Shantae: Half-Genie Hero Preview | 10 juli 2016 20:00 | Auteur: Daan

Games en Kickstarter lijken een gouden combo. Je stelt een idee voor aan je publiek, werkt samen om het te bewerkstelligen en komt uiteindelijk met een product op de proppen. Vele succesvolle projecten lijken langzamerhand uit te komen en één daarvan is Shantae: Half-Genie Hero. De Shantae franchise biedt vrolijke en boeiende 2D platforming games, en WayForward hoopt met deze telg echt hoge ogen te gaan gooien. Gaat dat lukken?

Tinkerbats, verdwijn!
In de demo van E3 2016 wordt Scuttle Town aangevallen door een stel gewelddadige piraten. Aan Shantae de taak om te lopen, springen, dansen en met het haar te slaan om ze te verslaan. Vanaf het begin is het overduidelijk dat dit een Shantae game betreft. Alle bewegingen en de controle over het personage voelen fantastisch en je ziet meteen dat het van de WayForward-stal afkomstig is. Je vliegt door het 2D landschap met precisie en dat is bijzonder fijn. Het maakt niet uit of je nou met de D-Pad of de linkerstick speelt, want ze liggen allebei lekker in de hand.

58


Naast het rennen en springen blijft aanvallen een belangrijk gegeven in de Shantae games. In deze opzichten heeft deze serie heel veel weg van een Metroid of Castlevania, gezien de levensmeter en de manieren waarop je moet anticiperen op je tegenstanders. Je begint met je haren te slaan, wat de Tinkerbats al snel zal neernagelen. Later verkrijg je ook de optie om magie te gebruiken en vanaf dan kun je veranderen in allerlei beesten. Als aapje kun je sneller bewegen en klauteren, wat perfect is voor snelheidsduivels of om gevaar uit de weg te gaan. Of de spin, waarmee je ondersteboven op muren kunt lopen en op afstand vergif kunt schieten. Deze transformaties werken elk anders, wat gameplay-variatie zeker ten goede komt.

De demo laat je rennen door verschillende gebieden in het dorp om de Tinkerbats te verslaan. Je verzamelt goud, diamanten en voorwerpen om het de reis waard te maken. Uiteindelijk kom je terecht bij de eindbaas van de demo en dat is de vrouwelijke piraat Risky Boots. Ze rijdt op een reusachtig wezen genaamd de Tinkerslug, die uiteraard een les moet worden geleerd. Dit doe je door explosieve kratten naar het dek te gooien om hem daarna met je haar nog meer pijn te doen. Het is niet al te moeilijk en het gevecht is voorbij voordat je er erg in hebt. Het duurde ongeveer acht minuten om de demo te doorlopen.De visuele stijl van Shantae: Half-Genie Hero ziet er overweldigend uit met vrolijke getekende personages en achtergronden waar je u tegen zegt. De muziek was ook zonder meer te pruimen, al konden we het niet echt typische Shantae-muziek noemen. Het had niet meer het bekende oosterse stijltje en dat was best jammer.

Voorlopige conclusie
Shantae: Half-Genie Hero liet een sterke eerste indruk achter. Met uitstekende gameplay en een prachtige stijl wist het ons al snel te bekoren. Shantae speelt, zoals gebruikelijk, weer helemaal top en ze kent vloeiende bewegingen om de ervaring vlot te laten verlopen. Toch blijft het afwachten wat de complete game in huis heeft. De demo was niet bepaald moeilijk en we waren er zo doorheen, waardoor de lust naar meer sterk aanwezig bleef. We kijken uit naar het volgende bezoek in deze kleurrijke wereld!
Next articleAandeel Nintendo stijgt 25 procent in waarde na lancering Pokémon... Previous articleCEO van Niantic wijdt uit over toekomstplannen Pokémon GO

Reacties van gebruikers

Avatar
Volleybaas | 11 juli 2016 08:00 | #265673
Bruh, lees eerst ff je tekst na. Staan aardig wat fouten in
Avatar
SMS | 11 juli 2016 08:22 | #265674
Het ziet er veel vlotter uit dan in de eerdere trailers, en dat is mooi. Toch hoop ik nog wel op een sprint of zoiets. De transformaties kunnen daar moeilijk tegenop. Ben nog een beetje "on the fence" met dit spel.
Avatar
Martijn | 11 juli 2016 10:04 | #265676
Vrijwel alles spreekt me zo aan, in deze games. De kleuren, de sfeer, de stijl, personage-ontwerp, dat het een 2D platformer is. Ik vind het ook mooi hoe we nu lijntekeningen krijgen, in plaats van pixels. Dat is wel een goede stap voorwaarts.

In games als "Mighty Switch Force" of "DuckTales Remastered" zie je dat dit ze ook prima lukt, al kost het ze mogelijk teveel. Mooi dat dit spel dan mede dankzij KickStarter alsnog kan worden gemaakt. Mooi dat daar nu een budget voor wordt gecreëerd, want WayForward is met Shantae goed aan de weg aan het timmeren.

Dit spel wordt vast een succes. Die wil ik graag spelen! Very Happy

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Shantae: Half-Genie Hero

Platform: Wii U eShop
Prijs: €16,99
Genre: Adventure
Ontwikkelaar: WayForward
Uitgever: WayForward
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 20 december 2016

Screenshots