AlphaDream over toevoeging Paper Mario en rennen in Mario & Luigi: Paper Jam Bros. Nieuws | 03 januari 2016 11:10 | Auteur: Nathan | Bron: Nintendo Dream / Nintendo Everything

In een interview hebben directors Shunsuke Kobayashi en Jun Iwasaki van AlphaDream verteld over de toevoeging van Paper Mario in Mario & Luigi: Paper Jam Bros. en wat voor veranderingen dit met zich mee bracht.

Mario & Luigi: Paper Jam Bros brengt de werelden van de Mario & Luigi-serie en de Paper Mario-serie bij elkaar. De RPG-elementen uit beide franchises lijken in deze game terug te komen en ook het turn-based systeem komt terug. Wij gaven de game een 7.5 in onze review.

Dit weekend verscheen de nieuwste uitgave van het Japanse tijdschrift Nintendo Dream en daarin is een interview gepubliceerd met algemeen director Shunsuke Kobayashi en battle director Jun Iwasaki van AlphaDream, die beide een belangrijke rol hadden in de ontwikkeling van Mario & Luigi: Paper Jam Bros. voor de Nintendo 3DS. Allereerst werd Kobayashi gevraagd hoe het team erop kwam om Paper Mario toe te voegen aan een Mario & Luigi-game (vertaald):

"Tijdens de ontwikkeling van het vorige deel, Mario & Luigi: Dream Team Bros., waren we al aan het nadenken over ons volgende project, maar nog voordat we besloten welke personages we zouden gebruiken in de nieuwe game, leek het ons nodig om te kijken of we misschien de controls moesten aanpassen. Een belangrijk onderdeel van de controls in de spellen is dat Mario bestuurd wordt met de A-knop en Luigi met de B-knop, maar voor dit deel besloten we om met drie knoppen te werken in plaats van twee, hoewel het hierdoor misschien iets gecompliceerd zou worden.

Na A en B is de Y-knop de knop die het makkelijkste is te bereiken. We zochten naar characters die acties zou kunnen uitvoeren bij het gebruiken van deze drie knoppen. Al snel kiezen mensen dan voor een personage dat al een rol in de serie heeft (of heeft vervuld), maar we dachten dat de game dan niet nieuw en fris genoeg zou lijken. Toen bedacht ik dat het interessant zou zijn als Mario en een figuur dat op Mario lijkt naast elkaar zouden leven. Paper Mario is dan een geschikte kandidaat. Dat verschil tussen twee en drie dimensies en zwaar en licht dat Paper Mario met zich meebrengt, konden we goed gebruiken voor nieuwe gameplay."


11


Paper Mario was echter niet het enige dat Mario & Luigi: Paper Jam Bros. toevoegt aan de serie. Sinds dit vijfde deel is het mogelijk om rennen. In het interview werd deze toevoeging uitgelegd (vertaald):

"Sommige spelers van de vorige spellen vonden dat het rondlopen in de spelwereld te sloom was en al vroeg in de ontwikkelingsfase kozen we voor een speciale renknop, in plaats van gewoon sneller lopen. Ons eerste idee was dat je de A-, B- en Y-knop op het juiste ritme binnen een bepaalde tijd moest indrukken en als dit mislukte, kon je niet rennen en je werd al snel geforceerd te stoppen als je het ritme niet kon bijhouden. We vonden het een interessant systeem, hoewel het wellicht een beetje complex was. Toen we dit aan [hoofd softwareontwikkeling] Shigeru Miyamoto lieten zien, moest hij lachen en zei hij 'Dit kost teveel moeite, één knop is goed genoeg'."

"De X-knop [om te rennen] is nu waarschijnlijk de meest gebruikte knop buiten de gevechten om. We hebben een kleine speeltest en enquête gehouden binnen ons bedrijf en sommige teamleden zeiden zelfs 'zonder de X-knop kun je niet leven'. (lacht)"


Mario & Luigi: Paper Jam Bros. ligt sinds 4 december in de winkel voor de Nintendo 3DS.
Next articleN1ntendo.nl TV - Bloopers en outtakes 2015 Previous articleGlitch in Super Smash Bros. for Wii U maakt het mogelijk om...

Reacties van gebruikers

Avatar
banjokazooie-fan | 03 januari 2016 12:46 | #260135
ik vind paper mario wel het makkelijkste en handig karakter die je kan gebruiken maar later kan je hem niet meer gebruiken in 1 van de baas gevechten. alleen als je de baas hebt verslagen heb je hem weer.
Avatar
Oubaïd | 03 januari 2016 13:16 | #260137
Leuk artikel en om te lezen hoe de ontwikkelaars tot bepaalde ideeën komen. In het artikel is er wel een foutje: Paper Jam Bros. is het 5e deel in de serie.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mario & Luigi: Paper Jam Bros.

Platform: Nintendo 3DS
Genre: RPG
Ontwikkelaar: AlphaDream
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 04 december 2015

Screenshots