Over en uit Column | 10 mei 2016 09:00 | Auteur: Erik

Het is over en uit. De Wii U is niet meer.

“Geen Nintendo Digital Event dit jaar.” Deze woorden waren genoeg om het lot van de gefaalde console van Nintendo te bezegelen. Door niet uit te pakken op de E3, het grootste spelevenement van het jaar, geeft Nintendo aan dat het de Wii U aan de kant heeft gezet. En weet je wat? We mogen van geluk spreken dat Nintendo eindelijk vooruit kijkt. De Wii U niet op de E3 is het beste wat had kunnen gebeuren: het bedrijf houdt zichzelf eindelijk niet meer voor de gek. Het is tijd om een nieuwe koers te varen.

Ik kan nu wel met feiten en cijfers aankomen om het falen van de Wii U te onderbouwen. Ik zou kunnen zeggen dat het ligt aan slechte marketing van Nintendo, dat het apparaat te weinig zijn onderscheidingsvermogen liet zien of dat het simpelweg komt door een gebrek aan (visuele) kracht ten opzichte van zijn concurrenten. Maar inmiddels hoeft dat niet meer. Het maakt allemaal niet uit - de bittere waarheid is dat Nintendo niemand heeft weten te overtuigen om zo’n ding in huis te halen.

1397068397
Zelfs Splatoon, dé hit van 2015, zette niet veel mensen aan een Wii U te halen.


Het is een desastreuze teloorgang, zeker als je je bedenkt dat de Wii U ons zoveel heeft gegeven om van te houden. Splatoon liet ons op een nieuwe manier verslaafd raken aan shooters, Super Mario Maker is veelzijdiger dan we ooit hadden kunnen dromen en Bayonetta 2 is misschien wel het beste actiespel wat ooit verschenen is. Maar niemand speelde ze. Niemand heeft het ervaren wat voor pareltjes dit zijn. Ja, jij en ik misschien. Maar in de ogen van Nintendo en ieder ander kun je dit net zo goed typeren als ‘niemand’.

En wat resteert ons nu voor de rest van 2016? Absolute leegte. Op een nieuwe Paper Mario na, dan. Triest, maar waar. Nintendo houdt niemand meer een bord voor het hoofd dat het ooit nog goed gaat komen met het beestje. Ze kunnen ook niet anders, met een console op sterven na dood. Wat zouden ze überhaupt nog moeten laten zien? Nieuwe games? Vertel mij eens waarom ze nog meer tijd en geld in een console moeten steken die kennelijk niemand wil hebben.

Maar er gloort hoop aan de horizon. In 2017 mogen we eindelijk onze knuisten leggen om de NX. Ik houd mijn hart vast. En met mij waarschijnlijk vele anderen. Maar het feit blijft dat wij wel weer iets hebben om naar uit te kijken. Wat zou het mooi zijn als ditmaal niet alleen jij en ik, maar ook de rest van de aardbol weer overtuigd wordt van al het mooi dat op een Nintendo-console te spelen is.

Het is over en uit. De Wii U is niet meer. Eindelijk.
Next articleElite Beat Agents-bedenker ziet vervolg wel zitten Previous articleNintendo eShop - Week 19 (Super Meat Boy, Mario Strikers Charged...

Reacties van gebruikers

Avatar
MichaelNight | 10 mei 2016 09:10 | #263880
Als het aan mij ligt, is wiiu een prima console. Als je aan de andere kant op kijkt...
Capcom doet afstandelijk
De tales series... weg..

Geen Ubisoft en ga zo maar door. Vind je het gek dat Wiiu dood is. Ze zijn ook meer gefocust aan mobiel's/apps.

Als Nintendo mij, kippenvel kan geven dan moeten ze wel met iets spectaculairs komen want ik vind wiiu anders wel dat ze goed hebben bedacht met die pad en zeu.
Avatar
koekiemonster | 10 mei 2016 09:22 | #263882
WiiU is eigenlijk al best lang dood. Nintendo heeft geluk gehad met mario maker en splatoon. Mariomaker is geen duur product, maar bracht zeer goede sales; splatoon idem en is tevens een nieuw IP wat aansloeg bij de core-nintendo fan. Daarbuiten was de console al morsdood.

Het genereert al tijden amper sales en moet hard vechten tegen de Vita wat betreft totaalsales. Als je dan bedenkt dat Sony de Vita al 2 jaar geleden gedumpt heeft, dan weet je hoe dood de WiiU is.

Het is jammer, maar de cijfers liegen niet.
Avatar
The Iron Ghoul | 10 mei 2016 09:53 | #263883
collapse
Als we naar de cijfers kijken is de WiiU inderdaad dood, maar dat betekend niet meteen dat het de slechtste console ooit is. Ik heb (en nog steeds) genoten van mijn Wiiu. Ik heb er nu denk 20 games voor + nog een hele lading Eshop games.

Tijdens de vorige generatie had ik naast mijn wii een x360 en door mijn ervaringen op die console is het ook meteen de laatste console van Mirco in mijn huis. Begrijp me niet verkeerd heb van de spellen genoten die erop uit kwamen, maar heb nooit van de console kunnen genieten. RROD, kapotte disclezer, kapotte controllers, 30 minuten tot 1 uur proberen in te loggen om met zn 4ren gears te kunnen spelen en ga zo maar door. X360 is in mijn ogen de slechtste console ooit gemaakt.

Verder gaand op deze generatie zie ik bij alle kampen sony, micro en Nintendo niks bijzonders dat er echt uitspringt. Voorlopig nog geen echt goede spellen gezien en naast de Gamepad van Nintendo is er nergens iets van voortgang geboekt kwa spelbeleving misschien dat VR nog wat gaat doen, maar op lange termijn lijkt AR mij toch beter.

Van de gehele generatie als ik de handhelds ook mee tel. Lijkt de 3DS toch het winnende paartje te zijn.
Avatar
banjokazooie | 10 mei 2016 11:33 | #263887
Reactie op post #263883 van The Iron Ghoul
collapse
Ik heb een controller gehad waar van de draad kapot was. Voor de rest nooit een controller versleten haha weet niet wat jij er mee deed Razz Red ring wel last van gehad maar ook toen had ik binnen een week een nieuwe Xbox. Xbox live werkt juist geweldig. Dus nee je kritiek op de Xbox 360 kan ik niet volgen een van de beste consoles allertijden voor mij maar jammer dat je het voor jou niet de ervaring bracht. En dan er zijn natuurlijk een hoop goede Wii u games. Alleen ze zijn verspreid over 3 jaar en dan is bijv 20 titels in totaal natuurlijk niet zo heel veel.

Maar ik heb de NX al vast gelegd dat ik nu wel op tijd ben en niet zoals met de PS4 maanden lang loop te zoeken., En wat Benjamin aangaf ik zou er niet van opkijken als Paper Mario ook een NX titel wordt.
Avatar
The Iron Ghoul | 10 mei 2016 11:42 | #263888
Reactie op post #263887 van banjokazooie
collapse
Ik ben altijd heel zuinig op spullen als het om consoles, games en controllers gaat. Bij bijna al mijn X360 controllers werken de contacten van de accu batterijklep niet meer goed. Als je aan het gamen was kon je daardoor geen enkele beweging maken anders was de verbinding verbroken.

Heb 3 keer een RROD gekregen. Xbox live werkt in het algemeen goed als je in je eentje speelt, maar als ik system link wilde doen met gears 3 duurde het heel lang om het voor elkaar te krijgen. Vaak was het ook zo dat als een vriend van mij met zijn MU en profile op mijn x360 wilde gamen. dat er dan steeds allerlei dingen gedaan moesten worden (beveiligingsvragen).

Maar ik kan begrijpen dat jou X360 ervaring beter is.
Avatar
ThanosReXXX | 10 mei 2016 13:24 | #263892
Reactie op post #263888 van The Iron Ghoul
Tjonge, zo te horen heb je dan wel behoorlijk wat pech gehad. Ik had zelf ook één keer een RROD, maar ik had mijn console in no time terug nadat ik hem had opgestuurd, dus ondanks de pech was ik tevreden met de service. Met het online inloggen heb ik ook wel eens dezelfde problemen gehad die jij noemde, maar bij mij lag het soms ook aan de instellingen van de router/modem en uiteindelijk ben ik er altijd uitgekomen. Controllers geen problemen mee gehad, en ik heb er wel eens een paar laten vliegen uit frustratie, maar de batterij klepjes zijn allemaal nog in orde.
Avatar
Volleybaas | 10 mei 2016 10:18 | #263885
Ik vermaak me er nog steeds prima mee hoor
Avatar
Martijn | 10 mei 2016 10:58 | #263886
collapse
Min of meer. Net als bij elke console heeft de Wii U nog een korte uitloopperiode, waarin nog wat allerlaatste games verschijnen, in de schappen of e-shop. Toch is het allemaal niet veel meer. We kunnen rustig gaan wennen aan het idee, dat de Wii U zijn tijd gehad heeft.

Nadat 2015 al veel leger was in aanbod, is 2016 het échte overgangsjaar. Er wordt op de NX gericht, waarbij de tijd hopelijk nuttig wordt besteed om eerdere problemen enigszins op te lossen. Dat er nu geen aanbod is zorgt ervoor dat Nintendo nog ongeveer een jaar op de NX kan broeden, voordat die in de winkels ligt. Wel een kort jaar, want als je bekijkt dat we nu nog niets weten, moet Nintendo nog flink aan de slag om het nieuwe systeem zowel te produceren als verkopen aan het publiek.

De ontevredenheid en ongeduld zorgen voor veel huiver over Nintendo. Doen ze nu het juiste? Wat spoken ze uit, daar in Japan? Hoe kan Nintendo nog innovatief zijn? Wie is de échte doelgroep? Waarom duurt het lang? Allemaal vragen die Nintendo fans momenteel knettergek kunnen maken. De media heeft ook geen flauw idee. Analisten tasten in het duister en baseren zich steeds meer op kortzichtige geruchten dan feiten, die bijna een eigen leven gaan leiden.

We weten nog helemaal niks over de NX en door ongeduld en ontevredenheid zijn velen nu al sceptisch. Nintendo gaat niet naar de E3: "oei, ze zijn nu echt ten dode opgeschreven! De situatie moet nu wel zeer zorgwekkend zijn". Nee, laten we vooral geen overhaastige conclusies trekken. Er is nog niks bekend en het kan allemaal strategie zijn. Nintendo laat zich alleen geen datum opleggen om te presenteren, terwijl ze alle aandacht met Microsoft en Sony moeten delen.

Misschien moest er maar eens wat minder vergeleken worden met de concurrentie en meer gekeken naar wat Nintendo zelf te bieden heeft. Hopelijk gaat het verouderde gedachtegoed van de Wii nu eindelijk in de vuilnisbak. Dan nog vrees ik dat Nintendo veel moeite gaat krijgen met het nu heersende beeld. Op korte termijn is er ook weinig om naar uit te kijken of enthousiast over te worden, zolang we niks weten. Hopelijk weten ze die mokerslag enigszins te ontwijken of op te vangen, want het internet lijkt momenteel niet vergevingsgezind.

Nintendo biedt iets anders dan de concurrentie. Niet sinds de Wii, maar sinds de Nes. Ze hebben altijd hun eigen koers gevaren, soms met wat bochten, drempels en vertragingen. Nu wordt Nintendo tenminste niet begraven onder Sony en Microsoft nieuws en hebben ze het meer zelf in handen. Geen E3 en een lancering in maart 2017 is in het totaalplaatje zo gek nog niet, al voelt het voor nu wat teleurstellend.

Vooralsnog echter géén Playstation of Xbox voor mij... Smile
Avatar
PaulV1999 | 10 mei 2016 11:52 | #263889
Reactie op post #263886 van Martijn
collapse
Klopt helemaal.
Alleen ben ik op dit moment wel op het internet aan het kijken naar de prijzen van een PlayStation 4, niet omdat ik geen Nintendo fan meer ben, maar omdat er geen toekomst meer is voor de Wii U en omdat de NX pas over 10 dikke maanden uit komt. En wat nou als de launch line-up van de NX tegenvalt en dat ze de wat grotere titels bewaren voor het najaar van 2017. In die "mogelijke situatie" wil ik niet terecht komen, waarbij je anderhalf jaar lang amper een game kan aanschaffen. Aangezien de WiiU ook pas in het 2e jaar fantsoenlijke games kreeg, wil ik nog niet meteen overgaan op de NX, maar eerst kijken wat het te bieden zal hebben.
Avatar
Martijn | 10 mei 2016 12:26 | #263890
Reactie op post #263889 van PaulV1999
collapse
Dat is inderdaad ook een gevaar bij Nintendo's aanpak: niemand weet waarop we wachten. Het kan meevallen, het kan tegenvallen. Met de sceptische houding van internet verwacht je haast al een herhaling van de Wii U. Wat er echt gaat gebeuren? Geen idee...

Voor Nintendo zullen ongeduld en ontevredenheid nog lang spreken, met Nintendo in een nauwelijks sprekende positie. Ze leunen daarmee volledig op gunfactor totdat ze meer informatie geven. Voor Sony en Microsoft is dat gunstig, want zo kunnen ook verstokte Nintendo fans worden overgehaald. Op den duur moet Nintendo zich gaan afvragen of de strikte geheimhouding wel praktisch is, want intussen is het redelijk kort dag voor de concurrentie om dingen te kopiëren voor de NX lancering en is er niks waarop Nintendo's publiek zich kan verheugen. Er gaat geen toekomstvisie van Nintendo uit, waardoor mensen eerder een toekomst met Playstation of Xbox kunnen zien.

Toch houdt Nintendo vast aan deze strategie, wat hopelijk voor een grote verrassing gaat zorgen. Ook moeten we Nintendo mogelijk niet teveel met de concurrentie vergelijken, zoals ze zelf graag hebben. Ze doen het toch altijd anders én anders dan verwacht. Hopelijk brengen ze de NX op een goede manier, zodat het publiek enthousiast wordt. De vorm maakt me niet zoveel uit, zolang ze aantonen dat zij ervoor gaan. Dat zou al een aanzienlijk verschil met Nintendo's Wii U beleid zijn, waarbij alles wat voort kabbelde en Nintendo het allemaal wel best leek te vinden, tot in 2014.

Ik hoop op het beste, al koop ik ook niet blind. Het zou Nintendo niet al teveel moeite moeten kosten mij te overtuigen, maar als het ze niet lukt is het wél echt mis. Dan wordt het een Playstation. Zo ver is het echter helemaal nog niet. Eerst zien wat de NX wordt. Ik wacht af... Smile
Avatar
The Iron Ghoul | 10 mei 2016 12:51 | #263891
Reactie op post #263890 van Martijn
collapse
Het is juist slim om zo laat mogelijk iets te laten zien van wat je van plan bent zo gaat het ook in tijden van oorlog en de Business wereld is op dat vlak niet veel anders. Als Nintendo 1jaar van te voren laat zien wat ze in huis hebben dan gaat de concurrentie daar meteen een antwoord op verzinnen.

Kanttekening hierbij is dan wel dat het een korte hype periode heeft en mensen in de tussentijd al een PS4 hebben gekocht, omdat ze het wachten niet meer aankunnen.

Wat Nintendo kan doen is nu aankondigen dat ze bijvoorbeeld in augustus een NXdirect houden. Dit zou potentieel mensen kunnen stoppen om een PS4/X1 te kopen in afwachting van wat Nintendo brengt in 2017
Avatar
Martijn | 10 mei 2016 15:53 | #263912
Reactie op post #263891 van The Iron Ghoul
Ja, dat is ook zo. Ik zeg ook niet dat het verkeerd is om het stil te houden. Waarom ze dat doen begrijp ik wel en is zelfs vrij logisch vanuit Nintendo's ogen. Ik had ook niet anders van ze verwacht. Het bouwt ook verwachtingen en de verrassing blijft groot.

Staat tegenover dat Nintendo helaas te kampen heeft met een grote ontevredenheid en ongeduldigheid. Gegeven lijnen en geruchten worden overdadig snel als negatief opgevat en het is een vrij pessimistische geruchtenmolen. Daar moeten ze wel een beetje mee oppassen, al hopen we natuurlijk dat alle kritiek van tafel geveegd kan worden als de NX onthuld wordt. Zelf weiger ik geruchten te geloven. We weten nu zeker dat alleen Nintendo zelf weet hoe het zit en ik vertrouw erop dat ze het met ons delen, zodra zij het moment daar juist voor vinden. Andere bronnen vertrouw ik niet meer. Beter houden ze alles zelf goed onder controle.

Zelf in ieder geval zeer benieuwd wat NX is en wat het allemaal kan. Ik blijf uiteindelijk toch wel bij Nintendo, wat qua consoles toch mijn enige merk is. Ik hoef er ook geen Playstation of Xbox naast. Hoewel die ook mooie games bieden, sluit het vaak niet aan op wat ik zoek. Ik wacht af, hopend op een mooi en leuk systeem met toffe games. Smile
Avatar
ThanosReXXX | 10 mei 2016 13:30 | #263893
collapse
Erik, mooi stukje dat je hier geschreven hebt, met een lach en een traan. Mijn complimenten. Het is jammer dat het zo afloopt met de Wii U en als je over het web kijkt dan is er volgens veel critici nu al weinig hoop voor de NX of wordt het in ieder geval een enorme uphill battle om er nog wat van te maken, dus je vraagt je af welke kant het op zou gaan en ergens houd je inderdaad je hart vast of ze niet weer met iets komen waar mensen hun neus voor op gaan halen, ondanks dat het net zoals de Wii U eigenlijk best een leuke console is, als je er even met een neutrale blik instapt.

Ik heb er zelf geen, maar heb er gelukkig wel bij vrienden op kunnen spelen en ik heb nog altijd het plan om er eentje in huis te halen, zelfs met de NX in zicht. Maar we gaan het allemaal mee maken. Ik hoop toch dat Nintendo weer eens een succes gaat kennen, dat zou niet alleen mooi zijn voor hen en voor ons gamers, maar ook voor de industrie in het algemeen, want ook die zitten niet te wachten op een wereld zonder Nintendo...
Avatar
PaulV1999 | 10 mei 2016 13:47 | #263895
Reactie op post #263893 van ThanosReXXX
collapse
De Wii U is een heel leuk apparaat hoor, er veschenen te weinig games op. Maar de games die erop verschenen waren van pure klasse! Splatoon is de beste shooter ooit wat mij betreft, heb er al bijna 300 uren ingestoken. Super Mario Maker is uniek en kan je ook een hele tijd mee door. Super Smash Bros is geweldig. Mario Kart 8 heeft prachtige graphics en geweldige banen. Donkey Kong Country Tropical Freeze is een van de betere 2D platformers wat mij betreft, echt elk level is uniek daarbij.
Ik ben niet teleurgesteld in de games voor de WiiU, in tegendeel. Ben alleen teleurgesteld in de hoeveelheid games die ervoor kwamen.
Dus als je het apparaat nu gaat kopen, dan geloof ik dat je een leuke game-tijd tegemoet komt. Maar het is alleen niet van een hele lange duur.
Avatar
ThanosReXXX | 10 mei 2016 14:11 | #263898
Reactie op post #263895 van PaulV1999
Nou ja, nu is niet echt de bedoeling. Momenteel heb ik door het opstarten van mijn eigen bedrijfje niet echt de tijd of het geld, dus het wordt sowieso pas ruim na de zomer. Maar gelukkig ken ik de meeste spellen al of heb ik ze al gespeeld, dus ik kan het alleen maar met je eens zijn, en dat is ook de reden dat ik er toch nog wel eentje ga halen, ook omdat ik wel mijn Nintendo console verzameling op peil wil houden... Wink
Avatar
Erik | 10 mei 2016 17:54 | #263937
Reactie op post #263893 van ThanosReXXX
collapse
Leuk om te horen, Thanos!

Ik zou ook zeker aanraden om ooit een Wii U aan te schaffen. Het is ongelofelijk dat ie zo gefaald is, ondanks dat er zoveel moois op te spelen is. Zou alleen niet te lang wachten, want er komt vast een moment dat die spellen net zulke collectors items gaan worden als bij die andere geweldige gefaalde console, de Dreamcast
Avatar
ThanosReXXX | 10 mei 2016 19:18 | #263943
Reactie op post #263937 van Erik
Laat ik nu ook dat geweldige apparaat hier hebben staan... Wink
Avatar
calvin122 | 10 mei 2016 13:41 | #263894
De wiiu is zelfs zo 'uitgestorven' dat er elke 2 weken een column over komt om mensen eraan te herinneren xD
Avatar
mario gamer X | 10 mei 2016 16:10 | #263913
collapse
Dit Is de druppel! Nu GA ik echt mijn Wii u verkopen. Ik GA em over een weekie op marktplaats zetten. Maar wat heeft het voor nut? Wie wil nou een Wii u? Ik had em nooit moeten kopen!!!!!!!
Avatar
PaulV1999 | 10 mei 2016 16:21 | #263917
Reactie op post #263913 van mario gamer X
collapse
Okee dit is wel een raar bericht van jou...
Dit is dus de druppel? Iemand zet op een site zijn bevindingen over de Wii U op dit moment en jij besluit om die reden je Wii U te verkopen?

En als je hem wil verkopen, dan doe je dat.
Er zijn nog wel een aantal mensen die voor een laag prijsje zo'n ding nog wel willen oppikken. Dus ga nou niet zeggen dat NIEMAND dat ding wil, want als je gewoon even de reacties leest dan had je gezien dat er 2 posts boven jou reactie iemand aan het vertellen is dat hij nog een Wii U wil kopen maar er op dit moment niet aan toe komt.
Avatar
ThanosReXXX | 10 mei 2016 17:19 | #263930
Reactie op post #263917 van PaulV1999
collapse
Maar dan wel een nieuwe en geen gebruikte die in een omgeving heeft gestaan waar hij niet werd gewaardeerd... Wink
Sowieso vindt ik het dom om je console te verkopen. Ik heb al mijn systemen nog, zowel console als handheld, al sinds de Game Boy Color.
Avatar
MichaelNight | 10 mei 2016 17:27 | #263932
Reactie op post #263930 van ThanosReXXX
Ik heb nog steeds Nintendo 8 bit met marios bros/duckhunt & zapper in mijn bezit Smile
Avatar
PaulV1999 | 10 mei 2016 17:53 | #263935
Reactie op post #263930 van ThanosReXXX
collapse
Jaa, snap ik. Ik zou ook geen home-console 2e hands kopen. Niet zozeer dat ik het niet vertrouw, maar meer omdat het een dure investering is en je verzekerd wil zijn dat het apparaat in goede staat is. Wink

Snap het ook niet waarom mensen hun systemen weer gaan verkopen. Ik zou ook nooit de WiiU verkopen, want heb er echt veel leuke tijden mee beleefd. En dat geldt al helemaal voor mijn 3DS, daar heb ik zo ongelofelijk veel uren ingestoken echt niet normaal, veruit het meeste aantal uren van alle systemen die ik bezit.
Avatar
Martijn | 10 mei 2016 19:11 | #263941
Reactie op post #263935 van PaulV1999
Daar geef ik jullie gelijk in. Het verkopen van een console heb ik altijd ervaren als een zeer slecht idee. Je krijgt er ook zelden een mooie prijs voor. Na iedere generatie lijkt het voor sommigen een goed idee de voorgaande te verkopen, zodat ze geld hebben voor een nieuw systeem.

Puur zonde, vooral als er ook nog favoriete games tussen zaten. Alsof die games dan ineens niet leuk meer zijn. Ik heb al mijn systemen nog, aangesloten en alles. Ook koop ik voor mijn Nintendo systemen met vlagen nog games. Zo heb ik kort geleden nog een paar Wii en Gamecube games gekocht (al speel ik Wii games nu op de Wii U, wegens stroomstoring + Wii = Game Over). Nog steeds plezier met de oudere spellen. Zo speel ik nog regelmatig "Super Mario Bros. 3", "Donkey Kong Country" en MegaMan games (verrassing!). Hoe zuur zou het zijn om je console te verkopen en vervolgens die games te willen spelen. Aii... Weird

Ieder moet weten wat hij/zij doet, maar een gekochte console verkopen is voor mij halve heiligschennis. Met veel van mijn games heb ik nog steeds plezier, ook al zijn sommigen meer dan 25 jaar oud. Ben er zeer aan gehecht.
Avatar
niemand | 10 mei 2016 16:50 | #263925
Reactie op post #263913 van mario gamer X
Wat een schaamteloze reactie. HOE DURF JE DE CAPS LOCK TE VERGETEN????
Avatar
Lupaie | 10 mei 2016 18:01 | #263940
Goede column. De WiiU is dood, 200% door Nintendo. Winter 2012 - Winter 2014
Daarna heeft Nintendo het opgegeven. En hoe mooi de NX ook is, ik trap er niet meer in. Na droogte van de launchperiode+nasleep hebben we 1 max 1,5 superprachtig jaar gehad met enkele echte klassiekers en daar ben ik blij mee maar ik als fan....uhm, klant, meer verwachten van een console waar ik voor plusminus 4 jaar voor investeer?
Avatar
Banjo | 10 mei 2016 19:14 | #263942
https://www.youtube.com/watch?v=cCthGWizT5I Jep, helemaal over en uit.. :')
Avatar
svenniekip_01 | 10 mei 2016 20:11 | #263944
De Wii U is dood, maar toch geniet ik er nog heel erg van. Er zijn geweldig goeie spellen voor uit gebracht, waarmee ik me nog steeds goed vermaak. Het enige wat ik persoonlijk zo jammer vindt, is dat ik ook andere goede games mis, die uitgebracht worden op Xbox/Playstation/PC. Daarom hoop ik ook dat de NX sterk en populair genoeg wordt om veel third parties aan te trekken. Zo niet, dan upgrade ik gewoon mijn PC en speel ik andere third parties daar gewoon op Smile
Avatar
LittleZtar1991 | 10 mei 2016 22:03 | #263950
Heeft het echt geleefd???
Ik heb er vanaf de release nooit echt veel goeds op gezien, of over gehoord.
Bedrijven als Ubisoft distantieerde zich al snel van deze console, en de line-up was ook niet echt boeiend.
Al met al kan ik maar 2 spellen noemen die ik er veel op heb gespeeld, en dat zijn Mario Kart en Smash Bros.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.