Mario Party: Star Rush Preview | 07 juli 2016 10:00 | Auteur: Jeroen K.

Het nieuwste feestje in de Mario Party-reeks werd tijdens de voorbije E3 aangekondigd door Nintendo. De belangrijkste verandering ten opzichte van vorige games in de serie is dat alle spelers nu tegelijk kunnen spelen! Tijdens de Nintendo Post-E3 werd een speelsessie gepresenteerd waarbij vier spelers tegelijk speelden. Op basis van de presentatie kunnen we je een voorzichtige vooruitblik geven over Mario Party: Star Rush.

De structuur van Mario Party-spellen is altijd hetzelfde geweest: je loopt met drie tegenstanders over een bord en moet zoveel mogelijk sterren zien te verzamelen. Net als veel andere Nintendo-games was de geluksfactor hier erg belangrijk. Nintendo neemt in dit nieuwe deel de formule behoorlijk onder de schop. Ten eerste speelt iedereen nu als Toad en zijn de bekende Mario-personages nu aanwezig als hulpcharacters. Ook loop je niet meer over een lineair bord, maar beweeg je je vrij over een groter gebied heen. Ten derde moet je nu niet op zoek naar sterren, maar naar eindbazen die sterren bij zich houden. Tot slot is iedereen tegelijk aan de beurt om met dobbelstenen te gooien.

starrush1
Het spelbord is dit maal iets anders dan we gewend zijn.

Voor Nintendo-normen veranderen er zo behoorlijk veel conventies in dit spel. Zijn dit, op basis van de getoonde gameplay, wenselijke veranderingen? Zeker! Wachten op andere spelers was altijd vervelend, of het nu om videospellen of echte bordspellen gaat. Tijdens de demo was goed merkbaar dat de snelheid van Mario Party in Star Rush een stuk hoger zal liggen. Dat iedereen als Toad speelt is wellicht een wat saaie keuze van de makers, maar bekende Mario-personages inzetten als hulpcharacters lijkt een slimme zet. Met Mario als hulppersonage kon je bijvoorbeeld gebruikmaken van een extra - ietwat andere - dobbelsteen en had je significant voordeel tijdens minigames (en ook baasgevechten!). Het wordt even afwachten of de balans niet té oneerlijk wordt, maar hulppersonages lijken een geslaagde toevoeging.

Je kunt hulppersonages afpakken van je tegenstanders. Als je op hetzelfde hokje eindigt, start een gevecht om wie de ally bij zijn team mag hebben. 'Gevecht' klinkt spannender dan het is: degene die het hoogst gooit met de dobbelsteen wint. Tijdens baasgevechten zijn hulppersonages erg belangrijk. Je speelt zo'n minigame dan niet alleen, maar samen met je computergestuurde vriend en hebt twee keer zoveel handen om je taak uit te voeren.

Voorlopige conclusie
Mario Party: Star Rush ziet er goed uit. Nintendo laat, net als in de The Legend of Zelda-reeks, een frisse wind waaien door een oude gevestigde serie. We kunnen alleen maar hopen dat Nintendo die ideologie ook toepast op de nieuwe NX-console, want ook bij de Mario Party-reeks lijken de veranderingen geslaagd. Allemaal tegelijk aan zet zijn en Mario-personages onderweg bevrienden zijn interessante wijzigingen in de serie die wellicht heel goed kunnen uitpakken. Ook de toevoeging van baasgevechten en een groot gebied om vrij in rond te lopen zagen er goed uit. Mario Party: Star Rush wordt niet alleen een goed innovatief deel in de Mario Party-reeks, maar misschien ook het tweede voorbeeld van Nintendo's minder conservatieve filosofie.
Next articlePokémon GO nu uit in Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland Previous articleOok 7th Dragon III Code: VFD bevestigd voor Europa

Reacties van gebruikers

Avatar
Lucas | 07 juli 2016 10:39 | #265598
Leuk dat ze iets anders proberen. Moet zeggen dat door de verouderde artwork die wordt hergebruikt ik niet zoveel vertrouwen heb in deze titel. Maar wie weet zit ik er naast. Toch heb ik nog het allerliefst gewoon een ouderwetse Mario Party zoals deel 1 t/m 8 voor de Wii U. :p
Avatar
banjokazooie | 07 juli 2016 12:57 | #265607
collapse
Ik ben blij dat ze een andere stap in de series zetten. Als ze dit nou ook nog toe kunnen passen in een 3D mario, Metroid en Dk dan komen we al een heel eind. Goed dat Nintendo lijkt te veranderen.
Avatar
JeWou | 07 juli 2016 13:51 | #265613
Reactie op post #265607 van banjokazooie
collapse
Deden ze al langer:
- Paper Mario: Sticker Star en opvolgers: succesvol maar van slechte kwaliteit
- Fire Emblem: Awakening en opvolgers: succesvol maar ook van slechte kwaliteit
- Metroid Prime: Fed. For. en opvolgers (?): niemand wilt 'm en van slechte kwaliteit.

Daarom ben ik sceptisch. Iedereen slikt de door Nintendo geproducteerde stront in die als innovatief gestempeld wordt!
Avatar
Ruban | 07 juli 2016 16:05 | #265616
Reactie op post #265613 van JeWou
collapse
Excuse me? Awakening en Fates van slechte kwaliteit..? Hilarious
Avatar
Volleybaas | 07 juli 2016 19:44 | #265623
Reactie op post #265616 van Ruban
niet op letten, gewoon een troll
Avatar
Ruban | 07 juli 2016 13:46 | #265612
collapse
Ik dacht eerst dat dit een extra modus was voor deze Mario Party game, maar helaas is dit niet het geval. Ik hoopte echt dat het hetzelfde werd als Mario Party DS qua gameboards, en de minigames zoals Island Tour. Weird
Avatar
Yosher2 | 07 juli 2016 17:08 | #265617
Reactie op post #265612 van Ruban
Ik denk niet dat je ooit nog de oude stijl van Mario Party hoeft terug te verwachten. Hudson Soft heeft die altijd gemaakt (Mario Party 1 t/m 8, en Advance en DS), maar sinds ND Cube deze games maakt (vanaf 9 dus), is alles gewoon op de schop gegaan, dus.

Star Rush schijnt ontwikkeld te worden door Nintendo zelf, dus heb ik er persoonlijk wel meer vertrouwen in. We zullen zien.
Avatar
mario gamer X | 07 juli 2016 18:23 | #265621
Dus dit word een Open World achtige Mario party?

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mario Party: Star Rush

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Party
Ontwikkelaar: NDCUBE
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 07 oktober 2016

Screenshots