Reggie over de NX: "Voor ons gaat het niet om specs" Media | 17 juni 2016 09:22 | Auteur: Jeroen K. | Bron: Bloomberg

Voor Nintendo zijn de hardwarespecificaties van de NX niet het belangrijkste.

In een interview met Bloomberg krijgt Reggie Fils-Aime de vraag hoe de NX zich zal verhouden tot de nieuwe consoles van Xbox en PlayStation. Reggie antwoordt direct dat het voor Nintendo niet om specs of kracht van een console gaat, maar om de content. Nintendo creëert entertainment om mensen te vermaken. Reggie laat weten dat Nintendo van plan is om in de toekomst dergelijke entertainment uit te brengen voor zowel de Wii U als de NX. Wat Sony en Microsoft doen heeft invloed op hun strijd en Nintendo staat daarbuiten volgens Reggie, terwijl hij zegt blij te zijn met de positieve reacties op de nieuw aangekondigde The Legend of Zelda-game.

De NX moet begin 2017 verschijnen.

Next articleSheik verschijnt mogelijk in de hoofdrol van een nieuwe Zelda-spinoff Previous articleSEGA deelt E3-trailer van 7th Dragon III Code: VFD

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 17 juni 2016 09:38 | #265096
hmjah, zag dit gisteren... Het is wellicht niet hun grootste zorg, maar graphics van de nieuwe Zelda zoals we ze nu zien, zijn natuurlijk niet NX-ish....
Avatar
marzorium | 17 juni 2016 09:52 | #265098
Op het moment dat ze dit gaan zeggen, dan weet je wel hoe laat het is. Verwacht steeds minder van de NX. Denk eerder dat het een krachtige handheld is die je ook naar je tv kan streamen dan andersom.

Maar Nintendo met een console die gewoon meedoet met de playstation en xbox, denk het niet.
Avatar
DeRe4e | 17 juni 2016 10:07 | #265099
Oh boy...

... Daar komen "kwade" traantjes van.
Avatar
Martijn | 17 juni 2016 10:20 | #265101
Geen idee wat ik moet verwachten momenteel. Neem aan dat het wel goed komt, al kun je niks verwachten. Er is helemaal niks bekend. Voorlopig ga ik niet panikeren of het nieuwe systeem wel krachtiger of beter is, dan bij Sony of Microsoft. Dat zien we later wel.

Je ziet wat hij hier doet. Sony en Microsoft moeten het maar uitvechten. Met andere woorden: daar willen we niks mee te maken hebben. Puur strategie om de directe concurrentie te vermijden. Nintendo wil graag lachende derde zijn, zoals altijd. Zo van: wij doen ons ding, dus hebben we niks met anderen te maken. Uiteindelijk wel, maar dat is niet Nintendo's benadering.

Een stukje als dit zegt echter wederom helemaal niks. Niet teveel achter zoeken, want het is Reggie's bekende marketingpraat. Die klopt niet altijd, maar is wel een sterk middel om olie op het vuur te gooien of dwaalsporen uit te zetten. Soms kun je dat zo zien...

Voorlopig wacht ik rustig af, benieuwd wat de NX gaat worden.
Avatar
djdadream | 17 juni 2016 10:37 | #265103
Natuurlijk moet hij krachtig genoeg zijn voor de nieuwe video game engines, waardoor ook games van de PS4 en de XBOX ONE gepoort kunnen worden. Mits de NX goed verkoopt.

Nintendo moet alleen veel meer games zelf maken of door andere laten ontwikkelen, zodat er minimaal 6 a 8 goede titels per jaar, voor de console uitkomen. Dan heeft de console ook voor de PS4 en XBOX ONE bezitters meer waarde om de NX te kopen. En Nintendo moet gewoon naar de gamers luisteren en met een F-Zero enzo komen, denken ze nu echt als er niks vernieuwds aan de game is, maar wel 32 banen en 32 voertuigen, dat we zeggen dat het een slechte F-Zero is. De game moet goed zijn, niet de vernieuwing! Want ik koop games als ze goed zijn, niet omdat er iets nieuws word gedaan.
Avatar
SMS | 17 juni 2016 11:31 | #265107
collapse
Als hij in ieder geval zo sterk is als de PS4, vind ik het prima. Goede graphics worden steeds duurder om te maken voor steeds minder payoff. Je kan maar zo realistisch en gedetailleerd worden.

Tocht zijn natuurlijk betere specs wel beter, dus ik hoop dat Nintendo niet WEER een Wii gaat maken. Dat ding was gewoon een Gamecube met slechtere besturing.
Avatar
Michiel | 17 juni 2016 12:40 | #265114
Reactie op post #265107 van SMS
collapse
Eens, het wordt allemaal duurder maar ook de markt wordt steeds meer volwassen. Omzet van de game-industrie is nu al hoger dan die van de filmindustrie. Helaas weet Nintendo daar op het moment niet de vruchten van te plukken. En of niet meedoen aan die 'volwassen' industrie nu de beste strategie is, ik weet het niet...
Avatar
Volleybaas | 17 juni 2016 13:30 | #265115
Reactie op post #265114 van Michiel
collapse
Ze kunnen toch niet met ps4 en xbox concurreren.Enige belangrijke is dat ze de 3rd parties binnen trekken. Met andere woorden, vergelijkbare console als ps4/xbone, maar niet voor ps4k/scorpion
Avatar
Mangamusicfan | 17 juni 2016 14:21 | #265118
Reactie op post #265115 van Volleybaas
collapse
Wil je mee gaan dan moet je zorgen dat je ook 4k aankan anders blijf je achter de feiten aan lopen
Avatar
Captain-Retardo | 17 juni 2016 15:26 | #265123
Reactie op post #265118 van Mangamusicfan
4k heb je de komende paar jaar echt geen fuck aan. Ik ben echt voor veel power in een Nintendo console maar voor dat 4K echt een breed publiek heeft zijn we minimaal 4 jaar verder.
Avatar
yjahmesio | 17 juni 2016 14:29 | #265119
Zegt reggie dat de NX niet krachtig is? Of zegt hij iets waar het bij Nintendo nooit om heeft gedraaid? Dat hij dit zegt betekent niet dat de NX niet krachtig is, Snap niet waar mensen zich zorgen om maken...Van de honderd geruchten zijn er 2 die zeggen dat het net zo krachtig is als een xbox on one, en die Andere 98 heeft het over een krachtige console. Wacht nou maar eerst af, voor dat je een conclusie trekt, het idee dat Dragon Quest 11 op de NX komt ,zegt toch genoeg, de NX is minimaal net zo krachtig als consoles van nu. En als je de NX echt kan updaten dan wordt het dus veel krachtiger....

En als het niet krachtig wordt jammer dan,gamen draait niet om graphics. Zelda breath of the wild says Hello, is gewoon beste spel van de E3, maar grafisch waren er genoeg games veel en veel mooieren, is ook was zelda meeste besproken spel van de E3....Graphics is niet alles, wordt hier heel hard bewezen!!
Avatar
The Iron Ghoul | 17 juni 2016 15:23 | #265122
collapse
het was niet de graphics maar juist de architectuur van de Wiiu, waardoor het moeilijk was om voor de Wiiu te ontwikkelen. Begrijp me niet verkeerd ik snap niks van all die lay's chips, maar wat ik begrepen heb van jullie eerdere berichten op deze site. is Xbox/PS een X86 architectuur hebben en dat het dus simpel copy en paste werk is en dan vervolgens tune op de juiste kracht van de console zelf.

De Wiiu heeft een andere achitectuur waardoor die zelfde game kapot geslagen moest worden en dan in delen worden opgebouwd zodat het draaide. als het dan draaide werd het vervolgend naar graphic kracht gefined tuned.

Niet de kracht maar de basis is het probleem van de Wiiu.

Wat ik dus verwacht is dat de NX dezelfde X86 geval gebruikt, zodat fallout, skyrim, cod makkelijk kan worden geport. Vervolgens is het tunen op de kracht van de NX hoe mooi het eruit zal zien.

Dat de NX sterker wordt dan de PS4/X1 daar ben ik zeker van of die sterkers is dan de Scorpio of Neo. daar is mijn antwoord op nee. Nintendo had de NX al gebouwd voordat ze ook maar wisten dat die consoles zouden komen dus neem het ze niet kwalijk dat de NX zwakker is.

Ook wilt iedereen dat de NX in maart uitkomt. Sony en micro hoeven dus alleen maar te wachten tot de reveal van de NX en Sony en mirco komen binnen een week met berichten dat de Scorpio en Neo sterker zullen worden.

Het is dus niet een kwestie van wie sterker is dan wie, maar eerder hoe sterk is de NX, wat is er special aan, en wat is de content.

We hebben al heel duidelijk gezien dat de kracht van een console niet gelijk staan aan verkopen. Het zijn juist de games die gelijk staan aan verkopen en ook functies. Ik neem 3DS vs PSvita als voorbeeld. De psvita is duidelijk krachtiger, maar toch heeft de 3DS 5x zoveel verkocht in een moeilijke markt.

Het is content, content, content, en niet graphics dat het klokje doet ronddraaien.
Avatar
ThanosReXXX | 17 juni 2016 16:16 | #265127
Reactie op post #265122 van The Iron Ghoul
Nou ja, kapot geslagen is ook wel weer wat over the top. Het punt is dat ALLE games in eerste instantie hun ontwikkeling beginnen op hele krachtige grafische werkstations/PC's en vervolgens worden alle losse onderdelen samengevoegd en op de dev kit getest en getweaked totdat het goed draait. Het punt is dat die werkstations, net als de meeste andere PC's op x86/AMD architectuur draaien.

Aangezien de andere twee consoles ook gebaseerd zijn op x86 architectuur, is het logischerwijs makkelijker om games van een grafisch werkstation naar een Xbox One of PS4 dev kit te porten, dan naar die van een Wii U, aangezien die draait op een Power PC architectuur.

Wat dit dus betekent is niet zo zeer dat de Wii U "zwakke" hardware heeft (PowerPC staat namelijk juist bekend om een hogere performance bij lagere waarden, en sowieso kan je PowerPC en x86 niet 1 op 1 vergelijken) maar dat er dus een extra slag gemaakt moet worden om games te optimaliseren richting die specifieke hardware, en dat kost meer tijd en moeite dan bij de andere twee.

Nu snap je wellicht ook dat met het kleine marktaandeel dat de Wii U heeft en ook de toch redelijk veel Wii U bezitters die gewoon geen third party software kopen, het een simpele afweging voor een third party wordt of ze wel hun geld eruit gaan halen en of het dus al die tijd en moeite waard is om te investeren in iets waar ze mogelijk niets van terug gaan zien, en dat is wat resulteerde in de situatie die we nu kennen.

En datzelfde gebrek aan tijd en moeite die er in gestoken had kunnen worden (moeten worden) maakte ook dat er veel elementen ontbraken aan de games die wel nog op de Wii U kwamen, en ook door Nintendo's eigen worstelingen op dat vlak, zoals met online gaming.

Ik ben zelf overigens ook niet zo'n fan van de continu geherkauwde uitspraken van Nintendo over dat het niet over cpu/gpu kracht gaat, want al gaat het uiteindelijk nog steeds over de content en aantrekkingskracht van een console, tegenwoordig is het simpelweg wel een zwaarder wegend onderdeel, net als de graphics dat zijn: het is niet de hoofdmoot voor een game, maar toch wel een belangrijke...

Het is dus een beetje jammer dat Nintendo, en vooral Reggie, met die oude antwoorden blijven zeulen, terwijl hij gewoon een boel mensen in ieder geval gerust had kunnen zeggen door aan te geven dat we er zeker van kunnen zijn dat de NX zich zal kunnen meten met de concurrentie, en dan kan hij nog steeds lekker vaag blijven als hij dat zou willen.

Overigens zullen zowel de NEO als de Scorpio van geen enkele invloed zijn op de NX, of op elkaar, omdat Microsoft en Sony echt niet hun huidige user base een dolk in de rug gaan steken en er is inmiddels ook al door beide partijen uitgebreid en concreet gesproken over hoe de nog uit te komen games gewoon op alle versies van deze twee consoles zullen moeten kunnen draaien, dus als de NX daar ergens middenin zit, zeg bijvoorbeeld gelijk aan de Xbox One S of iets krachtiger dan de standaard PS4 en in combinatie met een soortgelijke architectuur, dan is er geen enkele reden waarom ze niet mee kunnen komen en in ieder geval gelijke mogelijkheden aan third parties kunnen bieden.
Avatar
yjahmesio | 17 juni 2016 16:20 | #265128
Reactie op post #265122 van The Iron Ghoul
collapse
Precies wat jij zegt, ben helemaal mee eens.....Maar wat als je de NX kan upgraden, zodat die krachtiger wordt? Dan zou het maar zomaar ook 4K aan kunnen, en op die manier heb je een console voor iedereen, en als je meer kracht wil een console voor de hardcore gamers.Patent die een tijd terug was gelekt, over die Supplemental Computing Devices waarmee je jouw console krachtiger kan maken, dat zie ik dus echt wel gebeuren bij de NX.. Of is dit niet mogelijk??

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?p=201255498]
Avatar
FalconPawnch | 18 juni 2016 10:35 | #265143
Reactie op post #265128 van yjahmesio
collapse
ja leuk man, dan wil je dus een game spelen en dan kan het niet omdat je NX de graphics niet aankan. Moet je eerst weer dure upgrades kopen om de gewenste games te spelen.
Avatar
yjahmesio | 18 juni 2016 20:30 | #265146
Reactie op post #265143 van FalconPawnch
collapse
Nou nee dat denk ik dus niet, zo iets bestaat al. op de PC kan je toch ook spellen spelen , en als je wilt upgraden voor beter graphics? Ik heb ooit een video gezien van AMD, die heeft een soort van kastje, waarmee je elke moment kan upgraden, check het zelf maar...

Avatar
FalconPawnch | 19 juni 2016 12:01 | #265149
Reactie op post #265146 van yjahmesio
ja wat een vergelijking. een pc heb je niet alleen voor games. Een pc is ook wel een stukkie duurder dan een console dus upgraden valt dan minder erg. Op een console verwacht je gewoon dattie zijn generatie games af kan spelen aangezien het daar voor bedoeld is.
Avatar
Lieve Jongen | 17 juni 2016 20:01 | #265136
Dom gelul, Reggie. Als het om content gaat, waar blijven die Pokémon games dan waar de mensen om vragen? Je zou ook gewoon eens kunnen luisteren naar je doelgroep in plaats van te denken dat je weet wat wij willen. En waar blijven die (J)RPG's die je op de 3DS en PS4 wel hebt? En Animal Crossing?
Als Nintendo het weer enkel van zichzelf moet hebben krijg je weer slechts enkele goede games per jaar en is de NX de laatste console van Nintendo geweest.
Avatar
koekiemonster | 18 juni 2016 16:37 | #265145
collapse
Dus weer een goedkope casual console? Verklaart ook meteen waarom Ubi alleen Just Dance aangekondigt.
Avatar
FalconPawnch | 19 juni 2016 12:02 | #265150
Reactie op post #265145 van koekiemonster
collapse
aangekondigd heeft.*
Avatar
Mangamusicfan | 19 juni 2016 15:52 | #265151
Reactie op post #265150 van FalconPawnch
collapse
Waarom is het nou nodig om te corrigeren?
Krijg je te weinig aandacht? Voel jij je niet belangrijk buitengesloten?
Op een game forum als ditz is het niet nodig om elkaar grammaticaal te verbeteren, mits de persoon er om vraagt.
Geeft nogal de indruk dat je een betweter bent Smile
Avatar
niemand | 19 juni 2016 16:28 | #265152
Reactie op post #265151 van Mangamusicfan
*tenzij de persoon er om vraagt

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.