Merkwaardige pre-order bonussen; nu een gratis pizzabon bij Xenoblade Chronicles X Special | 03 november 2015 21:45 | Auteur: Jeroen K. | Bron: GameStop / Best Buy

Als ontwikkelaars en verkopers van videospellen één gemeenschappelijke eigenschap hebben, dan is het dat ze beide graag zo veel mogelijk exemplaren van hun game de winkels uit zien vliegen. En beter nog: dat dit gebeurt voordat het spel daadwerkelijk verschenen is. Dit kapitalistisch verlangen heeft op een bepaald moment de zogenaamde 'pre-order bonussen' tot gevolg gehad. Je kent het principe wel: als je een spel koopt voordat het verschenen is, krijg je er een aardigheidje bij zoals een poster of gratis DLC. Vooral in het kapitalistisch centrum van de wereld, de Verenigde Staten, gaat men nog wel eens creatief om met zogeheten pre-order bonussen.

Gratis pizza
Amerikaniteit ten top? Vandaag maakte Best Buy - een grote softwareketen uit de Verenigde Staten - bekend een bijzonder pre-order giftje weg te geven bij de normale editie van Xenoblade Chronicles X voor de Wii U, dat begin december verschijnt. Elke pre-order bij de winkelketen wordt beloond met een fictieve pizza-cheque. Hierop staat tien dollar tegoed om te gebruiken bij XCXPizzaCash.com, een website die speciaal is aangemaakt voor deze actie. Wanneer je de game hebt opgehaald, kun je thuis een pizza-cheque printen en meenemen naar een deelnemend pizza-restaurant in de Verenigde Staten... Smakelijk eten!

Gratis benzine
De Amerikanen van Best Buy hebben dit trucje al eerder uitgehaald. Ongeveer een jaar geleden, toen Mario Kart 8 voor de Wii U verscheen, was er een vergelijkbare actie. Als je een pre-order plaatste voor Mario's nieuwste racegame, kreeg je een code die $10 dollar waard is bij het tankstation bij jou in de buurt! Je kon Mario Kart 8 op releasedatum ophalen en kreeg een code mee, die je thuis kon omzetten in een tegoedbon. Vervolgens kon je niet alleen met Mario in een kart racen, maar ook met je eigen auto! Althans, dat zal de gedachte zijn geweest.

vlrreward

999-horloge
Gelukkig hebben de Noord-Amerikanen niet alleen maar van die gekke presentjes gekregen bij hun games. Gamestop, de andere grote Amerikaanse gamezaak, liet zich bijvoorbeeld inspireren door de populaire visual novel Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors voor de Nintendo DS. Hier bevinden negen personages zich zomaar in een noodlottige situatie met een vreemd horloge om de arm. Dit horloge blijkt enorm belangrijk voor hoofdpersoon Junpei en zijn lotgenoten, wat Aksys ertoe inspireerde om een replica hiervan als pre-order bonus in te zetten. Deze actie bleek zelfs zo succesvol, dat opvolger Virtue's Last Reward ook voorzien werd van een horloge als pre-order bonus! Ondertussen houden wij het in Europa wel bij gratis posters en sleutelhangers...

Heb jij wel eens gave cadeautjes bij een pre-order ontvangen? Of andere ludieke acties van Nintendo gezien? Laat het ons weten!
Next articleNintendo eShop - Week 45 (Chibi-Robo! Zip Lash, veel Virtual... Previous articleOpeningsvideo en releasedatum Stella Glow onthuld

Reacties van de crew

Avatar
Jeroen K. | 03 november 2015 21:43 | #257498
De redactie van N1ntendo vond het tijd voor een nieuw format artikelen, dat we 'uitgelicht' noemen. Deze opzet is wat korter dan van normale artikelen en vooral bedoeld om een uitgebreider of algemener stukje te schrijven dan in een normaal nieuwsbericht. Zo'n 'uitgelicht' bericht kan hierom gezien worden als combinatie van 'nieuws' en 'special'. We zijn heel benieuwd wat jullie ervan vinden, dus laat vooral een reactie achter!

Reacties van gebruikers

Avatar
ThanosReXXX | 03 november 2015 21:52 | #257499
Ik zat even te denken: hoezo deze uitleg? Er heeft nog niemand kritiek op dit artikel geleverd? Maar los daarvan: leuke opzet, mag van mij wel vaker. Ik hoop ook nog steeds op de terugkeer van de artikelen uit/over Japan, waarvan er volgens mij ook maar twee door jullie zijn gepubliceerd en ik kan me ook niet meer herinneren wie ze schreef, maar ik vond ze in ieder geval interessant.

Wat betreft de pizza-actie: is helemaal niet zo raar natuurlijk, en dat zeg ik niet alleen als Amerikaanse Nederlander. Als je Xenoblade Chronicles voor het eerst in huis hebt, ga je hem geheid volledig stuk spelen en vergeet je helemaal de tijd, waardoor je geen tijd of zin meer hebt om te koken en dan is een gratis pizza natuurlijk een uitkomst... Wink

Het horloge is dan bedoeld voor de mensen die tijdens het gamen WEL oog op de tijd wensen te houden... Razz
Avatar
Banjo | 03 november 2015 22:02 | #257500
I'm really eating it! Cool
Avatar
JORISGUY7XD | 03 november 2015 22:31 | #257503
Leuk idee, deze 'uitgelicht' artikelen bevallen mij wel! Wink
Avatar
@llOfJ@s | 03 november 2015 22:55 | #257504
Deze vorm van artikels lezen makkelijker weg en daardoor leuker. Je hebt een kortere tijd nodig om hetzelfde te weten te komen in een leuk jasje. Iets wat bij velen schaars Is, tijd.

Maar leuk om zoiets te lezen. Ik heb nog nooit iets extra gehad bij mijn pre-order. Dus wordt eens tijd dat ze dat vrijwel overal gaan toepassen, want het lokt wel klanten.
Avatar
The Iron Ghoul | 04 november 2015 08:28 | #257506
Ik vindt het lezen zo wel wat fijner. Vaak moet je eerst wat tekst door scrollen waar info staat die al lang en breed bekend is, voordat je bij de echte nieuwe info komt. Nu ziek ik meteen wat er nieuw is+ nog wat vergelijkend materiaal.

Ik heb als Pre-order bonus bij Fallout new vegas een t-shirt gekregen en bij Duke Nukem een tank-top. Beide draag ik nog wel eens( fallout t-shirt altiijd bij firstlook) en de duke t-shirt als ik in de tuin werk of in een vage bui ben.
Avatar
Denhette | 04 november 2015 08:39 | #257507
Nintendo Quality of Life at its finest!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.