Fire Emblem Fates: Revelation Preview | 21 april 2016 21:29 | Auteur: Daan

In onze vorige hands-on namen we de paden van Fire Emblem Fates onder de loep. Als je denkt dat dit alles is, dan heb je het mis. In werkelijkheid is er een derde pad in Fire Emblem Fates aanwezig, al zul je deze op een andere manier moeten verkrijgen. Revelation, zoals de route heet, krijg je met de Special Edition of je zult het verhaal moeten aanschaffen als downloadable content. Dat klinkt erg aantrekkelijk, maar hoe erg verschilt het met de andere paden? We besloten een kijkje te nemen!

En dan kies je... niets?
Net als in de andere paden speel je als Corrin (of hoe je de avatar ook noemt), maar het verhaal gaat dieper dan de andere routes. In Revelation kiest hij/zij geen kant en dat wordt hem/haar niet in dank afgenomen. Beide koninkrijken noemen hem/haar een verrader en je zult je weg vrij moeten vechten voor een nieuwe start. Deze start ontwikkelt zich in de wereld van Valla. Het is geheimzinnige plek die in schaduwen en mysteries is gehuld en hier zal Corrin doorheen moeten prikken. De reis zal beide koninkrijken zien samenwerken om een groot en fors kwaad teniet te doen. We gaan niet te diep op de verhaallijn in, omdat dat teveel onthult over die uit de andere twee spellen. Wat we wél kunnen zeggen is dat Revelation voelt als de ultieme beloning voor liefhebbers van Fire Emblem Fates.

1


Uiteraard is Revelation, net als de vorige twee paden, gevuld met fantastische strategische gameplay. Je beweegt eenvoudig en snel over het veld, gaat gevechten aan en probeert onverwachte wendingen voor te blijven. Alles is liefdevol in elkaar gezet en met de knoppen op je Nintendo 3DS is de voorbereiding een koud kunstje. Eenvoudig zijn de missies die je doorloopt echter niet. Ze zijn recht voor hun raap, zoals in Birthright, maar ze kennen meer verrassingen dan in Conquest. Het is het beste van beide werelden en de moeilijkheidsgraad liegt er niet om. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om de personages te upgraden en als grote winnaar uit de bus te komen.

Wat Revelation uniek maakt, is dat je de keuze hebt uit beide partijen. Dit brengt een groot scala aan classes en skills met zich mee, die leuk zijn om verder uit te diepen. Wil je de prinsen van beide koninkrijken laten samenwerken? Dat kan! Wil je unieke relaties opbouwen tussen de grootste tegenpolen ooit? Je bent vrij om ermee te knoeien. Het levert in elk geval unieke dialogen op in de support conversaties, wat het gevoel van Fire Emblem Awakening wat laat herleven. Deze game deed dat fantastisch en het derde pad brengt nog meer komische situaties met zich mee.Voorlopige conclusie
Hoewel we Fire Emblem Fates Revelation nog verder moeten uitdiepen, voelt dit derde pad vrij uniek. Niet omdat je samenwerkt met beide kampen, maar vooral omdat het interessante dialogen oplevert. Van alle drie de paden springt dat er hier het meeste uit en dingen verklappen zou, naar onze mening, een verkeerde keuze zijn. Het redden van Valla, de aanstekelijke gameplay en een lekkere rits aan missies zullen dit een strijd maken om nooit te vergeten!
Next articleThe Binding of Isaac: Afterbirth komt ergens in de komende maanden... Previous articleAtlus USA verantwoordelijk voor lokalisatie Tokyo Mirage Sessions...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Fire Emblem Fates: Revelation

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Strategy RPG
Ontwikkelaar: Intelligent Systems
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 20 mei 2016

Screenshots