dk hoe tof het Nintendo 64 deel ook was niet echt passen in 3D. Deze serie hoort in 2D te blijven. Wat ik ook vind hoe tof Tropical Freeze ook was ze hebben inderdaad nog niet alles uit de serie geperst.

Ik bedoel de volgende punten moeten verbeterd worden.
1 Meer werelden en levels de game was toch net iets te kort.
2 Animal buddies kunnen en moeten ze veel meer doen.
3 Los kunnen spelen op normal met je buddies
4 Meer met de 3D camera angel
5 Meer levels waar je de speciale moves van je buddies echt gebruiken moet.
6 Meer mine kart levels.

Dus er valt nog voldoende aan te verbeteren.

Maar nog 2 dagen en we zullen zien of de wereld blij wordt van Nintendo.
Avatar
Ruben91lp | 14 juni 2015 13:13 | #252236
Reactie op post #252235 van nintendo23
collapse
Ik ben t wel met hem eens in de zin van dat we een 3D game van Retro moeten krijgen. 2D platformers in overvloed op de Wii U. Laat ze dan eventueel wat DLC maken voor DK: Tropical Freeze.
Een paar imperfecties zijn wat mij betreft geen reden om een nieuw deel van een serie/genre(2D platormer) te maken waarvan we de afgelopen jaren al genoeg van hebben gezien, terwijl andere series(metroid) én 3D games van grotere proporties links worden laten liggen.
Avatar
SpijkerJasper | 14 juni 2015 13:20 | #252238
Reactie op post #252236 van Ruben91lp
collapse
2D platformers in overvloed op de Wii U. Laat ze dan eventueel wat DLC maken voor DK: Tropical Freeze, een paar imperfecties is wat mij betreft geen reden om een nieuw deel van een serie/genre(2D platormer) te maken waarvan we de afgelopen jaren al genoeg van hebben gezien, terwijl andere series(metroid) én 3D games van grotere proporties links worden laten liggen.


Kijk dit bedoelde ik dus! Smile Helemaal mee eens. Retro heeft nog niet eens één fatsoenlijke 3D game gemaakt voor de Wii U. Enkel een vervolg op een Wii game in 2D die gebaseerd was op de wonderlijke DKC serie van Rare op de SNES. De Wii U is nu al vanaf eind 2012 t/m deze dag in de omloop en Retro moet nu maar gewoon eens een keer weer flink showen! Als ik alleen maar 2D platformers wil spelen haal ik m'n SNES wel uit de doos Razz
Avatar
ThanosReXXX | 14 juni 2015 16:47 | #252264
Reactie op post #252238 van SpijkerJasper
Je hebt wel een punt, maar stiekem is DKCR niet echt een 2D game; het is 2.5D oftewel een 2D perspectief in een 3D wereld. Er zit diepte in, de camera draait in en uit het beeld, dus het is zeker geen plat vlak. Alle characters en omgevingen zijn daarnaast ook nog eens volledig in 3D gerenderd. Als we dit 2D gaan noemen dan is de huidige Mortal Kombat zeker ook 2D... Wink

Ik hoop persoonlijk gewoon dat alle berichten over Retro's tweede ontwikkelteam inhouden dat er ook daadwerkelijk twee projecten gaande zijn, wat in zou kunnen houden dat de Donkey Kong serie zijn verdiende derde deel krijgt en zo de trilogie kan afronden, en daarnaast kan er dan een Metroid zijn of een andere game waarmee Retro ons deze week op de E3 gaat verrassen.

Ik persoonlijk ben ook nog steeds benieuwd wat Retro gaat maken met de eigen game engine die ze ontwikkeld hebben. Het is namelijk al in meerdere interviews bevestigt dat die engine in de huidige Retro games nog niet gebruikt is, en daarnaast zijn er termen gebruikt als "zal het maximale uit de Wii U halen" dus dat zou wel eens héél interessant kunnen worden...
Avatar
SpijkerJasper | 14 juni 2015 13:15 | #252237
Reactie op post #252235 van nintendo23
collapse
Maar een game van Retro Studios voor de Wii U mag niet voor de verandering eens lekker vet in 3D zijn dan? Ik zei namelijk ook dat ik old-school 2D nog steeds geweldig vind maar ook dat dit genre niet de overhand moet krijgen. Er zijn zoveel meer mogelijkheden om Donkey Kong naar 3D te brengen. Rare ging tenminste met z'n tijd mee in de N64 jaren en haalde alles uit de console wat betreft graphics, ondanks dat DK64 misschien wat minder geslaagd was dan Banjo-Kazooie en Mario 64. Retro teert de laatste jaren alleen maar op oude roem. Recyclen zogezegd. We hebben 'n game nodig van hun die gaat knallen in 3D en niet wéér een Country game uitpoept just for the sake of it. Wordt 'n beetje eentonig en ook gemakzuchtig van Retro. Nintendo deed dat ook destijds met New Super Mario Bros.
Avatar
nintendo23 | 14 juni 2015 13:31 | #252240
Reactie op post #252237 van SpijkerJasper
collapse
Ik ben het wel met je eens dat ze een 3D game moeten maken maar dan moeten ze aan Metroid werken want ik vind Dk niet geslaagd in 3D. Daarnaast vind ik het vergelijk met de New Super Mario bros niet helemaal correct. Ik bedoel die serie had alles copy past van de achtergronden alles. Iets wat bij de Dkc serie niet het geval is.

We gaan het zien maybe is het wel een Diddy Kong racing ook heel vet we zullen nog even een paar nachtjes moeten slapen op het antwoord. Of niet als Retro er niet is.
Avatar
SpijkerJasper | 14 juni 2015 13:44 | #252241
Reactie op post #252240 van nintendo23
collapse
We gaan het zien maybe is het wel een Diddy Kong racing ook heel vet.


Kijk, dat zou dus vet zijn! Hopelijk ook met 'n mooie grote Adventure Mode zoals in de originele DKR en ook Crash Team Racing op de PS1. Maar goed, nu ga ik alvast fantaseren over iets wat er misschien niet eens komt. Jij bent er over begonnen he! Razz

Of niet als Retro er niet is.


Als ze er überhaubt niet zijn vraag ik me af wat ze al die jaren nou eigenlijk aan 't doen waren. Van mij mogen ze onderhand wel iets aankondigen.
Avatar
nintendo23 | 14 juni 2015 14:29 | #252248
Reactie op post #252241 van SpijkerJasper
collapse
Haha ja. Maar even over Retro studio's. Dit team staat niet bekend om snel titels er uit te gooien. En hoe bedoel je wat ze hebben zitten doen Tropical Freeze was van 2014 en hun zijn eind 2013 pas gestart met de ontwikkeling van hun nieuwe project. Mits ze geen 2e team hebben. Dus ik weet niet wat jij van Retro verwacht maar jij denkt dat ze kunnen toveren haha.
Avatar
SpijkerJasper | 14 juni 2015 14:47 | #252252
Reactie op post #252248 van nintendo23
Ze hoeven niet te toveren maar één 2D platform game uitbrengen voor een console noem ik niet echt noemenswaardig. Metroid Prime kwam destijds uit in 2002, Echoes in 2004...dus 2 jaar er na. En dan hebben we het over vrij grote complexe games. Hierbij moet ik zeggen dat Tropical Freeze wel erg laat uit kwam. Dus ik corrigeer mijn vraag; wat heeft Retro gedaan vóór 2014? Anderhalf jaar bezig zijn met een 2D spelleke Razz
Avatar
yjahmesio | 14 juni 2015 14:49 | #252253
Reactie op post #252248 van nintendo23
Retro heeft hulp gekregen bij het maken van Tropical Freeze, dus er is zeker een 2de team bezig geweest met een ander game, maar wat het is????? Maar hoop net als anderen dat het geen Donkey Kong is, wil wat anders van Retro. Laten zij maar een nieuwe Donkey Kong bij volgende console uitbrengen....
Avatar
wessel7 | 14 juni 2015 13:25 | #252239
Nog 2 nachtjes slapen Holy
Avatar
Martijn | 14 juni 2015 13:57 | #252243
collapse
Metroid: Zero Mission was alweer de laatste Metroidvania die verscheen van Nintendo’s hand - en dit was nog voor die goede oude Game Boy Advance.


De term Metroidvania klopt niet. Die term kun je niet gebruiken, want het heeft niks met CastleVania te maken. Het is een pure Metroid-game. Alleen Metroid dus.

Metroidvania is alleen van toepassing als een spel invloeden van Metroid of CastleVania heeft, maar het beide niet is. De juiste term hier is gewoon een 2D Metroid platformer.
Avatar
Erik | 14 juni 2015 14:01 | #252244
Reactie op post #252243 van Martijn
collapse
Metroidvania mag zeker gebruikt worden, MVG! Het klopt dat Metroid de officiële grondlegger van het genre is - maar dat betekent niet dat het opeens boven datzelfde 'genre' staat. Smile

http://gaming.wikia.com/wiki/Metroidvania
Avatar
Martijn | 14 juni 2015 15:56 | #252260
Reactie op post #252244 van Erik
collapse
Hmm.. Ik weet het niet hoor. Ik vind het een beetje vreemd klinken. Maakt niet uit. Eigenlijk vind ik de term van zichzelf al niet zo geweldig. Wink
Avatar
ThanosReXXX | 14 juni 2015 17:01 | #252278
Reactie op post #252260 van Martijn
Helemaal mee eens.
Maar ach, in ieder geval klinkt Metroidvania altijd nog beter dan Castleroid... Wink
Avatar
ThanosReXXX | 14 juni 2015 17:28 | #252296
Reactie op post #252244 van Erik
Ik vind het ook een beetje vaag. Het feit dat iemand daar een wiki over gemaakt heeft, zegt me eerlijk gezegd ook niet zoveel. Ik vind ook dat Metroid, èn Castlevania, wel degelijk "boven het genre" staan, al zou ik zelf liever zeggen dat de andere games die naar deze voorbeelden zijn gemaakt, deze twee games als inspiratiebron hebben genomen en als zodanig de term Metroidvania in het leven hebben geroepen, omdat ze gameplay elementen uit beide games gebruiken.

Het zijn dus de imitators die een Metroidvania game maken. Metroid kan zichzelf niet imiteren en is bij mijn weten ook niet geïnspireerd door Castlevania. Het genre als zodanig is dus ontstaan nà deze twee games. Niemand noemde Metroid games vroeger Metroidvania; voorheen was Metroid gewoon een sci-fi platformer met wat aanvullende elementen... Wink
Avatar
yjahmesio | 14 juni 2015 14:51 | #252254
collapse
Ik ben benieuwd of er vannacht een Mario game wordt onthuld, net als bij de vorige World Championship. Ik ga vannacht dus echt wel kijken, en hopen dat er iets onthuld wordt......
Avatar
nintendo23 | 14 juni 2015 15:43 | #252258
Reactie op post #252254 van yjahmesio
Haha omdat 20 jaar geleden gebeurde. Gaat dat nu echt niet gebeuren.
Avatar
KWOWW | 14 juni 2015 15:15 | #252255
Ik verwacht dat ze meer gaan vertellen over Project Zero 5 ik kijk al uit naar deze game sinds de aankondiging Very Happy
Avatar
ThanosReXXX | 14 juni 2015 17:04 | #252285
Wat de Metroid serie betreft: ik denk niet dat het een 2D Metroid op de 3DS gaat worden: er is in eerdere interviews gehint naar een idee dat overeenkomt met de multiplayer van Metroid Prime Hunters, dus als het naar de 3DS komt, dan verwacht ik iets dergelijks. Het zou op de Wii U natuurlijk ook tof kunnen zijn, maar daar zie ik liever een compleet nieuw avontuur op in plaats van een multiplayer game.

En laten we bij de third party onthullingen toch vooral Shin'en niet vergeten...
Avatar
Wesleye98 | 16 juni 2015 22:13 | #252646
Jammergenoeg blijkt hier ook niks van waar. Ik had gehoopt dat jullie gelijk hadden gekregen in minimaal 3 aankondigingen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.