Corpse Party Preview | 04 juli 2016 21:00 | Auteur: Daan

Sommige videogamegenres lijken langzaam maar zeker van het straatbeeld te verwijderen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de survival-horrorspellen, die groot zijn geworden dankzij franchises als Silent Hill en Resident Evil. Hoewel hier en daar een indie game het nog wel laat zien, moet je wel steeds meer zoeken en dat laten de meesten achterwege. Een nieuw spel bevindt zich echter nu op het strijdtoneel en belooft het klassieke gevoel te laten herleven. Het avontuur in kwestie is Corpse Party.

Kwaad op de loer
Corpse Party draait om een groep studenten (en een lerares) van de Kisaragi Academy. Op een donkere avond beginnen zij aan een ritueel, voornamelijk om een vriendin gedag te zeggen. Ze vertrekt naar een andere school en de groep vrienden zullen elkaar voorlopig niet meer zo treffen. Het noodlot slaat echter toe als een reusachtige aardbeving de school op zijn grondvesten laat schudden. Ze worden spontaan getransporteerd naar de Heavenly Host Elementary School. Hier zitten de studenten allemaal vast in andere dimensies en kwaadaardige geesten wachten op het juiste moment om toe te slaan. De groep zal vallen moeten overbruggen en het raadsel achter Heavenly Lost moeten ontrafelen. Het verhaal wordt alleen met Japanse stemmen verteld. Voor sommige zal dit enige irritatie opleveren, maar de liefhebber zal er van genieten. Daarnaast valt het nog steeds goed te volgen, dankzij de geschreven dialogen die je op het puntje van je stoel zullen houden.

1


De gameplay van Corpse Party kan het best als lineair omschreven worden. Het is zonder meer een avontuurlijke game, maar je wordt wel hier en daar door het lot geholpen. Je zult Heavenly Lost gaan doorgronden en praten met de geesten die op je pad zullen verschijnen. Daarnaast moeten voorwerpen worden opgepakt, documenten moeten worden gelezen en de andere studenten moeten worden gevonden. Dat klinkt eenvoudig, maar het kwaad ligt op de loer. Je nieuwe vrienden hebben geen wapens en bescherming tegen aanvallen heb je niet. Hierdoor moet je goed op je tellen gaan passen en uitkijken met wat er komen gaat. Hoe verder je komt in Corpse Party, hoe groter de kans wordt op een fout einde. Dit wil je zeker niet op je geweten hebben!

De Nintendo 3DS-versie van Corpse Party kent unieke functies en deze zul je niet bij de vorige versies aantreffen. Het belangrijkste is dat je veertien extra minihoofdstukken hebt om te doorlopen. Deze hoofdstukken gaan dieper in op de relaties tussen de personages en geven daarnaast meer achtergrondinformatie. Je verkrijgt deze door verschillende eindes te voltooien, wat het de moeite waard maakt om Corpse Party meerdere keren te doorlopen!Voorlopige conclusie
De fan van de klassieke survival-horror gaat leuke tijden tegemoet met Corpse Party. Het spektakel brengt vanaf de eerste minuut een onheilspellend gevoel met zich mee en we zijn benieuwd of dit spel dat weet vast te houden. Met unieke cast aan personages en verbeterde verhaallijnen, lijkt deze versie leuk voor zowel de nieuwkomer als de veteraan. Hoewel het nog onbekend is wanneer het spel naar Europa komt, kunnen wij niet wachten om hem meerdere keren te gaan doorlopen.
Next articleOnline modi Splatoon blijven ook na laatste Splatfest actief Previous articleGameplay van demo 7th Dragon Code: VFD online verschenen

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Corpse Party

Platform: Nintendo 3DS eShop
Prijs: €29,99
Genre: Horror
Ontwikkelaar: 5pb.
Uitgever: XSEED
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 26 oktober 2016

Screenshots