E3 2016 - De voorbeschouwing Special | 11 juni 2016 10:00 | Auteur: Patrick

De E3, de Electronic Entertainment Expo, gaat aankomende week weer van start. De grootste en bekendste gamebeurs ter wereld waar (nagenoeg) iedere ontwikkelaar die iets betekent in de wereld de plannen voor het komende jaar onthult. Nintendo mag hieraan niet ontbreken, al lijkt de aanwezigheid van Nintendo dit jaar erg magertjes te worden. Dit jaar kunnen thuisblijvers niet genieten van een Nintendo Digital Event maar moeten we het doen met de Nintendo Treehouse-presentaties. Even zag het er uit dat Nintendo echt alleen met The Legend of Zelda zou komen dit jaar, maar tijdens de Treehouse-events gaan toch meer games voorbij komen. Hieronder vinden jullie een klein overzicht van wat je kunt verwachten deze E3 op Nintendo-gebied!

Wij van N1ntendo zijn dit jaar niet breed vertegenwoordigd in Los Angeles. Alleen onze eigen Nintendaan (Daan Koopman) is afgereisd naar de stad waar de sterren op de stoep liggen. Het leek met een potentiële aankondiging van de Nintendo NX een schitterende E3 te worden, maar helaas liet Nintendo begin dit jaar weten dat die aankondiging naar achteren doorgeschoven werd. De hele E3 staat ditmaal in het teken van de nieuwe The Legend of Zelda die als het goed is begin 2017 gaat verschijnen. Gelukkig is Daan aanwezig en kunnen we jullie daarom een leuke hands-on bieden.

1397068422


Nintendo @ E3 2015
Vorig jaar waren we met vijf man sterk afgereisd naar de USA en hebben we genoten van de show en de vele games die Nintendo toonde. De grote nieuwe The Legend of Zelda ontbrak toen, maar games als Star Fox Zero en Super Mario Maker maakten dat meer dan goed (ook al zullen sommige mederedacteuren het daar niet mee eens zijn). Super Mario Maker is één van de leukste Wii U-games gebleken en hoewel Star Fox Zero alsnog uitgesteld werd, is de game ondertussen wel verschenen. Nagenoeg alle beloften die Nintendo vorig jaar gedaan heeft zijn uitgekomen. Zo kun je in Skylanders nu ook aan de slag met Bowser en Donkey Kong, is er een nieuw top-down avontuur met Link in de hoofdrol beschikbaar, is Hyrule Warriors succesvol geport naar de New Nintendo 3DS, kunnen we het Japanse fenomeen Yo-Kai Watch spelen, is duidelijk geworden dat Mario & Luigi goed kunnen samenwerken met Paper Mario en kunnen we eindelijk genieten van het vervolg op Xenoblade Chronicles. Al met al lijkt het erop dat Nintendo beloftes die gemaakt zijn op de E3 nakomt. We zijn dan ook erg benieuwd naar wat Nintendo nog meer gaat tonen dit jaar.

De planning
De E3 vindt volgende week plaats, van dinsdag 14 juni t/m donderdag 16 juni. Het leukste aan de E3 zijn echter de persconferenties de dagen daarvoor, heb ik vorig jaar in levende lijven ervaren. Tijdens de persconferenties maken de grootste gameontwikkelaars de plannen voor de komende tijd bekend. Electronic Arts zal vanuit haar eigen EA Play-event de reeks van E3-persconferenties starten op de zondag en neemt daarmee de startpositie over van Bethesda.

Electronic Arts E3 2016 at EA Play (zondag 12 juni, 22:00 Nederlandse tijd)
Bethesda E3 2016 showcase (maandag 13 juni, 4:00 Nederlandse tijd)
Kadokawa Games at Summer 2016 Media Briefing (maandag 13 juni, 6:30 Nederlandse tijd)
Microsoft E3 2016 Press Conference (maandag 13 juni, 18:30 Nederlandse tijd)
PC Gaming Show E3 2016 (maandag 13 juni, 20:30 Nederlandse tijd)
Ubisoft E3 2016 Media Briefing (maandag 13 juni, 22:00 Nederlandse tijd)
E3 2016 PlayStation Press Conference (dinsdag 14 juni, 3:00 Nederlandse tijd)

Nintendo Treehouse Live @ E3 (dinsdag 14 juni, 18:00 Nederlandse tijd)


1397068423

De games
Ieder jaar proberen we van tevoren alle bevestigde en onbevestigde titels op een rijtje te zetten. Hierbij kijken we alleen naar games die uitkomen voor een Nintendo-platform, waardoor je titels als Battlefield 1 en Persona 5 niet in deze lijst terug zult vinden. In de lijst vind je ook titels terug waarvan wij verwachten dat ze enige aandacht gaan krijgen. Welke games precies speelbaar zijn op het gebied van Nintendo is dit jaar erg helder. Alleen de nieuwe The Legend of Zelda zal speelbaar zijn en eventueel enkele games die door andere ontwikkelaars naar een Nintendo-platform gebracht worden. Let er op dat deze lijst continu aangevuld wordt met nieuwe informatie.

Nintendo
The Legend of Zelda – Wii U, Nintendo NX
Pokémon Sun & Moon – Nintendo 3DS
Monster Hunter Generations – Nintendo 3DS
Tokyo Mirage Sessions #FE – Wii U
Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past – Nintendo 3DS
Pokémon GO – iOS, Android
Fire Emblem - iOS, Android*
Animal Crossing – iOS, Android*
Paper Mario: Color Splash*
Metroid Prime: Federation Force*

SEGA
Sonic Boom: Fire & Ice – Nintendo 3DS

Activison (niet aanwezig op de beurs)
Skylanders Imaginators – Wii U

Xseed Games (Marvelous USA, Inc.)
Corpse Party – Nintendo 3DS
Exile’s End – Wii U
Shantae: Half-Genie Hero – Wii U
Story of Seasons: Trio of Towns – Nintendo 3DS

Natsume
Harvest Moon: Skytree Village – Nintendo 3DS
River City: Tokyo Rumble – Nintendo 3DS

Deep Silver
Mighty No. 9 – Wii U

Playtonic Games
Yooka-Laylee – Wii U

Spike Chunsoft
Zero Time Dilemma – Nintendo 3DS

Spellen met een * hebben een grote kans om getoond te worden, maar zijn niet bevestigd.


Electronic Arts organiseert EA Play
Electronic Arts heeft dit jaar de keuze gemaakt om niet aanwezig te zijn op de E3 maar van tevoren het eigen EA Play-event te organiseren. EA wil de fans graag alle aandacht kunnen bieden en kiest daarom voor deze aanpak. EA Play 2016 vindt plaats van zondag 12 juni tot en met dinsdag 14 juni. In Londen is er op 12 juni in The Mermaid een expo, terwijl het bedrijf zich in Los Angeles drie dagen zal laten zien, in Club Nokia @ LA Live. Ook Activision heeft dit jaar geen beursruimte, maar gebruikt connecties om toch games te tonen. Wat dit betekent voor de komende jaren is nog afwachten. Het ontbreken van één van 's werelds grootste gameontwikkelaars is een gemis voor de Electronic Entertainment Expo.

348

Nintendo op safe dit jaar
Nintendo lijkt van de E3-planning dit jaar geen geheim te maken. De Nintendo NX gaat niet getoond worden en The Legend of Zelda is de focus van de beurs. Nintendo speelt het dit jaar op safe. Toch hebben we hoop op nog wat extra bekendmakingen en andere leuke informatie. Zo zou het ons niets verbazen als ze iets meer gaan vertellen of laten zien van de plannen op mobile-gebied. Ook games als Paper Mario: Color Splash en Metroid Prime: Federation Force verwachten we, ook al zijn deze niet bevestigd voor de show. Het is erg jammer dat ons geliefde Nintendo met een geringe line-up naar de E3 afreist dit jaar. Graag hadden we meer over de Nintendo NX en bijbehorende plannen gehoord. De Nintendo NX valt tenslotte nog in dit fiscale jaar voor Nintendo volgens de planning. Ach, wie weet verrast Nintendo de wereld met wat speciale bekendmakingen tijdens de Nintendo Treehouse-presentaties maar vooralsnog lijkt het er niet op. De E3 zou echter de E3 niet zijn zonder wat spektakel.

Wat zijn jullie verwachtingen en waar kijken jullie het meeste naar uit? We zijn erg benieuwd en houden jullie tijdens de E3 goed op te hoogte!
Next articleJapan Report - Week 23: jouw eigen Yo-Kai, nieuwe Digimon-game... Previous articleCoroCoro onthult twee nieuwe Pokémon voor Pokémon Sun & Moon

Reacties van gebruikers

Avatar
koekiemonster | 11 juni 2016 10:25 | #264640
DQ7, zelda en Animal Crossing iOS. De rest kan me gestolen worden (wat betreft ninty).
Ok ok, misschien hebben ze Paper Mario niet zo verneukt als we allemaal verwachten (en wordt deze niet doorgeschoven zoals dat gebeurde in de ngc -wii periode)
Avatar
MichaelNight | 11 juni 2016 10:29 | #264641
collapse
Stiekem verwacht ik wel meer aankondigingen. Nintendo zit vol met verassingen.

Krijgen we ook livestream te zien?
Avatar
Nathan | 11 juni 2016 10:33 | #264642
Reactie op post #264641 van MichaelNight
collapse
We zullen livestreams van de persconferenties en het Nintendo Treehouse op de site plaatsen. Smile
Avatar
MichaelNight | 11 juni 2016 10:36 | #264644
Reactie op post #264642 van Nathan
Oke dan Worship
Avatar
The Iron Ghoul | 11 juni 2016 10:35 | #264643
Eigenlijk zou Nintendo gewoon Gamecube Remasters en Eshop titles moeten aankondigen om het laatste jaar van de Wiiu nog een beetje goed af te sluiten.
Avatar
banjokazooie | 11 juni 2016 12:08 | #264650
Er wordt denk ik niets aangekondigd. en ik vermoed idd dat Paper Mario een NX game wordt anders hadden ze de game wel op deze E3 getoond.
Avatar
wessel7 | 11 juni 2016 13:22 | #264655
Pokémon Go was bevestigd volgens mij hoor..

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.