Zes games voor met de kerst! Special | 23 december 2015 15:15 | Auteur: Jeroen K.

Kerstmis staat weer voor de deur en dat kan maar één ding betekenen: veel tijd om games te spelen! Of je nu liever alleen speelt of samen met je hele familie; wij hebben een aantal mooie titels voor je uitgezocht om tijdens de kerst te spelen. Al deze games hebben twee dingen gemeen: ten eerste zijn ze allemaal speelbaar op Nintendo's laatste hardware - de Nintendo 3DS en Wii U - en ten tweede brengen ze je een warmer kerstgevoel dan het jaarlijkse potje Monopoly.

Animal Crossing: New Leaf (Nintendo 3DS)
Laten we maar beginnen met dé serie die in eenieder opkomt als het om kerstmis gaat: Animal Crossing. Dat heeft enerzijds te maken met de populariteit van de serie, maar wat de dierensim vooral zo goed doet, is een seizoensgebonden gevoel uitdragen. Je eigen dorpje, waar je dag in en dag uit mee bezig bent, straalt nog meer een kerstgevoel uit dan je eigen woonplaats. In New Leaf kun je deze kerst overigens maar beter een bezoekje aan je dorp brengen. Op 24 december is het Toy Day! Rendier Jingle brengt je dan een bezoekje. Hij wil de cadeautjes niet bezorgen, want dat moet gebeuren door iemand die als de Kerstman verkleed is. Het toeval wil dat gedurende de decembermaand heel de outfit van de Kerstman bij de Able Sisters en Kicks te koop is geweest - dat wil zeggen: een muts, baard, jas, broek en schoenen. Bovendien is kerst een populair thema in het dorp en hebben de dorpsbewoners je al eerder verteld wat ze voor Toy Day wensen te krijgen. Als je alle cadeaus hebt bezorgd, kun je naar Jingle om je beloning op te eisen. Als je alle presentjes goed bezorgd hebt krijg je ook nog een extraatje op 25 december!

abyssmas

Tales of the Abyss (Nintendo 3DS)
Onder de Japanse RPG's is de Tales of-franchise ongetwijfeld degene die het meeste gevoel probeert op te wekken bij de speler. Niet voor niets draait het verhaal er bijna altijd om dat twee partijen een moreel conflict hebben, waarbij er nooit één is die objectief gelijk heeft. Ook als je in Tales of the Abyss tegenover de eindbaas staat, heb je het gevoel dat er voor zijn argument wel degelijk iets te zeggen valt. Voor kerst zijn echter de kleine dingetjes in het spel wat belangrijker. Pas laat in het spel bereik je het noordelijk continent met het dorpje Keterburg. Als je voor het eerst voet zet in dit witte wonderland, voel je je reeds op een plek waar het altijd kerst is. Overal ligt sneeuw, hier en daar zijn wat sneeuwpoppen gebouwd en de lantaarnpalen zorgen al voor de nodige sfeerverlichting. Hoewel de aandoenlijke reizigers allereerst veel honger hebben, kun je al snel een leuke dialoog bekijken over hoe koud Mieu het wel niet heeft, terwijl Tear de sneeuw juist zo mooi vindt. Als je vervolgens de kans krijgt om zelf door het schattige dorpje heen te rennen, moet je je best doen om de sneeuwballen te ontwijken die je in het lokale speeltuintje om de oren vliegen. Je zou bijna medelijden krijgen met de inwoners van Keterburg die altijd met sneeuw omringd wonen, maar tijdens de kerst is het alleen maar een leuke verblijfplaats!

Mario Party 9 (Wii)
Ik hoor u al denken: "Leuk en aardig, die winterse sferen om je tijdens de kerst in te wanen, maar draait kerst niet juist om samen zijn met de hele familie?" Niet voor niets worden er bij veel families elk jaar rond 24 december de gezelschapsspellen weer uit de kast getrokken. Mario Party kan dan een mooi alternatief bieden. Je bent gezellig met de familie aan het spelen en kunt dat ook nog eens in winterse sferen doen! Mario Party 9 bevat erg veel leuke spelletjes, waaronder een aantal die je zelfs in je warme woonkamer koude rillingen bezorgen. Zo race je in Snow Go tegen drie opponenten met snelle auto's in een rondje om twee vriendelijke sneeuwpoppen heen en die sneeuwpoppen hebben niet het beste met je voor... In Polar Extreme race je zonder auto van links naar rechts over afgebroken stukken ijs, maar ze zijn niet allemaal even stevig. In Mobs Sleds speel je tot slot met drie tegen één op een ijsparcours en is het de bedoeling de eenling te overrijden. Ouch, wellicht niet de meest gezellige game tijdens de feestdagen, maar gelukkig is een wedstrijdje zo nu en dan juist leuk.

pw

Phoenix Wright: Ace Attorney - Trials and Tribulations (Nintendo DS)
Wat is er nu fijner dan een meeslepende visuele novelle spelen tijdens de feestdagen? De Ace Attorney-serie is al jaren de populairste visuele novelle-serie en is door het voor visual novels relatief hoge gameplay-gehalte zeer toegankelijk voor alle spelers die wel van een spannend verhaal houden. Trials and Tribulations debuteerde in 2004 op de Nintendo DS als derde game uit de Ace Attorney-serie. Als je tijdens de vakantie een game uit de serie wil spelen, is Trials and Tribulations je beste keuze. Deze game speelt zich, buiten de rechtbank althans, voornamelijk af op een bergtop bij de Hazakura Temple. Als Phoenix voor de deur van de tempel staat, komt de behulpzame Maya niet uit haar woorden van de kou en adviseert onze Phoenix - zo slim als hij is - om wat warmere kleren aan te trekken. Als de hoofdnon van de tempel even later naar buiten komt, moet Phoenix echter ook toegeven dat het onmenselijk koud is buiten, maar helaas is het binnen in de tempel niet veel warmer. Des te meer reden om thuis lekker met wat warme chocolademelk bij de kachel te gaan zitten en van het verhaal te genieten. De game is overigens ook speelbaar als onderdeel van de Ace Attorney Trilogy, die vorig jaar voor de Nintendo 3DS verscheen.

Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games (Wii U)
Toegegeven, als je een Mario-game wil spelen, zijn er betere keuzes dan de Olympic Games-spellen. Voor Sonic geldt hetzelfde. Toch zijn het erg leuke spelletjes om jezelf mee bezig te houden als je even geen zin hebt in ingewikkelde verhalen of lastige gameplay. En nog belangrijker: meer games met een winters thema ga je buiten deze serie om niet vinden! Figuurschaatsen, curlen, ijshockey, snowboarden, bobsleeën... Deze game is een waar winters sportparadijs. In tegenstelling tot andere games uit de lijst, start je hier snel een spelletje op en kun je zowel alleen als samen met anderen spelen. Bijkomend voordeel: ook je oma kan meespelen met Mario & Sonic's winteravonturen. Je hoeft maar een controller vast te kunnen houden en je kunt al meedoen met de winterse spelletjes. Dat maakt het spel tot uiterst geschikte partygame tijdens de feestdagen.

arsgang

Year Walk (Wii U eShop)
Weinig winterse feestelijkheden in deze game, maar toch een uiterst geschikte ervaring voor de laatste dagen van het jaar. Ooit gehoord van Årsgång? Dit is een Zweedse volkse traditie. Tijdens Kerstmis of oudjaarsavond sluit de 'year walker' zichzelf op in een donkere kamer, zonder iemand te spreken of iets te eten of drinken. Om klokslag 12 uur 's nachts loop je naar de parochiekerk. Hier loop je driemaal omheen en daarna blaas je in het sleutelgat van de kerkdeur. Zo verlies je tijdelijk je Christelijkheid en verschijnen en bovennatuurlijke wezens die je uitdagen bij wijze van test. Vervolgens krijg je een glimp van de toekomst te zien via een visie of door geluid. Omdat het wellicht een grote stap voor je is om dit fenomeen daadwerkelijk uit te voeren tijdens de feestdagen, is er gelukkig een game om het geheel te simuleren. Zoals veel traditionele gewoonten is het een vrij bloederige bedoeling en niet de meest gezellige keuze om samen met je familie te gaan spelen. Als je echter alleen bent tijdens kerst of oudjaar is dit een erg geschikt spelletje: je speelt het in een paar uur wel uit, dus aan een avondje heb je genoeg. Om je ten volste in te kunnen leven in de Zweedse traditie speel je de game op het moment dat de traditie in het echt ook plaatsvindt: tijdens kerst!

Geen winterse games
Heb je in deze zes games nu nog niet de ultieme game gevonden om tijdens de feestdagen te spelen? Of misschien kan heel het kerstfeest je wel gestolen worden en hoop je alleen maar dat het zo snel mogelijk weer zomer is? Ach, het is maar één keer kerst per jaar en zodra het nieuwe jaar begonnen is, kun je weer reikhalzend uitkijken naar de zon, die in mei al weer zal schijnen. Als dat je nog te lang duurt, kun je wellicht deze game proberen, of deze. Of misschien juist deze. Hoe je je kerstdagen dan ook inricht, N1ntendo wenst je veel plezier tijdens deze feestdagen!
Next articleShin'en Multimedia "erg blij" met verkoopresultaten FAST Racing... Previous articleJapanse verkoopcijfers 14/12/2015 - 20/12/2015: Japan slaat...

Reacties van gebruikers

Avatar
banjokazooie-fan | 23 december 2015 15:21 | #259846
Die van Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games (Wii U) is een van mij lievelings games [die ik niet heb]
Avatar
MichaelNight | 23 december 2015 17:29 | #259852
Jammer genoeg zit er niks tussen wat ik leuk vind. Daar gaat mijn kerst Crying
Avatar
Martijn | 23 december 2015 17:45 | #259853
Het is bijna algemeen bekend dat games rond een feestdagen thema het niet zo goed doen. Er zijn er ook relatief weinig. Zit er sneeuw in, dan is het een kerstspel. Afijn, vaak lijkt dat zo.

Kan me nog een setje Nintendo kerstkaarten herinneren. Daar stond bijvoorbeeld de sneeuwstorm uit "Donkey Kong Country" op. Vrolijk kerstfeest allemaal! Very Happy
Avatar
Ruban | 23 december 2015 20:47 | #259856
Mario & Sonic voor Wii U is echt heel slecht. Ik vind het raar dat jullie deze aanraden. Jullie geven dat spel overigens maar een 6. Weird
Avatar
DeRe4e | 23 december 2015 23:17 | #259861
Tja, hier wordt er mooi verder gespeeld met Majora's Mask 3D (eindelijk begonnen!), Tales of Zestiria, Yoshi Woolly World, Tearaway en Walking Dead: Season 2. Morgen wel speciaal voor Kerstavond (In BE vieren we dat op de 24ste, btw) eens Mario Party 10, Mario Kart 8 en Super Smash Bros WiiU bovenhalen. Zal weer "gezellig" zijn. Tegen het einde van de rit praat niemand meer tegen mij (omdat ik wss win, haha). Very Happy

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Animal Crossing: New Leaf

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Simulation
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 4
Releasedatum: 14 juni 2013

Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen - Sotsji 2014

Platform: Wii U
Genre: Sports
Ontwikkelaar: SEGA
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 4
Releasedatum: 08 november 2013

Mario Party 9

Platform: Wii
Genre: Party
Ontwikkelaar: NDCUBE
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 02 maart 2012

Phoenix Wright Ace Attorney: Trials and Tribulations

Platform: Nintendo DS
Genre: Adventure
Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Capcom
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 03 oktober 2008

Tales of the Abyss

Platform: Nintendo 3DS
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Namco Tales Studio
Uitgever: Namco Bandai
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 25 november 2011

Year Walk

Platform: Wii U eShop
Prijs: €6,99
Genre: Puzzle Adventure
Ontwikkelaar: Dakko Dakko
Uitgever: Simogo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 17 september 2015