Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Rio 2016 Preview | 18 maart 2016 11:00 | Auteur: Jeroen K.

Je kunt er je klok op gelijk zetten: elke twee jaar reizen Mario en Sonic het olympische gekkenhuis achterna om zelf ook een poging tot sporten te wagen. Ook in 2016 zijn ze weer van de partij, ditmaal in Rio. Op basis van in het verleden behaalde resultaten ligt de lat voor dit deel weer hoog. We hebben al heel wat olympische spelletjes met Mario en Sonic kunnen spelen, maar stellen de twee sportsterren ons ook dit jaar niet teleur?

Al sinds Mario en Sonic voor het eerst de degens kruisten op olympisch gebied, is de formule van de spellenserie helder. De sterren uit deze bekende serie strijden tegen elkaar in verschillende olympische spelen zoals tafeltennis, voetbal of BMX-rijden. Telkens als Sonic en Mario afreizen naar de Olympische Spelen verloopt het festijn echter niet vlekkeloos. Ook ditmaal is er weer een verhaalmodus aanwezig waarbij de helden van SEGA en Nintendo waarschijnlijk iets meer moeten doen dan enkel sporten.

rio3

Het meest unieke aan de spellen blijft echter dat er van elke sport een iets minder normale variant aanwezig is, in dit deel de plus-events genoemd. Waar je bij gewoon tafeltennis de bal terugslaat en een punt scoort als je tegenstander hem niet weet te raken, gaat het er bij plus-tafeltennis anders aan toe. Je speelt hier de bal op een van de drie scorevlakken bij de tegenstander. Je krijgt vervolgens het respectievelijke aantal punten van het vak waar je in slaat. Zoals wel vaker bij Mario-spellen - denk aan Mario Kart - is deze vorm van gameplay wat minder eerlijk en zal het niet bij iedereen in de smaak vallen.

De reguliere sporten zijn gelukkig wel heel eerlijk en na een heel klein beetje oefening is er al weinig inspanning meer nodig om een spel op de normale moeilijkheidsgraad te winnen. Gelukkig kun je snel naar de moeilijkste stand overschakelen, al duurde het voor tafeltennis slechts drie potjes voor de tegenstander verslagen was. De besturing van de minigames varieert; soms moet je razendsnel de A-knop indrukken, maar soms moet je gebruik maken van het touchscreen. Gezien de doelgroep van het spel is het wellicht logisch dat het spel aan de gemakkelijke kant is, maar op deze manier raak je waarschijnlijk vlug uitgekeken op de verschillende minigames wanneer je ze onder de knie hebt.

rio4

Een nieuwe toevoeging in dit deel is een speciale slaapstandfunctie. Je Mii-personage loopt in deze modus een marathon! De enige manier waarop hij daadwerkelijk vooruitkomt is echter met jouw hulp. Met je Nintendo 3DS in de broekzak moet je in het echt stappen zetten, die daarna worden omgezet in meters in deze race. Een vrij innovatieve verrassing en een leuke manier om met de unieke eigenschappen van de Nintendo 3DS om te gaan, al is het nog even afwachten hoe deze functie uiteindelijk zal uitpakken. Daarnaast kun je gelukkig ook via lokale multiplayer tegen je vrienden spelen, ook als ze het spel niet bezitten.

Voorlopige conclusie
Wat betreft de verhaalmodus en slaapstandmarathon is het nog even afwachten of Mario en Sonic dit maal goud weten te behalen, maar de minigames lijken weer de kwaliteit te bieden die je van de serie gewend bent. Gelukkig is ook de lokale multiplayerstand aanwezig, wat het spel toch echt nodig lijkt te hebben. Op het eerste gezicht ziet Mario en Sonic op de Olympische Spelen in Rio 2016 er weer vertrouwd en goed uit, maar het is nog even afwachten hoe interessant de Olympische spelletjes blijven.
Next articleGerucht: Is dit de eerste foto van de Nintendo NX? Previous articleAce Attorney 6 ontvangt speciale animetrailer van wel 8 minuten

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 18 maart 2016 11:14 | #262460
Ugh... dit soort budgetgames zijn echt om uit te kotsen.
Avatar
N.Frufo | 18 maart 2016 17:03 | #262464
Haha ja, het is meer zo dat men denkt van oh uh nou ja boeiend.
Met Sonic is het niet goed gestelt het is jammer om karakters in werelden te zien die niet klopt. Zoals een atheltiek baan.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Rio 2016

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Sport / Minigames
Ontwikkelaar: SEGA
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 08 april 2016

Screenshots