Shin Megami Tensei IV: Apocalypse Preview | 16 juli 2016 22:22 | Auteur: Daan

Het duurde lang voordat we de originele Shin Megami Tensei IV mochten verwelkomen. Te lang eigenlijk voor Europese gamers. Een jammerlijke zaak, want een vermakelijke franchise is SMT zonder meer. Het zijn diepgaande Role Playing Game avonturen waar vele uren ingestoken kunnen worden. Het volgende deel staat al in de startblokken voor Noord-Amerika en heeft zelfs in Europa al een publisher, Deep Silver. Met een hersteld vertrouwen gaan we een nieuwe toekomst tegemoet. Dat is perfect, want Shin Megami Tensei IV: Apocalypse vindt plaats de gebeurtenissen van het eerste avontuur. We gaven het een eerste blik tijdens de E3 2016 in Los Angeles.

Overleven in Tokyo
In Shin Megami Tensei IV: Apocalypse speel je als Nanashi. Deze jonge knul is een hunter en probeert te overleven in een vergruisd Tokyo. Als een hunter is het zijn taak om demonen te verslaan en relieken te verzamelen. Tijdens zijn eerste echte opdracht gaat het echter compleet fout en een krachtige demoon vernietigt hem met gemak. Een andere demoon, genaamd Dagba, ziet potentie in de jongen en brengt hem terug tot leven. Nu bezit Nanashi demonische krachten en moet hij het mysterie achter ''The Celestial Struggle'' ontrafelen. Voor de fans klinkt dit als een compleet nieuw verhaal, maar er zijn duidelijke referenties richting het eerste spel. Volgens Atlus hoef je deze niet te begrijpen om van Apocalypse te genieten, maar het helpt zeker.

8


Naast het verhaal voelt Shin Megami Tensei IV: Apocalypse als een erg gedegen rollenspel. Nanashi reist door overblijfselen van Tokyo, waar hij verschillende locaties bezoekt en omgevingen afstruint. Je gaat in gesprek met mens en schepsel, verzamelt voorwerpen en gaat uiteraard de strijd aan met het kwade. Je wisselt van mysterie naar de realiteit, gezien het ook van je wordt verwacht om je taken als Hunter te vervullen. Wat helpt is dat de omgevingen mooi zijn: het spreekt allemaal erg tot de verbeelding. Ze zijn kleurrijk, zien er fantastisch uit in 3D en zijn specifiek in elkaar geknutseld voor de Nintendo 3DS.

In onze demo kregen we vooral het gevechtssysteem te zien. Fans van Shin Megami Tensei weten hierbij wat ze kunnen verwachten. Je kiest je aanvallen uit een menu en probeert de zwaktes te vinden van de creaturen die je tegenkomt. Benut deze strategie goed en de leden uit je party volgen jou op met extra aanvallen. Dit kan oplopen tot maar liefst acht in een enkele beurt, dus je zult geduldig over elke move moeten nadenken. Het is belangrijk om te vermelden dat je tegenstanders hetzelfde terug kunnen doen, dus kracht is ook niet alles. Gelukkig geeft de game je vrije keuze over welke demonen en metgezellen je toelaat. Hierdoor kun je je goed voorbereiden op de gevechten die in het verschiet liggen.Een gevecht is echter niet de enige manier waarop je met demonen in aanraking komt. Je moet ook flink met ze in gesprek, want anders voegen ze zich niet bij je groep. Dit kan door overleg met ze te voeren of medeleven met ze te hebben. Je krijgt daar bepaalde voorwerpen voor, dus het is werkelijk de moeite waard om de dialogen te gaan doorlopen. Zodra ze zich bij je hebben gevoegd, zijn ze nog lang niet uitgesproken. Ze verstrekken informatie over het updaten van je skills, leren je nieuwe moves door hun krachten te delen en soms geven ze je spontaan iets voor de moeite. Daarnaast kun je twee favorieten fuseren om een nog krachtiger wezen samen te stellen. Het verzamelen van alle demonen brengt een soort van Pokemon-achtig gevoel met zich mee en we kijken er naar uit om 100% te verkrijgen in het daadwerkelijke spel!

Voorlopige conclusie
Shin Megami Tensei IV: Apocalypse lijkt een waardige opvolger te gaan worden van deel IV. Met een plezierig gevechtssysteem en een donker verhaal, wist de demo ons flink te boeien. De vernieuwde interactie met de demonen zijn ook vermakelijk en het loont zich om een gesprek met hun aan te gaan. We moeten wachten of de game onze attentie blijft vasthouden, maar de demo laat een erg goed gevoel achter. Het is onduidelijk wanneer Apocalypse zal verschijnen in Europa, maar hoe eerder hoe beter!
Next articleRhythm Paradise: Megamix Previous articleJapan Report - Week 28: hardware, livestreams, merchandise,...

Reacties van gebruikers

Avatar
Zach | 16 juli 2016 23:14 | #265852
Vervolg op mijn favoriete 3DS titel. Ja hoor laat maar komen Smile !!
Avatar
mario gamer X | 18 juli 2016 21:22 | #265854
He bah! We hebben al 2 dagen geen nieuws op n1. Post eens wat Online Julie missen heelveel nieuws!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Shin Megami Tensei IV: Apocalypse

Platform: Nintendo 3DS
Genre: JRPG
Ontwikkelaar: Atlus
Uitgever: Deep Silver
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 02 december 2016

Screenshots