N1ntendo's top 10 van 2016 - 10 t/m 6 Special | 06 januari 2016 10:00 | Auteur: Patrick

Net als ieder jaar geven we jullie een kijk op de games waarvan wij in het nieuwe jaar het meeste verwachten. In 2015 wist Nintendo de slop waarin de Wii U zit niet te doorbreken en lijkt het erop dat alle focus uitgaat naar NX. Wat we hiervan kunnen verwachten, horen we later dit jaar en daar kijken we dan ook naar uit. Ook op Nintendo 3DS-gebied wist Nintendo niet veel nieuws te brengen. Net als in 2014 was de line-up voor Nintendo’s handheld erg matig te noemen. Als we echter kijken naar de vooruitzichten dan wordt duidelijk dat 2016 in ieder geval voor RPG-liefhebbers met een Nintendo 3DS een schitterend jaar gaat worden.

Het begint dit jaar al beter met een uitgebreidere lijst van games waarvan al bekend is dat ze in 2016 gaan verschijnen. Vorig jaar moest de redactie een top 10 samenstellen uit een totaal van dertig titels. Dit jaar zijn er om en nabij vijftig titels waaruit de redactieleden hun individuele top 10 konden samenstellen. We vinden dit jaar twee games terug in de lijst die ook in de lijst van vorig jaar stonden. We beginnen vandaag met de nummers 10 t/m 5. De absolute toppers van 2016 verschijnen morgen in het vervolg en later volgen ook nog enkele eervolle vermeldingen.

Let op dat deze top 10 is samengesteld uit games waarvan we al weten dat ze (waarschijnlijk) dit jaar gaan uitkomen. Deze lijst is verre van compleet, want er komen gedurende het jaar vast en zeker nog nieuwe games bij.

10. Bravely Second: End Layer (Nintendo 3DS)
Eind 2013 bracht Square Enix Bravely Default naar Europa. Dit spirituele vervolg op Final Fantasy: The 4 Heroes of Light werd lovend ontvangen en ook wij bekroonden de game met een vette 8,9. De verkopen van de titel logen er niet om en zodoende werd al snel bekend dat er een vervolg aan zat te komen genaamd Bravely Second: End Layer. Spelers die Bravely Default op “hard” hebben uitgespeeld, kregen aan het einde ook al een sneak peek van het nieuwe hoofdpersonage Magnolia. Tip: deze eerste glimp is ook door middel van een Konami Code te ontgrendelen! Wat de game in het westen voornamelijk succesvol maakte, is de mogelijkheid om gevechten flink te versnellen. Bravely Second gaat enkele jaren na het einde van Bravely Default verder en zodoende ga je veel bekende personages uit het eerste deel tegenkomen. Bravely Second belooft meer van hetzelfde worden met de toevoeging van enkele nieuwe classes, nieuwe personages en een nieuwe verhaal. Wij kijken er in ieder geval naar uit en hopen dan ook dat het snel eind februari is. Bravely Second: End Layer verschijnt op 26 februari 2016.

75


9. Hyrule Warriors Legends (Nintendo 3DS)
Hyrule Warriors voor de Wii U was één van de betere spellen uit 2014. In onze review gaven we de game een nette 8,5. Ontwikkelaar Koei Tecmo zag de mogelijkheid om de game te porten naar de Nintendo 3DS en is daarmee aan de slag gegaan. Ondertussen is echter allang duidelijk geworden dat Hyrule Warriors Legends meer is dan een port. Alle DLC wordt direct meegeleverd en er worden vijf nieuwe personages geïntroduceerd. Zo kun je op de Nintendo 3DS aan de slag met Toon Link, Tetra, The King of Hyrule, Skull Kid en de lieftallige Linkle. Voor het eerst maakt een vrouwelijke variant van Link haar opwachting in een The Legend of Zelda-spel. Of dit een hint is naar meer is nog afwachten. Aonuma heeft in ieder geval aangegeven dat hij Linkle in zijn achterhoofd zal houden voor toekomstige The Legend of Zelda-games. Hyrule Warriors Legends zit boordevol met nieuwe content en verschijnt samen met een vette Collector's Edition op 25 maart. We zijn benieuwd hoe het Hyrule Warriors vergaat op de handheld van Nintendo.

61


8. Yooka-Laylee (Wii U)
Oud-medewerkers van Rare hebben het afgelopen jaar hun eigen studio Playtonic Games opgericht. Dat de wereld veel vertrouwen heeft in dit nieuwe team van oudgedienden mag duidelijk zijn. Samen hebben zij vele jaren ervaring met bijdragen aan echte klassiekers als Banjo-Kazooie en Donkey Kong Country. De Kickstarter van Yooka-Laylee haalde binnen enkele uren het beoogde bedrag van £175.000 (~€237.000) op en eindige uiteindelijk boven de £2.000.000 (~€2.700.000). Yooka-Laylee is het spirituele vervolg op Banjo-Kazooie waar wij als echte liefhebbers van platformspellen al jaren op wachten. Rare werd in 2002 verkocht aan Microsoft en daarbij eindige jammer genoeg het Rare-tijdperk voor Nintendo. Het is mooi om te zien dat zoveel bekende ontwikkelaars uit die tijd elkaar weer gevonden hebben en alles lijkt erop dat ze goud aan het maken zijn. Tel daarbij op dat ze ook David Wise (bekend van de muziek uit Donkey Kong Country) en Grant Kirkhope (componist van Banjo-Kazooie) wisten te strikken, waarmee het cirkeltje rond is. Niets staat Playtonic Games in de weg om een geweldige game af te leveren. Gaat Yooka-Layle al onze dromen waarmaken? Wij denken het wel en hopen dan ook dat Playtonic Games de beoogde release van oktober gaat halen.

19


7. Star Fox Zero (Wii U)
Star Fox Zero vinden we dit jaar één plaatsje lager terug in de lijst dan vorig jaar. De game zou eigenlijk in 2015 verschijnen, maar Nintendo heeft nog een half jaartje extra gepakt om de game wat op de poetsen. Onze eerste speelmomenten op de E3 van 2015 waren niet echt positief te noemen, zoals je in onze preview kunt lezen. De besturing was onduidelijk en de omgevingen zagen er nogal saai uit. De verwachtingen bij een nieuwe Star Fox-game zijn hoog en dat mag ook wel na tien jaar afwezigheid van een nieuwe avontuur. We hebben er toch vertrouwen in dat Nintendo uiteindelijk een kwalitatief hoogwaardige game neer weet te zetten - zoals we dat van hen gewend zijn. Dit jaar gaan we meemaken of dat vertrouwen terecht is geweest. Wij als retrofanaten kijken er naar uit om met onze Arwing een nieuw avontuur tegemoet te vliegen.

2


6. Genei Ibun Roku #FE (Wii U)
In 2013 kondigde Nintendo tijdens de Nintendo Direct van 23 januari Shin Megami Tensei X Fire Emblem aan voor de Wii U. Dit is een samenwerking tussen ontwikkelaars Atlus en Intelligent Systems. Voor liefhebbers van RPG’s klonk dit als muziek in de oren, want de Fire Emblem- en Shin Megami Tensei-series zijn twee grote franchises in dat genre. In 2014 namen we de game nog op in onze eervolle vermeldingen, omdat het na de aankondiging erg stil bleef. Helaas kregen we in 2014 verder ook geen nieuwe informatie. We hadden de game al bijna opgegeven totdat Nintendo tijdens de Nintendo Direct van 2 april 2015 ineens een nieuwe trailer toonde van deze vergeten cross-over. Uit deze trailer werd meteen duidelijk dat Atlus de hoofdontwikkelaar van de game was geworden, want de game lijkt veel op Persona, een onderdeel van de Shin Megami Tensei-reeks. Het lijkt erop dat Nintendo zijn eigen Persona-game in handen heeft met Genei Ibun Roku #FE (voorlopige titel). Het belooft in ieder geval een interessante crossover met een eigen identiteit te worden. Alles in de game draait om talent in de entertainmentwereld en dat de soundtrack vet is kun je hier alvast beluisteren. Dat Nintendo maar snel een releasedatum bekendmaakt, want wij willen de dit unieke avontuur graag zo snel mogelijk induiken.

Next articleBOXBOY! Another Box verschenen in Japanse Nintendo 3DS eShop Previous articleKimishima: "De NX biedt een totaal andere ervaring dan de Nintendo...

Reacties van gebruikers

Avatar
nintendo23 | 06 januari 2016 10:45 | #260251
Nu hopen dat de NX en dus ook Zelda uit gaan komen in 2016 dan kan het een mooi Nintendo jaar worden. Van dit lijstje ben ik benieuwd naar Star Fox en Yooka-Laylee. Ook hoop dat over het algemene game jaar nou minder games verschoven worden naar 2017. Dan wordt 2016 namelijk het beste game jaar sinds tijden. Al ben ik bang dat er net als vorig jaar heel veel wordt verschoven naar volgend jaar en dat het toch wat tegen valt. Maar hopelijk zit ik er naast
Avatar
Banjo | 06 januari 2016 11:27 | #260252
Yooka Laylee lijkt me erg tof, al ga ik 'm niet op de WiiU halen..
Avatar
Volleybaas | 06 januari 2016 13:13 | #260256
yooka ftw
Avatar
The Iron Ghoul | 06 januari 2016 14:14 | #260257
Weet niet of ik Yooka-laylee ga halen, maar starfox komt er zoiezo nog bij en Project zero moet ik ook nog halen.

van de fire emblem cross-over ben ik helemaal nog niet zeker of het wat voor me is
Avatar
banjokazooie-fan | 06 januari 2016 16:16 | #260262
het ziet er uit dat de trailer van Genei Ibun Roku #FE (Wii U) toch als je ergens stopt zie je weer de personages die toen ook in de andere filmpjes squid sisters song
Avatar
koekiemonster | 06 januari 2016 22:39 | #260270
9 en 8 voor mij. De rest lijkt mij matig of niet voor mij geschikt.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Bravely Second: End Layer

Platform: Nintendo 3DS
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Silicon Studio
Uitgever: Square Enix
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 26 februari 2016

Hyrule Warriors Legends

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Hack 'n Slash
Ontwikkelaar: Koei Tecmo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 24 maart 2016

Star Fox Zero

Platform: Wii U
Genre: Shooter
Ontwikkelaar: PlatinumGames
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 22 april 2016

Tokyo Mirage Sessions #FE

Platform: Wii U
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Atlus
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 24 juni 2016

Yooka-Laylee

Platform: Nintendo Switch eShop
Prijs: €39,99
Genre: 3D Platformer
Ontwikkelaar: Playtonic Games
Uitgever: Team17
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 14 december 2017