Skylanders Imaginators Preview | 04 juli 2016 19:30 | Auteur: Daan

Nu Disney uit de toys-to-life business is gestapt, is de druk om te presteren groter geworden. Een vaste kracht in het genre is Skylanders van Activision, al lieten de verkopen van het vorige deel te wensen over. Skylanders SuperChargers was kwalitatief gezien een leuk spel, waar uren aan speelplezier uit te putten viel. We gaven het spel niet voor niets een 9.0 in onze recensie. Het is echter tijd om vooruit te kijken en het is hier waar Skylanders Imaginators om de hoek komt kijken!

Alweer tijd voor deeltje zes
Activision heeft het roer omgegooid voor Skylander Imaginators. Ze stappen weg van het racen in SuperChargers en gaan volledig terug waar de games om bekend stonden. Je krijgt driedimensionale levels voorgeschoteld en hier wordt de nadruk gelegd op platformerelementen, het oplossen van puzzels en het vechten tegen grote groepen vijanden. De levels zijn groots in opzet en kennen vele geheimen om te doorgronden. Hoewel de paden redelijk voor zichzelf spreken, zijn er genoeg verrassingen om het avontuur leuk te houden. Met deze opzet lijkt er weinig anders aan Imaginators en dat brengt zorgen met zich mee. Het zou uiteraard kunnen dat we nog niet alles weten en dat is de ontwikkelaars de focus op andere onderdelen willen richten.

9


Hun focus lag op het maken van je eigen Skylanders en het is waar ze hun geld vandaan gaan halen. Je zult voor elk element een kristal in de winkel moeten kopen, zodat je de creaties goed kunt opslaan. Hoewel het hier enige hebberigheid betreft, zijn de opties en mogelijkheden overweldigend. Er zijn verschillende classes om uit te kiezen en hier kun je specifieke moves aan koppelen, waardoor je creatie een eigen identiteit krijgt. Daarnaast zijn er lichaamsdelen, kleding, muziek, zinnetjes en stemmen. Hiermee kan jong en oud lekker mee knoeien en beslissen wat hij of zij het leukste vindt. Hoewel niet alle opties niet meteen beschikbaar zullen zijn, loont het zich om hiervoor de grootse levels te gaan overbruggen. We zaten te schateren bij het maken van een grote hagedis in pak die alleen maar ''I love glitter!'' roept.

Naast de kristallen zijn er ook een hoop nieuwe Skylanders. De belangrijkste nieuwkomers in dit verhaal zijn de Sensei's, waarvan er 31 zijn om te verzamelen. Ze stellen belangrijke figuren in elke Class voor en hebben speciale Battle Class moves om dat te tonen. De Sensei's spelen daarnaast een belangrijke rol in het verkrijgen van voorwerpen en mogelijkheden voor de gemaakte Skylanders. Als je dus interesse hebt om bepaalde krijgers sterker te maken, dan ben je bijna verplicht een Sensei Skylander in huis te halen. Gelukkig zijn er genoeg leuke te vinden, zoals de welbekende Golden Queen. Zij was een schurk in de vorige Skylanders-games, maar nu toch speelbaar voor alle fans van de franchise. Een andere leuke toevoeging is Crash Bandicoot. Hij heeft al zijn bekende moves en sprint door ieder level met gemak! Het PlayStation-personage is ook in de Wii U-versie te spelen.Voorlopige conclusie
Skylanders Imaginators ziet er, net als de vorige games, weer gelikt uit. Met grootse levels en kleurrijke personages lijkt Activision weer klaar te staan voor de feestdagen. Wat wel gezegd moet worden is dat het kopen van figuren weer een prioriteit lijkt te zijn. Als je een Skylander wilt maken, dan zullen de verschillende kristallen aangeschaft moeten worden en daar worden we niet echt vrolijk van. De opties om een personage te maken zijn leuk en aangenaam, dus het kind in ons zal al snel meer willen maken. De tijd zal leren hoe dit allemaal uit zal pakken, maar voorlopig blijven we redelijk positief.
Next articleGameplay van demo 7th Dragon Code: VFD online verschenen Previous articleNintendo eShop - Week 27 (Professor Layton and the Eternal Diva,...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Skylanders Imaginators

Platform: Wii U
Genre: Action Adventure
Ontwikkelaar: Toys For Bob
Uitgever: Activision
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 14 oktober 2016

Screenshots