N1ntendo's top 10 van 2016 - Eervolle vermeldingen Special | 08 januari 2016 22:30 | Auteur: Erik

Nu onze absolute favorieten van komend jaar bekend zijn, is het tijd om eens een blik te werpen op onze eervolle vermeldingen. De vijf titels hieronder haalden misschien onze top 10 (net) niet, maar zijn zeker noemenswaardig genoeg voor een aparte notering. Sterker nog: uit onderstaande spellen blijkt dat er nog een hoop is om dit jaar naar uit te kijken. Mits je een Nintendo 3DS bezit, althans.

Let op dat deze eervolle vermeldingen zijn samengesteld uit games waarvan we al weten dat ze (waarschijnlijk) dit jaar gaan uitkomen. Deze lijst is verre van compleet, want er komen gedurende het jaar vast en zeker nog nieuwe games bij. Het eerste en tweede deel van deze lijst kun je hier teruglezen.

Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past & Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King (Nintendo 3DS)
Dragon Quest is een ontzettend grote franchise in Japan, maar toch is Square Enix altijd een beetje terughoudend geweest om deze rollenspellen naar het westen te brengen. In Europa hebben we, op wat ports na, uit de hoofdserie alleen deel VIII en IX mogen ontvangen. Het was dan ook even afwachten of de remakes van het zevende en achtste deel hier zouden uitkomen. Gelukkig kwam het verlossende antwoord eindelijk tijdens de Nintendo Direct van november. We kunnen niet wachten om terug in de tijd te reizen en alle continenten te redden van hun verdoemenis in Fragments of the Forgotten Past en in Journey of the Cursed King de duistere Dhoulmagus te verslaan om een zo mogelijk nog duisterdere magische scepter terug te veroveren. Echt traditionele Japanse RPG’s zien we eigenlijk alleen nog terug op de Nintendo 3DS en deze twee spellen lijken dit jaar goed hun best te doen om onze honger hiervoor verder te stillen!

33


Zero Time Dilemma (Nintendo 3DS eShop)
Bij sommigen van jullie gaan de belletjes ongetwijfeld heel hard rinkelen bij het horen van deze titel, maar bij anderen waarschijnlijk helemaal niet. Zero Time Dilemma is dan ook het langverwachte derde deel in de niche, maar gewaardeerde ‘Zero Escape’-serie. Deze bestaat tot nu toe uit een tweetal geweldig geschreven visual novels, waarin jij deelneemt aan de ‘Nonary Game’. Dit is een spannend spel vol lastige ‘Escape the Room’-puzzels en ingewikkelde verhaalkeuzes, waarbij jouw leven en die van je medespelers doorgaans aan een zijden draadje hangen. Zero Time Dilemma vindt plaats tussen deel één en twee en speelt zich af in een mysterieus onderzoekslaboratorium waar men menselijke testen doet voor een eventuele kolonie op Mars. Gezien de kwaliteit van 999: Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors en Virtue’s Last Reward zijn onze verwachtingen hoog. Laat de zomer maar komen.

2


Pokémon Red/Blue/Yellow (Nintendo 3DS Virtual Console)
Er zijn maar weinig spellen die zoveel nostalgie kunnen oproepen als de eerste generatie Pokémon-spellen. Wat ons betreft is het dan ook een briljante zet van Game Freak om na al die jaren Pokémon Red, Blue & Yellow uit te brengen voor de Virtual Console van de Nintendo 3DS. Al vanaf het prille begin gingen we op reis om een echte Pokémon-meester te worden. Ondertussen verzamelde je een achttal badges, deed je het kwade Team Rocket de das om en probeerde je ze allemaal te vangen. Dat Game Freak tegenwoordig nog steeds op dit fundament voortborduurt, is tekenend voor het briljante concept dat hiermee is neergezet. En voor deze versie mogen we die Link Cable zelfs op zolder laten! Nu rest ons nog één vraag voor 27 februari: Squirtle, Charmander, Bulbasaur of toch die gele muis Pikachu?

1


Yo-Kai Watch (Nintendo 3DS)
Soms is het leven voor Europeanen een beetje oneerlijk. Zo moeten wij nu met geknepen ogen toezien hoe die Noord-Amerikanen al aan de slag mogen met Yo-Kai Watch, om nog maar te zwijgen over die Japanners, die al sinds de zomer van 2014 Yo-Kai aan het verzamelen zijn. In deze titel - dat wel wat wegheeft van Pokémon - speel je als Nathan. Op een dag koopt hij nietsvermoedend een zogenaamde Gatcha Ball, waaruit de Yo-Kai Whisper komt. Deze vertelt hem dat de wereld vol gekke wezentjes zit, die veelal plotselinge emoties oproepen bij mensen. Aan Nathan de taak om ze in bedwang te houden en vriendschap met ze te sluiten - waarna hij ze vervolgens een flink robbertje kan laten vechten. De eerste geluiden vanuit Noord-Amerika zijn vrij positief. Vooral het charmante verhaal en de extravagante personages worden geprezen. In het tweede kwartaal kunnen wij ook eindelijk die verdraaide Yo-Kai een lesje leren!

118


Pikmin 4 (onbekend)
We sluiten deze lijst af met een voorzichtig schot in het duister, aangezien Pikmin 4 officieel nog helemaal niet is aangekondigd. Toch wagen we hier ons aan, gezien een interview afgelopen september van Eurogamer met Miyamoto. Hierin sprak de beste man openlijk over de geroemde franchise en zei hij dat de ontwikkeling voor Pikmin 4 zelfs al zeer ver gevorderd was. Helaas heeft onze favoriete Japanner verder nog niets over losgelaten. Toch is dit al genoeg om het bij ons als muziek in de oren te laten klinken, want we kunnen niet wachten om weer prachtige omgevingen af te struinen met deze veelzijdige kleine rakkers. Pikmin 3 is een waar juweeltje en smaakt nog altijd naar meer, veel meer. Wij zetten onze zinnen er dan ook hevig op dat we er dit jaar in Pikmin 4 weer van mogen proeven. Misschien zelfs op die mysterieuze NX, wat ongetwijfeld weer allemaal frisse spelmechanieken met zich mee brengt. De toekomst zal uitwijzen of ons schot ook zijn doel treft!

104
Next articleNieuwe Nintendo Minute gaat in op SteamWorld Heist en FAST Racing... Previous articleBekijk hier Shin Megami Tensei IV: FINAL's Nintendo 3DS-theme

Reacties van gebruikers

Avatar
T.v.S | 09 januari 2016 12:02 | #260310
collapse
Zero Time Dilemma! Mijn most anticipated game of 2016! Drooling
Ofja, gelijke eerste plaats met Zelda U (/NX).
En dan op de 3e plaats kom Phoenix Wright: Ace Attorney 6.

Oh, en ZTD speelt zich trouwens af tussen deel één en twee, niet deel twee en drie. Wink
Avatar
Erik | 09 januari 2016 12:24 | #260311
Reactie op post #260310 van T.v.S
Same here! Kan echt niet wachten op die game.

En oeps, ja dat had er ook moeten staan. Aangepast! Smile
Avatar
nintendo23 | 09 januari 2016 14:45 | #260313
collapse
Het is te hopen dat de NX het jaar 2016 komt redden want tot nu toe is het bijzonder matig op een enkele titel als Zelda en Star Fox na. Wat Nintendo te bieden heeft En zeker als je niet van het Rpg genre houdt is het bijzonder mager.
Avatar
Martijn | 09 januari 2016 15:44 | #260315
Reactie op post #260313 van nintendo23
collapse
Tja, het is een heel leeg aanbod momenteel. "Xenoblade Chronicles X" is nog steeds niet makkelijk in winkels te vinden. In mijn omgeving heeft alleen Gamemania hem, uitsluitend de gewone versie. Een heel verschil met "Amiibo Festival", die je overal aantreft inclusief alle Amiibo's. Ben er niet blij mee hoe een zwak excuus van een spel hier een grootschalige game overschaduwd, ten gunste van kaarten- en poppetjesverkoop. Zul je altijd zien dat het "Xenoblade Chronicles X" wordt aangerekend dat het spel slecht verkocht zou hebben, terwijl dat toch echt aan Nintendo's verspreiding en prioriteit ligt.

Er gaan geruchten dat de NX na zijn onthulling in juni vrij snel de winkelrekken ingaat. Zo langzaamaan heb ik het wel een beetje gezien met de Wii U. Het ontbreken van kwalitatieve nieuwe titels als je een winkel inloopt, begint behoorlijk de keel uit te hangen. Het zijn steeds weer dezelfde games, waarvan ik de besten allang heb aangeschaft. Intussen maar begonnen met het beste uit de e-shop, dus "Shantae & the Pirate's Curse" besteld. Smile

Ik denk dat het een rare stap is geweest om meteen na de stijgende lijn van 2014 de boel af te kappen. De Wii U lijkt nu te eindigen met een gat, zoals het in 2013 begon met een gat in het aanbod. Nu voor deze manier is gekozen, moet de E3 van 2016 maar niet te lang op zich laten wachten. Het is steeds lang wachten op een nieuw spel en als je een bepaald spel niet leuk vindt, kun je nóg langer wachten. Dat kan niet de juiste manier zijn.

Ik ben uitgekeken op dit futloze beleid. We hebben zo'n 4 jaar afgewacht, waarna de beste oplossing bleek om toch maar een nieuw systeem te maken toen het nét wat beter leek te gaan. Nintendo moet met de NX echt laten zien dat ze actie willen ondernemen! Dat is op de Wii U veel te weinig gebeurd, waar Nintendo het grootste deel van de tijd alles wel goed leek te vinden. Mijn geduld is intussen ver op.

Steeds benieuwder wat de NX nu precies gaat worden. Dat zou alles weer in één keer in een ander daglicht kunnen zetten. Mag hopen dat Nintendo het vlammetje weer weet aan te wakkeren...
Avatar
nintendo23 | 09 januari 2016 16:56 | #260316
Reactie op post #260315 van Martijn
collapse
Wat een zege om jou te zien schrijven ook net als mij een Nintendo fan alleen is met goede argumenten kritisch op het bedrijf.
Avatar
*D4rKy* | 09 januari 2016 17:06 | #260317
Reactie op post #260316 van nintendo23
Hier sluit ik me bij aan mooi gezegt.
Avatar
Martijn | 10 januari 2016 13:18 | #260322
Reactie op post #260316 van nintendo23
Je hoeft ook niet alles goed te vinden, om fan te zijn. Ik ben nu echt niet minder een fan van Nintendo, alleen omdat ik momenteel niet erg tevreden ben met de staat van diensten. Wat dat betreft zijn een aantal dingen mij behoorlijk in het verkeerde keelgat geschoten eind 2015, vooral "Amiibo Festival".

Ik kan dan wel gaan doen alsof ik dat goed vind, maar dat is helemaal niet zo. Zolang je het goed onderbouwd moet iedereen zijn eigen mening kunnen neerschrijven op een website als N1ntendo.nl. Verder ben ik niet eens zozeer negatief over Nintendo, maar er begint nu wel wat druk te staan op de verwachting. Wat gaat de NX worden en hoe ziet Nintendo's toekomst eruit? We zien het pas veel later dit jaar...
Avatar
The Iron Ghoul | 10 januari 2016 14:43 | #260323
Reactie op post #260315 van Martijn
collapse
Nintendo en de distributie van de games naar zaken als gamemania hebben niks met elkaar te maken. Het ligt nog altijd aan de winkel zelf hoeveel producten en wat voor soort producten zij opnemen in hun assortiment. Als Gameminia XBX in veel in hun assortiment wilt krijgen hoeven ze alleen maar een mailtje/belletje te doen naar het hoofdkantoor van Gameminia of Nintendo zelf.

Dat de NX dit jaar uitkomt mag ook wel duidelijk zijn. Nintendo heeft zelf gezegd dat ze hem dit jaar onthullen en al eerder gezegd dat ze geen console meer onthullen en hem dan pas na 1.5 jaar uit brengen. Of de onthulling op de E3 is of een direct dat interesseert me geen moer wil gewoon eindelijk zien wat voor console het is.

Over het beleid van Nintendo rondom de Wiiu, daar zullen we het nooit over eens zijn kan ik je melden. Vanaf het begin heeft Nintendo met deels eigen toedoen de wiiu een slechte start gegeven en vanaf daar heeft het nooit echt storm gelopen. We kunnen wel zeggen Nintendo had dit en dit moeten doen, maar het kwaad was al gedaan.

Laten we met een frisse kijk naar de toekomst kijken en niet de fouten van de Wiiu in de schoenen schuiven van de NX
Avatar
Martijn | 10 januari 2016 17:49 | #260325
Reactie op post #260323 van The Iron Ghoul
Vrees dat Nintendo wel degelijk invloed heeft op welke games je waar kunt kopen. Natuurlijk koopt de GameMania zelf in, maar het lijkt me niet toevallig dat "Xenoblade Chronicles X" moeilijker verkrijgbaar is, terwijl de winkels vol liggen met "Amiibo Festival" en bijhorend materiaal. Niet dat het uitmaakt, want "Xenoblade Chronicles X" koop ik sowieso binnenkort.

Dat de NX uitkomt in 2016 betwijfel ik niet. Het gaat er meer om wanneer. Onthulling is met de E3, dus daar moet Nintendo zich aan houden. Niet later, maar ook niet eerder: dan is het moment! Hoop dat ze iedere minuut besteden om van de NX een goed systeem te maken. Mogelijk wordt bij de E3 verteld wanneer de NX uitkomt. Benieuwd wat het gaat zijn.

Soms is het belangrijk om naar eerdere fouten te kijken, om te zien wat de toekomst zou kunnen worden. Dan kijk ik graag wat minder naar "Amiibo Festival" en wat meer naar 2014. Hopelijk wordt 2016 een goed jaar voor Nintendo. Ik ben niet moeilijk te overtuigen. Het moet alleen wél gebeuren natuurlijk. Het zijn dit soort periodes dat er wat twijfel ontstaat. Hoop dat twijfel niet nodig is, al is de kans zeer groot dat ik de NX gewoon weer ga kopen. Very Happy
Avatar
Banjo | 10 januari 2016 12:59 | #260321
Eh? Ik dacht dat Yo-Kai al in het eerste kwartaal kwam.. Urgh. Waarom heeft Nintendo zo'n gigantische hekel aan Europa?
Avatar
Daftmark18 | 10 januari 2016 15:11 | #260324
Pokemon !!! Worship

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past

Platform: Nintendo 3DS
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Armor Project / ArtePiazza
Uitgever: Square Enix
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 16 september 2016

Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King

Platform: Nintendo 3DS
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Square Enix
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 20 januari 2017

Pikmin 4

Platform: Nintendo Switch
Genre: Strategy
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: Onbekend

Pokémon Blue Version

Platform: Nintendo 3DS Virtual Console
Virtual Console: Game Boy
Prijs: €9,99
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 27 februari 2016

Pokémon Red Version

Platform: Nintendo 3DS Virtual Console
Virtual Console: Game Boy
Prijs: €9,99
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 27 februari 2016

Pokémon Yellow Version

Platform: Nintendo 3DS Virtual Console
Virtual Console: Game Boy
Prijs: €9,99
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 27 februari 2016

Yo-kai Watch

Platform: Nintendo 3DS
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Level-5
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 29 april 2016

Zero Escape: Zero Time Dilemma

Platform: Nintendo 3DS eShop
Prijs: €39,99
Genre: Visual Novel
Ontwikkelaar: Spike Chunsoft
Uitgever: Aksys Games
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 28 juni 2016