The Legend of Legacy Preview | 06 februari 2016 22:00 | Auteur: Jeroen K.

Gisteren verscheen The Legend of Legacy in Europa, een RPG die de oude SaGa-serie spiritueel moet doen herleven. We hebben al wat uurtjes kunnen maken in FuRyu's laatste rollenspelcreatie en kunnen via deze preview een aardig beeld geven van het uiteindelijke spel. Met ook de release van Final Fantasy Explorers, Etrian Odyssey 2 Untold: The Fafnir Knight en Bravely Second heeft de Nintendo 3DS een druk voorjaar wat betreft RPG's. Houdt The Legend of Legacy zichzelf staande of kun je beter verder kijken naar andere rollenspellen?

The Legend of Legacy is een op zichzelf staande game en speelt zich af op het eiland Avalon. Als je het spel start, heb je de keuze uit een zevental speelbare personages: Meurs, Garnet, Owen, Liber, Filmia, Eloise of Bianca. Welke keuze je maakt, beïnvloedt het spel echter niet zozeer. Je krijgt behalve je gekozen personage nog twee van de overige zes characters bij je team en speelt zo met z'n drieën. Later in het spel kom je in de stad de overgebleven vier personages ook nog tegen. Deze kun je vervolgens bij je team voegen, zodat je je eigen team geheel kunt veranderen.

Je begint het spel aan de start van een dungeon. Er wordt relatief weinig uitleg gegeven en voor je het weet sta je ineens oog-in-oog met vijandelijke monsters. Het spel leert je om voor je aan het gevecht begint eerst een strategie te bepalen. Elk van je drie teamleden moet een andere rol vervullen. De meest gangbare en geadviseerde tactiek is om in de frontlinie een guard te positioneren en daarachter twee aanvallers. Op die manier dient één personage als levend schild en kan de rest zichzelf offensief nuttig maken. Je kunt echter tijdens elke beurt deze tactiek aanpassen. Als één van je teamleden nog maar weinig HP over heeft, kies je voor een tactiek waarbij één van de aanvallers de rol van ondersteunend personage op zich neemt. Je bent helemaal vrij in het bepalen van verschillende tactieken.

legendoflegacy1


Als de groep helden het eind van de eerste dungeon bereikt heeft, treffen ze een zingende steen aan. Na een gesprekje met de koning blijkt dat niet zomaar iedereen die zingende stenen kan horen en dat de avonturiers over een bepaalde gave beschikken. De koning komt zo al snel op het idee om je aan te sporen meer stenen te zoeken en dat luidt het echte begin van de game in. Het is vervolgens je doel om allerlei kerkers door te spitten op zoek naar deze stenen. Zo nu en dan vind je een pad naar een nieuwe dungeon en kun je daar verder zoeken. Opvallend is het grote gebrek aan een overkoepelend verhaal dat als ondersteuning van de gameplay dient. Waarom zou je op zoek gaan naar zingende stenen, enkel omdat je over de gave beschikt ze te horen?

De gameplay lijkt het spel ook niet genoeg staande te houden. Hoewel je middels de verschillende positioneringen wel redelijk tactisch moet denken, is het nog altijd vooral van belang in welk level je vechtersgroep zich bevindt. De dungeons zijn allemaal min of meer hetzelfde ingericht. Het grootste pluspunt is hoe prachtig de stad en kerkers zijn vormgegeven. Terwijl je de dungeon doorkruist, verschijnen er plots overal bomen en andere voorwerpen op je scherm, wat het geheel erg dynamisch maakt.

Voorlopige conclusie
The Legend of Legacy lijkt geen slecht spel te worden. In principe zit de gameplay goed in elkaar, alleen ontbreekt het aan motivatie om door te spelen, aangezien er geen verhaalelementen zijn die je aansporen om de dungeons te doorlopen. Dan lijkt de gameplay op zichzelf ineens niet zo boeiend meer en kun je je afvragen waarom het spel bestaansrecht heeft. Doorgewinterde RPG-spelers hebben - ook op de Nintendo 3DS - genoeg alternatieven. Wellicht is er een markt voor RPG-liefhebbers die zich liever niet bezighouden met een verhaal, al kun je dan wellicht nog steeds beter voor Monster Hunter 4 Ultimate of Final Fantasy Explorers gaan. In elk geval zit het met de vormgeving van het spel wel goed.
Next articleZes Pokémon spin-offs die zeker de moeite waard zijn Previous articleEuropese releasedatum bekend voor Return to PopoloCrois: A Story...

Reacties van gebruikers

Avatar
Mangamusicfan | 07 februari 2016 09:17 | #261129
collapse
Waarom een preview de game is al uit.
Avatar
Patrick | 07 februari 2016 10:22 | #261130
Reactie op post #261129 van Mangamusicfan
We hebben de game pas recent gekregen om te recenseren. Er was niet voldoende tijd om de game uitgebreid te spelen en vervolgens te beoordelen. Vandaar dat we in ieder geval alvast een preview willen bieden. De recensie volgt later.
Avatar
Echelon | 08 februari 2016 15:48 | #261144
Als er geen verhaallijn in zit, dan haak ik af. Gameplay lijkt me wel leuk, maar het moet niet gaan vervelen. Gelukkig zijn er nog tal van andere RPG die dit jaar de 3DS aan doen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

The Legend of Legacy

Platform: Nintendo 3DS
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Furyu
Uitgever: NIS America
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 05 februari 2016

Screenshots