Kirby: Planet Robobot Preview | 28 april 2016 15:00 | Auteur: Patrick

De Nintendo Direct van 3 maart 2016 gaf ons vele interessante nieuwe games waarvan Kirby: Planet Robobot er één was. Deze nieuwe telg in de Kirby-reeks bouwt voort op de basis die Kirby Triple Deluxe in 2014 legde op de Nintendo 3DS. Die basis beloonden we in onze recensie met een nette 8,3. Nu, twee jaar later, verraste Nintendo ons met de aankondiging van een nieuwe Kirby-game voor de Nintendo 3DS. Weet HAL laboratory onze Kirby-liefde wederom te prikkelen of is deze futuristisch kijk op onze vriendelijke roze blob iets om snel te vergeten? Onze eerste momenten in de game zijn ondertussen geschiedenis.

3


Kirby is één van Nintendo’s bekendste gamepersonages. Al tientallen jaren bekleedt Kirby een hoofdrol in de line-up van Nintendo. Kirby: Planet Robobot is, als onze telling klopt, de dertigste Kirby-game die het levenslicht ziet. Binnen die dertig zit een aantal remakes en verzameluitgaves maar het accentueert goed wat Kirby voor Nintendo betekent. In 2014 verscheen Kirby Triple Deluxe voor de Nintendo 3DS en de algemene consensus hierover was positief. Deze toptitel wordt nu gebruikt als basis van Kirby: Planet Robobot.

The future is here
De dag begint rustig en Kirby ligt op Planet Popstar lekker tegen een boompje aan te pitten. Deze rust wordt bruut verstoord door de komst van een buitenaards kwaad. Een mega groot en ver geavanceerd ruimteschip landt op Planet Popstar. King Dedede en Meta Knight doen nog hun best om dit te voorkomen maar de technische superioriteit van de indringers wordt pijnlijk duidelijk. King Dedede en Meta Knight leggen het dan ook snel af tegen de nieuwe vijand. Na de landing ontwaakt Kirby en besluit snel actie te ondernemen. Een nieuw avontuur staat onze lieve roze bol te wachten. Een duidelijke start met een duidelijk doel: Planet Popstar moet wederom van de ondergang gered worden.

12


Het verhaal is erg beknopt maar geeft voldoende achtergrondverhaal om het nieuwe avontuur te rechtvaardigen. De komst van deze technische grootmacht brengt een futuristisch toontje met zich mee. Deze toon wordt overal in doorgetrokken, zodoende kom je veel mechanische en futuristische vijanden en obstakels tegen. Voor de verzamelaars onder ons zijn er in de vele verschillende levels ook weer leuke verzamelitems te vinden. Zo kun je stickers verzamelen en moet je speciale data-kubussen vinden in ieder level om de eindbaas in iedere wereld vrij te spelen. De eerste eindbaas in, nagenoeg, iedere Kirby-game is altijd de iconische Whispy Woods-boom. We kunnen je verklappen dat die in ieder geval niet aanwezig is als eerste baas in Kirby: Planet Robobot, maar een mechanische variant op onze bekende vijand mag niet ontbreken. Het concept van iets ouds in een nieuw jasje steken wordt hier correct toegepast.

Kirby mecha
Het voornaamste verschil met de voorganger is de toevoeging van het Robobot Armor. Kirby krijgt als het ware een heus mechasuit tot zijn beschikking. Deze uitrusting kan gebruikmaken van de Copy-vaardigheid. Hierdoor krijgt het Robobot Armor allerlei interessante transformaties net als Kirby zelf. Rust je reusachtige pak uit met scherpe zwaarden of grote vlammenwerpers en ook transformaties in een raketvliegtuig en een motor horen erbij. Dit alles is perfect in de wereld van Kirby geblend waardoor het direct op zijn plaats vindt. Een zeer puike toevoeging die de variatie zeer ten goede komt.Voorlopige conclusie
Kirby: Planet Robobot voelt tot dusver als een game die waardig voortborduurt op de basis die Kirby Triple Deluxe enkele jaren geleden legde. De eerste paar levels laten je direct kennismaken met het Robobot Armor, de meest interessante nieuwe toevoeging. Naast alle bekende transformaties zijn er enkele nieuwe toegevoegd en door de toevoeging van het Robobot Armor worden veel bestaande transformaties in een nieuw licht gezet. Net als in, nagenoeg, alle Kirby-games is de uitdaging echter ver te zoeken. Dat stoort niet want de geweldige Kirby-flair is in volle glorie aanwezig. We kijken dan ook erg uit naar de speelmomenten die deze hands-on gaan opvolgen.
Next articleReleasedata Fire Emblem Fates DLC onthuld Previous articleKoei Tecmo werkt aan games voor NX

Reacties van gebruikers

Avatar
calvin122 | 28 april 2016 15:27 | #263599
Klinkt veel belovend! Smile
Een van de games die het waard zijn denk ik.
Avatar
JustAnotherNintendoFan | 28 april 2016 21:39 | #263606
Ziet er heel veelbelovend uit! Ik ben benieuwd naar het eindproduct!
Avatar
mario gamer X | 29 april 2016 12:06 | #263616
Deze game word denk ik te makkelijk door het robotpak.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.