Animal Gods Preview | 08 november 2015 16:15 | Auteur: Jeroen K.

"A delayed game is eventually good, but a rushed game is forever bad", zei de welbekende spelletjesmaker Shigeru Miyamoto ooit. En Nintendo heeft al vele malen de daad bij het woord gevoegd. De ontwikkelaars bij Still Games denken daar iets anders over. De occultische avonturengame Animal Gods zou eigenlijk pas ergens in 2016 verschijnen voor de PC en Wii U, maar de ontwikkeling van de PC-versie was al afgerond, wat het developersduo deed besluiten de game maar vast uit te brengen op Steam. Op basis van de Steam-demo hebben we hier vast een eerste indruk voor jullie.

animalgodscloak

In Animal Gods neem je de rol van Thistle op je, een jager uit een ver verleden. Nieuw en onwennig stap je een onbekende wereld binnen, die tot je komt middels een zogenaamd 2D top-down aanzicht. De manier waarop je de wereld ervaart, is erg vergelijkbaar met die van 2D-Zeldaspellen. Deze grote wereld is wat verwarrend, maar kun je gelukkig verlaten door een soort van kerkers binnen te gaan. Hier zoomt de camera wat in en krijg je met de echte gameplay te maken. Al snel pak je een magische cape op, waarmee je een klein stukje kunt teleporteren. Alle gameplay in het volgende stuk richt zich daarna op de mogelijkheden die je door middel van de cape hebt verworven. Zo wordt je pad op verschillende stukken geblokkeerd door een schade toebrengende straal waar je alleen langs kunt door erlangs te teleporteren. Het spel plaatst vervolgens meerdere van deze stralen op je pad en doordat ze telkens dikker of dunner zijn en verder van elkaar af of korter op elkaar geplaatst zijn, moet je al puzzelend door het level zien te geraken. Voor wie dit een te lange beschrijving van het spel vindt, heeft Still Games gelukkig een handige opsomming op haar website geplaatst, alsof het een boodschappenlijstje is:

"Play as Thistle, a hunter from an ancient age.
Discover a lost world.
Stop an occult leader.
Release the cursed gods."


Afijn, met occulte leiders en vervloekte goden zullen we ons voorlopig nog maar niet bezig houden. Voor nu bestaat het verhaal enkel uit briefjes die door de wereld verspreid zijn. Alle briefjes zijn hoofdstukken uit Juliette's dagboek. Deze mysterieuze vrouw schrijft over een zekere Jessuh, maar de verhaaltjes geven opzettelijk weinig concrete informatie. De manier van schrijven past erg goed bij de algemene ontwerpstijl van het spel. Hoewel de game zich vooral profileert als 2D avonturenspel, schuilt er toch een indrukwekkende thematiek en huisstijl achter. Tot nu toe waren de teksten echter niet functioneel en dienden ze vooral de functie van verzamelobjecten, maar als het verhaal later een belangrijkere rol krijgt kan deze manier van vertellen zeker bijdragen aan de mystiek.

animalgodslion

Voorlopige conclusie
Voorlopig zijn er nog te veel vragen om een goede voorlopige conclusie op te stellen. De gameplay was tot nu toe prima, maar zal wellicht drastisch veranderen wanneer je nieuwe items vindt. Rondlopen met de magische cape werkte goed met de pijltjestoetsen op de PC, maar gaat misschien wat minder precies met de GamePad. Voor nu kwam de hele thematiek en stijl van het spel nog indrukwekkend over, maar als het verhaal alleen maar via dagboekverhaaltjes verteld blijft worden heb je als speler niet bepaald het idee dat je erin betrokken bent. Het blijft nog even afwachten, maar Animal Gods lijkt een prima indie-game te worden.

Deze preview is gebaseerd op de Steam-versie van Animal Gods. De Wii U-versie verschijnt in 2016.
Next articleMonster Hunter X krijgt cross-over met The Legend of Zelda en... Previous articleRadiant Historia krijgt wellicht een vervolg

Reacties van gebruikers

Avatar
N_fan | 08 november 2015 16:27 | #257594
collapse
Hey, zijn jullie vergeten dat dit een Nintendo-community is?
Avatar
Jeroen K. | 08 november 2015 16:29 | #257595
Reactie op post #257594 van N_fan
collapse
"De occultische avonturengame Animal Gods zou eigenlijk pas ergens in 2016 verschijnen voor de PC en Wii U, maar de ontwikkeling van de PC-versie was al afgerond, wat het developersduo deed besluiten de game maar vast uit te brengen op Steam. Op basis van de Steam-demo hebben we hier vast een eerste indruk voor jullie."
Avatar
N_fan | 08 november 2015 17:53 | #257598
Reactie op post #257595 van Jeroen K.
collapse
Wacht dan tot de Wii U versie uitgekomen is.
Avatar
Jordy B. | 08 november 2015 18:35 | #257599
Reactie op post #257598 van N_fan
collapse
Of stop gewoon met zeiken. Ik vind het wel fijn vast een lichte schets te hebben van een spel wat ook op de Wii U uitkomt. Gameplay blijft toch wel hetzelfde.

Oftewel, thanks voor de preview, ik waardeer het.
Avatar
N_fan | 08 november 2015 18:49 | #257600
Reactie op post #257599 van Jordy B.
collapse
Ik zeik niet. Dit soort previews voelen vreemd aan en ben ik niet gewend.

Sorry voor mijn vorige reacties.
Avatar
jochem | 09 november 2015 09:15 | #257615
Reactie op post #257600 van N_fan
Dit is geen review, een preview moet je een feeling voor de game geven voordat die uitgekomen is.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Animal Gods

Platform: Wii U eShop
Genre: Actie, avontuur
Ontwikkelaar: Still Games
Uitgever: Still Games
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: Onbekend

Screenshots