No clue Column | 15 april 2016 00:00 | Auteur: Marcel

Het komt niet vaak voor dat je als relatief kleine game-studio een succesvolle franchise op een presenteerblaadje aangereikt krijgt. In eerste instantie klinkt de deal goed: je mag een nieuw deel of een spin-off maken van een coole gameserie met als voorwaarde dat er een producent van het hoofdkantoor over je schouder meekijkt. Je tekent het contract, proost met het personeel en wacht in spanning af als na vijf á zes jaar ontwikkeling het resultaat voor het eerst aan het publiek getoond gaat worden.

De reactie op de onthulling van Metroid Prime: Federation Force was op zijn zachtst gezegd negatief. Next Level Games is een degelijke studio die met onder andere Luigi's Mansion 2 en Punch-Out!! liet zien dat het team in staat is om een Nintendo-serie nieuw leven in te blazen. Wat de Japanners bezielden om daar in 2009 een Metroid Prime-project te starten, is mij onbekend, want de studio heeft geen enkele ervaring met dit type game en het resultaat toont dat pijnlijk aan. Neem de getallen die je ziet als je vijanden raakt. Ook te vinden in Bungie's Destiny, maar het doel achter die hitpoints? Daar hadden de makers van Federation Force schijnbaar geen idee van.

metroid-prime-nintendo-10-720x720

aaa


Een korte historie van Prime
Toegegeven, de historie van de Metroid Prime-serie is er geen van logische keuzes. In 1998 besloot een groepje developers van een first-person shooter een eigen toko op te richten onder de naam Retro Studios. De baas van het stel had het briljante idee om contact te leggen met Nintendo of America. Ondanks dat dit niet echt uitgesproken werd, was het in de game-industrie relatief duidelijk dat Nintendo een 'probleem' had. De nieuwe console die toen nog door het leven ging als de N2000, zou nooit in 2000 gelanceerd kunnen worden. Nintendo was op zoek naar getalenteerde ontwikkelaars voor een grote next-gen strategie om de strijd aan te gaan met de PlayStation 2 en de Dreamcast en Jeff Spangenberg en zijn Iguana Entertainment-veteranen leken de ideale keuze. Immers waren de Turok-games één van de weinige succesverhalen van een third-party ontwikkelaar voor de Nintendo 64.

Een paar miljoen aan investeringen van Nintendo of America later was er weinig resultaat te bekennen van de arbeid van Retro Studios. Het management had talent van Valve, id Software, Epic Games en andere destijds beroemde game-developers in een kantoor bij elkaar gezet en hoopte op 'magie'. Die magie bleef uit, maar het geld bleef stromen en dus besloot Spangenberg dat hij naast motion-capture apparatuur zijn geld ook kon besteden aan jacuzzi's en wilde feestavonden.


De eerste trailer van Metroid Prime, later bleek uit interviews met de makers dat de game op het moment dat deze trailer verscheen nog nauwelijks vorm had


Nintendo stuurde op den duur haar managers in eigen persoon om polshoogte te nemen. "It was like the emperor visited the Death Star", schreef een voormalig personeelslid van Retro Studios over het bezoek. Shigeru Miyamoto was not-amused bij wat hij in Amerika aantrof en schrapte praktisch alle lopende projecten. Ironisch genoeg in ons 'no clue' verhaal vroeg Miyamoto aan de designers van de game Car Combat waarom de auto's wapens hadden. Niemand van het team kon een goede reden bedenken en het project werd direct afgeblazen. Nintendo had in 2000 echter de Metroid-franchise achter gelaten bij Retro Studios. Dit project mocht absoluut niet in de soep lopen en ondanks dat Car Combat al bijna af was en de lancering van de GameCube kon halen, verdween de game in de prullenmand en werd het team ingezet bij de ontwikkeling van Metroid Prime. De positie van Spangenberg was praktisch onhoudbaar geworden toen foto's uitlekte waarin hij vrolijk ronddobberde in zijn zwembad met halfnaakte vrouwen. In de tussentijd was hij nauwelijks op komen dagen op kantoor. Nintendo kocht de studio voor het symbolische bedrag van $1 miljoen van Spangenberg. Een schijntje in vergelijking met de werkelijke waarde. Immers was men bezig om een 49% aandeel in Rare te verkopen voor enkele honderden miljoenen.

Weten waar je mee bezig bent
Na een moeizame periode werd Retro Studios gered door de release en ontvangst van Metroid Prime. Het is nog steeds een toonbeeld van de zesde consolegeneratie en Retro Studios mocht zich direct één van de beste gamestudio's ter wereld noemen. Een massale exodus volgde onder het personeel na de release van het eerste deel. En nadat deel drie de deur uit gerold was, kreeg Nintendo het aan de stok met de creatieve breinen achter de serie die niet langer meer geregeerd wensten te worden vanuit Japan. Niet veel later verlieten Todd Keller, Jack Matthews en Mark Pacini Retro Studios, de mensen verantwoordelijk voor de creativiteit, technologie en gameplay van de Metroid Prime-games. Nintendo besloot om wijselijk een game te maken waar ze wel iets vanaf wisten, Donkey Kong, en schakelden voor de soundtrack van Donkey Kong Country: Tropical Freeze zelfs de componist in die jaren geleden Rare's DKC-games van muziek had voorzien. Nintendo wist heel goed waar het mee bezig was en het resultaat toonde dat aan.


De muziek van David Wise maakte Donkey Kong Country: Tropical Freeze onvergetelijk


Nintendo heeft daarentegen ook jarenlang de mythe volgehouden dat een aantal van de 'briljante' mechanieken van Metroid Prime niet door Retro Studios bedacht waren, maar door Shigeru Miyamoto en andere game-designers in Japan. De visor zou Miyamoto hoogstpersoonlijk geintroduceerd hebben, terwijl oud-designers van Retro Studios beweerden dat het per toeval werd ontdekt toen men speelde met visuele effecten. De game had ooit een derdepersoonsperspectief, maar een ingeving uit Japan zorgde voor een switch naar first-person gameplay. Toen het nog allemaal koek en ei was tussen Nintendo en de creatieve leiders van Metroid Prime werd deze uitleg niet in twijfel getrokken, maar gedurende de jaren die volgden waren er toch wat rectificaties van Metroid Prime developers die duidelijk kenbaar maakten dat zij zelf de credits verdienen voor een aantal van de geniale uitvindingen.

Immersie zonder VR bril
Dit is een miniscuul detail in het geheel van de historie, maar legt wel aan de grondslag van mijn betoog. Ik durf namelijk met droge ogen te beweren dat Nintendo geen enkel idee heeft wat de Metroid Prime-games zo goed maakten en dat dat de reden is dat ze denken met een frankenstein-product als Metroid Prime: Federation Force de goede richting te kiezen. In de eerste plaats draait Metroid Prime om het gevoel dat je alleen bent, geïsoleerd van de geciviliseerde buitenwereld op een verlaten planeet. Als een soort van ruimte-Indiana Jones ben je de eerste die na decennia voet zet in de ruïnes die de Chozo hebben achtergelaten en net als Indiana Jones probeert Samus een verborgen geheim te ontdekken in de diepste grotten van de planeet. Het is niet de Holy Grail, maar Phazon, een gevaarlijk gif dat de planeet geïnfecteerd heeft en bestreden moet worden. Net als Indy vecht je tegen een militaire macht die het 'geheim' voor zichzelf wil claimen om er het universum mee te veroveren.

vjb77
Andrew 'Android' Jones schetste de wereld van de Metroid Prime trilogie tot leven


Metroid Prime kende meerdere soorten uitdagingen. Je moest je verweren tegen de flora en fauna van de planeet, vechten tegen de krachtige wapens en creaties van de space pirates en zo nu en dan behendig platformen, geheimen ontdekken en met de Morph Ball ieder hoekje en gaatje van de planeet uitkammen. Kortom, een gevarieerde mix van gameplay-stijlen. In Metroid Prime: Federation Force daarentegen gaan vier onbekende Federation Troopers naar diverse locaties, zoals een lege fabriek om een op hol geslagen stroomgenerator uit te schakelen. Het ontbreekt volledig aan sfeer en spanning. De beelden van Metroid Prime: Federation Force zijn tergend saai. Grafisch is het spel zo kaal en simplistisch dat je zelfs van de YouTube-filmpjes hoofdpijn krijgt. De muziek, die in Metroid Prime de sfeer ontzettend verhoogt, is niet noemenswaardig en van de geweldig uitgewerkte art van Andrew Jones is niets overgebleven.

Oogkleppen
Waar ik me echter meer aan stoor dan wat dan ook, is het feit dat Nintendo de game nog steeds wil lanceren als een deel van de Metroid-serie. Het is nog niet te laat het complete project af te blazen, maar terwijl iedereen de trein al van grote afstand ziet ontsporen dendert dit wanproduct ongeremd door naar de afgrond. Metroid: Other M had zijn 'fans' en 'haters', maar iedereen is het er over eens dat het spel praktisch degelijk in elkaar steekt. De gameplay werkt afgezien van wat ruwe momenten prima, het verhaal is polariserend, maar de uitvoering is goed. Grafisch heeft Team Ninja niet het niveau van Retro Studios aangetikt, maar het heeft dezelfde fijne dynamische look als de Ninja Gaiden-games en het oogt aangenaam. Al met al zat er behoorlijk wat passie in het project en is het grootste probleem dat de game verscheen toen iedere core-game op de een of andere manier ook geschikt moest zijn voor een casual gamer. Dezelfde filosofie die een aantal rare projecten en game-momenten tot leven bracht, zoals een The Legend of Zelda-game met enkel bediening met de stylus en een Super Smash Bros.-titel met een willekeurig struikelmomentje.

29
Dit, wat het ook voor mag stellen is de naam Metroid Prime niet waardig.


Nintendo weet net zoveel over Metroid Prime, zo lijkt het, als Microsoft over Conker. Microsoft bracht een korte trailer uit zonder scheldende, tierende of bloeddorstige Conker, maar toonde een lieflijk eekhoorntje dat voor een SmartGlass dartelde en dat zonder enige schaamte. Rockstar Games had een soortgelijk momentje met Max Payne 3. Het was een goed actiespel, maar het verhaal wist het niveau dat Remedy wist te bereiken niet te halen. Over Remedy gesproken, na bijna zes jaar sinds Alan Wake hebben ze een nieuwe titel uitgebracht. Zes jaar werk heeft een action-game opgeleverd met intense gameplay, tijdreizen en oogstrelende graphics, aangevuld met een best goede live-action TV-serie die in het spel verweven is. Na zes jaar heeft Next Level Games bijna Metroid Prime: Federation Force afgerond, een spel waarin je met vier robotjes met grote helmen in saaie FPS-omgevingen rondloopt, een spel van het niveau uit PC-shooters van eind jaren '90. Als dat geen bewijs is dat Nintendo geen enkel idee heeft wat de Metroid Prime-serie groot heeft gemaakt... no clue, absolutely no clue.
Next articleNPD Maart 2016: Twilight Princess HD en Pokken Tournament sieren... Previous articlePrijswinnaars 3x Disney Infinity 3.0 prijzenpakket

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 15 april 2016 01:33 | #263226
federation force is de naam Metroid niet waardig. nuff said
Avatar
ThanosReXXX | 15 april 2016 01:52 | #263227
collapse
Marcel, prima column, met één héél klein foutje aan het eind:
no clue, aboslutely no clue.

Maar los daarvan ben ik het er helemaal mee eens. Helaas zal Nintendo wat deze titel betreft toch zijn zin wel doordrijven, dus het wordt gewoon een Metroid titel. Kopen zal ik hem zeker niet; ik denk dat mijn 3DS het uit protest zal begeven... Wink
Avatar
FalconPawnch | 15 april 2016 12:35 | #263235
Reactie op post #263227 van ThanosReXXX
collapse
kijk uit man, straks worden mensen nog boos omdat je iemand op een taalfoutje wijst...
Avatar
ThanosReXXX | 15 april 2016 12:52 | #263237
Reactie op post #263235 van FalconPawnch
Ik zou niet weten waarom je daar boos om zou worden. Ik zou het zelf ook niet erg vinden. En het was met name een compliment. Met een kleine kanttekening... Wink
Avatar
drdre2005 | 15 april 2016 07:04 | #263228
collapse
Goed stuk. Alleen blijf je Quantum break en Remedy maar veren in hun kont steken. Maar Quantum break is veel te korte grafisch matig en gameplay technisch een simpele game. Dus zo veel heeft Remedy ook niet goed gedaan. En deze game is hoop ik door B team van next level gedaan en werkt het A team aan een goede titel voor de Nx

Verder voordat jullie roepen ja het is al 2005. Ik heb Quint maar ook Mink gemaild. Maar beide missen duidelijk het fatsoen om vaste leden duidelijkheid te verschaffen over wanneer iemand ban stopt. Als ze me die zouden geven dan zou ik kunnen stoppen met dr dre accounts aan te maken. Dus alsnog hier mink of Quint waar is jullie fatsoen om te antwoorden op e-mails.
Avatar
Erik | 15 april 2016 09:14 | #263229
Reactie op post #263228 van drdre2005
collapse
Als ik jou was, zou ik Theun of Salem even PM'en of mailen! Zij zijn op dit moment de actieve moderators van N1. Dan kun je dit met hen even overleggen!
Avatar
drdre2005 | 15 april 2016 11:50 | #263231
Reactie op post #263229 van Erik
Thanks ik hoop dat ze reageren. Of kun jij het niet zien Erik hoe lang mijn ban nog duurt op mijn orginele account?
Avatar
niemand | 15 april 2016 12:06 | #263232
Reactie op post #263228 van drdre2005
collapse
Wordt die ban nu niet heel erg verlengt door je ghost accounts?
Avatar
drdre2005 | 15 april 2016 12:14 | #263233
Reactie op post #263232 van niemand
collapse
Geen idee maar Belleystar heeft een jaar lang op een ghost account mogen posten. En ook Volleybaas was rap weer terug ondanks zijn ghost accounts. Dus ik hoop niet dat er met 2 maten gemeten wordt.
Avatar
ThanosReXXX | 15 april 2016 12:59 | #263238
Reactie op post #263233 van drdre2005
collapse
Er is alleen wel een héél groot verschil tussen jou en die andere leden: zij hebben hun ghost account niet gebruikt om zowel bij artikelen als in ieder forum topic waar je zit, nagenoeg continu te klagen over je ban en over het feit dat je het er niet mee eens bent en je geen reactie krijgt op je mail. Dat is sowieso niet relevant onder een artikel en het hoeft ook echt niet in elk forum topic voorbij te komen.

Dat doe je via de daarvoor bestemde privé kanalen (PM) waar je je punt één op één kan aankaarten met de relevante personen, want je hoeft ons daar echt niet van mee te laten genieten.
Avatar
Mink | 15 april 2016 13:01 | #263239
Reactie op post #263238 van ThanosReXXX
collapse
Precies wat Thanos en Erik hier zeggen, zoiets hoor je privé te regelen. Ik heb overigens nog nooit een e-mail van je gehad.
Avatar
drdre2005 | 15 april 2016 13:32 | #263243
Reactie op post #263239 van Mink
collapse
Mink@n1ntendo.nl toch. Verder Volleybaas deed niet anders dan zeuren dat ze ban onterecht was.
Avatar
Volleybaas | 15 april 2016 14:35 | #263248
Reactie op post #263243 van drdre2005
collapse
Waarom haal je mij er telkens bij? Hou het even lekker bij jezelf Wink
Avatar
drdre2005 | 15 april 2016 14:37 | #263249
Reactie op post #263248 van Volleybaas
collapse
Omdat jij precies hetzelfde deed klagen op een ghost account over je ban.
Avatar
Volleybaas | 15 april 2016 15:35 | #263253
Reactie op post #263249 van drdre2005
in welke taal is dat geschreven? die post? `Omdat ik hetzelfde deed klagen`? Rip nederlands
Avatar
Marcel | 15 april 2016 15:12 | #263251
Reactie op post #263228 van drdre2005
collapse
Grafisch matig @drdre2005?

5G8Ibil

giphy

giphy

KB2j0rv

xMz9noA

Praktisch de best ogende game van de Xbox One.
Avatar
drdre2005 | 15 april 2016 15:26 | #263252
Reactie op post #263251 van Marcel
collapse
Ja ik vond het grafisch de cutscenes waren soms mooi. Maar sommige personages waren zo matig bijvoorbeeld Beth. En ook de omgevingen in deze tijd moet meer mogelijk zijn. Kijk hoe Uncharted 4 er uit ziet die blaast deze game omver en ook Tomb Raider doet dat. Screenshots zeggen niks. Ik heb de game gespeeld ik vond de game niet geweldig in elke opzicht. Zeker niet als je de ontwikkeltijd neemt dan is het een game die je in 5 uur uit kunt spelen. Grafisch onder de maat is. En qua gameplay stelt het nou ook niet heel veel voor. Je schiet en lost simpele tijd puzzels op. En ook de serie vond ik geen hoge kwaliteit. Dus nee het had beter gekund.
Avatar
Volleybaas | 15 april 2016 15:36 | #263254
Reactie op post #263252 van drdre2005
collapse
Evenals jouw aanwezigheid hier. Negatief gezwets over polygonen... erg interessant
Avatar
drdre2005 | 15 april 2016 15:51 | #263255
Reactie op post #263254 van Volleybaas
collapse
Als je het niet interessant vind reageer dan niet. Simpel. Volleybaas.
Avatar
Volleybaas | 15 april 2016 18:48 | #263270
Reactie op post #263255 van drdre2005
collapse
'Vindt' is in dit geval met 'dt'. Stam plus T enzo...
Avatar
Linkplayer | 16 april 2016 11:50 | #263275
Reactie op post #263270 van Volleybaas
collapse
De grammatieka kaard spelun bij een diskussie... wat zeilig...
Avatar
Volleybaas | 17 april 2016 20:14 | #263287
Reactie op post #263275 van Linkplayer
discussie*
Avatar
ThanosReXXX | 15 april 2016 16:09 | #263256
Reactie op post #263252 van drdre2005
collapse
Uncharted ziet er beter uit? Dat is eerder een persoonlijke mening dan een feit. En Quantum Break heeft er qua gezichtsanimaties en dergelijke toch echt wel weer een schepje bovenop gedaan, en ook zitten er vernieuwende elementen in de gameplay. Heel revolutionair zijn ze nu ook weer niet, maar zoals jij de game afschildert, dat slaat ècht kant noch wal.

Maar eigenlijk zouden we niet eens meer op je moeten reageren, want er komt toch bijna alleen maar onzin uit je nek, en dat is jammer, want ook daar uit blijkt dat je echt nog steeds nul komma nul leert van een ban, dus ik zie bij jou voor het einde van dit jaar de volgende ban al weer aankomen...
Avatar
drdre2005 | 15 april 2016 16:26 | #263257
Reactie op post #263256 van ThanosReXXX
collapse
1 Iedereen die Uncharted 4 gespeeld heeft zegt dat dit een van de mooiste games van dit moment is. En als je de gameplay demo van laatst ziet valt dat ook niet te ontkennen.

En hoe ik de game afschilder zo zijn sommige het wel degelijk met mij eens. het is gewoon een doorsnee game vind ik. En goed dat jij begint over gezichtsanimatie sommige zien er echt briljant uit. Maar als je bijvoorbeeld het personage Beth ziet is het contrast weer erg groot.

En ja voor de rest de game is op normal gewoon vrij simpel te doorlopen. De schiet actie wordt nooit echt uitdagend. Ik heb alleen in de ochtend en in de avond gespeeld en was binnen 3 dagen in het laatste level. Dus game is ook nog erg kort. En de puzzels vond ik grappig om te doen maar het waren in mijn ogen iets te simpele puzzels.


En voor iemand die zich zo volwassen noemt laat je nu wel heel erg kennen. Ik kraam geen onzin uit met over deze game ik heb hem zelf namelijk gespeeld. Dus ik kan mijn oordeel geven over die game. En als jij het daar niet mee eens bent is dat helemaal prima maar ga niet iemand betichten van onzin omdat je een andere mening hebt.

Marcel vind deze game fantastisch. Jij vind de game leuk. En ik vond hem aardig maar ik had er meer van verwacht. Dus ik vind jou reactie erg onvolwassen.

En voordat je weer komt je bent alleen maar negatief over games en andere dingen nee want ik heb bijvoorbeeld Unravel gespeeld die ik super tof vond. Maar ik blijf het onvolwassen van je vinden dat je roept dat iemand onzin uitkraamt terwijl hij gewoon een andere mening heeft over een game.
Avatar
ThanosReXXX | 15 april 2016 16:44 | #263258
Reactie op post #263257 van drdre2005
collapse
Dat heeft helemaal niets met onvolwassenheid te maken; ik constateer simpelweg een feit. Af en toe heb je vlagen waarin je weer even normaal doet, en die had je voordat je geband was ook, maar over het algemeen gaat wat je zegt alle kanten op en dat is toch wel de definitie van uit je nek kletsen of onzin uitkramen.

Als het omgekeerd was, dan was het geen probleem en had je waarschijnlijk ook niet zo'n moeite gehad om je hier op de site te handhaven.
Avatar
drdre2005 | 15 april 2016 16:57 | #263261
Reactie op post #263258 van ThanosReXXX
collapse
Ik heb een andere mening over Quantum Break. Dat heeft niets met onzin uitkramen te maken. Dat heeft met een verschil van mening. Maar goed valt me erg van je tegen.

En als je meningen over Quantum break leest heb je ook best veel mensen die dezelfde mening als die ik heb zijn die dan ook onzin aan het uitkramen?
Avatar
ThanosReXXX | 15 april 2016 17:04 | #263262
Reactie op post #263261 van drdre2005
collapse
Doe je nu onnozel of ben je het ook? Zet even je denkpet op, jòh. Ik heb het over in het algemeen, niet over je mening over een enkele game. Je praat bijna altijd wartaal. Je ziet dat ook aan hoe anderen op je reageren en dat staat volledig los van wat jij, Marcel of ik van Quantum Break vinden.
Avatar
drdre2005 | 15 april 2016 17:09 | #263263
Reactie op post #263262 van ThanosReXXX
collapse
Wartaal in het algemeen. Dus jij noemt reacties waar jij het niet met jou eens ben ook op andere artikelen wartaal oké. Ja ik was ook even vergeten dat alleen TheRealThanos altijd zinnig spreekt en van alles verstand heeft. En dat hij alleen de waarheid sorry was ik even vergeten.


Maar goed TheRealThanos we kunnen ook niet allemaal zo verstandig en slim als jou zijn.
Avatar
ThanosReXXX | 15 april 2016 17:25 | #263264
Reactie op post #263263 van drdre2005
collapse
Je begrijpt het nog steeds niet. Ik had het ook nergens over mezelf en dat ik zoveel beter ben. Waar het om gaat is dat jij IN HET ALGEMEEN behoorlijk van de hak op de tak springt en ook zit je weer overal te klagen, wat ook niet hoort.

Meerdere mensen spreken je daarop aan maar je doet er niets mee. En dan ga je de hele tijd over Quantum Break lopen zaniken terwijl ik het daar op een enkele opmerking na helemaal niet over had.
Avatar
drdre2005 | 15 april 2016 17:36 | #263265
Reactie op post #263264 van ThanosReXXX
collapse
Ik gaf antwoord op jou dat jij mij aansprak dat ik onzin lulde over Quantum break. En verder ik klaag niet hoor ik geef mijn mening over andere dingen ben ik vrij positief nog dus je gemekker gaat nergens over. En nee je had het een keer niet over jezelf. Maar je hangt hier vaak de wijsneus uit die het allemaal weet hoe wel of niet moet. Maar idd je had nu een keer niet over jezelf het is een wonder.
Avatar
ThanosReXXX | 15 april 2016 17:41 | #263266
Reactie op post #263265 van drdre2005
collapse
En als we het op een normale manier niet meer redden, dan gaan we beledigen, daar is weer de aloude nintendo23... Veel succes met je volgende ban. Biertje?
Avatar
drdre2005 | 15 april 2016 17:58 | #263267
Reactie op post #263266 van ThanosReXXX
collapse
Ik beledig je nergens hoor wijsneus en dat je alles beter weet als je dat als belediging ziet. Grew up.
Avatar
niemand | 15 april 2016 18:14 | #263268
Reactie op post #263267 van drdre2005
collapse
Als we dan toch off-topic gaan, laten we het dan over je koptelefoons hebben. Zijn die niet heel erg overpriced en alleen maar populair door de merknaam en product placement?
Avatar
drdre2005 | 15 april 2016 18:17 | #263269
Reactie op post #263268 van niemand
hahaha maybe wel Maar ik heb ze ook goed geluid. Alleen heb ik ze van een vriend voor 50 euro overgenomen.
Avatar
Volleybaas | 15 april 2016 18:51 | #263271
Reactie op post #263267 van drdre2005
collapse
Ik dacht dat je zei dat je je zou beteren? Je hebt nog steeds een bord voor je kop.
Avatar
drdre2005 | 15 april 2016 19:00 | #263272
Reactie op post #263271 van Volleybaas
collapse
Ga jij nou iemand vertellen hoe hij zich behoort te gedragen. Jij die iemand wegpest van een forum. Daarvoor verbannen wordt. Constant een grote mond heeft naar iedereen en constant zich irritant opstelt. Behoort volgens mij niet iemand te vertellen hoe hij zich behoort te gedragen.
Avatar
Volleybaas | 15 april 2016 20:30 | #263273
Reactie op post #263272 van drdre2005
Blijkbaar wel, want ik mag blijven en jij niet. lekker puh
Avatar
Marcel | 16 april 2016 12:41 | #263276
Reactie op post #263272 van drdre2005
Volleybaas was gebanned om een beetje klassiek forum ge-troll. Uiteindelijk heb ik er voor gezorgd dat het lid in kwestie niet meer terug is gekomen. Dit is immers een game-site en geen site over walvissen, MLP of een praatgroep voor mensen met aandachts tekort of een psychologische stoornis.

Wie zich niet enigszins normaal kan gedragen moet niet raar opkijken als anderen daardoor geïrriteerd raken en niet iedereen is een psycholoog of een sociaal-pedagogisch medewerker.

Wie zich wel normaal kan gedragen is welkom en de mods handhaven uiteindelijk de simpele forum en website-regels (en om een conflict of interest te voorkomen zijn dat in hoofdzaak geen redactieleden). Ben je het daar niet mee eens dan kun je altijd nog je ei kwijt op een van de andere 1000 en 1 game-websites.
Avatar
ThanosReXXX | 15 april 2016 21:05 | #263274
Reactie op post #263267 van drdre2005
Grew up

I did. Kan ik van jou niet zeggen, met je wijsneus... Wink
Volleybaas heeft gelijk. Biertje?
Avatar
Volleybaas | 15 april 2016 10:08 | #263230
Goed stuk marcel, vooral interessant dat stuk over retro. En idd, federation force is n clueless project, net als color splash
Avatar
Duncan | 15 april 2016 13:05 | #263240
collapse
Leuk columnpje.

Mijn grootst angst is dat bij een commerciële flop van Federation Force (die kans zit er ook dik in) dat er nooit meer een Metroid titel komt, omdat Nintendo denkt dat de franchise niet verkoopt.
Avatar
niemand | 15 april 2016 13:24 | #263242
Reactie op post #263240 van Duncan
collapse
Zo clueless zijn ze nou ook weer niet
Avatar
Martijn | 15 april 2016 13:46 | #263244
Reactie op post #263242 van niemand
Hopelijk: moet je zien hoe lang het sinds "Other M" al duurt voordat er een échte Metroid game verschijnt. Het viel wat tegen, Nintendo wil uitvinden hoe ze de serie weer op de markt terugzetten en komen dan vervolgens met deze "Federation Force" aanzetten. Geen idee of ze gehoopt hadden dat dit de juiste weg was voor de reeks of dat ze Next Level Games het voordeel van de twijfel gunnen, maar de reacties zijn verre van positief.

Over het algemeen stoppen Nintendo series niet. Soms zien we ze jaren niet, al duiken ze daarna wel weer op. Zo sloeg Metroid eerder de N64 ook al eens over, omdat men de juiste richting voor de serie niet zag. Zo'n zelfde situatie speelt nu ook. Verder met Metroid Prime, meer de richting van "Super Metroid" of toch deels als "Other M"? Er zijn vele wegen, maar ik vrees dat we voorlopig niet zien wat Nintendo met de Metroid reeks van plan is, tenzij de serie weer door Retro wordt voortgezet.

Het kan erger: bij Metroid's broederserie Kid Icarus duurde het ruim 20 jaar voordat er een nieuw deel kwam in de serie, al betrof het een ander soort spel. Daar werkte het wel, meer zoals "Metroid Prime" ten opzichte van "Metroid" en "Super Metroid". Metroid als multiplayer shooter gaat echter op zoveel manieren in tegen het concept achter de serie en het ziet er ook niet best uit.

Ik denk nog steeds dat dit spel gewoon "Federation Force" had moeten heten. Losstaand als spel, met herkenbare banden met de Metroid serie voor de fans. Net als dat de Zelda titel in het westen niet te zien is bij "Hyrule Warriors". Het had dan betere overlevingskansen gehad omdat niet de illusie wordt gewekt dat dit een deel uit de serie is. Zover te zien heeft "Federation Force" weinig met "Metroid Prime" of bijhorende vervolgen te maken. Ga dan niet misleidende stickers op een titel plakken...

Toen het zolang stil bleef rondom deze titel hoopte ik eigenlijk ook dat deze "vergeten" was. Toen dook hij met de Nintendo Direct weer op. Het had niet gehoeven. Niet onder de Metroid Prime naam, op z'n minst...
Avatar
Snader | 16 april 2016 12:57 | #263277
collapse
Laten we even kijken naar het logo van deze game:
cover_large

Zoals te zien is, is het grootste woord in het logo "Federation Force". Dat is de titel van het spel. De Metroid Prime die erboven staat is om aan te geven dat het zich in hetzelfde universum afspeelt of gedurende de evenementen van de andere Metroid-spellen. Ik reken er dan ook op dat Phazon iets van een rol zal spelen in de verhaallijn van Federation Force. Zie het als de Marvel series op tv, daar staat ook altijd voor de naam van de serie "Marvel's", als in Marvel's Daredevil, Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. of Marvel's Jessica Jones. Verwacht je hier dan 3 dezelfde series?

Dit spel is een SPIN-OFF van Metroid Prime, geen nieuw deel van Metroid Prime. Beoordeel het dan ook niet zo.

Iedereen die Metroid Prime 3 heeft gespeeld weet dat

Spoiler


Blijkbaar ben ik één van de weinigen die benieuwd is hoe deze kant van de strijd heeft gelopen. Dat je nu een karakterloos individu speelt is logisch in het licht dat je onderdeel uitmaakt van een leger van voetsoldaten. Je bent nu niet een toppremiejager, die vrijwel altijd in haar eentje werkt.

Zo heeft Halo ook een deel waarin je niet als Master Chief speelt, maar een generieke Orbital Drop Shock Trooper. Was het daarom een minder spel? Of had het daardoor geen bestaansrecht?

Zoals de Engelsen zeggen: you people should get off your high horse. Als dit specifieke type gameplay niet je kopje thee is, laat het spel gewoon aan je voorbij gaan, maar ga niet moord en brand roepen, omdat je vindt dat je recht hebt op dat andere Metroid-spel en boehoe, dat is niet dit spel.
Avatar
ThanosReXXX | 16 april 2016 17:20 | #263278
Reactie op post #263277 van Snader
Ik moet bekennen dat je een prima punt maakt. Ik ben nog steeds niet enthousiast, maar ik zal zoals ik normaal eigenlijk altijd doe, een wat meer neutrale houding richting dit spel aannemen. Ik hoop dat ze nog met een demo komen, zodat ik het even uit kan proberen. Maar los daarvan hoop ik wel dat er ook een echt nieuw deel in de Metroid serie aan zit te komen.

Overigens had je als voorbeeld uit het Marvel universum ook de Marvel Super Hero Squad games op de vorige generatie consoles kunnen noemen, want die hanteren ook een beetje de "super-deformed" stijl van deze Metroid spin-off:

Avatar
charlie1 | 17 april 2016 02:34 | #263281
Afwachten naar een nintendo direct over prime federation force, zal het spel een kans geven. Hopelijk zijn ze Bezig met een metroid voor de nx, dat is nintendo ons wel verschuldigd.

Wist niet dat retro een zo desastreus begin had, spijtig voor de hooggeplaatsten bij retro die zijn weggegaan en nu werken voor de concurrentie. Maar toen nintendo miljoenen stak

Voor nieuwe games kwam er niets van in huis, en als nintendo ergens bezwaar heeft is het niet goed. Retro is nu van nintendo en volgens mij heeft het bedrijf uit japan het Laatste woord.

Ik vroeg me altijd af moest gunpei yokoi nog leven misschien zou metroid er anders hebben uitgezien. Ik ben jaloers op het zelda team. Al jaren werken dezelfde mensen voor deze franchise, sinds de dood van yokoi en de ontbinding van R&D1 is metroid van plaats A naar B verhuisd, met telkens mooie resultaten, maar ik zou graag eens een metroid afdeling zien zoals ze met zelda doen of mario.
Avatar
tpeters | 17 april 2016 10:14 | #263284
Ik verbaas me altijd zo over de negativiteit die een spel krijgt voordat mensen het gespeeld hebben. Ik zal Federation Force waarschijnlijk ook niet kopen, omdat ik gewoon minder heb met het genre (teambased shooters). Maar ik verbaas me wel over dat mensen het nu al helemaal afkraken.

Mensen beoordelen dit spel vooral op wat het niet is lijkt het ipv op wat het wel is. Het feit dat het in essentie geen Metroid game is, (voor mij is een metroid game een adventure game met shooter elementen) maakt het nog geen slechte game. Ik ben wel benieuwd wat de reacties waren geweest als er geen Metroid in de titel had gestaan...?? Ik denk een stuk minder negatief, wat in feite betekend dat de game beoordeeld wordt op zijn titel.

Laten we gewoon even afwachten tot het spel er is en dan kan iedereen op basis van eigen ervaringen of recensies bekijken of het spel wat is. En als het je dan nog steeds niks lijkt koop je het niet en dan heb je er verder ook geen last van lijkt me. Nintendo doet inderdaad soms rare dingen met hun franchises, maar ze zakken zelden door de ondergrens.

Hieronder twee links naar een wat positiever tegengeluid.

http://www.wired.com/2016/03/metroid-prime-federation-force-hands-on/
http://www.ign.com/articles/2016/03/03/why-federation-force-deserves-the-metroid-prime-name
Avatar
SMS | 17 april 2016 18:49 | #263285
Ik heb een hekel aan Nintendo's marketing voor dit spel, en ook zowel hun timing van de announcement. Dan is er ook nog die chibi artstyle.....toch probeerde ik neutraal te blijven tegen het spel en het een kans te geven. Maar na het zien van uren gameplay ben ik er van overtuigd dat het saaie downgrade is van de originele Metroid Primes. Weird

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.