New Style Boutique 2 - Fashion Forward Preview | 17 oktober 2015 19:42 | Auteur: Daan

Aan het einde van 2012 verscheen er een Nintendo 3DS-titel die niet iedereen gelijk zal aanspreken. Het ging hier om New Style Boutique, een titel waarbij je kleding voor mensen uitzocht en een eigen winkel begon. Het bleek een verrassende leuke game en eentje waar Nintendo duidelijk veel tijd in had gestopt. Door het grote succes van het origineel, verschijnt er nu een tweede deel op de handheld. Kan New Style Boutique 2 bouwen op wat het origineel zo sterk maakte en alles nog verder uitdiepen?

Fashion Narnia
Vanaf het prille begin neemt New Style Boutique 2 - Fashion Forward een geheel andere weg dan zijn voorganger. Het vorige deel plaatste je een realistische setting en hierbij was het opbouwen van je winkel belangrijk. In Fashion Forward betreed je een compleet nieuwe wereld binnen en het is eentje die voor bewust op fantasie. Je gaat een magische deur binnen en opeens gaat een nieuwe wereld voor je open. Beaumonde City is op zich al een opvallende naam, maar wij beschrijven het liever als ''Fashion Narnia''. De wereld zorgt meteen voor vrolijkheid, wat te bekoren valt.

3


In dit magische universum is het begin grotendeels hetzelfde. Je wordt uitgenodigd door een meisje genaamd Sophie om haar te helpen een boetiek te runnen. Dat klinkt moeilijker dan het daadwerkelijk is, want die eerste momenten krijg je duidelijke aanwijzingen van wat ze precies willen. Zelfs als je Engels niet geweldig is, is het niet moeilijk door te krijgen wat de dames verlangen. Informatie over bepaalde kledingstukken, merken en patronen worden op het touchscreen weer gegeven en dat maakt het kiezen van de juiste kleding niet al te moeilijk. Er is zelfs een zoekoptie voor als je echt even niet meer weet. De opbouw voelt langzamer dan het eerste deel en de taken voelen hierdoor nog te makkelijk.

Het is simpelweg drukken met de knoppen of aanraken met het touchscreen en zoeken wat je nodig hebt. New Style Boutique 2 speelt in dat opzicht lekker weg, al moet je geen diepgang verwachten in die eerste uren. Tussendoor luister je wel naar mensen, maar de NPC's gebruiken dezelfde zinnetjes iets te vaak om het leuk te houden. Als je bijvoorbeeld 's nachts speelt, hoor je te vaak over hoe gaaf het is dat je nu nog open bent. Een paar keer kan nog wel, maar de klanten hoeven zich niet constant te blijven herhalen.

2


Afwisseling moet er zijn
Als je kleding verkopen even zat bent, dan valt er op zich nog genoeg te beleven. Je zult constante reisjes moeten maken en nieuwe voorraden in moeten slaan van de verschillende merken. Zo houd je nieuwe trends in de gaten en help je om aan de wensen van de klant tegemoet te komen. Hoe meer je koopt, hoe meer merken zich zullen vestigen en dat komt de zaak ten goede. In het vorige deel kon je kleding direct vanuit de winkel kopen, maar dat zit er raar genoeg ditmaal niet in. Hierdoor kochten we maar een heel stel kleding, met de hoop dat we de juiste keuzes hadden gemaakt.

Je zult ook eigen kamers kunnen bouwen op Animal Crossing-achtige wijze en deze kunnen gedeeld worden met de hele wereld. Je kunt er kiezen om nieuwe winkels te beginnen of kamers te bouwen waar personages kunnen leven. Het is een aangenaam gegeven, maar de kamers die je krijgt zijn een beetje smal. Dat is niet een ramp, maar je kunt niet helemaal lekker je ei kwijt en dat is zonde. Naast de kamers kun je het personage dat je aanpakt ook helemaal veranderen. Er zijn haarsalons en beauty specialisten in Beaumonde aanwezig en ze luisteren graag naar je ideeën.

1


Deze ideeën zullen uiteindelijk leiden naar nieuwe banen tijdens je Fashion-avontuur. Zo kun je een kapper worden en klanten van gloednieuwe kapsels voorzien. Een ander voorbeeld is het worden van een designer en dit zal je in staat stellen om eigen kleding te ontwerpen. Als je zin hebt om liever zelf in de spotlight te staan, dan is een carrière als model een optie. Je krijgt verzoeken om te verschijnen in campagnes en de nieuwste kleding aan te trekken. Dit en nog zo veel meer is mogelijk in New Style Boutique 2!

Graphics en geluid
Grafisch ziet New Style Boutique 2 er overweldigend uit. Alles in de wereld staat zijn mannetje en het is een bijzonder kleurrijk geheel. Er wordt vooral veel gebruik gemaakt van de 3D-effecten op de Nintendo 3DS en het gevoel van diepte is duidelijk aanwezig. De soundtrack is zelfs nog beter met muziek die precies aansluit bij de winkels, locaties en conversaties. Het is aangename achtergrondmuziek die op een gegeven moment blijft hangen.

4


Voorlopige conclusie
New Style Boutique 2 - Fashion Forward komt eigenlijk nu pas op gang. Na een langzame start met makkelijke opdrachten lijkt er nu licht aan de horizon te verschijnen. Het was eenvoudig om kledingstukken aan te wijzen en de problemen snel op te lossen. De game speelt lekker weg, maar de progressie voelt langzamer dan het vorige deel. Nu komen er al meer taken op het pad en dit kan zonder meer het tij keren. Dit maakt het nog een verrassing hoe de game uiteindelijk zal uitpakken, maar aan de presentatie hoeft het in ieder geval niet te liggen. Die is het echt helemaal prima!
Next articleNX-demo niet mogelijk zonder 'cutting-edge' hardware Previous articleFuturistische Wii U eShop-titel Soul Axiom uitgesteld naar eerste...

Reacties van gebruikers

Avatar
N_fan | 17 oktober 2015 20:28 | #256785
Mijn moeder vindt dit leuk...
Avatar
FalconPawnch | 18 oktober 2015 04:12 | #256790
collapse
Volleybaas ook.
Avatar
N_fan | 18 oktober 2015 15:34 | #256809
Reactie op post #256790 van FalconPawnch
Dat had ik niet verwacht, van zo'n stoere bink!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Nintendo presents: New Style Boutique 2 - Fashion Forward

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Simulatie
Ontwikkelaar: Syn Sophia
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 20 november 2015

Screenshots