N1ntendo's top 10 van 2016 - 5 t/m 1 Special | 07 januari 2016 10:00 | Auteur: Patrick

Vandaag hebben we voor jullie het tweede deel van onze top 10 van 2016. Je vindt hierin alleen de games terug die volgens onze verwachting de grootste toppers gaan worden dit jaar. Net als vorig jaar is onze groen gemutste vriend weer één van de topspelers en ook Pokémon mag niet ontbreken. Onze top 10 bevat dit jaar zelfs voor het eerst een titel die op iOS en Android gaat verschijnen. Onze verwachtingen bij die titel zijn zelfs zo hoog dat die gelijk in de top vijf terechtgekomen is. Dat hadden we enkele jaren geleden nooit verwacht en het belooft nog wat voor de toekomst.

Let op dat deze top 10 is samengesteld uit games waarvan we al weten dat ze (waarschijnlijk) dit jaar gaan uitkomen. Deze lijst is verre van compleet, want er komen gedurende het jaar vast en zeker nog nieuwe games bij. Het eerste deel van deze lijst kun je hier teruglezen.

5. The Legend of Zelda: Twilight Princess HD (Wii U)
Over een paar maanden komt alweer de vierde heruitgave van een The Legend of Zelda-game uit binnen de huidige generatie spelcomputers. Helaas blijft een volledig nieuwe game in de populaire reeks maar uitgesteld worden. Nintendo brengt daarom zo nu en dan een oude The Legend of Zelda-game opnieuw uit om de gemoederen te bedaren. Dit jaar komt er een HD-versie van het in 2006 voor de Wii en Nintendo GameCube verschenen The Legend of Zelda: Twilight Princess uit. In oktober verschenen al geruchten over deze HD-versie op het internet en in november bevestigde Nintendo dat 'ie er inderdaad aan zit te komen. Als doorgewinterde The Legend of Zelda-gekken gaan we graag weer aan de slag met dit avontuur. We kunnen niet wachten om met Midna op onze rug de duistere wereld van Hyrule opnieuw te ontdekken De amiibo die Nintendo aankondigde bij de Special Edition ziet er daarnaast ook nog eens bijzonder goed uit. We hopen wel dat het “HD” in de naam nog iets meer terug zal komen, want de eerste beelden die we gezien hebben waren niet direct veel beter dan het origineel.

8


4. Pokkén Tournament (Wii U)
Vechten met Pokémon, wie wil dat nou niet? "Maar dat doen we toch al jaren in alle Pokémon-games zoals Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire?" Ja dat klopt, maar in Pokkén Tournament ben je niet de trainer, maar kruip je in de huid van de Pokémon om zelf het gevecht aan te gaan. Pokkén Tournament is een echt vechtspel à la Tekken en combineert de gameplay van deze befaamde serie met de eigenschappen van de zakmonsters. Momenteel telt de game twaalf speelbare personages en daarnaast zestien Support Pokémon die je kunnen helpen tijdens je gevechten. Wij kunnen niet wachten om Pikachu te kiezen en onze tegenstanders onder stroom te zetten of met Charizard iedereen het vuur aan de schenen te leggen. Pokkén Tournament is in Japan al sinds juli 2015 speelbaar in arcardehallen en komt in 2016 ook naar Europa voor de Wii U.

20


3. Pokémon GO (iOS / Android)
Pokémon GO is één van de eerste games van Nintendo voor mobiele apparaten en wordt ontwikkeld door Niantic. Een Pokémon-game op je smartphone waarbij je door middel van augmented reality Pokémon in de echte wereld rond ziet lopen op het scherm van je smartphone? Daar zit muziek in! Als trainer kun je ditmaal niet lekker thuis blijven zitten, maar moet je de wijde wereld intrekken om Pokémon te vinden. Een speciaal horloge kan je hierbij helpen. Heb je er eentje gevangen, dan kun je ze net als bij (bijna) iedere andere Pokémon-game trainen, ruilen, er gevechten mee aangaan en zelfs heuse Pokémon Gyms uitdagen op bepaalde plekken in de wereld. Dit alles lijkt in theorie een geweldig concept. De grote vraag blijft voor nu of het in de praktijk net zo goed gaat werken. We zijn vooral benieuwd hoe Niantic ermee omgaat in gebieden met weinig spelers. Dat het goed werkt als je met honderden trainers tegelijk Mewtwo moet verslaan in een grote stad, kunnen we ons voorstellen, maar als we voor ieder evenement naar Amsterdam moeten komen, is de lol er snel vanaf. Al met al laten we het graag over ons heenkomen. De eerste beelden zagen er verbluffend uit en we hopen dan ook dat onze hoge verwachtingen waargemaakt gaan worden. Als dit gebeurt, gaat Pokémon GO ongetwijfeld één van de beste mobiele games van dit jaar worden. We kunnen dan ook niet anders dan deze game op de derde plaats zetten van deze befaamde lijst. Als het aan ons ligt loopt eind 2016 heel de wereld rond met een Pokémon-horloge.2. Fire Emblem Fates (Nintendo 3DS)
Fire Emblem: Awakening zette de Fire Emblem-serie op de kaart en werd bijna twee miljoen keer verkocht. Niet eerder wist een Fire Emblem-game boven de miljoen stuks te verkopen en het kwam voor Nintendo dan ook als een grote verrassing. Nintendo borduurt hier straks op voort met Fire Emblem Fates. De fundamenten van Fire Emblem: Awakening worden veelal gebruikt voor dit nieuwe avontuur. Of eigenlijk drie nieuwe avonturen: Fire Emblem Fates wordt opgedeeld in drie verhaallijnen die hetzelfde startpunt kennen. Je bent geboren als lid van de koninklijke familie van Hoshido, maar als kind gevangengenomen door het vijandige Nohr. In de winkels gaan twee versies beschikbaar komen: Fire Emblem Fates: Birthright, waarbij je met je echte familie uit Hoshido verbindt, en Fire Emblem Fates: Conquest, waarbij je kiest voor de plek waar je opgroeide, Nohr.

Buiten het feit dat de verhaallijnen van beide versies compleet anders zijn is ook de moeilijkheidsgraad anders. Voor beginners is het aan te raden om te kiezen voor Birthright, terwijl doorgewinterde Fire Emblem-fans meer uitdaging gaan vinden in Conquest. Tot slot is er nog een derde verhaallijn genaamd Revelation, die enkele maanden na de release van de eerste twee beschikbaar komt als DLC. Deze laatste verhaallijn zal je nieuwe inzichten geven waardoor je de verhalen van Birthright en Conquest anders gaat bekijken. Drie nieuwe avonturen om te ontdekken, gepaard met de geweldige gameplay van Fire Emblem: Awakening: dat kan niet misgaan! Wij hebben er dan ook al het vertrouwen in dat dit nieuwe deel wederom succesvol wordt. Vandaar dat Fire Emblem Fates deze tweede plek dan ook dik en dubbel verdiend heeft.

34


1. The Legend of Zelda (Wii U)
Nog steeds kijken we het meeste uit naar The Legend of Zelda voor Wii U! Dat doen we al sinds de overweldigende tech-demo die Eiji Aonuma in 2011 liet zien. Voor de derde keer nemen we dit nieuwe avontuur voor Wii U mee in deze special. Het leek er eind 2014 op dat 2015 het jaar van The Legend of Zelda ging worden met de release van de Majora’s Mask-remake en deze titel. Onze teleurstelling was dan ook groot toen begin 2015 al snel bekendgemaakt werd dat The Legend of Zelda Wii U zou schitteren door afwezigheid op de E3. Daardoor werd ook meteen duidelijk dat de game 2015 helaas niet ging halen. Ondertussen zijn we aangekomen in 2016 en dit moet eindelijk het releasejaar van dit langverwachte nieuwe deel in de The Legend of Zelda-reeks worden. Recentelijk is wederom bevestigd dat deze titel nog altijd naar de Wii U komt. Wij verwachten echter dat het daarnaast zomaar eens een launchtitel voor de Nintendo NX kan worden.

Al dit uitstel laat ons echter niet minder uitkijken naar dit nieuwe avontuur van Eiji Aounuma. The Legend of Zelda in een open wereld? Daar worden wij wild van! De gekozen grafische stijl wijkt af van de overweldigende tech-demo uit 2011, maar de eerste trailers vullen ons met vertrouwen. De gekozen grafische stijl ziet er adembenemend uit en ook de eerste impressies van de grootte van de wereld liegen er niet om. The Legend of Zelda voor de Wii U wordt zonder twijfel de grootste en beste game van Nintendo van 2016. We kunnen dan ook niet anders dan deze game voor het tweede jaar op rij de hoogste notatie in deze lijst te geven.

8


Ook dit jaar besluiten we de top 10 met The Legend of Zelda Wii U en we hopen voor de laatste keer. Dat Nintendo de focus niet zozeer meer heeft op de Wii U mag duidelijk zijn. Er staan geen games in onze lijst van Nintendo zelf die in 2015 zijn aangekondigd. De grote vraag is nu of de NX in 2016 al iets gaat betekenen voor Nintendo. Wanneer komt de nieuwe console uit? Krijgen we eindelijk die nieuwe 3D Mario? Wellicht een heus Pokémon-avontuur voor console? Een “echte” Metroid-game misschien? Daarnaast is er nog maar weinig bekendgemaakt over de samenwerking met DeNA. Wat Nintendo ons op het mobiele vlak gaat brengen is, op Miitomo na, ook nog een raadsel. Veel vragen waar we dit jaar, hopelijk, antwoord op gaan krijgen. En die antwoorden zijn nodig, want veel nieuws van Nintendo lijkt er voor nu niet aan te komen. We zijn benieuwd welke richting Nintendo in 2016 opgaat en kijken dan ook erg uit naar de E3 van dit jaar. Wat denken jullie?
Next articleNieuw character voor Pokkén Tournament wordt over een week... Previous articleReturn to PopoloCrois: A Story of Seasons Fairytale komt naar...

Reacties van gebruikers

Avatar
The Iron Ghoul | 07 januari 2016 10:13 | #260275
Ik heb zin in fire emblem fates vooral omdat ik nu eindelijk na 2 jaar het spel heb kunnen uitspelen ( de eindbaas was trouwens kei makkelijk. binnen 2 beurten verslagen)

De meest spannende titel voor Nintendo dit jaar is toch wel ZeldaU en de gokkast die eraan hangt of het een dual-release wordt of niet.
Avatar
Banjo | 07 januari 2016 11:17 | #260277
Ik ben ook heel benieuwd naar Zelda, maar ik blijf het bizar vinden dat we geen enkele gameplay trailer hebben gezien tot nu toe..
De rest van deze lijst is niet heel interessant voor mij persoonlijk.
Avatar
Tobias | 07 januari 2016 12:33 | #260278
Ik ben echt benieuwd naar Pokémon Go. Het kan geweldig maar ook verschrikkelijk worden
Avatar
Jordy B. | 07 januari 2016 14:12 | #260279
Yes zelda, kijk er ook zo erg naar uit!
Avatar
MarioKarter | 07 januari 2016 16:29 | #260286
collapse
Pokémon Go... Voor de GBA? Hoe komen jullie daarbij? (zie rechtse balkje)
Avatar
Quint | 07 januari 2016 16:39 | #260287
Reactie op post #260286 van MarioKarter
Haha, goed opgemerkt. Is een tekortkoming in onze database op dit moment - we moeten iOS en Android nog even toevoegen als platformen ;]. Wordt dus gefixed!
Avatar
yjahmesio | 08 januari 2016 00:06 | #260291
Zelda Zelda, dat wordt een epische beleving!!!
Avatar
*D4rKy* | 08 januari 2016 01:39 | #260292
collapse
Dit is mijn theorie The Legend of Zelda Twilight Princess HD komt alleen na de Wii U om de pijn een beetje te verzachten omdat het aanbod op de Wii U zo vreselijk saai was, ik heb werkelijk alle titels verkocht zoals dk tropicall freeze, hyrule warriors, super mario 3d world.

Waarbij ik Zelda Wind Waker heb gehouden samen met Monster Hunter 4 Ultimate, dat zijn in feiterlijk maar 2 games, die ik veel gespeelt heb.

En dat ze de nieuwe Zelda voor de NX gaan uitbrengen en niet meer op de Wii U omdat dat technisch allemaal niet haalbaar zou kunnen zijn, we zullen het zien of ik hier in gelijk mee krijg.

En hopelijk is de third party support een beetje normaal op de NX, en laten ze dan gelijk een nieuwe Metroid Prime 4 uitbrengen op de NX, samen met een Mario Sunshine 2 of een Galaxy 3.
Avatar
Kaya | 08 januari 2016 07:10 | #260293
Reactie op post #260292 van *D4rKy*
collapse
Nope, dat is niet waar over dat Zelda niet naar de Wii U komt, het is vele malen keer vastgesteld, een NX-release zou ook gaaf zijn.
Avatar
nintendo23 | 08 januari 2016 12:38 | #260299
Reactie op post #260293 van Kaya
Want Nintendo spreekt altijd de waarheid? Star Fox en Zelda komen in 2015 waar waren ze vorig jaar? Van dit 2e lijstje vind de luie port van Twilight Princes vrij hoog staan. En kijk ik uit naar Zelda.
Avatar
offensive | 08 januari 2016 08:26 | #260294
Ik kijk dit jaar tot nu toe uit naar twee games: Yooka-Laylee en Zelda Wii U.

Ben benieuwd wat de NX ons gaat brengen.
Avatar
koekiemonster | 09 januari 2016 20:36 | #260318
Had iemand een paar jaar geleden kunnen bedenken dat een mobile game in de top 3 most wanted lijst zou staan op een Nintendo fansite.....

Hoe tijden veranderen!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Fire Emblem Fates: Birthright

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Strategy RPG
Ontwikkelaar: Intelligent Systems
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 20 mei 2016

Fire Emblem Fates: Conquest

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Strategy RPG
Ontwikkelaar: Intelligent Systems
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 20 mei 2016

Pokémon GO

Platform: iOS
Genre: Augmented Reality
Ontwikkelaar: Niantic
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 16 juli 2016

Pokémon GO

Platform: Android
Genre: Augmented Reality
Ontwikkelaar: Niantic
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1
Releasedatum: 16 juli 2016

Pokkén Tournament

Platform: Wii U
Genre: Fighting
Ontwikkelaar: Bandai Namco Entertainment
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 18 maart 2016

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Platform: Wii U
Genre: Open-Air Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 03 maart 2017

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD

Platform: Wii U
Genre: Action Adventure
Ontwikkelaar: Tantalus
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 04 maart 2016