Fotoreportage: Nintendo NY (Nintendo World Store) Special | 05 juni 2016 15:00 | Auteur: Patrick

Eind april ben ik vijf dagen in New York geweest en een tripje naar Nintendo NY hoort daar voor mij als doorgewinterde Nintendo-fan zeker bij. Een echte aanrader voor iedere Nintendo-fan! Ik had veel geluk, want de grote Nintendo-winkel in New York is begin dit jaar helemaal vernieuwd. Hieronder geef ik je een impressie van de winkel compleet met veel foto's.

Nintendo NY is een walhalla voor Nintendo-fans. Twee etages vol met Nintendo-geweld. Naast vele interessante goodies om te kopen vind je hier ook een deel van de historie van Nintendo terug en de shop staat boordevol gamingpods. Wil je een game testen voordat je hem koopt? Dat kan hier. Zo kon ik al even kort genieten van Fire Emblem Fates die hier pas anderhalve maand later uitkwam.

63

De Look en Feel van de Nintendo NY
Nintendo NY is een ruim opgezette winkel. Het was redelijk druk in de winkel voor een schrale woensdagmiddag, maar doordat de winkel goed ingedeeld is heb je daar geen last van. Bij binnenkomst word je direct geconfronteerd met Link's Master Sword en andere vette verzamelitems die alleen voor Nintendo NY beschikbaar zijn gesteld. Op de begane grond vind je enkele gaming pods en vooral een hoop leuke goodies. Het grote Donkey Kong-standbeeld waarmee ik hierboven op de foto sta mag ook niet ontbreken. Op de tweede verdieping is een gedeelte helemaal ingericht met de historie van Nintendo op gaming gebied en er staan veel gaming pods om je potentiële favorite game uit te proberen. Alles in de winkel ademt Nintendo en dat doet mijn hart als groot Nintendo-fan harder kloppen.

50
< >

De Historie van Nintendo
Het allermooiste deel van Nintendo NY is de tweede verdieping. Ter gelegenheid van de release van Star Fox Zero werd de historie van de Star Fox-reeks uitgestald in een grote vitrine. Helemaal geweldig was dat ze hierbij ook de poppen uit de iconische Nintendo Digital Event van 2015 tentoonstelde. Erg leuk om die ook in het echt te zien! Daarnaast waren nagenoeg alle handhelds en consoles die uitgekomen zijn in Amerika te bewonderen. Nintendo NY is hierdoor veel meer dan alleen een winkel.

18
< >

Star Fox op groot scherm
Op de tweede etage vind je veel gamepods. Toen ik er was kon je het tegen je vrienden opnemen in het niet veel eerder verschenen Pokken Tournament, kon je de strijd aangaan met Nohr in Fire Emblem Fates en kon je Star Fox Zero op groot scherm uitproberen. Het enige wat ik nog miste bij Nintendo NY was een demo van een game die nog niet verschenen was. Kirby: Planet Robobot was daar op dat moment een goede voor geweest. Dit had het tripje net even wat interessanter kunnen maken en als er iedere maand een nieuwe demo speelbaar is lok je veel mensen terug naar de shop. Er worden overigens wel events georganiseerd die hier wel in voorzien.

32
< >

Heel veel Nintendo-goodies
Tja, ik heb het nu alleen nog gehad over alle leuke dingen die je kunt vinden in de Nintendo World Store maar zoals de (oude) naam al zegt is het toch echt een winkel. Qua aanbod op Nintendo-gebied stelt de winkel zeker niet teleur. Iedere grote Nintendo-franchise is ruim vertegenwoordigd en voor iedere Nintendo-fan is er wel iets te vinden. Kleding, goodies, amiibo, knuffels, manga en speelkaarten geheel in Nintendo-stijl in overvloed. Ook zijn er nog wat referenties te vinden aan de tijd waarin Nintendo speelgoed maakte. Zo kun je de originele Nintendo Hanafuda Koi-Koi kaarten kopen. Die kans heb ik uiteraard niet aan me voorbij laten schieten.

42
< >

Nintendo NY
Al met al is het een aanrader voor iedere Nintendo-fan om even een uitstapje te maken naar de Nintendo NY als je in New York bent. Vooral de tweede etage met de poppen uit de Nintendo Direct van de E3 2015 en de historie van alle handhelds en consoles was erg vet. Ik ben niet met lege handen naar huis gegaan en heb enkele leuke Nintendo-goodies toegevoegd aan mijn verzameling. Hieronder nog een foto van mij met mijn Bowser shirt vanaf The Top of the Rock. Het bekende Rockefeller Center staat op nog geen 200 meter van Nintendo NY. Echt een aanrader om te combineren!

65

Bonus: J & L Gameshop
Op aanraden van Dyon ben ik ook nog naar de J & L Game shop geweest in New York. Ben je een fan van retrogames zoals ik, dan is het echt een aanrader om hier even aan te waaien. Een diepe winkel vol met retrogames en leuke goodies. Kijk hieronder maar eens hoeveel ze wel niet hadden liggen.

< >
Next articleFotoreportage: Pokémon Center Mega Tokyo Previous articleSpecialweek aankondiging: N1ntendo gaat op reis naar Japan en...

Reacties van gebruikers

Avatar
Ac Rowan | 05 juni 2016 15:34 | #264544
Het is jammer dat dingen als dit niet zo vaak voorkomen als bijvoorbeeld, Blokker. Maar ik snap wel waarom het maar op een of twee locaties is.
Avatar
IJsbeer | 05 juni 2016 17:04 | #264546
Ah, Nintendo World. Ik was er 6 jaar geleden geweest. Dat is al even geleden, maar het was wel ontzettend mooi. Heb daar mijn K.K. Slider Pluche, Meta Knight Pluche en Waddle Dee Pluche, en wat shirts daarvan. Echt prachtig. Zou er zo weer naar toe willen.
Avatar
MichaelNight | 05 juni 2016 17:11 | #264547
Aight.. Nice Biertje?
Avatar
Fl@ppy2 | 05 juni 2016 18:21 | #264548
collapse
Ik vind die tweede hands shop nog het leukst haha
Avatar
Patrick | 05 juni 2016 20:23 | #264550
Reactie op post #264548 van Fl@ppy2
Dat kan ik ergens wel snappen. Smile
Avatar
Rico B. | 05 juni 2016 18:48 | #264549
Daar zullen de amiibo zeker nooit uitverkocht zijn. Heel leuk, zou er graag zelf ook heen willen, maar helaas ben ik de enige Nintendo fan in de familie...
Avatar
Duncan | 05 juni 2016 20:30 | #264551
Dat zijn hele leuke kiekjes. Toch ook weer een reden om ooit naar NY te gaan.
Avatar
Martijn | 05 juni 2016 22:16 | #264552
Zou daar graag ook eens zijn, haha. Vrees dat ik niet snel in New York kom, maar je weet het natuurlijk nooit. Al die tweedehands games ook! Waren die prijzen nog een beetje OK? Hier betaal je voor veel retrogames soms veel meer dan hoe duur ze oorspronkelijk waren.

Zo'n Nintendo winkel heeft ook veel bezienswaardigheden en merchandise die je verder nooit ziet, denk ik. Misschien kunnen ze wat dingen daarvan eens naar de MyNintendo Shop brengen (al verwacht ik het eigenlijk niet). Dan nog: moet super zijn om daar rond te lopen. Ook dat je de Nintendo E3 poppen in het echt hebt gezien! Smile

Veel Mario, veel Zelda en superveel Pokémon! Nog wat toffe souvenirs meegenomen na je bezoek, hoop ik? Very Happy
Avatar
Mangamusicfan | 06 juni 2016 06:42 | #264554
Mooi stukje leuke foto's.
Toch overwegen om ooit te bezoeken.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.