Details Hyrule Warriors Legends gaan onder meer in op verhaal achter Linkle Nieuws | 19 november 2015 14:28 | Auteur: Erik | Bron: Famitsu

In de Famitsu is nieuwe informatie omtrent Hyrule Warriors Legends voor de Nintendo 3DS opgedoken. Hierbij wordt onder andere ingegaan op de specifieke content van de game, alsmede op een aantal van zijn nieuwe personages.

Allereerst wordt er wat onduidelijkheid weggenomen omtrent de inhoud van de game en diens relatie tot zijn grote Wii U-broer. Zo bevat Hyrule Warriors Legends alle personages die ook in zijn voorganger zitten. Daarbovenop voegt het nog zijn eigen scala aan karakters toe, zoals Skull Kid, Toon Link en Tetra. Al deze nieuwe personages zijn later ook te downloaden naar het originele Hyrule Warriors. Echter is het nieuwe hoofdstuk dat in gaat op The Wind Waker en het achtergrondverhaal van Linkle, exclusief voor de Nintendo 3DS-versie. Dit komt vooralsnog dus niet naar de Wii U.

In Hyrule Warriors Legends bezoek je daarnaast ook veel dezelfde locaties als in het origineel. Doordat het hoofdstuk van 'The Wind Waker' is toegevoegd, kennen deze omgevingen echter een aantal subtiele veranderingen. Zo heeft Lake Hylia een extra scéne die zich 's avonds afspeelt. De Valley of Seers kent daarnaast eindelijk ene heldere blauwe lucht, nu het bevrijd is van de magie van Cia.

64


Het avontuur van Linkle
Linkle is recentelijk onthuld als een speelbaar personage voor de titel. Door Famitsu wordt zij beschreven als een slimme en onbezonnen jongedame, die op een avontuur is naar Hyrule Castle. Ze aspireert om net zo te zijn als de helden van Hyrule; tijdens haar reis probeert ze er ook zoveel mogelijk te zijn voor diegene in nood.

Linkle draagt een mysterieus kompas bij haar, dat al sinds de oude tijden bestaat. Wat het kompas precies doet, is nog niet bekend, maar het lijkt wel belangrijk te zijn voor het verhaal. Zo wordt het kompas al vroeg tijdens haar reis gestolen door Skull Kid, waarna Linkle het bijzondere gereedschap weer terug moet zien te krijgen. Daarnaast speelt Midna een rol tijdens het verhaal van Linkle. Link's befaamde hulpje uit Twilight Princess kan hierbij naar haar 'echte vorm' terugkeren als je haar bevrijdt van de vervloeking die op haar huist.

Volgens Famitsu werd de lieftallige dame al als een optie voor het raster gezien tijdens de ontwikkeling van Hyrule Warriors. Toen was ze echter nog simpelweg een vrouwelijke versie van Link. Doordat Linkle's populariteit ontzettend steeg toen fans haar design onder ogen kregen in het artbook van Hyrule Warriors, is besloten om haar als apart personage toe te voegen.

60


Nieuwe wapengerei
Tijdens het bevechten van vijanden staat Linkle ook zeker haar mannetje. Zoals eerder is gezegd, maakt ze tijdens gevechten vooral gebruik van haar kruisbogen. Ze richt zich daarnaast vooral op snelheid en behendigheid. Zo kan ze ook aanvallen terwijl ze beweegt en als ze in de lucht is. Daarnaast gebruikt ze meerdere soorten pijlen om het gespuis een kopje kleiner te maken. Zo gebruikt ze bijvoorbeeld krachtige 'Bomb Arrows'.

Ook andere personages krijgen meer mogelijkheden om met de hordes aan vijanden om te gaan. Zo krijgt Ganondorf een zogenoemde 'Trident': een speer met drie tanden. Deze is in staat om snelle aanvallen af te vuren, alsmede om bliksem te genereren. Ook Midna krijgt in haar nieuwe gedaante wat nieuwe trucjes. Zo kan ze wezens uit zowel de boven- als onderwereld oproepen ter hulp. Laatstgenoemde toevoegingen worden naar verluidt ook overgeheveld naar de Wii U-versie.

Hyrule Warriors Legends ligt vanaf 26 maart 2016 in de Europese schappen. Bekijk hieronder nog een aantal nieuwe screenshots van het spel.

< >
Next articleVijf sportgames waarin Mario de sterren van de hemel speelt Previous articleDementium Remastered voorzien van Amerikaanse releasedatum en...

Reacties van gebruikers

Avatar
Jordy B. | 19 november 2015 14:54 | #258353
Ik las veel negatiefs op het internet over Linkle maar ik vind haar nu al helemaal geweldig xD.
Avatar
PaulV1999 | 19 november 2015 14:55 | #258354
collapse
Is de WiiU versie leuk? Zit te twijfelen of ik hem namelijk moet aanschaffen of niet...
Avatar
Jordy B. | 19 november 2015 15:31 | #258357
Reactie op post #258354 van PaulV1999
Het is geen zelda, maar echt een dynasty warriors met een zeldalaag erover. Je knokt, en thats it. Check anders wat gameplay op youtube.
Avatar
Martijn | 19 november 2015 15:04 | #258355
collapse
Deze inhoud ook graag naar de Wii U versie graag...

Ja, ik weet dat ik enorm in herhaling val. Very Happy
Avatar
Erik | 19 november 2015 15:39 | #258360
Reactie op post #258355 van Martijn
collapse
Zou ik even nog het begin van het artikel lezen! Daarin staat duidelijk dat, op de personages na, vooralsnog de nieuwe content helaas niet naar de Wii U komt.
Avatar
Martijn | 19 november 2015 16:32 | #258365
Reactie op post #258360 van Erik
O juist. Ik had het overigens gelezen. Dan nog vind ik het enorme flauwekul. De Wii U versie wordt ook nog door velen gespeeld. Door mij nu niet, maar "Wind Waker" had een welkome aanvulling geweest.

Flauw om maar even een snelle 3DS versie te maken en je niet meer over het origineel te bekommeren. Zonder succesvolle Wii U versie was er ook geen 3DS versie geweest. Misschien komt het op den duur nog naar de Wii U, als DLC. Ik koop er geen 3DS of 3DS versie voor. Nu proberen ze het exclusief te houden, om mensen te overtuigen deze versie te halen. We zien wel of dit nog gaat gebeuren...
Avatar
DeRe4e | 19 november 2015 16:23 | #258364
Ik heb erg veel plezier gehad met de WIIU versie en zal na de drukke periode (verhuis, etc.) zeker deze titel terug oppakken. De 3DS-port daarentegen laat ik mooi zoals het is. De extra personages (die je overigs op de Wii U kan aanschaffen) en de extra verhaallijnen (exclusief voor de 3DS) doen het hem voor mij niet. In mijn ogen moet je dit soort games op een groot scherm spelen.

Maar hé, fantastisch voor de 3DS-bezitters die Hyrule Warriors nooit ervaren hebben. Het is een erg fijne game voor korte speelmomenten. Zo ene half uurtje. Maar als je een echte Zelda verwacht, dan sla je de bal goed mis met deze.
Avatar
SpijkerJasper | 19 november 2015 17:31 | #258368
collapse
Weet je wat ik denk? Ik denk dat Linkle het hoofdpersonage gaat worden in de nieuwe Zelda. Waarom? Nintendo hint wel vaker naar aankomende titels en wie goed naar de laatste beelden heeft gekeken van Zelda Wii U (het korte fragment na de Twilight Princess HD footage) zag misschien al dat de persoon op Epona meer op 'n meiske lijkt dan een jongen. Ik snap wel dat Link meestal 'n beetje een vrouwelijke look had (zoals wel meer Japanse figuren hebben) en om Link om te toveren naar een vrouwelijke held is misschien té non-Nintendo om te doen. Het is maar een idee...
Avatar
DeRe4e | 19 november 2015 17:47 | #258369
Reactie op post #258368 van SpijkerJasper
Zou uiteraard kunnen dat ze ons in het begin van de game een keuze laten maken tussen Link of Linkle en afhankelijk van uw keuze wordt het verhaal daaraan aangepast.
Op zich zou ik dat helemaal niet zo'n slecht idee vinden. Als ik kan kiezen tussen een man of vrouw, dan ga ik bijna altijd voor een vrouw.
Avatar
FalconPawnch | 19 november 2015 21:20 | #258388
Het toevoegen van extra characters doet me echt helemaal niks voor Hyrule Warriors. De gameplay is veeeel te eentonig. Singleplayer is snel klaar en er is weinig variatie dan alleen maar doelloos rondrennen en alles slopen op je pad. Grafisch prima game maar meer ook niet. Een 3DS versie zou mij geen goed doen dus ik laat deze zeker weten liggen.

Wat Linkle betreft, prima character. Zou niet weten wat er mis is met een female protagonist. En besides, dit is geen Nintendo. Deze characters zijn ook niet permanent voor Zelda games. Ik vind haar sowieso al interessant vanwege t feit dat ze geen sword gebruikt maar double bows. Jammer dat ze niet in de Wii U versie zat. Dan had ik haar meer gespeeld dan Link en Sheik welke ik het meeste gebruikte.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Hyrule Warriors

Platform: Wii U
Genre: Hack-'n-slash
Ontwikkelaar: Koei Tecmo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 19 september 2014

Hyrule Warriors Legends

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Hack 'n Slash
Ontwikkelaar: Koei Tecmo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 24 maart 2016