"Nintendo kijkt zeker naar de mogelijkheden voor een Early Access-programma" Nieuws | 27 juni 2015 00:47 | Auteur: Erik | Bron: Polygon

Aldus Damon Baker, hoofd van indie-development en relaties met third parties, in een interview met Polygon.

Early Access refereert naar een mogelijkheid om een spel in vroege staat te spelen. Je betaalt de ontwikkelaar een bepaald bedrag en kan ze zo feedback geven op bijvoorbeeld de speelbaarheid van een bepaalde game. Daarnaast help je developers hiermee om meer budget op te bouwen. Vooral op Steam is dit, via Steam Early Access, een veelgebruikt fenomeen.

Polygon vroeg aan Damon Baker of Nintendo hier ook heil in ziet. Hierop antwoordde de beste man dat Nintendo op dit moment niets aan te kondigen heeft, maar zeker de mogelijkheden onderzoekt - alles is mogelijk. Al noemt hij wel dat het een gevoelig puntje is, omdat je nooit geld zou willen vragen voor iets dat nooit uitkomt. Zijn volledige antwoord was als volgt (vertaald):

"We hebben op dit moment niets om aan te kondigen, maar ik kan zeggen dat we zeker de opties en mogelijkheden onderzoeken. Dus alles is mogelijk. Het belangrijkste deel hiervan is dat we ons hiervan bewust zijn en er zeker naar kijken.

[..]

Bepaalde hoekjes eruit werken, zoals laadtijden van de server of datgene wat niet aan de verwachtingen voldoet, zodat het een voorname ervaring wordt als de volledige versie lanceert. Er zitten wellicht wat voordelen hier, maar ik denk dat een gevoelig onderwerp is, gezien je nooit zou willen vragen om geld voor iets dat nooit gerealiseerd gaat worden."

Next articleThe Legend of Zelda: Ocarina of Time volgende week naar Wii... Previous articleToepassing voor amiibo in Star Fox Zero wordt minimaal volgens...

Reacties van gebruikers

Avatar
Fl@ppy2 | 27 juni 2015 08:39 | #253574
Oprotten daarmee. Je kunt toch een Beta doen om de spelerservaring te krijgen?
Avatar
FalconPawnch | 27 juni 2015 10:48 | #253577
precies, beta's. Dat dacht ik ook. Je kan natuurlijk wel een kickstarter beginnen maar voor een bedrijf als Nintendo is dit niet echt nodig.
Avatar
Wezley | 27 juni 2015 11:23 | #253579
collapse
Nintendo heeft toch al zo iets intern voor hun eigen games ( de Mario club in Japan en U.S.)
Het is wel leuk als ze zo de echte gamers er zo af en toe in kunnen betrekken door bv willekeurig je er uit te loten of met de mogelijkheid met de nieuwe club Nintendo.
Avatar
Fl@ppy2 | 27 juni 2015 17:36 | #253588
Reactie op post #253579 van Wezley
Dat is dus de Beta waar je het over hebt.
Early access is de game kopen en tijdens de ontwikkeling kun je al spelen, wat dus vaak rotzooi geeft en je niet de daadwerkelijke volwaardige ervaring krijgt.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.