Behind the Frontpage Column | 22 september 2015 10:00 | Auteur: Mink

Dagelijks is de redactie van N1ntendo bezig om jullie het laatste nieuws te brengen. Daarnaast zijn ze bezig met het formuleren van hun scherpe mening om hun ervaringen met een bepaalde game te omschrijven en jullie keuze om welke game te kopen gemakkelijker te maken. Deze redactie is ondertussen alweer vijftien jaar bezig en nu het de laatste dag van onze verjaarweek is, wordt het tijd om naar de volgende vijftien jaar te kijken in plaats van terug te blikken op het ó zo mooie verleden. Lees hieronder alles over de veranderingen binnen en rondom de crew!

2


Allereerst zal ik mezelf even voorstellen, voor diegene die onder een steen hebben geleefd in het virtuoze land van N1ntendo. Ik ben Mink en heb ondertussen twee jaar de functie van hoofdredacteur uitgeoefend. Dit heb ik altijd met enorm veel passie en plezier gedaan, maar helaas heb ik me de afgelopen tijd beseft dat het me teveel “werk” kostte. Dit is natuurlijk altijd zeer jammer om te beseffen - zeker gezien ik nog altijd met veel passie naar de website kijk. We, wijsgeer Quint en ik, hebben daarom flink gesproken en gefilosofeerd over een mogelijke opvolger. Na ellenlange gesprekken en enkele kandidaten voor het hoofdredacteurschap te hebben gesproken, hebben we de volgende conclusie getrokken: we gaan het radicaal anders doen.

Het ouderwetse concept van één hoofdredacteur aan het spreekwoordelijke roer van onze figuurlijke N1ntendo-boot, leek ons zo ridicuul dat we besloten hebben het principe overboord te gooien. Het schip wordt vanaf nu bestuurt door meerdere kapiteins welke allemaal de titel Senior Redacteur hebben gekregen. Ikzelf blijf de vlaggenmast hijsen, nieuwe zeemannen opleiden en helpen met de wind in de zeilen te houden. Daarnaast komt Erik Feitsma aan het roer te staan; op de redactie beter bekend als Erik Fries. Hij heeft zich sinds zijn proefperiode bewezen als een ware leider en een geweldige schrijver. Daarbij is Erik een zeer spontane en gezellige collega met zijn hart op de goede plek. Zonder enige reserves heb ik de taken met hem verdeeld en dit bleek al snel zeer goed te werken. Zijn unieke kijk op situaties helpen de website enorm en zijn columns en andere unieke content zijn altijd een genot voor de grijze massa's van taalfanaten. Met deze opstelling zijn we nu al een tijdje aan het varen en nog geen nieuwsstorm was te groot voor ons, wat ons goede moed geeft voor de toekomst.

Vaarwel
Tijdens onze vijftienjarige reis hebben we al veel mensen zien komen en gaan; zowel leden als redactieleden zijn sporadisch verdwenen terwijl de website op eigen tempo door dobberde. Echter, nu moeten we afscheid gaan nemen van een wel zeer vertrouwd gezicht op de website. Onze presentator en redacteur Benjamin heeft het ruime sop genomen en heeft N1ntendo achter zich gelaten. Wees niet al te bang, Benjamin blijft gelukkig gezellig achter de schermen aanwezig en zal zijn gezicht zo nu en dan nog wel tonen. Wellicht zelf in videovorm, want Benjamin vind het stiekem veel te leuk om te stoppen. We willen hem in ieder geval enorm bedanken voor zijn inzet en tijd voor de afgelopen acht(!) jaren van trouwe dienst. Ik kan me nog goed herinneren dat ik net bij de crew was aangenomen als proefredacteur en dat veteraan Benjamin zich over me ontfermde, alsmede de lange gesprekken en de vele hulp die ik van deze man heb gekregen. Hopelijk zal die nog lang als meubilair functioneren achter de schermen, want zijn hulp is bijna onmisbaar te noemen.

131


Een warm welkom!
We hebben met enige spijt afscheid moeten nemen van Benjamin, maar mogen ook een tweetal personen verwelkomen binnen de crew. Wie dit precies zijn, blijft voor nu even in het midden. Maar beide heren zullen in ieder geval fungeren als scripters. Deze zullen ervoor gaan zorgen dat onze N1ntendo-boot blijft drijven, nieuwe features gaat kennen en ze zullen de nodige gaten en beuken oppoetsen zodat we er nog zeker vijftien jaar tegenaan kunnen. Hierover plaatsen we binnenkort meer, dus houdt de website goed in de gaten!

Oproep!
Een concept waarnaar de vraag de afgelopen maanden exponentieel is gegroeid, is ledenartikelen. We ontvangen met enige regelmaat een column of review van leden met de vraag of we deze kunnen posten. Hier zouden we graag meer mee doen en vandaar dat we jullie oproepen om ledenartikelen naar ons op te sturen. We zijn al flink bezig met een opzetje en krijgen we genoeg reacties, dan kunnen jullie zelfs met enige regelmaat een artikel van een lid op de frontpage verwachten. Uiteraard staat daar een kleine verrassing tegenover. Dit is zeer experimenteel en mocht het geheel niet werken of krijgen we niet genoeg content, dan zal dit helaas nooit verschijnen. Laat dit je echter niet tegenhouden, want we zien zeer graag artikelen van leden. Hoe en waar je dit moet inleveren, gaan we zo snel mogelijk op de frontpage zetten. In de tussentijd kunnen degene die zich geroepen voelen alvast gaan brainstormen over ideeën.

Als laatste wil ik me nog even wijden naar de leden van N1ntendo. We willen jullie namens de gehele crew enorm bedanken voor de feedback en het enthousiasme waarmee jullie dagelijks de website bezoeken. Zonder jullie was er geen website die ons allen samenbrengt en was er geen crew die dagelijks met elkaar samenwerkt. Vandaar dat we jullie graag willen bedanken, bekijk daarom hier, of hier om een welverdiende prijs binnen te slepen. Dit alles om de volgende vijftien jaren knallend in te luiden!
Next articleAnimal Crossing: Happy Home Designer Previous articleEngelse TGS-trailer en fris beeldmateriaal Project X Zone 2...

Reacties van gebruikers

Avatar
HooksinVincent | 22 september 2015 10:06 | #256182
Wellicht dat ik wat zal schrijven, ik heb nog niet zo heel lang geleden geschreven voor een website dus het moet nog wel in mijn vingers zitten :p
Avatar
Martijn | 22 september 2015 13:51 | #256183
Goede artikelen de afgelopen week, redactie. Interessant kijkje voor en achter de schermen, met hier en daar meningen en games gerelateerde zaken. Nogmaals gefeliciteerd met het 15 jarige bestaan. Als je ziet hoeveel andere websites over Nintendo kwamen en verdwenen, is 15 jaar een mooie mijlpaal. Op naar de volgende 15 jaar! Very Happy
Avatar
The Iron Ghoul | 22 september 2015 17:55 | #256185
collapse
Hey ik wil wel eens af en toe mn een stukje schijven voor een spel of iets anders.

Offtopic:

ik weet niet of het al bekend is. maar ik kom er net achter dat je bij het titel scherm bij mario maker ( voordat je op spelen of bouwen klikt) de letters van het spel kan aan klikken en dat er dan een aantal dingen gebeuren.
Avatar
Martijn | 22 september 2015 20:37 | #256188
Reactie op post #256185 van The Iron Ghoul
Ja, dat is grappig. Het is ook een terugkoppeling naar "Mario Paint" op de Super Nintendo. Daar gebeurde ook iets wanneer je op de verschillende letters klikte. Eigenlijk vind ik al die verwijzingen naar "Mario Paint" geweldig.

Intussen zou zo'n concept niet echt meer werken. Tekenprogramma's op de PC zijn er genoeg, maar in 1992 hadden nog niet veel mensen een PC. Ook was tekensoftware nog vrij standaard en simpel. Daardoor was "Mario Paint" één van mijn favorieten destijds.

Zo is ook de save-robot én het bijhorende muziekje afkomstig uit "Mario Paint". Je hebt de raket om alles te wissen en undodog om je laatste actie ongedaan te maken. Daarnaast kun je het spelletje "Gnat Attack" ook in "Super Mario Maker" vinden, in een iets modernere versie. Allemaal afkomstig uit "Mario Paint". Leuk, want soms lijkt die titel nog wel eens over het hoofd gezien. Smile
Avatar
PaulV1999 | 22 september 2015 21:35 | #256189
Ik maak de reviews van de sonic-spellen wel, lekker makkelijk
gewoon een getal tussen de 1 en de 4 kiezen Razz Hahaha

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.