Masuda: "Pokémon GO gaat een unieke ervaring bieden" Nieuws | 06 maart 2016 12:46 | Auteur: Mink | Bron: GamesMaster

Junichi Masuda heeft in een interview gesproken over hoe uniek de speelervaring van Pokémon GO zal zijn.

Pokémon GO is een aankomende game voor iOS en Android. Het is de eerste Pokémon-titel die je in staat stelt om van de hele wereld gebruik te maken om zakmonsters te vangen en te bevechten. In een interview heeft Junichi Masuda heeft in een interview met GamesMaster gesproken over deze titel. Masuda wist het volgende te melden (vertaald):

"Dit jaar zal de lancering van Pokémon GO zijn - een grondlegger voor mobile gaming. Dit spel laat de spelers de echte wereld afreizen in de zoektocht naar alle verschillende Pokémon. Spelers kunnen de pocket monsters vangen en ruilen, laten vechten in de echte wereld door gebruik te maken van lokale informatie.

Ik ben persoonlijk zeer nauw met het project. Het is een spel waarin spelers kunnen zoeken, ruilen en vechten met Pokémon in de echte wereld. Ik denk dat Pokémon GO een geheel nieuwe ervaring brengt, eentje die geheel anders is dan andere Pokémon-titels. Het spel laat spelers hun geboortestad herontdekken op zoek naar de pocket monsters. We hopen op deze manier dat Pokémon GO, welke in 2016 een release kent, een nieuwe ervaring biedt voor onze fans."


Pokémon GO verschijnt voor het einde van 2016 in de online winkels van je mobiele telefoon.
Next articleXenoblade Chronicles X: Evolutie binnen een vastgeroest gamegenre Previous articleMiyamoto over online multiplayer, Platinum Games en meer betreffende...

Reacties van gebruikers

Avatar
LittleZtar1991 | 06 maart 2016 14:38 | #262177
collapse
Als groot pokemon liefhebber speel ik natuurlijk behoorlijk lang op zo'n game.
Of het nou voor gameboy, ds of mobiel is.
Net als ieder ander.

Alleen vond ik dat de gameboy en ds al vrij snel leeg gaan na een tijdje spelen, maar een smartphone is duizendmaal zo snel leeg. Al die trieste iphones, waar de energie zo uit gezogen wordt, als wel niet elke samsung waarvan je beter meerdere batterijen bij je kunt hebben om hem op z'n minst een dag mee te zuilen zonder contact te verliezen.
Ik ben erg benieuwd wat voor een batterij slurper dit spel gaat worden, want na een kwartiertje angry birds/candy crush etc etc, ben je ook al weer 15 tot 20 procent kwijt.
En die games maken nog niet eens gebruik van de camera.
Ga eens na hoe dat bij Pokemon GO gaat dan.
Avatar
Moshy | 06 maart 2016 21:30 | #262186
Reactie op post #262177 van LittleZtar1991
collapse
Zal wel meevallen, Pokémon GO is geen spel waar je overuren in kan maken aangezien je de hele tijd buiten moet zijn om Pokémon te vangen.
En dan nog zie ik het niet echt gebeuren dat je de hele tijd buiten loopt met een schermpje voor je neus. Ik denk dat je gewoon een melding krijgt als een Pokémon in de buurt is en je dan in een korte periode een Pokémon vangt en vindt. Dit alles duurt misschien 5 a 10 minuten.
Als je een gevecht gaat houden met iemand anders is het een ander verhaal maar je bent ook niet constant bezig met battles. Vooral op scholen en in vriendenkringen gaat dit veel gespeeld worden, ik zie mensen niet echt spontaan in openbare omgevingen dit veel gaan spelen. Ik speel op m'n iPhone 5s soms 10 tot 15 minuten Rayman of een ander spel meerdere keren per dag en mijn telefoon gaat nog gewoon een hele dag mee.

Even een ander ding. Ik ben een beetje klaar met hoe Nintendo/Niantic/Gamefreak gewoon maanden niks laat weten en dan ook nog eens de presentatie uitstellen waar ze iets van deze game zouden laten zien. Ik wil gewoon eindelijk eens wat nieuws zien, ik heb al maanden mijn Wii U en 3DS niet meer aangeraakt en wil weer eens een goede, leuke Nintendo titel zien. Ik keek erg naar deze game uit omdat dit op school echt heel leuk kan gaan worden, ik vrees er alleen voor dat dit de zoveelste game is die eeuwen gaat worden uitgesteld.
Avatar
The Iron Ghoul | 06 maart 2016 22:32 | #262187
Reactie op post #262186 van Moshy
collapse
Wil even melden dat je wat vaker over je mobiel moet heen kijken. Als je om je heen kijkt zie je tig jonge en oudere mensen lopen met een scherm voor hun hoofd. Je zou bijna naakt over straat kunnen lopen zonder dat ook maar iemand het merkt. Zo stonden er laatst 2 mensen vlak achter elkaar stil op de trap om naar hun mobiel te kijken. Zo zie ik ook vriendengroepen die niks tegen elkaar zeggen en alleen stil naar hun mobiel lopen te staren en zo zijn er nog vele voorbeelden te vinden.

Dus ik zie wel degelijk een scenario voor me waar mensen de hele dag de wereld zien door het schermpje van PokemonGO
Avatar
FalconPawnch | 06 maart 2016 23:04 | #262188
Reactie op post #262187 van The Iron Ghoul
dit beeld is al vele malen geschets ja. Een toekomst met alleen maar mensen die naar schermpjes staren. Ach, op een gegeven moment is dat weer over. Het zal sowieso een rage worden zodra het uit komt, maar een trend...? De tijd zal het leren.

Over batterijduur heb ik ook zo mijn twijfels. Maar goed, ik neem aan dat Google wel een zo energiezuinig mogelijke game weet te maken van Pokemon Go. Als je kijkt naar developer KING, dan vliegen de animaties om je oren met alle felle kleurtjes en ads en weet ik het allemaal tussendoor. Ik zal geloof ik niet zo snel de game op full brightness spelen... die ouwe Galaxy S4 mini heeft z'n beste tijd al gehad en die batterij die ik er nu in heb is en een secondary.

Dus tjah, ik verwacht dat ze wel met een low energy systeem komen en idd niet een die je toestel binnen een uur leeg trekt.
Avatar
Demin | 08 maart 2016 13:34 | #262225
Reactie op post #262177 van LittleZtar1991
Het is al gezegd dat Pokémon GO door het hele concept van de game niet non stop gespeeld kan worden, maar verder is het ook gewoon een kwestie van een goede telefoon uitzoeken. Apple en Samsung hebben niet bepaald een batterij om over naar huis te schrijven maar met mijn telefoon (One Plus One) kom ik met gemak een hele dag door. Als ik mijn telefoon 'gewoon' gebruik houd ik aan het eind van de dag nog makkelijk 50 a 60% energie over. En ik moet hem echt heel erg intensief gebruiken wil ik de 20% halen. In theorie zou ik zelfs 2 dagen op 1 charge kunnen doen. In de toekomst zal de batterij van een telefoon waarschijnlijk ook langer meegaan waardoor Pokémon GO en andere apps ook weer beter te spelen zijn op smartphones.
Avatar
fantasyfreak | 06 maart 2016 23:51 | #262191
collapse
Ik maak me eigenlijk vooral zorgen om de support van mijn "oude" iPhone 4 Razz Krijg al geen updates meer en veel nieuwe apps kunnen er ook niet op dus ben bang dat het een Pokémon No Go wordt...
Avatar
Stevendek | 07 maart 2016 09:50 | #262197
Reactie op post #262191 van fantasyfreak
Ik dacht dat er al bevestigd was dat het gaat uikomen voor iphone 5 of nieuwer
Avatar
Demin | 07 maart 2016 13:56 | #262198
Reactie op post #262191 van fantasyfreak
Een maat van me heeft hetzelfde probleem, no Go for you I'm afraid.
Maar bekijk het van de positieve kant, op den duur zal je -al dan niet gedwongen omdat er helemaal niks meer ondersteund wordt voor jouw model- wel eens upgraden naar een model dat wel ondersteund wordt. En tegen die tijd zijn de kinderziektes er ondertussen al uitgehaald.
Avatar
Lieve Jongen | 07 maart 2016 19:15 | #262209
Reactie op post #262191 van fantasyfreak
Ach, ik heb een Lumia 950XL en daar hoef ik al helemaal niet op deze game te hopen.
Avatar
bramho | 07 maart 2016 16:41 | #262203
(Kijkt naar de rechterkant van de van de pagina) Ik vraag mij toch af waarom Pokemon Go nog op de Gameboy Advance uitkomt. Dat ding is toch al zo oud.
Avatar
svenniekip_01 | 08 maart 2016 19:55 | #262230
Tja, veel verwacht ik er niet van. Denk ook niet dat het iets wordt voor mij, buiten met je mobieltje rondlopen opzoek naar pokemons. Geef mij maar pokemon moon en sun Smile .
Avatar
Rynelan | 12 maart 2016 22:47 | #262345
Ik speel zelf het spel Ingress, de makers van dat spel werken ook aan Pokémon GO, Ingress is behoorlijk batterij intensief, veel spelers van het spel (ik zelf nog niet) hebben een powerbank om je telefoon voldoende prik te geven Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon GO

Platform: iOS
Genre: Augmented Reality
Ontwikkelaar: Niantic
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 16 juli 2016

Pokémon GO

Platform: Android
Genre: Augmented Reality
Ontwikkelaar: Niantic
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1
Releasedatum: 16 juli 2016