N1ntendo.nl 15 jaar: Ervaringen van de huidige redactie Special | 17 september 2015 16:00 | Auteur: Redactie

15 jaar N1ntendo! Hoe hebben de redactieleden deze tijd ervaren?

N1ntendo bestaat 15 jaar! Aan alle leden van de huidige redactie werd daarom gevraagd om kort terug te blikken op de tijd waarin hij of zij lid van de redactie is geweest, ofwel vooruit te kijken naar de toekomst van de website. De een reflecteert vooral op Nintendo, terwijl de ander terugblikt op alle persevenementen die in al die jaren plaatsgevonden hebben. Lees hieronder alle stukjes!

Patrick
Het hoogtepunt van mijn loopbaan als redacteur bij N1ntendo is toch wel het meemaken van de persconferenties vóór de E3 van 2015. De E3 was een geweldige ervaring, maar eigenlijk verbleekt alles bij het bezoeken van persconferenties. Qua beurs alleen is de E3 niet echt specialer dan de GamesCom in Keulen, buiten het feit om dat je tijdens de GamesCom net niet meer de eerste bent die de meeste van de aanwezige demo's speelt. De persconferenties zijn wat de E3 tot een groot avontuur maken. Overal binnen proberen te komen; en dat dit ook lukt is heerlijk. De sfeer die je meemaakt bij de verschillende presentaties is daarnaast onbeschrijfelijk. Duizenden gamefanaten kijken er maandenlang naar uit en om dan daadwerkelijk in die zaal te zitten is overweldigend. Bij grote aankondigingen reageert het publiek met luid geschreeuw en dat krijg je niet op dezelfde manier mee als je thuis voor je computer zit. Helaas is Nintendo al jaren de afwezige op het gebied van live persconferenties. Dat betekent echter niet dat de ervaring er minder op wordt. Het absolute hoogtepunt van de persconferenties was voor mij toch wel de gameplay van Fallout 4. Dat heet niets met Nintendo te maken maar ik heb dat mee kunnen maken doordat ik schrijf voor N1ntendo.


n11

Dyon
Mijn kennismaking met N1ntendo.nl dateert nog uit het Wii-DS-tijdperk. Ergens rond februari 2010 filmde ik voor een andere Nintendo-website (ik spijbelde van school) bij een evenement op het Nintendo hoofdkantoor. Hier had ik de grote eer om de heren Zieltjens, Kuijten en van Werkhoven te ontmoeten. Quint en co hadden een cameraman nodig voor een interview met ene Jason VandenBerghe en ik bood mijn diensten aan. 1+1=2.

Na dat éne (briljante) interview mocht ik me echter nog niet volwaardig 'redactielid' noemen van Wii-DS.nl. Pas nadat we door Ubisoft werden uitgenodigd om een tweetal interviews af te nemen voor de games Shaun White Skateboarding en Driver Wii (die is overigens nooit verschenen vanwege een belachelijk lang embargo) mocht ik mezelf eindelijk redactielid noemen. Dat, én de term camerajongetje kreeg ik toegespeeld. Iets waar ik nooit meer vanaf ben gekomen.

Inmiddels ben ik dus weer 5,5 jaar betrokken bij Wii-DS/N1 en het feit dat ik ooit een keer spijbelde heeft ervoor gezorgd dat ik dus onder andere naar Londen, Keulen, Parijs, San Francisco en Los Angeles ben geweest. Ik heb een aantal zeer toffe items geschoten maar het allerbelangrijkste is toch echt dat ik een paar vrienden voor het leven heb gemaakt. Dankjewel N1ntendo!


Jeroen
Als nieuwste lid van de redactie heb ik nog altijd meer herinneringen aan N1ntendo als bezoeker dan als redacteur. Vanaf het moment dat ik me wat serieuzer bezig ging houden met games - zo ongeveer vanaf 2010 - werd N1ntendo onderdeel van mijn informatievoorziening. Meerdere keren per week bekeek ik hier wat er allemaal nog zou gaan verschijnen voor Nintendo's consoles en wat het laatste nieuws was rondom al deze games. Dat ik nu zelf deel van de redactie uitmaak, had ik toen niet voor mogelijk gehouden. Terugkijkend op het afgelopen halve jaar bevalt het schrijven over Nintendo mij heel goed en was vooral de GamesCom een mooie ervaring. De beursvloer is enorm en ziet er op de relatief rustige persdag zelfs nog vrij leeg uit. Overal zijn indrukwekkende bouwwerken geplaatst en de gehele internationale pers is er aanwezig. Voor de toekomst is de site erg afhankelijk van Nintendo. De Nintendo 3DS lijkt een aflopende zaak en de Wii U gaat geen opleving meer krijgen, waardoor de NX misschien al dichterbij is dan we ons realiseren. Ik hoop dat we nog vele jaren kunnen schrijven over alles wat met Nintendo te maken heeft!


35

Kitty
Deze maand ben ik alweer drie jaar bij de redactie van N1. In het begin was ik veel bezig met nieuwsposten, wat stressvol voor me was, maar ook heel erg leuk. Later ben ik me gaan bezighouden met eindredactie, wat ik vanwege tijdsgebrek ook ben gaan delen met anderen. In de tijd dat ik veel nieuws schreef, ben ik ook nog veel fanatieker geworden met het spelen van Nintendo-games. Als je zo bezig bent met elk detail, dan kun je niet anders dan hyped worden voor alles wat langskomt. Over de Wii U ben ik echter nooit enthousiast geweest en ik verwacht ook niet dat dat nog gaat gebeuren. Ik heb desondanks nog goede hoop voor alles wat Nintendo in de toekomst gaat uitbrengen. Het leukste van mijn tijd in de redactie vind ik de team-uitjes. Met z'n allen zo enthousiast iets creëren, dat is echt iets om vrolijk van te worden.


Mink
Het is alweer bijna acht jaar geleden dat ik voor het eerst op Wii-DS verscheen, als een naïef en onbezonnen jongeman van veertien zomers jong. Als in een tweede familie werd ik direct opgenomen als newbie en langzaam groeide ik door tot Emperor, Knight, Forum King en zelfs Forum Myth. Pas sinds drie jaar ben ik lid van de redactie geworden en het was meer dan een privilege om voor mijn familie te mogen schrijven. De vraag wat dan het mooiste moment van deze acht jaar is, is een vrij lastige. Het dagelijks de website bezoeken om nieuws in de gaten te houden en het forum onveilig te maken, was een absolute toptijd waarbij ik mezelf veel heb kunnen ontwikkelen. Echter, één van de mooiste momenten moeten toch wel de verscheidene crew-uitjes zijn geweest. Het filmen in het Openlucht museum te Arnhem, First Look en de GamesCom waren ieder geweldige ervaringen die ik nooit meer zal vergeten. Het allermooiste moment is een nieuwtje typen en niet veel later de website zien te exploderen met reacties. Dus vandaar dat ik graag ieder lid op N1ntendo wil bedanken, want zonder jullie is de website helemaal niets.


40

Marcel
N1ntendo bestaat 15 jaar en ik ben er trots op dat ik een groot gedeelte van die 15 jaar heb mogen meemaken als redactielid. Het meest opvallende aan deze website vind ik vooral dat het na 15 jaar nog steeds bestaat. Ik stond 10 tot 12 jaar geleden met mijn laarzen in de modder de GameCube te verdedigen in de laatste échte console-oorlog en GameQube.nl schreef daarover. Vervolgens deed het Wii- en Nintendo DS-tijdperk zich aan en besloot ik in plaats van mijn 'eigen' site op te bouwen de handen ineen te slaan met Quint en Benjamin om Wii-DS de doorstart te geven die het verdiende. Dyon liepen we toevallig tegen het lijf bij een evenement en haalden we over om met ons 'dreamteam' mee te doen. Vervolgens hebben we de afgelopen jaren veel redactieleden zien komen en gaan. Ik noem een belg die van de aardbodem verdween en een enthousiaste Retro-gamer die ondertussen vader geworden is.

De grote klapper van het avontuur was voor mij persoonlijk zonder meer de lancering van N1ntendo die Wii-DS.nl transformeerde in de grootste en ondertussen vrijwel enige Nintendo-site van de Benelux die serieus genomen mag worden. Met trots kijk ik uit tijdgebrek tegenwoordig vanaf een afstandje mee met de nieuwe redactie die onze visie van de site heeft doorgezet. Zij steken vrijwillig en met groot enthousiasme uren van vrije tijd in het onderhouden van de website. Ik heb er daarom het volste vertrouwen in dat N1ntendo net als Super Mario haar 30-jarig jubileum gaat halen.


Erik
Mijn avontuur als redacteur begon een vijftal jaren geleden bij NinYou, dat later helaas ter ziele is gegaan. Hoewel ik aanvankelijk wel een beetje klaar was met het schrijven voor een gamewebsite, begon het tweeënhalf jaar geleden toch weer een beetje te kriebelen. Toevallig stuitte ik op N1ntendo en ik was meteen onder de indruk van de uitstraling van de website en de manier waarop men hier met artikelen omging. Helaas zochten ze op dat moment geen redacteuren, maar ik besloot toch de stoute schoenen aan te trekken en Quint een open sollicitatie te sturen. Een beetje geluk verder en ik mocht mijzelf tegelijkertijd met Patrick redacteur noemen.

In de dik twee jaar dat ik nu voor de website schrijf, heb ik een hoop toffe dingen mogen meemaken. Zo ben ik nu een paar keer op het hoofdkantoor van Nintendo geweest, GamesCom in 2015 opnieuw als pers bezocht, een flinke dosis leuke artikelen mogen schrijven en natuurlijk een aantal gezellige crewmeetings mogen meemaken. Dergelijke ervaringen zorgen er voor dat je blijft groeien in datgene wat je hier doet. Een goed voorbeeld hiervan is dat ik een keer zomaar N1-tv mocht presenteren ter ere van een previewevent voor Yoshi's Woolly World. Iets wat ik nog nooit eerder had gedaan - maar nu wel met een goed gevoel op terugkijk. Ik ben dan ook vol overtuiging dat er de komende tijd nog een hoop mooie dingen gaan gebeuren bij N1ntendo!


n13

Nathan
Met mijn 17 jaar ben ik het jongste lid van de redactie en daardoor het minst ervaren met de verschillende consoles en (oude) game series. Hoewel ik pas in het Nintendo DS-/Wii-tijdperk ben begonnen met gamen, wil ik mijzelf inmiddels wel bijschrijven bij de harde kern van de gaming community. Inmiddels ben ik al ruim anderhalf jaar redactielid en heb ik al een hoop leuke momenten met mijn collega's/vrienden beleefd. Tijdens mijn redacteurschap ben ik veel te weten gekomen over de gamesindustrie, gamesontwikkeling en hoe uitgevers en pers met elkaar omgaan, wat ik erg fijn vind, maar de momenten die mij het meest bijblijven, zijn toch de "uitjes", wanneer de redactie (in ieder geval een deel van) elkaar weer eens in levende lijve ziet bij een hands-ongelegenheid, beurs of ander evenement. Het leukste aan N1ntendo.nl is voor mij toch het vriendelijke, broederlijke ledenbestand van de site. We accepteren veel van elkaar, hebben leuke gesprekken en spelen gezellige forumspellen, terwijl we met zijn allen dezelfde hobby delen. In tegenstelling tot een aantal andere sites die ik actief heb bezocht, is het aantal actieve leden op N1ntendo.nl niet te groot, niet te klein, maar vooral erg vriendelijk en open. Ik ben blij hiervan deel te mogen uitmaken en hoop dat we dit met zijn allen nog jaren kunnen volhouden!


Marco
Ik durf met een gerust hart te zeggen dat ik tot een van de eerste en langst actieve leden behoor. En eigenlijk is het best bizar dat het al 15 jaar geleden is dat ik voor het eerst het toenmalige gameqube.nl bezocht, want die tijd is echt voorbij gevlogen. Ik kan me nog goed herinneren dat de website niets meer was dan een simpele index-pagina waarop het nieuws terug te vinden was. Ook verscheen in die periode de eerste versie van het forum, toen het concept "forum" nog redelijk nieuw en onbekend was. Ik vond het toen al erg interessant om met Nintendo en de community bezig te zijn, waardoor ik al snel moderator op het forum werd. Niet lang daarna kreeg de website een complete overhaul en werd de simpele index-pagina vervangen door een blauw/paars design met een heuse flashvideo als intro en Nintendo's GameCube in de hoofdrol. Inmiddels zijn we vele jaren, versies en naamswijzigingen verder en ben ik de website al die tijd trouw en met veel plezier blijven bezoeken.

Op een gegeven moment wilde ik echter meer en besloot ik toch eens te reageren op N1's zoektocht naar nieuwe redactieleden. Tot mijn verbazing werd ik toegelaten tot de redactie en kreeg ik een unieke blik op het reilen en zeilen van N1ntendo en het hele gameswereldje. Ik had plezier in het schrijven van nieuwtjes en grote artikelen maar het leukste bleek toch het contact met de redactie onderling. Dit heeft mij een aantal goede vrienden opgeleverd, maar bovenal een hele reeks aan geweldige herinneringen en onvergetelijke ervaringen. Van gezellige avonden gamen bij een van de redactieleden thuis, met z'n allen uit eten of lekker in de kroeg hangen, tot uitstapjes naar Nintendo, Duitsland en hele vakanties in Amerika. Tripjes naar de E3, waar ik jaren geleden als broekie alleen van kon dromen, werden werkelijkheid en behoren tot een van de gaafste en gezelligste vakanties die ik tot nu toe gehad heb. Ik wil daarom iedereen van de N1-redactie, maar natuurlijk ook alle leden, heel hartelijk bedanken!


n14

Benjamin
Mijn avontuur bij N1ntendo begon op 1 december 2007, toen nog bekend onder de naam Wii-DS. Met een vrij open sollicitatie werd ik nagenoeg direct toegelaten tot de redactie, waarna een nieuw avontuur in mijn carrière als redacteur van start ging. Solliciteren voor N1ntendo is misschien wel de beste beslissing die ik gemaakt heb, want ik heb in mijn tijd een hele hoop geleerd en een hele hoop toffe connecties opgebouwd. In die bijna acht jaar heb ik de hoogste hoogtepunten meegemaakt, maar ook de diepste dieptepunten op het gebied van Nintendo. Ik heb de meest maffe games gerecenseerd, maar ook mogen schrijven over toekomstige klassiekers. Mijn persoonlijke hoogtepunten zijn het naar een hoger niveau brengen van N1ntendo.nl-TV met mijn ijzersterke cameraman Dyon, waarbij ook de feedback van andere redacteuren zeer waardevol was.

Toch is er één aspect dat het meeste waardevol is. Hoe cliché het ook klinkt, maar dankzij jarenlange bezoeken van trouwe volgelingen tot incidentele bezoekers blijft N1ntendo leven. Jullie feedback is het meest waardevolle wat er voor een site als N1ntendo bestaat en dankzij jullie zal de site blijven bestaan. De meest spannende gebeurtenis in mijn loopbaan bij N1ntendo is zonder twijfel de grootse lancering van N1ntendo in november 2010, nu bijna vijf jaar geleden. Gecombineerd met het 10-jarig bestaan van de site is het altijd retespannend om zo'n groots project opnieuw te lanceren. En hoe kun je zoiets beter lanceren dan met een enorme prijsvraag met meer dan honderd prijzen. Inmiddels draai ik op N1ntendo meer vanaf de zijlijn mee en heb ik afstand gedaan van allerlei dagelijkse bezigheden. Ik zal N1ntendo hoe dan ook altijd op de voet blijven volgen, alleen al om de rest van de redactie een eer te bewijzen.
Next articleLegendes bundelen hun krachten vanaf 19 februari in Project... Previous articleHammerhead Bridge morgen naar Splatoon voor Europa

Reacties van gebruikers

Avatar
JORISGUY7XD | 17 september 2015 22:58 | #256051
collapse
Goh, ik wist niet dat deze site zoveel namen had.
Avatar
Patrick | 17 september 2015 23:25 | #256053
Reactie op post #256051 van JORISGUY7XD
En dit zijn ze niet eens allemaal Wink
Avatar
Duncan | 18 september 2015 02:28 | #256055
Ga zo door Biertje?

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.