Animal Crossing Weekly #1 Special | 19 februari 2003 18:02 | Auteur: Robin

Welkom in de wondere wereld van het fenomeen Animal Crossing, de wereld waarin je een virtueel leven leidt en je echt wat kan betekenen in de wereld. Dit is het eerste deel van een reeks die komen gaat waarin ik wekelijks mijn belevingen van de afgelopen week hier neer zal zetten.

Voor de mensen die screenshots van het spel hebben gezien en meteen dachten dat dit het meest kinderachtige spel aller tijden zou zijn: jullie hebben gelijk. Maar zijn we diep in ons hart niet allemaal een beetje kind? Animal Crossing is zonder meer een van de meest verrassende spellen van de afgelopen jaren. Zonder dat de gameplay ergens moeilijk is, de graphics ronduit slecht zijn en de muziek grappig, maar zeker niet goed is, pakt dit spel je op en laat je niet meer los. Het is iets compleets anders dan "The Sims", want waar je bij "The Sims" geen echt doel voor ogen hebt dan gewoon geliefd zijn (of juist niet) door je buurman of buurvrouw, is Animal Crossing compleet anders. Het zeker wel de bedoeling om je dorpgenoten te vriend te houden, maar om dit te doen geef je ze niet zoals bij The Sims alleen kusjes en dergelijken, maar zul je ook echt opdrachten voor ze moeten vervullen. Erg verschillend zijn deze opdrachten niet. Sterker nog, na het spel een aantal dagen gespeeld te hebben, heb je echt het idee dat de opdrachten in herhaling vallen. Toch heb je daar totaal geen problemen mee, want dit is waar Animal Crossing anders is dan The Sims. Voor elke succesvol afgeronde opdracht wordt je namelijk rijkelijk beloond door je opdrachtgever of de ontvanger van iets dat je moest afleveren. De beloningen varieren tussen geld, kleren, meubels of papier om brieven op te schrijven. Dit is ongeveer de basis die je nodig hebt om Animal Crossing te kunnen begrijpen. Hieronder zal het eerste deel van de "Animal Crossing Weekly" starten.

Week 1:
Als je het spel voor het eerst opstart zal je je bevinden in een trein. In deze trein wordt onder andere gevraagd hoe je heet en waar je naartoe gaat. Je komt er achter dat je aan het verhuizen bent en dat je nog geen nieuw huis hebt gevonden. Degene waartegen je praat vind dat echter zo vreemd, dat hij zegt dat hij iemand kent uit de stad waar je naartoe gaat die wel een huisje voor je te koop heeft.
Eenmaal aangekomen kom je diegene tegen en die geeft je de keuze uit 4 huizen. Aangezien ik 3 van 4 huizen wat te grauw vond van binnen heb ik voor het lichte huisje gekozen. Op het moment dat je betaalt aan Tom Nook, degene die je het huisje heeft aangeboden, blijkt echter dat je veel te weinig geld op zak hebt en dat je voor hem zal moeten werken om je huisje af te betalen.
Ik kreeg van hem verschillende opdrachten om mijn schuld af te betalen, maar aangezien hij zeer weinig geld ervoor geeft had het nog vreselijk lang geduurd voordat ik de schuld had afbetaald als ik bij hem was gebleven. Na een bepaalde opdracht kwam hij echter met de boodschap dat hij geen werk meer voor me had en dat ik maar moest gaan freelancen om mijn schuld af te betalen. Dus ging ik maar even kennismaken met mijn dorpgenoten en al snel stroomden de opdrachten binnen: truitjes moesten afgeleverd worden; camera's moesten worden teruggehaald; ballen moesten gezocht worden; fossielen, vissen en insecten moesten gevangen worden en gedoneerd aan het plaatselijke museum; en nog véél meer. Hoe verder ik deze week kwam, hoe hoger de beloning die ik voor de opdrachten kreeg.

e3_ac_gcn_ss06

Even een schema'tje van belangrijke momenten:
De eerste dag kwam de burgermeester met een zeer grote opdracht: hij ging een weekje met vakantie, dus hij vroeg mij om elke avond tussen 6 en 10 uur 's avonds de vuurtoren aan te zetten en dat ik rijkelijk beloond zal worden hiervoor.De derde dag was het echter niet mogelijk voor mij om op die tijd thuis te zijn, dus ik moest het laten schieten en gisteren kwam de burgermeester dan ook werkelijk terug van zijn vakantie en maakte duidelijk dat hij erg kwaad en teleurgesteld in mij was. (tip: vergeet dus niet 1 dag als iemand je zoiets vraagt, want dan is het meteen voorbij!)
De derde dag werd mij gevraagd om de datum van mijn verjaardag. Aangezien ik in werkelijkheid net een maandje geleden verjaard ben (jaja, bedankt voor de felicitaties) kon ik niet wachten en heb ik maar net gedaan of ik de volgende dag jarig zou zijn. Voor deze verjaardag kreeg ik mijn eerste NES inclusief Donkey Kong! (voor de mensen die niet weten wat deze afkorting betekent, het betekent Nintendo Entertainment System en ik kreeg dus virtueel de eerste console van Nintendo)
De vierde dag had ik eindelijk de schuld afbetaald aan Tom Nook voor mijn huisje en al snel kwam hij met de vraag of ik mijn huisje niet wat klein vond (en dat was het ook echt!) waarop ik positief antwoordde. Daarna zei hij de volgende dag mijn huisje wat groter zou maken waarmee ik natuurlijk erg blij was omdat mijn inventory echt helemaal propvol met meubels stond, die gewoon niet meer in mijn huisje pasten.
Ook op de vierde dag was ik in werkelijkheid aan het surfen op het internet naar de officiele site van Animal Crossing (op aanraden van Arnold). Hier kreeg ik een code die ik in het spel in een brief moest zetten en naar een willekeurig persoon uit het dorp sturen. Zo gezegd zo gedaan en een dag later kreeg ik mijn tweede NES, deze keer inclusief het spel Soccer.

Dit was deeltje 1 van deze feature. Ik ben inmiddels alweer bezig aan een nieuwe week met dit fantastische spel, maar jullie zullen toch echt nog een weekje moeten wachten op de details!

e3_ac_gcn_ss07
Next articleJapanse software sales Previous articleSP doet het goed....

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.