Nintendo Direct 3.3.2016 - de nabeschouwing Special | 04 maart 2016 21:00 | Auteur: Nathan

's Avonds laat een lange video kijken vol aankondigingen van je favoriete ontwikkelaar: we zouden er elke week wel één willen hebben. 42 minuten bomvol games later heeft iedereen wel iets voorbij zien komen waar hij enthousiast van wordt. Dit zijn onze hoogtepunten.

Openbaring
Voorafgaand aan de Nintendo Direct was de game waar iedereen in Europa het over had Fire Emblem Fates. De nieuwste RPG van Intelligent Systems komt in drie smaken, die voor de Amerikanen en Japanners al even beschikbaar zijn. Het was echter nog niet bekend wanneer wij eindelijk mogen kiezen voor Nohr of Hoshido. Shibata verontschuldigde zich voor het lange wachten, maar maakte deze extra maandjes meer dan goed met een geweldige gelimiteerde versie van het New Nintendo 3DS XL-systeem met speciale opdruk en een wellicht nog indrukwekkendere Special Edition. Deze bundel bevat alle drie de versies – Birthright, Conquest en het vervolg Revelations – op één cartridge, een artbook, een SteelBook case en een dubbelzijdige poster. Je kunt vast al wel raden wat de post mij op 20 mei komt bezorgen!Sinds het immense succes van Fire Emblem Awakening laat de serie overal haar sporen na: er zijn vijf personages in Super Smash Bros. for Nintendo 3DS & Wii U, diverse amiibo, over twee maanden komt Fire Emblem Fates uit en de fansites zijn actiever dan ooit. Hoewel op een andere manier dan velen hadden gehoopt, doet de serie samen met een andere oeroude JRPG-serie Shin Megami Tensei de Wii U aan. De crossover van beide reeksen werd in de Nintendo Direct kort aangehaald, maar dat betekent niet dat er niets nieuws te melden valt. Wie “Genei Ibun Roku #FE” moeilijk uit te spreken vond – en dat waren er nogal wat – kan nu opgelucht ademhalen, want Nintendo heeft de internationale naam van deze Japanse RPG onthuld: Tokyo Mirage Sessions #FE. Muziek staat centraal in dit avontuur vol idolen, talentenbureaus en otaku's en daarop hebben de vertalers de muziektoon #FE in de titel laten staan. De rest van de naam bestaat nu echter uit wat minder onherkenbare woorden (kudo's aan degene die de referenties naar beide series in de titel van dit spel in de reacties plaatst). We krijgen geen speciale editie of Wii U-hardwarebundel voorgeschoteld, maar we zijn in ieder geval erg blij dat we vanaf 24 juni met deze RPG aan de slag kunnen.Papier hier!
Wat sommige geruchten al beweerden, heeft Nintendo nu zelf bevestigd: het bedrijf is nog niet klaar met de Wii U en later dit jaar verschijnt Paper Mario weer op het toneel! Fans schreeuwen al jaren om een HD-versie, een direct vervolg op en een game die de serie weer terugbrengt naar het niveau van Paper Mario: The Thousand-Year Door. Nadat Paper Mario: Sticker Star voor de Nintendo 3DS velen tegenviel, is hier een nieuwe en hopelijk betere game voor de Wii U. De nadruk ligt nu niet op het plakken van stickers, maar op het inkleuren ervan. Paper Mario: Color Splash probeert iets nieuws, iets wat de serie misschien wel hard nodig heeft. De vraag is echter of de spelers dit nu wel waarderen, in tegenstelling tot bij het laatste probeersel. We hebben enkele seconden bewegende gameplay-beelden mogen aanschouwen en voor nu is er nog geen zinnig woord over te zeggen. Laten we hopen dat Paper Mario: Color Splash de Wii U van een originele, leuke game kan voorzien.Waar Paper Mario het de laatste jaren wat minder makkelijk de weg naar succes vindt, ligt de weg naar succes juist vrij open voor Monster Hunter. Al voor de presentatie zelf gaven we aan dat we iets van Monster Hunter X voor de Nintendo 3DS zouden gaan zien, en dat gebeurde ook. De game heet hier Monster Hunter Generations en ziet er beestachtig goed uit! De gameplay van de hoofdserie en de Monster Hunter Freedom-spellen worden hierin gecombineerd en binnenkort mogen ook wij hiervan gaan proeven. Verder krijgen we de optie om ons zelf als zo'n hatelijke Felyne te verkleden en de strijd aan te gaan met nieuwe monsters. Hoe dit allemaal gaat ontpoppen, zullen we nog zien, maar de eerste beelden en berichten laten ons jagersinstinct weer met ons spelen.

Samenwerken in de ruimte
Er is echter ook een game voorbij gekomen waar fans van een serie met een zekere blonde premiejager in de hoofdrol bij de aankondiging minder enthousiast over waren. Ik heb het over Metroid Prime: Federation Force, een spin-off van de befaamde first-person shooterserie voor de Nintendo 3DS die zich focust op coöperatieve multiplayer. Om meteen maar de kogel door de kerk te schieten: ik ben geen hardcore Metroid-fan en ik noem dit spel dan ook geen schande voor het merk. Waar op de E3 van vorig jaar de focus vermoedelijk teveel lag op de minigame Blast Ball, legde producer Kensuke Tanabe in de Nintendo Direct het doel van het spel uit en kregen we meer inzicht in wat de hoofdmodus lijkt te worden. Als ik eerlijk ben, lijkt mij deze coöperatieve first-person shooter zelfs zeer vermakelijk worden. Je gaat met je team op een missie in het universum van de bekende serie en hier kunnen mooie en leuke verhalen en referenties in worden verwerkt. De grote vraag is hoe Next Level Games dit uiteindelijk weet te vertalen in een game, maar zeker voor een genre dat nogal ondervertegenwoordigd is op de Nintendo-systemen, heeft Metroid Prime: Federation Force meer potentie dan de sommigen willen geloven.Ten slotte werd er ook nog een gloednieuwe Kirby-game aangekondigd voor de Nintendo 3DS. Kirby: Planet Robobot lijkt een meer traditionele game te worden, in tegenstelling tot het laatste spel waarin de roze blob een hoofdrol speelde voor de Wii U. In dit deel moet Kirby Dream Land redden van robots en daarvoor gebruikt hij weer vele transformaties en komen weer nieuwe vijanden voorbij. Het spel verschijnt in juni en zal compatibel zijn met een nieuwe lijn amiibo, met figuurtjes van Kirby, King Dedede, Waddle Dee en Meta Knight.

Dit zijn slechts enkele in een zee van spellen die in de Nintendo Direct de revue passeerden. Zowel kleinere games, zoals Azure Striker Gunvolt 2 en Super Meat Boy, als games die eeuwen geleden al in Japan verschenen, zoals Rhythm Heaven Megamix en Dragon Quest VII, als reuzen van games, waaronder Splatoon – ja, de Inklings krijgen ook in 2016 tal van nieuwe wapens, gear en meer voor hun kiezen in nieuwe updates – kwamen aan bod. Het was een lange zit, maar iedereen kreeg wel wat wils. De laatste tijd zijn er wellicht wat minder vaak Nintendo Directs, is de communicatie tussen Nintendo en de fans wat stroever dan voorheen, maar met deze bomvolle presentatie maakte The Big N het meer dan goed. Daar mag op gedronken worden. En gedanst! Dat gebeurde dan dus ook...Naar welke game(s) kijken jullie het meeste uit? Laat het ons weten in de reacties!
Next articleReleasedatum en prijs Mutant Mudds Super Challenge bekend Previous articleLink neemt vandaag Google Street View over

Reacties van gebruikers

Avatar
Ricardo | 04 maart 2016 21:59 | #262137
collapse
Gelukkig hebben we eindelijk een releasedatum voor Fire Emblem en hopelijk is de special editions binnenkort te pre-orderen.

Ik vond het wel een oké direct. Paper Mario kan leuk worden. Om Monster Hunter geef ik niet veel, hetzelfde geldt voor Yo-Kai Watch.

Ik weet nog steeds niet helemaal wat ik van Tokyo Mirage Sessions moet denken, maar denk niet dat ik die game zou kopen.

Splatoon update is altijd welkom en een nieuwe Kirby kan ik ook wel waarderen.

Edit: Dragon Quest heb ik nog nooit gespeeld, maar het ziet er wel leuk uit.
2016 is/wordt een mooi 3DS jaar voor RPG liefhebbers, met o.a. Bravely Second, Fire Emblem, Dragon Quest en Pokémon Sun en Moon.
Avatar
Lieve Jongen | 05 maart 2016 09:44 | #262144
Reactie op post #262137 van Ricardo
collapse
Dat vind ik zo jammer, het wordt een goed jaar voor de RPG liefhebber op de 3DS maar weer niet op de Wii U.
Ik hoop echt dat ze op de NX meer aandacht aan RPG's voor de tv gaan besteden in plaats van weer alleen maar voor de handheld. Ik heb mijn Wii U gekocht met de gedachte dat we nu ook meer RPG's voor de console zouden gaan zien maar dat was helaas verkeerd gedacht. Ik weet ook niet waar dat idee bij Nintendo vandaan komt dat mensen met een console geen RPG's willen spelen.
Avatar
Ricardo | 05 maart 2016 10:52 | #262146
Reactie op post #262144 van Lieve Jongen
Inderdaad erg jammer, ja. Op Mijn Wii U heb ik slechts één RPG (Xenoblade), terwijl ik op mijn 3DS negen RPG's heb en daar komt in mei Fire Emblem nog bij. Hopelijk komen er in de toekomst meer RPG's naar de home console.
Avatar
JORISGUY7XD | 05 maart 2016 01:42 | #262141
THE CONCLUSION...:

CHIBI METROID GAME...

IS CHILDISH!
Avatar
HooksinVincent | 05 maart 2016 23:00 | #262162
Star Fox Zero. Wat kijk ik uit naar deze titel.
Avatar
koekiemonster | 06 maart 2016 00:19 | #262166
Het was slecht / matig.
Klaar.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Fire Emblem Fates: Birthright

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Strategy RPG
Ontwikkelaar: Intelligent Systems
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 20 mei 2016

Fire Emblem Fates: Conquest

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Strategy RPG
Ontwikkelaar: Intelligent Systems
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 20 mei 2016

Kirby: Planet Robobot

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Platform
Ontwikkelaar: HAL laboratory
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 10 juni 2016

Metroid Prime: Federation Force

Platform: Nintendo 3DS
Genre: First-Person Shooter
Ontwikkelaar: Next Level Games
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2 - 6
Releasedatum: 02 september 2016

Monster Hunter Generations

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Action RPG
Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Capcom
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 4
Releasedatum: 15 juli 2016

Paper Mario: Color Splash

Platform: Wii U
Genre: Action RPG
Ontwikkelaar: Intelligent Systems
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 07 oktober 2016

Tokyo Mirage Sessions #FE

Platform: Wii U
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Atlus
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 24 juni 2016

Yo-kai Watch

Platform: Nintendo 3DS
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Level-5
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 29 april 2016