Rondreis door Japan: Dyon en Marco Special | 09 juni 2016 21:45 | Auteur: Marco

Eerder deze week waren de Japanse avonturen van Mink, Kitty en Jeroen al te lezen, maar ook Marco en Dyon hebben een adembenemende reis door het land van de rijzende zon gemaakt. In dit enorme fotoverslag nemen we jullie mee vanuit hartje Tokio tot het uiterste puntje van het land, Nagasaki.

Onze reis door Japan begon op 11 mei om 10:00 in de ochtend vanuit Narita Airport, een klein uurtje vanaf het centrum van Tokio. Na een korte busreis waren wij aanbeland bij Remm Akihabara, een hotel bovenop het station van de wijk Akihabara, middenin het centrum. Dit vormde voor ons het ideale startpunt om op verkenningstocht te gaan. Zoals eergisteren al te lezen was in het artikel over Luigi’s Mansion Arcade, staat Akihabara vol met arcadehallen en allerlei grijpautomaten en vending machines waar je de meest bizarre dingen uit kunt winnen of kopen, zoals de befaamde gedragen slipjes. Maar dat is niet het enige wat je in Akihabara kunt vinden.

Het walhalla voor games en anime
Akihabara heeft de bijnaam ‘Electric Town’ en als je door de straten loopt is het niet moeilijk om te begrijpen waarom. Overal waar je kijkt zitten winkeltjes die allerlei elektronica, games, anime, manga, figures en merchandise verkopen. Al helemaal op het gebied van games en merchandise is het een waar genot om hier rond te lopen. Van winkels zoals de Super Potato die zich focust op al het retro spul, tot de zeven verdiepingen tellende superstore Yodobashi-Akiba (10x de oppervlakte van de gemiddelde mediamarkt) met de nieuwste games en consoles. En dan zijn er nog winkels zoals Book-Off en Mandarake die zo’n beetje alles ertussenin verkopen. De meest zeldzame retrogames en spullen kun je hier vinden, vaak voor een schijntje van de prijs die je er in Nederland voor betaalt. Er kleven echter twee nadelen aan al dit moois. Ten eerste heb je een extra koffer nodig om alle loot mee naar huis te kunnen nemen, en je zult Japans moeten leren om er optimaal van te kunnen genieten. Ik kan nog uren lang over al dit pracht en praal doortypen, maar het is makkelijker om het jullie gewoon te laten zien. Aanschouw:

< >


Het uitzicht
Vanaf de tweede dag hadden we stralend mooi weer en dat was voor ons reden genoeg om de hoogte op te zoeken en te gaan genieten van het uitzicht. Onze eerste stop was het hoogste gebouw in Tokio, de 634 meter hoge radio- en TV-mast: Tokyo Sky Tree. Vanaf het hoogste platform hadden we werkelijk waar een spectaculair uitzicht. Onze volgende stop was een kijkje in de Imperial Garden en we sloten de dag af met een bezoekje aan de Tokyo Tower, die sinds vorig jaar is omgedoopt tot de One Piece Tower. Vlak na zonsondergang was het zelfs mogelijk om de 106 kilometer verderop gelegen Mount Fuji vanaf de toren te zien.

77
< >


De berg in de wolken
Uiteindelijk hebben we nog een aantal dagen in Tokio doorgebracht en echt fantastische dingen gezien voordat we met een bus afreisden naar Mount Fuji, om de beroemde vulkaan van dichtbij te kunnen zien. Zo helder als hij zichtbaar was vanuit Tokio, zo onzichtbaar was de berg toen we daar aankwamen. Tijdens de twee dagen die we aan de voet van de berg hebben doorgebracht hebben we helaas niet meer gezien dan een dik pak wolken precies voor de berg. Gelukkig maakte het Fuji-Q Highland pretpark het nog enigszins goed.

80
< >


De voormalige hoofdstad
Na ons uitstapje naar de befaamde berg hebben we nog één nacht in Tokio doorgebracht en onze eerste aardbeving meegemaakt, alvorens we de trein pakte naar Kioto, de voormalige hoofdstad van Japan. Het eerste wat je opvalt wanneer je in Kioto aankomt is het drastische verschil met Tokio. De stad is velen malen rustiger, de gebouwen zijn opzettelijk laag gehouden en alles is veel traditioneler. Dit was voor ons dan ook het moment om opzoek te gaan naar alle mooie tempels en natuur die Kioto te bieden heeft. In twee dagen tijd hebben we zo'n beetje alle toeristische trekpleisters bezocht, zoals de Fushimi Inari-taisha shrine, het bamboebos, Kinkaku-ji (het gouden paviljoen), Ginkaku-ji (het zilveren paviljoen) en hebben we een kijkje genomen binnen de muren van het Kyoto Imperial Palace. Ook hebben we een aantal minder toeristische tempels bezocht die minstens net zo betoverend waren als hun populaire tegenhangers.

< >


Osaka: Mini Tokio
Toen we in eerste instantie onze planning maakten hadden we niet zoveel verwachtingen van de stad Osaka, daar kwam echter al heel erg gauw verandering in toen we erheen gingen met de trein. Osaka is namelijk Tokio in het klein, een erg Westerse stad met – vooral in het stadscentrum – een New York-achtige vibe met onder andere de levensgrote Dōtonbori (De rennende man), vele andere LED-walls en bekende Amerikaanse bedrijven als Nike, Apple, en Adidas.

In Osaka hebben we ook onze allereerste Ramen op (Ramen is een soort Japanse noodlesoep met veel groenten en vlees). In een klein tentje waar je eerst een half uur in de rij moest staan gingen we ineens van een Westerse stad naar een klein Japans restaurant. Een groot contrast, maar een hele leuke ervaring. Osaka heeft buiten het stadscentrum ook nog een aantal andere interessante zaken te bieden, zo huisvest de stad de grootste wolkenkrabber van Japan, heb je ook hier een kasteel (net als Himeji, Kioto en Hiroshima) en zit er buiten het centrum ook nog een flink aantal tempels om te bezichtigen.

104
< >


De stad van de eerste Atoombom
De volgende bestemming die wij aandeden was Hiroshima, de stad die vooral bekend is vanwege de allereerste Atoombom die daar als oorlogswapen is gebruikt. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, de stad is niet gevaarlijk en je zult – op de memorials na – niet merken dat de gehele stad ooit verwoest is. Hiroshima is een moderne stad met hoge gebouwen en ook hier viel een hoop te ontdekken, achteraf bleken de twee dagen dat we er waren dan ook te weinig.

Op de eerste dag moesten wij maar liefst 300 meter lopen om bij het Memorial Park te komen, blijkbaar hadden we een van de chillste hotels uit de buurt, en dat zonder er ook maar gedetailleerd naar te hebben gekeken. Het museum is erg indrukwekkend en laat duidelijk zien wat de gevolgen zijn van zo’n gruwelijke atoombom. Helaas was maar één vleugel van het museum open omdat ze de rest volledig aan het restaureren zijn, iets wat ook wel nodig was. Het memorial was verder ook erg indrukwekkend met onder andere het gebouw dat nog overeind staat.

< >


In de middag gingen wij naar het prachtige eiland Miyajima, waar Jeroen in zijn verslag ook al het een en ander over verteld heeft. Het is niet al te toeristisch en als je de kabelbaan naar boven neemt krijg je werkelijk waar een adembenemend uitzicht te zien. Het was vooral leuk toen we weer naar beneden gingen. Marco was zijn kabelbaan-kaartje kwijt en het ging erom spannen of hij wel met de laatste kabelbaan terug mocht, anders was het anderhalf uur lopen om weer beneden te komen. Dit is uiteindelijk allemaal goed gekomen.

Op de terugweg naar ons hotel viel het ons op dat er om het Memorial Park heen zich een grote vesting van politieagenten had gevormd. Veel politieauto’s en niet iedereen mocht er zomaar in of uit. Waar we eerst nog dachten aan een ontsnapte gevangene, bleek het uiteindelijk te gaan om de President of the United States, oftewel Barack Obama.

119
< >

124


Nagasaki
Onze laatste uitstap was Nagasaki, een vooral Europa-achtige stad en ikzelf vond het persoonlijk ook iets weghebben van San Francisco. Toen we in ons hotel aankwamen (nadat we door de eerste échte regenbui van de vakantie zijn gelopen) bleek dat we een fout hadden gemaakt in de reservering. Er stond één mooie twijfelaar klaar voor ons beiden en hoewel wij het goed met elkaar kunnen vinden ging dit ons toch echt iets te ver. Na een goede deal te hebben gesloten met het hotel voor een tweepersoonskamer konden we om tien uur ’s avonds op zoek gaan naar een restaurant. Uiteindelijk zijn we beland bij een typisch wegrestaurant dat als enige nog open was, en we hebben er nog verrassend goed gegeten ook!

Op de tweede dag deden we het eiland Hashima (ook wel Gunkanjima of Battleship Island genoemd) aan, een verlaten eiland voor de kust van Nagasaki waar onder andere de film Skyfall zijn inspiratie heeft opgedaan. Prachtig is het om een totaal verwilderde ‘stad’ te zien die langzaamaan afbrokkelt in de gevaarten van de zee. In de middag gingen we wederom de verplichte memorials en musea af omdat ook Nagasaki is getroffen door een atoombom. Hier viel het meteen op dat de musea en memorials een stuk moderner zijn dan die in Hiroshima.

125
< >

134


…Terug naar Nederland?
Op de tweede dag zijn we voor één dag teruggegaan naar Nederland, namelijk Huis ten Bosch wat ligt bij de stad Sasebo. Huis ten Bosch is een gigantisch themapark waarbij alles in de stijl is van typische Nederlandse steden. Van de Utrechtse Domtoren tot de Delftse brug, je kunt het zo gek niet bedenken of de Japanners hebben er een 1:1 replica van gemaakt. Het is werkelijk waar briljant dat wij – als klein kikkerlandje – een geheel themapark hebben in het Land Van De Rijzende Zon.

135
< >

Next articleStory of Seasons: Trio of Towns aangekondigd voor Amerikaanse... Previous articleJapanse verkoopcijfers 30/5/2016 - 5/6/2016: Dragon Quest blijft...

Reacties van gebruikers

Avatar
banjokazooie-fan | 09 juni 2016 22:10 | #264629
collapse
Wacht dat kaas dat ze vast houden stond er nou echt Gouda op. Surprised
Avatar
Marco | 09 juni 2016 22:25 | #264630
Reactie op post #264629 van banjokazooie-fan
Ja dat klopt, ze verkochten daar echte Nederlandse kaas.
Avatar
Duncan | 10 juni 2016 00:38 | #264631
collapse
Jullie hadden een behoorlijk geavanceerd cameraatje. Super heldere kiekjes zeg!

Ik mis alleen een foto waarbij Dyon en Marco de Glico running man pose doen.
Avatar
Marco | 10 juni 2016 09:01 | #264632
Reactie op post #264631 van Duncan
Ik stond er zelf ook van te kijken, maar alle foto's die je hier ziet heb ik gemaakt met mijn telefoon (de Galaxy S7) Razz
Avatar
eLuctric | 10 juni 2016 09:36 | #264633
Erg gaaf om allemaal te zien. Ik heb vorig jaar bijna precies dezelfde reis gemaakt en dit haalt zoveel mooie beelden weer naar boven. Echt een aanrader voor iedereen die twijfelt!
Avatar
wiijordends | 10 juni 2016 14:12 | #264635
Wat fantastisch.
Ik wou al altijd al eens naar Kyoto.

Volgend academiejaar vertrek ik op studiereis naar Tokyo.
Deze artikelen helpen mij perfect te visualiseren wat me te wachten staat.
CapCom, Shibuya, en de Tokyo Sky Tree stonden o.a. ook op de lijst.

Het zal een studiereis gebaseerd op IT worden , dus jammer geen Kyoto voor mij Mad
Ik droom echt al lang om eens naar het prachtige Kyoto te gaan.

Hoe zijn de prijzen in Japan in het algemeen?

Als ik zo jullie recensies van jullie doorneem, en nog anderen (niet van deze site),
blijkt het tamelijk duur te zijn.
Ongeveer 29800 Yen (€246) voor een Game&Watch of 8000 yen (ongeveer €65) als entree geld voor het Robot Restaurant (niet vermeld in dit artikel) vind ik toch wat overdreven duur. Deze zijn natuurlijk toeristisch en zijn sowieso als wat aan de hoge kant.


Ik hoop dat er nog meer recenties aankomen van het mooie land van de reizende zon.
Ik neem ze met plezier door.
Avatar
Lucas | 10 juni 2016 17:02 | #264636
Wacht, is dat nou een Super Saiyan God Gohan? xD

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.