Japan Report - Week 23: jouw eigen Yo-Kai, nieuwe Digimon-game en meer Nieuws | 11 juni 2016 11:00 | Auteur: Nathan

Deze week in Japan Report onder andere een nieuwe Digimon-game voor de Nintendo 3DS en de introductie van My Nyan in Yo-Kai Watch 3: Sushi & Tempura.

Nintendo 3DS-game is onderdeel van Digimon multimediaproject
Op dit moment vindt de Tokyo Toy Show plaats. Dit is een groot evenement waarbij Japanse fabrikanten van speelgoed nieuwe producten onthullen, vergelijkbaar met de Tokyo Game Show. Ook Bandai Namco Entertainment is van de partij en heeft een nieuw Digimon-project aangekondigd. Digimon Universe: Appli Monsters is een nieuw multimediaproject. Het omvat een game en een animeserie, die vanaf oktober wordt uitgezonden door TV Tokyo. Het belangrijkste onderdeel van dit project is de game Digimon Universe: Appli Monsters voor de Nintendo 3DS en smartphones. Meer info over deze game volgt in de toekomst.

Nog voor de release zal er een spelletje voor de Nintendo 3DS eShop uitkomen met de voorlopige titel Appli Monsters: Cyber Arena. In dit spel staan Appli Monsters (of 'Appmon' in het kort) centraal, die je kunt verkrijgen in de game zelf of via QR codes van speciale 'Appmon Chips'. Deze fysieke speeltjes verschijnen begin oktober in Japan en kosten 240 yen (~€1,99) per stuk. Met de 'Appli Drive', een stuk speelgoed met zijn eigen features, zijn de Appmon Chips compatibel met het spel. De smartphoneversie zal de QR codes echter direct van de Appmon Chips kunnen lezen.

Projecttrailer:


Animetrailer:

Soundtrack-CD van The Legend of Zelda: Twilight Princess HD komt naar Japan
In Japan zijn CD's nog helemaal niet zo uitgestorven als hier in het westen en ook de officiële soundtrack van veel games wordt in het land van de rijzende zon op een compact disc uitgebracht. Op 27 juli is The Legend of Zelda: Twilight Princess HD voor de Wii U aan de beurt. Misschien herinner je de soundtrack-CD bij de Limited Edition van het spel nog wel? Dit is een veel uitgebreidere variant, met drie discs. Het pakket is compleet en bevat alle 108 muziekstukken die voor het spel gecomponeerd zijn. Op disc 1 zijn 40 tracks, op disc 2 zijn 37 tracks en op disc 3 zijn 31 tracks te vinden. Verder zit er een klein boekje (acht bladzijdes) en een kleine omkeerbare poster bij de CD's. Je betaalt hier dan ook wel de hoofdprijs voor: de adviesprijs is 4611 yen (~€38,17).

De lijst met tracks is hieronder te vinden:

SpoilerWaarschijnlijk zal deze soundtrackcollectie niet buiten Japan te verschijnen, maar er zijn vele mogelijkheden voor import. Vanaf 27 juli worden de CD's verscheept.

Nieuwe footage van Taiko no Tatsujin: Dokodon! Mystery Adventure
Taiko no Tatsujin is een populaire serie van ritmegames in Japan. Vanwege licentierechten maken de spellen nooit de overstap naar het westen, maar in Japan komt er elk jaar wel weer een nieuw spel uit. Inmiddels zijn er twee Nintendo 3DS-delen en drie Wii U-games in deze serie verkrijgbaar in Japan en Bandai Namco lijkt niet van plan om de ondersteuning van de Nintendo-systemen te stoppen. Volgende week verschijnt Taiko no Tatsujin: Dokodon! Mystery Adventure voor de Nintendo 3DS. Dit is het allereerste spel in de serie met een verhaalmodus en RPG-elementen. In een livestream is deze nieuwe game veel gespeeld. We hebben helaas geen Engelse vertaling van de gebeurtenissen in de video. Voor wie de serie nog niet zo goed kent, hebben we tevens de eerste trailer van de game (gepubliceerd op 19 mei) hieronder toegevoegd.

Taiko no Tatsujin: Dokodon! Mystery Adventure verschijnt op 16 juni voor de Nintendo 3DS in Japan.
Jouw eigen 'Nyan' in Yo-Kai Watch 3: Sushi & Tempura
Hoewel wij onlangs pas aan de originele game mochten beginnen, staan bij de Japanners Yo-Kai Watch 3: Sushi & Tempura al voor de deur. Het derde deel in deze populaire serie komt in twee smaken. Deze week onthuldde Level-5 een nieuwe feature voor deze games: het aanpassen van je eigen Yo-Kai. Deze optie heet 'My Nyan' en de manieren waarop je je Nyan aanpast, levert niet alleen een ander uiterlijk op, maar ook ander gedrag. Allereerst kies je de vorm van het gezicht van je Yo-Kai, vervolgens zijn kleur, de eigenschappen van de ogen, of hij een hoed draagt of niet, welk outfit de Nyan aanheeft, zijn staart en ten slotte eventuele accessoires. Ook krijg je de mogelijkheid om te kiezen tot welke Tribe het beestje behoort. In tegenstelling tot de normale Jibanyan hoeft jouw Nyan geen Charming-type te zijn.

Yo-Kai Watch 3: Sushi & Tempura verschijnen 16 juli in Japan voor de Nintendo 3DS.

< >

Einde productie Nintendo 2DS voor Japan
Nintendo heeft aangekondigd te stoppen met de productie van Nintendo 2DS-systemen voor de Japanse markt. Het model verscheen oorspronkelijk in oktober 2013 met de release van Pokémon X & Y in de westerse gebieden, maar kwam pas in februari van dit jaar uit in het thuisland, in vier kleuren, gebundeld met de Pokémon-game met dezelfde kleur voor de Nintendo 3DS Virtual Console. Nintendo heeft bekendgemaakt dat deze modellen niet meer zullen worden geproduceerd en hiermee eindigt het korte leven van dit low-budget systeem in Japan. Vanwege de lage prijs is de Nintendo 2DS een mooie optie voor importeurs, die vanwege de region-lock een Japans systeem in huis moeten halen om Japanse games te kunnen spelen. Ook dit feest lijkt binnenkort ten einde te komen.

Er zijn in totaal ruim 100.000 Nintendo 2DS-systemen verkocht in Japan.

344

Famitsu scores van deze week
Famitsu is de grootste leverancier van gamenieuws in Japan. Met een website en een populair tijdschrift heeft de publicatie veel invloed op de Japanse gamecultuur. Afgelopen week verscheen uitgave 1436 in Japan. In deze uitgave werden onder andere de eerder genoemde Taiko no Tatsujin: Dokodon! Mystery Adventure. Het hoogste cijfer van de week was echter voor de shooter Overwatch voor de PlayStation 4.

Overwatch (PS4) – 8/9/9/10 [36/40]
Downwell (PS4/Vita) – 8/8/8/9 [33/40]
Taiko no Tatsujin: Dokodon! Mystery Adventure (3DS) – 8/8/8/8 [32/40]
Root Letter (PS4/Vita) – 8/8/9/7 [32/40]
Junkai no Kureishia (3DS) – 7/7/8/7 [29/40]
Kouenji Joshi Soccer 3: Koisuru Eleven Itsuka wa Heaven (3DS) – 6/7/7/6 [26/40]
Fushigi na Tentsunagi 3D (3DS) – 6/7/6/5 [24/40]


Dat was het voor deze week! Laat in de reacties vooral weten wat je van dit artikel vindt en of je één van deze games ook graag hier ziet verschijnen!
Next articleThe Game Awards 2016 vinden plaats op 1 december Previous articleE3 2016 - De voorbeschouwing

Reacties van gebruikers

Avatar
JORISGUY7XD | 12 juni 2016 02:32 | #264664
Overwatch is echt een geweldig spel, enorm aangeraden! Wink

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Digimon Universe: Appli Monsters

Platform: Nintendo 3DS
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Bandai Namco Entertainment
Uitgever: Bandai Namco Entertainment
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: Onbekend

Pokémon Blue Version

Platform: Nintendo 3DS Virtual Console
Virtual Console: Game Boy
Prijs: €9,99
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 27 februari 2016

Pokémon Red Version

Platform: Nintendo 3DS Virtual Console
Virtual Console: Game Boy
Prijs: €9,99
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 27 februari 2016

Pokémon Yellow Version

Platform: Nintendo 3DS Virtual Console
Virtual Console: Game Boy
Prijs: €9,99
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 27 februari 2016

Taiko no Tatsujin: Dokodon! Mystery Adventure

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Rhythm
Ontwikkelaar: Namco
Uitgever: Namco
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: Onbekend

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD

Platform: Wii U
Genre: Action Adventure
Ontwikkelaar: Tantalus
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 04 maart 2016

Yo-kai Watch 3: Sushi

Platform: Nintendo 3DS
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Level-5
Uitgever: Level-5
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: Onbekend

Yo-kai Watch 3: Tempura

Platform: Nintendo 3DS
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Level-5
Uitgever: Level-5
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: Onbekend