Paper Mario: Color Splash Preview | 24 juli 2016 19:27 | Auteur: Benjamin

Paper Mario komt eindelijk terug naar een Nintendo-console. Na het avontuur met stickers op de Nintendo 3DS en het uitstapje met Mario & Luigi is het weer tijd voor zijn eigen avontuur op een volwaardige homeconsole. Hoe gaat dit avontuur in zijn werk? Wij kregen een exclusieve presentatie.

Het is paniek op Kleureneiland. Veel plekken van het eiland zijn ontdaan van hun kleur, maar gelukkig schiet papieren Mario te hulp. Ditmaal brengt hij met zijn speciale verfhamer weer kleur in het leven van de Toads die Kleureneiland tot zo’n fijne plek maken. Maar hoe kan het toch dat vele plekken van het ooit zo kleurrijke Kleureneiland simpelweg zwart-wit zijn? Tijdens de presentatie kregen we daar (gelukkig) nog geen antwoord op, maar we kregen wel een goede indruk hoe Paper Mario: Color Splash in elkaar steekt.

1

Ontdekken en vechten met Paper Mario
Al aan het begin van de presentatie maken we kennis met een bondgenoot van Paper Mario. Deze pratende emmer helpt je door de game heen en al snel word je op je eerste opdracht gestuurd. De Toads vieren hun jaarlijkse festival, dus is het tijd om hen eens een bezoekje te brengen. Na het afstruinen van de omgeving en een praatje gemaakt te hebben met enkele Toads, kom je het eerste puzzeltje tegen. Je moet de sleutel zien te vinden van de poort die toegang biedt tot de volgende plek. In een simpel 'zoek en vind'-spelletje krijg je de sleutel in je bezit. Paper Mario: Color Splash is dan ook een game waarin je op onderzoek uit gaat en met de personages praat die je tegenkomt. Vaak zijn dit grappige conversaties met hier en daar een leuke woordgrap. Dit lijkt dan ook wel de charme te zijn van het spel: een (doorgaans) kleurrijke omgeving vol grappige dialogen.

Tijdens het ontdekken van de omgeving kom je ook meerdere puzzels tegen die passen bij de papieren stijl. Zo schakelt het spel in sommige gevallen naar een platte weergave; hier tover je een grote schaar tevoorschijn om de omgeving in stukjes te knippen, waarna je in de 3D-wereld ineens een nieuw gebied kunt bereiken. Het is te hopen dat het spel uiteindelijk meer van dit soort puzzels heeft, want dat is precies wat een Paper Mario-game uniek maakt.

2

Vechten met kaarten
Een ander belangrijk aspect zijn de gevechten in Paper Mario: Color Splash. Ditmaal maak je geen gebruik van kleverige stickers, maar van heuse gevechtskaarten. Deze kaarten zet je tijdens het spel in om je aanvallen mee uit te voeren. De kaarten kun je vullen met kleur om ze sterker te maken, maar dit verbruikt logischerwijs wel wat verf. Je kunt daardoor niet onbeperkt je kaarten sterk maken, waardoor er wel enige vorm van tactiek aanwezig lijkt te zijn. Tijdens de presentatie zagen we ook een baasgevecht tegen Morton. Hier kwam de speciale aanval van pas. In het geval van Morton verscheen er een levensgrote brandblusser die het vuur van deze vijand liet doven. Zo'n baasgevecht is vaak een hele puzzel, doordat je eerst uit moet vogelen hoe je hem of haar verslaat. Dit laat ook direct het bizarre aspect van het spel zien: er zitten meerdere van dit soort aanvallen in de game verwerkt, waardoor het een absurdistisch stijltje krijgt.

De kleuren in de demo spatten van het scherm af. Er werd door de presentator keer op keer benadrukt hoe gedetailleerd het spel was, maar dat vonden wij uit deze beelden wel meevallen. Er zit inderdaad best wat detail in de game en het straalt wel allemaal een papieren wereld uit, maar af en toe leek het spel wat vlak. De kleuren spatten, ondanks dat deze her en der ontbreken, wel van het scherm af. Het blijft echter afwachten hoe het straks zit met de variatie, maar de beelden uit de trailer laten in ieder geval een hoop verschillende gebieden zien.

3

Voorlopige conclusie
Paper Mario: Color Splash is misschien niet het spel waar veel fans van de eerst twee Paper Mario-games naar smachten, maar het lijkt wel een fijn spel te worden. Het lijkt daarnaast vooral geschikt voor beginners, omdat de gameplay wat laagdrempeliger is dan de eerdere games uit de reeks. Dit kan echter ook een valkuil zijn, want het spel wordt daardoor mogelijk wat simpel en wat saaier voor de ervaren speler. De sfeer lijkt, met name door de geinige gesprekken, in ieder geval wel helemaal snor te zitten. We zijn benieuwd hoe de rest van de game eruit gaan zien en hopen dat de Toads weer snel hun kleurrijke zelf kunnen zijn!
Next articleNordic Games bevestigt remaster van Darksiders, gepland op Q4... Previous articleProject Sonic 2017 aangekondigd, verschijnt najaar 2017 voor...

Reacties van gebruikers

Avatar
Volleybaas | 24 juli 2016 21:54 | #265993
*insert rant here*
Avatar
Yosher2 | 24 juli 2016 22:26 | #265995
Nog steeds niet Paper Mario waardig tot nu toe, IMO.
Avatar
Markiewong | 25 juli 2016 00:43 | #265999
collapse
Ik snap persoonlijk niet waarom iedereen zo graag wilt dat Paper Mario op het eerste deel wordt gebaseerd. Het mooie aan de serie is juist dat de delen totaal anders zijn van elkaar. Het grootste gemis aan sticker star vond ik het verhaal en de personages, dus ik hoop dat dat hier een stuk beter in elkaar zit.

Het verbeterde gevecht systeem met kaarten ziet er goed uit en volgens een andere preview komen er levels voor de wapens, dat is tenminste al een goede start om mee te beginnen.
Avatar
Yosher2 | 26 juli 2016 18:35 | #266052
Reactie op post #265999 van Markiewong
Voor mij persoonlijk is het juist het verhaal en de personages. Het was allemaal zo super standaard in Sticker Star en dat lijkt weer hetzelfde te worden in Color Splash.

Dit plaatje laat wel zien wat er mis is, IMO. Het geeft alleen Toads weer, maar geldt voor zo'n beetje alle personages in het spel. http://imgur.com/rDNB1M1
Het heeft gewoon geen persoonlijkheid meer, en dit sleept meteen het verhaal met zich mee naar beneden in het geval van Sticker Star. Ik hoop echt dat Color Splash, ondanks mijn verwachtingen, toch nog een leuk spel wordt, maar tot nu toe is het echt niet Paper Mario waardig in mijn ogen.
Avatar
mario gamer X | 25 juli 2016 08:35 | #266003
Color splash is niet zo goed als thousand yeardoor of paperMario 64, maar ik vind het in ieder geval wel beter dan sticker star en Super paper Mario.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Paper Mario: Color Splash

Platform: Wii U
Genre: Action RPG
Ontwikkelaar: Intelligent Systems
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 07 oktober 2016

Screenshots