Rhythm Paradise: Megamix Preview | 18 juli 2016 22:30 | Auteur: Benjamin

Eén van de weinige nieuwe Nintendo 3DS-games dit komend najaar is Rhythm Paradise: Megamix. Hoewel nieuw: dit deel in de Rhythm Paradise-reeks bestaat voor een groot deel uit minigames van de vorige games uit de serie. Toch zijn er ook nog een aantal nieuwe minispelletjes in dit Megamix-pakket. Wij speelden alvast een demo met vijf stuks.

De Rhythm Paradise-reeks bestaat inmiddels al enkele jaren en heeft een grote schare fans opgebouwd. De eerste versie verscheen echter nooit in Europa, maar maakt nu gedeeltelijk zijn intrede dankzij Rhythm Paradise: Megamix. De gameplay is in dit nieuwe deel echter nog hetzelfde: speel knotsgekke spelletjes op het ritme van de muziek. De charme zit hem vooral in de combinatie tussen aanstekelijke muziekjes en bizarre verhaaltjes, terwijl je alle actie vaak bestuurt met een enkele knop. Rhythm Paradise: Megamix combineert allerlei minigames uit de vorige delen, maar voegt ook enkele nieuwe toe.

rhythm-paradise-badminton


Oude en nieuwe minigames
De demo van Rhythm Paradise: Megamix begint meteen met één van de oudere minigames, hoewel deze voor veel spelers volledig nieuw zal zijn. Deze is afkomstig uit de Game Boy Advance-versie die nooit in Europa verschenen is. In de minigame pluk je de haren uit een ui met een gezicht. Dit is inderdaad zo vreemd als het klinkt, maar wel erg vermakelijk. Zoals je van de Rhythm Paradise-games gewend bent, is de muziek aanstekelijk en is het direct leuk om te spelen. Het enige wat je hoeft te doen is het drukken op de A-knop goed te timen op het ritme van de muziek.

Het tweede minispelletje in de demo is wel een nieuw exemplaar. Hier speel je eigenlijk samen met de computer, want het is de bedoeling om om beurten vallend fruit op te vangen. Het fruit stuitert trede voor trede van een trap naar beneden en door goed te timen vang je het op (uiteraard op de maat van de muziek). Deze minigame is wat lastiger, omdat de gezonde goedjes de laatste trede eigenlijk overslaan, waardoor het timen soms wat verwarrend kan zijn. Desalniettemin is ook Catchy Tune, zoals het spelletje heet, een plezier om te spelen.

rhythm-paradise-fruit


De derde minigame is afkomstig uit de Nintendo DS-versie. Hier is wel het één en ander aangepast. Waar je in de Nintendo DS-versie de handheld nog verticaal vast hield en met de stylus over het touchscreen flickte, speel je de Nintendo 3DS-versie horizontaal en met de knoppen. Het gaat om de minigame Rhythm Rally, waarin je samen met de computer een ritmisch potje tafeltennis moet spelen. Echter is deze minigame nog net zo pittig als voorheen, waardoor je vaak mis zult meppen. Dit is typisch zo'n spelletje dat je meerdere keren moet proberen om goed onder de knie te krijgen, maar als dit eenmaal lukt is de opluchting des te groter. Helemaal omdat het best snel kan gaan in Rhythm Rally.

Een ander nieuw spelletje is LumBEARjack. Deze is niet alleen leuk om te spelen, maar ook bijzonder geinig om naar te kijken. In de game ga je met een ijsbeer houthakken, terwijl katten in gekleurde broeken de meest vreemde dans uitvoeren. Het leidt enigszins af van het spelen van de minigame, maar het tovert door zijn absurdheid gegarandeerd een lach op je gezicht. Ook hier maak je gebruik van de knoppen, waardoor je het zo onder de knie hebt.

rhythm-paradise-dansen


Tot slot hebben we ook Ringside mogen spelen; voor fans van de serie klinkt deze naam ongetwijfeld zeer bekend in de oren. In deze minigame wordt een worstelaar geïnterviewd door een enthousiaste jongedame en het is de bedoeling om de antwoorden die jij als worstelaar geeft, goed te timen. Door het gebrabbel van de jonge journalisten, ontstaat een aanstekelijk deuntje dat ook nog eens leuk verpakt is in een grappig thema.

Veranderingen voor de Nintendo 3DS-versie
Het grote verschil tussen deze nieuwe Rhythm Paradise-game en de vorige delen is dat je nu een stukje beter kunt zien hoe goed je het doet. Op het onderste scherm wordt aangegeven hoe goed je je acties timet door middel van een ster. Verschijnt deze precies in het midden, dan kun je rekenen op een hoge eindscore. Bij de vorige games was je vaak radeloos wat betreft je prestaties, maar Rhythm Paradise: Megamix geeft nu tijdens het spelen een veel betere indruk.Voorlopige conclusie
Rhythm Paradise: Megamix gaat voor de fans van de serie weer een toffe game worden. De oude minigames klinken weer vertrouwd en zijn tof om opnieuw te spelen, terwijl ook de enkele nieuwe in de smaak vallen. De verbetering wat betreft het visueel weergeven van je timing op het onderste scherm, is een welkome toevoeging. Rhythm Paradise: Megamix is in ieder geval een game om naar uit te kijken en het is jammer dat wij er nog tot oktober op moeten wachten.
Next articleNintendo NX ondersteund door hartmonitoren van Pixart en mogelijk... Previous articleShin Megami Tensei IV: Apocalypse

Reacties van gebruikers

Avatar
CHECKit095 | 18 juli 2016 23:38 | #265855
Ik kijk echt uit naar dit spel. Hopelijk komt er snel een demo in de eShop

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Rhythm Paradise Megamix

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Rhythm Action
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 21 oktober 2016

Screenshots