Fire Emblem Fates: Revelation Review | 12 mei 2016 22:13 | Auteur: Daan

Vorige week namen we de eerste twee paden van Fire Emblem Fates onder de loep. Hoewel beide varianten wat problemen kenden, leverde dit vooral een vermakelijke tijd op. Echter is er nog een derde pad dat het trio compleet maakt: Fire Emblem Fates: Revelation. In de preview vorige maand noemden we het de ultieme prijs voor de liefhebber, maar hoe ver pusht deze beloning Fire Emblem daadwerkelijk? We besloten ook dit avontuur te doorgronden!

Nergens een thuis
Het verhaal in Fire Emblem Fates: Revelation is opmerkelijk. Net als in de andere paden speel je als Corrin (of hoe je de avatar ook noemt), maar je kiest ditmaal geen kant. Je laat zowel Hoshido als Nohr in de steek en probeert ze samen te brengen voor een vreedzame onderhandeling. De partijen nemen dit je niet bepaald in dank af en vinden je maar een verrader. Gezien je maar weinig kunt doen aan de huidige situatie, bewandel je een nieuw pad en dit leidt naar een wereld genaamd Valla. Deze wereld is een fantasieparadijs met vele ruïnes en zwevende rotsen.

1


Valla kent een diep en duister geheim. Dit geheim kan het universum waar Fates plaatsvindt ernstig in gevaar brengen. Dit kwaad is echter te groot voor een enkel leger en hulp is hier geen overbodige luxe. Je zult de hulp in moeten roepen van beide kampen en vragen of je ze bij jouw strijd aan willen sluiten. Dit is makkelijk gezegd dan gedaan, want ze zitten niet bepaald op een samenwerking te wachten. Dit leidt tot boeiende situaties die veel verder en dieper gaan dan Birthright en Conquest. Het begint iets te langzaam, maar wanneer het interessant wordt, dan houdt het je stevig vast.

Wat verhaallijn betreft, lijkt het ons beter om het hierbij te laten. Revelation brengt aardig wat spoilers met zich mee voor de andere twee paden. Dit maakt het geen slimme zet om missies of dialogen te diep te gaan bespreken. Het is vele malen leuker als je zelf achter bepaalde geheimen komt en het maakt de beloning voor het vele uren spelen zo geweldig. Het voelt alsof je telkens meer leert over de filosofie achter de personages en waarom Nohr en Hoshido het zo met elkaar oneens zijn. Geloof ons, deze derde game sluit de verhaallijnen van Fire Emblem Fates op de allerbeste manier af!

Beste van twee werelden
De missies hangen perfect samen met wat Fire Emblem Fates: Revelation voor ogen heeft. De (al) fantastische strategische gameplay wordt opgeschud door onderdelen uit de andere paden samen te voegen. Net als in Birthright voelen de missies heel recht voor hun raap en zijn ze meteen begrijpbaar. Er is een simpel doel voor ogen en je weet wat er te doen staat. De maps zelf zijn echter meer uitdagend dan in Conquest. Je wordt in vindingrijke rasterkaarten gegooid en ieder kent een eigen twist. Eén van de eerste missies ziet je bewegen door het donker, waarbij je bepaalde schachten op gevoel moet onderzoeken. Vijanden komen uit het niets en hier moet je op de juiste manier mee omgaan. Uiteenlopende weersverwachtingen, verschillende ondergronden en opmerkelijke dilemma's maken de dienst uit en het is aan jou om hier heelhuids uit te komen.

2


Hoewel de moeilijkheidsgraad van Revelation er geen doekjes om windt, valt dit derde pad prima uit te spelen. Net als in Birthright kun je missies opnieuw blijven proberen om ervaringspunten en geld te verdienen. Zo kunnen wapens constant verbeterd worden en blijven de personages groeien zonder dat je voor te grote problemen komt te staan. Dit zorgt voor de vriendelijke charme van Birthright zonder het te makkelijk te maken voor de doorgewinterde speler. Het is de logische vervolgstap voor de beginner en meer aangename content voor de gamer.

Wat Revelation daarnaast uniek maakt, is dat je de keuze hebt uit beide partijen. Dit brengt een groot scala aan classes en skills met zich mee, en dat is interessant om verder uit te pluizen. Wil je een prins en prinses uit verschillende koninkrijken koppelen en laten samenwerken? Dat is mogelijk. Wil je ninjas en mages in een mengelmoes bij elkaar brengen? Je bent vrij om te doen en laten wat je zelf wilt! Door de personages dichter bij elkaar te brengen, opent dit de wegen voor nieuwe winkels en attributen in je wereld genaamd My Castle. Hier kunnen alle units gebruik van maken en dat is ontzettend fraai. Als je daar dan toch bent, luister dan ook naar de Support Conversations, die zonder twijfel het beste zijn in Revelation!

Graphics en geluid
Fire Emblem Fates: Revelation ziet er grafisch mooi uit. Je ontdekt kleurrijke werelden die vol zitten met unieke details en strakke kleuren. Dit is vooral te merken op Valla, een wereld die verrassende rasterkaarten met zich mee brengt. Net als met de andere delen van Fire Emblem Fates zijn de achtergronden, personages en 2D/3D overgangen nog beter uitgewerkt dan in Awakening. De muziek verdient net zo veel lof, vooral gelet op de variëteit aan deuntjes. Daarnaast mag de voice acting er ook wezen, maar het is minder het vorige grote deel in de franchise. Het blijft echter opmerkelijk sterk.Conclusie
Van alle paden is Fire Emblem Fates: Revelation de beste. Je kunt het argument maken dat de eerste paar stukken in het verhaal te langzaam verlopen, maar het duurt niet lang voordat deze route zijn ware aard naar voren laat komen. Valla biedt nieuwe gebieden en onderdelen die je in Conquest en Birthright niet zal treffen en gaat in creativiteit de andere paden ver voorbij. Je krijgt wederom nieuwe strategische gameplay voorgeschoteld en de keuzes met beide partijen zijn gigantisch. Het stelt je in staat om een meer dan uniek team samen te stellen, wat nergens anders kan binnen Fates. Daarnaast is het niet moeilijk om het grote aantal aan personages te managen, gezien je missies opnieuw kunt spelen. Zo bouw je grappige relaties op en krijg je Support Conversations die je niet zou verwachten. Het is zonder enige twijfel de langste en uitgebreidste versie van Fire Emblem Fates en dat maakt het de perfecte afsluiter.
9,5
N1-score
  • + Boeiende en diepgaande dialogen
  • + Missies combineren elementen Birthright en Conquest
  • + Meest unieke teams opbouwen
  • + Uiteenlopende missies
  • + Strakke presentatie
  • - Verhaal start wat langzaam
Next articleCitizens of Earth uit Nintendo 3DS eShop gehaald wegens beveligingslek... Previous articleLange trailer, hardwarebundel en releasedatum Monster Hunter...

Reacties van gebruikers

Avatar
DeRe4e | 13 mei 2016 20:56 | #264043
Binnenkort haal ik de Limited edition in huis zodat ik alledrie de delen kan spelen. Zal zeker weer een jaarproject zijn, maar het is 't allemaal waard. :-D

Ik moet toegeven dat ik de review niet gelezen heb omdat ik mezelf niks wil spoilen, maar het in ieder geval een heel net cijfer.
Avatar
Ricardo | 16 mei 2016 18:32 | #264185
Nog maar een weekje en dan is het zover. Dit is de game waar ik het meest naar uitkijk dit jaar (hoewel het eerst Zelda was), dus goed om te zien dat de verschillende versies allemaal erg goede cijfers krijgen.

Ik denk dat Nintendo en Intelligent System het slim hebben aangepakt om drie versies van de game te maken. Eén versie die voor bijna iedereen geschikt is (Birthright), één versie die erg veel van de speler vergt (Conquest) en een versie die daar tussenin zit (Revelation). En Fire Emblem fans die er geen genoeg van kunnen krijgen spelen ze gewoon alle drie. Very Happy

Goede reviews, Daan. Alle drie.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Fire Emblem Fates: Revelation

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Strategy RPG
Ontwikkelaar: Intelligent Systems
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 20 mei 2016

Screenshots