Fotoreportage: Pokémon Center Mega Tokyo Special | 06 juni 2016 13:00 | Auteur: Mink

In het land van de rijzende zon kun je genieten van veel imposante en intrigerende animewinkels en gameverkooppunten. Zo kun je in de wijk Akihabara je ogen uitkijken naar de in de wolken bedekte skyscrapers die van de zijkant beplakt zitten met DragonBall, Naruto of Gundam. Akihabara is absoluut een topper voor de gemiddelde anime- en gameliefhebber. Ben je echter net zo’n Nintendofanaat als Mink en speel je Pokémon al sinds de release van Pokémon Red en Blue, dan heeft Japan gelukkig ook andere geweldige plekken om te bezichtigen. Zo heeft ondergetekende recentelijk ruim twaalf uur gevlogen om zelf de Pokémon Center Mega Tokyo aan te doen. Bekijk hieronder een uitgebreide fotoreportage, een routebeschrijving en lees enkele interessante tips!

53


Gonna catch ‘em all
In Japan zijn er al ruim tien verschillende Pokémon Centers te bezichtigen en deze liggen door heel Japan – van Fukuoka tot aan Nagasaki. De meest indrukwekkende moet de Pokémon Center Mega Tokyo zijn en deze ligt in de hoofdstad van Japan. Je kunt in een 'Tour de Japan' ze afgaan en ze allemaal proberen te “vangen” met je camera. Jammer genoeg hebben de Pokémon Centers geen verzamelbadges, iets wat typerend Pokémon is en juist in deze setting enorm sterk had kunnen werken. Hierdoor is een Pelgrimsreis niet echt een interessante bezigheid, het assortiment zal namelijk niet veel verschillen van elkander.

Enfin, The Pokémon Center Mega Tokyo is relatief nieuw en heeft een enorm modernistisch uiterlijk. Hierdoor springen de kleurrijke Pocket Monsters beduidend uit de mat witte achtergrond en ogen ze haast nog kleurrijker dan dat ze al waren. Zodra je binnenloopt hoor je de vrolijke Pokémon-deuntjes van de eerste games en kun je je ogen uitkijken. Overal zijn grote standbeelden van onder meer Pikachu, Charizard, Lucario en Mewtwo te vinden en deze zijn een absolute lust voor het oog.

54
De ingang met de iconische gele letters.


< >


De merchandise
The Pokémon Company heeft een groot assortiment weten neer te leggen. Dat mag ook wel na twintig jaar een goedlopende franchise te hebben. Van pinnetjes tot pluche, van boeken tot hele soundtracks, van de bekende speelkaarten tot aan de spellen, van figures tot pennen. Bedenk het maar en hoogstwaarschijnlijk ligt het er wel. Een Pikachu-lunchbox of een koekjesdoos van Squirtle? Ze hebben het. Hoewel alles wel wat aan de prijzige kant is, mag dat de pret niet drukken. Als echte Pokémon-fanaat kom je hier wel aan je trekken en kun je prachtige souvenirs meenemen. Zo heb ik onder meer hoesjes voor Pokémon-kaarten, Pokémon-kaarten, een Pokémon Y-notitieboek, twee Pikachu-pennen, een speciale Pokémon-munt en een soundtrackalbum meegenomen.

Al met al is Pokémon Center Mega Tokyo een geweldige ervaring die ik alleen maar kan aanraden aan iedere fanaat van de bekende Pocket Monsters. De sfeer is er geweldig, de merchandise van topkwaliteit en de ervaring is niet te vergelijken met niet-Japanse Pokémon-evenementen. Het aanschaffen van de merchandise is wellicht een iets te dure grap, maar het biedt zulke unieke content, dat dat eigenlijk geen probleem is.

56
Eén van de rekken vol met Pokémon-spulletjes.


< >


Routebeschrijving
Stel je bent toevalligerwijs in Japan aangekomen en zou graag eens op bezoek gaan bij Pokémon Center Mega Tokyo. Laten we voor het gemak ervan uitgaan dat je op de trein aan het wachten bent bij Tokyo Centraal Station, hoe kom je dan zo snel mogelijk bij het walhalla van de Pokémon-wereld? Pak de eerste de beste metro / trein naar station Ueno en ga vanuit daar door naar Ikebukuro. Loop vervolgens een kilometertje naar het oosten en je komt een gigantisch gebouw tegen met daarin onder meer Pokémon Center Mega Tokyo. Ga naar de eerste verdieping (de trappen zijn al helemaal in Pokémon-sfeer zodat je weet dat je goed zit) en daar word je gelijk ontvangen door een vrolijke Pikachu op de rug van een Mega Charizard Y. Bestemming bereikt. Pro tip: ben je ook anime-fan en ben je aan het twijfelen om Pokémon Center Mega Tokyo aan te doen? In hetzelfde gebouw één verdieping hoger ligt de J-World Tokyo, een soort klein pretpark geheel in het teken van alle bekende Japanse anime. Een absolute aanrader en dit zorgt voor een leuk dagvullend programma.

59
In de J-World Tokyo op een Flying Nimbus.
Next articleYooka-Laylee heeft kleurrijke E3-trailer gekregen, tevens uitgesteld... Previous articleFotoreportage: Nintendo NY (Nintendo World Store)

Reacties van gebruikers

Avatar
Duncan | 06 juni 2016 20:35 | #264562
Mooie plaatjes weer en hele toffe merchandising hebben ze daar. Drooling
Avatar
FalconPawnch | 06 juni 2016 20:46 | #264563
Tjah in dat soort winkeltjes is de prijs altijd aan de hoge kant... Wel grappig om daar een keer te zijn geweest.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.