6180 the moon Review | 11 maart 2016 17:13 | Auteur: Daan

Op zowel de Wii U als de Nintendo 3DS zijn er genoeg puzzel-platformers te vinden. Het lijkt bijna of er elke maand iets in dit genre verschijnt. Dat is op zich niet slecht, want je kunt hierdoor goed het verschil tussen de spellen merken. Voor de liefhebber is het simpelweg genieten dat Nintendo en indies aan deze trend meedoen. Tegelijkertijd maakt dit het speelveld lastig voor de nieuwkomer en moet een spel iedereen wegblazen om een (goede) indruk achter te laten. Deze taak is nu in de handen van 6180 the moon, een titel die in Zuid Korea ontwikkeld is. Kan dit team van twee man sterk ons verrassen of vervliegt deze hoop sneller dan we ooit hadden kunnen dromen?

Ruimte...lijk inzicht
6180 the moon is een sidescrolling puzzel-platformer waarin je een bol naar links en rechts beweegt. Deze bol moet naar het einde van ieder level worden gebracht en dat klinkt makkelijker dan het daadwerkelijk is. Je moet springen en constant op je positie letten om de obstakels te overbruggen. Opvallend aan de titel is dat je niet te pletter valt als je besluit een uitstapje naar beneden te nemen. Vallen en springen worden stevig aangemoedigd, gezien je aparte werelden zult vinden op beide schermen. Je zult constant moeten wisselen tussen de Wii U GamePad en de televisie, dus het oog op de bal houden is ontzettend belangrijk. De bal klimt van het kleinere naar het grotere scherm en vice versa. Het creëert een ervaring die uniek aanvoelt en intrigerend is van begin tot eind.

1


Je moet er flink aan wennen, maar de eerste paar stages geven je de tijd om alles te begrijpen. Tijdens je rit zijn er spijkers die het je moeilijk proberen te maken, waardoor je de kracht van je sprong zorgvuldig moet berekenen. Op andere momenten moet je juist hoog de lucht in om een rits aan perfecte sprongen uit te voeren. Door de implementatie van twee schermen zul je gecalculeerde berekeningen moeten maken en snel moeten kunnen schakelen tussen beide. Je weet nooit zo goed wat het volgende level brengt en dit zorgt ervoor dat de spanning blijvend is terwijl je de game doorloopt. Gelukkig sta je er niet alleen voor, want de game kent checkpoints om de moeilijke momenten niet vervelend over te laten komen. Iets wat ons wel ergerde, is dat een paar puzzels ons vroegen om in het diepe te springen. Op deze momenten is er geen duidelijk houvast te bekennen en dit maakt het uitstippelen van de route erg pittig.

Na een uurtje of vier ben je klaar met 6180 the moon. Er is geen extra content of een daadwerkelijke reden om levels opnieuw te gaan spelen. Hoewel dat jammer is, kent het op zijn minst een leuk verhaal. We zullen er niet te veel over loslaten, maar het voert je naar het midden van het universum. 6180 the moon kent een simpele en aantrekkelijke look. De achtergronden en andere elementen bemoeien zich niet met de focus op de gameplay en het ware ruimte gevoel komt zeker om de hoek kijken. De muziek past er uitstekend bij en wordt vooral gekenmerkt door piano-achtige klanken.Conclusie
Hoewel het spel sneller eindigde dan we zouden willen, kunnen we op 6180 the moon moeilijk kwaad blijven. De stijl, puzzels en gameplay zijn simpel maar doeltreffend en de game kan door iedereen eenvoudig opgepakt worden. Je zult wel wat 'leaps of faith' moeten doorstaan, maar dit nemen we graag voor lief: het avontuur is vermakelijk genoeg. Daarbij komt dat 6180 the moon slim gebruik maakt van de Wii U GamePad, zodat de meest unieke puzzels klaar staan om door jou overwonnen te worden.
8,5
N1-score
  • + Goed gebruik van de Wii U GamePad
  • + Aangename puzzels
  • + Interessant verhaal
  • + Simpele maar doeltreffende stijl
  • - Het is voorbij voordat je het weet
  • - Aantal sprongen in het diepe
Next articleOntmoet de Nederlandse stem van Jessie uit Pokémon Previous articleFire Emblem Fates 400.000 keer verkocht in VS, Pokémon behaalt...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

6180 the moon

Platform: Wii U eShop
Prijs: €3,99
Genre: Platformer
Ontwikkelaar: Turtle Cream
Uitgever: Turtle Cream
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 25 februari 2016

Screenshots