Ubisoft heeft nog een aantal verrassingen voor de NX in petto Nieuws | 01 augustus 2016 22:30 | Auteur: Erik | Bron: GameIndustry

Volgens Alain Corre, hoofd EMEA bij Ubisoft, kan de NX rekenen op nog een aantal titels van het bedrijf.

Dit statement maakte hij in een interview met de website Game Industry. In dit interview ging het voornamelijk over VR en eSports, maar de NX kwam ook naar voren. Corre sprak bijvoorbeeld over de aankondiging van Just Dance 2017 en dat het bedrijf naast deze titel nog enkele verrassingen voor het systeem in petto heeft. Helaas specificeerde hij niet om wat voor titels het zou gaan. Wel heeft Nintendo volgens hem de kracht om te veranderen hoe families spellen spelen.

Alain Corre zei het volgende tegen Game Industry (vertaald):

"We hebben aangekondigd dat we Just Dance 2017 ontwikkelen voor de NX en we hebben ook andere verrassingen die we later bekendmaken. Maar we geloven ook dat Nintendo de kracht heeft om opnieuw uit te vinden hoe families spelen. Nintendo heeft een fantastische repertoire aan merken die zeer geliefd zijn bij fans en families... Ik ben nog steeds onder de indruk van het terugkerende succes van Nintendo-franchises en de honger ernaar die zelfs vandaag nog heerst op de huidige systemen."


De NX ligt naar verluidt maart 2017 bij ons in de winkels. Het gerucht gaat dat het platform in feite een handheld is met uitneembare controllers, die ook op de TV kan worden aangesloten.

We bedanken Sharjah-Games voor het melden van dit nieuws!
Next articleOntdek de verschillende classes van Dragon Quest VII in nieuwe... Previous articleBOXBOXBOY!

Reacties van gebruikers

Avatar
JORISGUY7XD | 01 augustus 2016 22:42 | #266203
Alleen maar goed! Hoe meer 3rd Party, hoe beter.
Avatar
Martijn | 02 augustus 2016 09:38 | #266209
Belangrijkste voor Ubisoft: "We brengen Let's Dance naar de NX en hopen hem net zo te kunnen uitmelken met casual games zoals bij de Wii. Kijk eens wie er ook terug zijn? De Rabbids!"

Nee, meer games van Ubisoft is natuurlijk erg mooi voor het systeem. Ubisoft is een belangrijke partij om aan je kant te hebben. Behalve de 100e Assassin's Creed (ondanks alles toch een belangrijke reeks), maken ze soms ook wat onverwachtere titels. Lijkt me tof om een nieuwe Rayman te zien verschijnen, al blijft de hoofdattractie "Beyond Good & Evil 2". Ik geloof het gerucht (nog) niet, maar er was natuurlijk die bewering dat Nintendo Ubisoft steunt om dat spel naar de NX te halen. Ik verwacht het niet, maar het zou wél mooi zijn, mocht het gebeuren. Als Ubisoft weer aan boord is, wordt die mogelijkheid tenminste open gehouden...

Ubisoft op NX: graag. Maar niet alleen om te profiteren van de casual gamer, zoals op de Wii, graag. Ubisoft heeft wel meer in zijn mars. Laat de verrassingen vooral toffe games zijn. Smile
Avatar
koekiemonster | 02 augustus 2016 11:50 | #266210
collapse
Nintendo maakt de markt, derde partijen zoals Ubisoft sluiten daar op aan.
Zie Wii waar Nintendo vooral scoorde met wii sports, wii play, wii music en wii fit...

Third party sloot zich daar op aan.
Ubisoft probeerde het nog met Red Steel en Zombi U, maar die markt is er simpelweg niet.
Avatar
Martijn | 02 augustus 2016 13:28 | #266211
Reactie op post #266210 van koekiemonster
collapse
Mogen ze bij de NX gewoon weer proberen, wat mij betreft. "Red Steel" en "ZombiU" waren ook geen games voor iedereen. Daar moet je maar net van houden, net als westerns en zombiefilms. Je spreekt daar sowieso geen algemeen publiek mee aan. Vergeleken met hoe "ZombiU" het als "Zombi" op de Xbox en Playstation deed, was de Wii U versie best een succes.

Lijkt me leuk als Ubisoft met leuke verrassingen komt, die wat verder gaan dan "Just Dance 2017". Dat verkoopt misschien goed, maar is niet het soort spel dat we van Ubisoft willen, ook al wil Ubisoft ons wijsmaken van wel. Ondanks dat ben ik blij dat Ubisoft weer van de partij is. Naast meuk brengen ze ook mooie dingen, waar ze vooral mee door moeten gaan. Ook op NX natuurlijk! Smile
Avatar
banjokazooie | 02 augustus 2016 13:58 | #266212
Reactie op post #266211 van Martijn
Wat jammer was dat Zombi u niet helemaal af was wat er van begreep dat er veel glitches en andere onvolkomenheden in zaten. Red Steel 1 was niet zo goed deel 2 wel. Maar ik hoop liever op Beyond Good and evil 2 en wat jij opperde een nieuwe Rayman.
Avatar
koekiemonster | 02 augustus 2016 15:51 | #266215
Reactie op post #266211 van Martijn
collapse
Just Dance is ongeveer de best verkopende 3rdparty game op een Nintendo console de afgelopen 15 jaar.
Het is duidelijk wel wat het Nintendo publiek wil.
Avatar
Martijn | 02 augustus 2016 16:19 | #266217
Reactie op post #266215 van koekiemonster
Zal best. Iedereen met een Nintendo systeem wil immers Just Dance. Geen uitzonderingen. Titel van het jaar...

Zit jij erop te wachten dan? Ik bedoel maar...
Daarnaast komt Just Dance ook op de andere systemen uit. Wink

Het is gewoon Ubisoft's favoriete incash-game, sinds de Rabbids volledig uitgeput waren. Natuurlijk willen ze die promoten. Liefst zouden ze zien dat ze op de NX net zo goed kunnen incashen, als destijds op de Wii. Het is niet gezegd dat dit ook zo gaat gebeuren. Wil niet zeggen dat er verder niks op de NX komt, dan dit soort games. Ik zie graag ook nog andere games van Ubisoft op de NX.

Maar ik vergat dat jij graag over Nintendo zeurt...
Avatar
charlie1 | 02 augustus 2016 15:01 | #266213
collapse
Hoop alleen dat het kwaliteits spellen zijn en geen ports van vorige games. Wil niet negatief klinken maar wat heeft Ubisoft te bieden dan alleen watch dogs 2. Als we over 3rd party spreken dan moet take two en EA over de brug komen als westerse uitgevers. Als nintendo GTA op de nx krijgt is het alsof we wereldkampioen Duitsland verslagen hebben.

Die ene game kan het verschil maken met de nintendo etalage aan games is de nx op de goede weg.

Als we zien dat GTA V meer dan 50 miljoen keer verkocht is als mijn herinneringen nog goed zijn zou dat een super boost geven.

Ik vindt het leuk dat Ubisoft openlijk nintendo steunt maar ik heb hun verraad en opmerkingen van het verleden nog niet verteerd. Vindt ze beetje dubbelzinnig. Take two verdient voor mij nog krediet omdat ze nooit openlijk nintendo aangevallen hebben.
Avatar
banjokazooie | 02 augustus 2016 16:01 | #266216
Reactie op post #266213 van charlie1
collapse
Wat hebben ze meer te bieden dan alleen Watch Dogs 2? For Honor, Ghost Recon Wildlands, Steep, Zijn 4 poteniele top games. Waar ik naarFor Honor echt ontzettend uitkijk . En oh ja ook de nieuwe South park game wordt uitgegeven door Ubisoft

En als Nintendo nu kan zorgen voor Beyond Good And Evil 2 exclusief en voor de nieuwe Rayman Exclusief

Maar ligt er aan als Nintendo het nu goed aanpakt en zorgt dat er door de samenwerking van handheld en console 10 goede first party games per jaar op de NX verschijnen. En met goed bedoel ik games die gemiddeld vanaf 7.5 t/m 10 scoren. Dan heeft Nintendo de 3rd party niet nodig
Avatar
Martijn | 02 augustus 2016 16:25 | #266218
Reactie op post #266216 van banjokazooie
collapse
Of nog gekker: ze bewijzen ermee dat het platform stabiel is, waardoor de 3rd party support alsnog aantrekt, naarmate NX langer bestaat. Misschien niet vanaf de lancering, maar gaandeweg. Dat zou nog beter zijn. Bedenk je ook: als de NX daadwerkelijk console en handheld in één is, dan moeten de ontwikkelaars van 3DS games ook ergens heen. Playstation en Xbox ondersteunen dat niet (Vita telt niet meer mee)...

Net als "Beyond Good & Evil 2" voor NX een gerucht, maar wel enigszins een wenselijk toekomstbeeld.NU kan het nog alle mogelijke kanten opgaan. Naast wat geruchten weten we nog steeds helemaal niets. Intussen gewoon al augustus!

Eerlijk gezegd verwacht ik niet, dat het voor Nintendo erg moeilijk moet zijn de Wii U te overtreffen. Op zich stemt die gedachte mij al een stuk positiever over de NX, dan met de Wii U in 2012...
Avatar
banjokazooie | 02 augustus 2016 18:29 | #266220
Reactie op post #266218 van Martijn
collapse
Ik betwijfel eigenlijk of 3rd Party op de NX zin gaat hebben en dit is waarom.

De Wii u bezitter die 3rd party games speelt heeft een Pc, Xbox one of Ps4 in huis staan. Dus of die 3rd party games gaat spelen op een Nx ik betwijfel het. Vooral de multiplayer games spelen mensen toch op een Pc, Xbox one of Ps4 omdat ze daar hun vrienden hebben.

En de andere doelgroep de One en Ps4 bezitter gaat geen Nx kopen voor 3rd party want die kunnen ze op hun huidige console spelen.

Daarom lijkt het mij ook niet zo heel gek als ze zelf door de hybride console zelf voldoende first party kunnen maken om hem voor 200 euro in de winkel te leggen. Dan zullen vele Wii u en 3DS bezitters hem ook kopen. En is het voor de one en ps4 een mooie prijs om in te stappen. Want ik ken genoeg ps4 en one bezitter die best Mario Kart en Zelda willen spelen maar niet voor de dure prijs die de Wii u heeft.
Avatar
raceneus | 03 augustus 2016 00:20 | #266226
Reactie op post #266220 van banjokazooie
collapse
'de wii u bezitter die 3rd party games speelt, heeft een pc, xbox one of ps4 in huis staan'.

Wederom een aanname. Er hoeft maar 1 iemand te zijn die een wii u in huis heeft, 3rd party games speelt, de andere consoles niet in huis heeft en je stelling klopt al niet.

Ik speel graag racegames. Voor de realistische, pak ik er de gamecube of ouder bij, op de wii u zijn deze er niet. Ik bezit niet die consoles die jij noemt. Daarom hoop ik ook dat project cars alsnog komt naar een nintendo systeem, de nx. En dat formule 1 hier ook voor uitkomt. De laatste die daarvan op een nintendo apparaat verscheen, is f1 2011 voor de 3ds.
Avatar
banjokazooie | 03 augustus 2016 10:16 | #266230
Reactie op post #266226 van raceneus
Laat ik het anders formuleren de Wii u bezitter die de huidige 3rd party games van dit moment speelt heeft een pc , One of/en Ps4 in huis staan. Dat kan ook niet anders want de huidige 3rd party line up is er ook niet op Nintendo. En ik had het logischerwijs niet over oude 3rd party titels.
Avatar
charlie1 | 03 augustus 2016 01:07 | #266227
Reactie op post #266220 van banjokazooie
Voor 3rd party support zou ik persoonlijk alleen tomb raider en gta kopen. Bayonetta 3 is altijd welkom en resident evil oude stijl zoal 4, 5, revelations.
Avatar
Martijn | 03 augustus 2016 09:22 | #266229
Reactie op post #266220 van banjokazooie
Als je kijkt hoe de Wii het deed met 3rd party, is het best mogelijk ze succes te laten hebben naast de Nintendo games. Helaas ging dat op de Wii U verkeerd. Nu zaten veel partijen wel op de Wii om in te cashen op het succes, wat gauw over was toen de Wii U dat niet kon ondersteunen.

Als de NX beide systemen combineert, ontstaat er inderdaad een groter 1st party aanbod. 3rd party's zijn daardoor mogelijk minder van belang, maar ze zullen er wel zijn. Als NX een succes zou worden, pikken anderen daar graag een graantje van mee. Ook als Nintendo de 3rd party support overbodig weet te maken, zal er altijd een publiek zijn voor 3rd party games.

Mogelijk lijkt Nintendo door een sterkere 1st party succesvoller, dus misschien volgen er meerdere 3rd party's, als ze het goed aanpakken. Ook als ze die niet nodig hebben, zou het geen slechte ontwikkeling zijn. Hoe steviger je in je schoenen staat, hoe beter voor het succes en de toekomst immers. Van wat de Wii bereikte tussen 2006 en 2008 heeft Nintendo nu nog steeds plezier.

Zelf heb ik geen andere consoles of een overdreven sterke game PC. Ik game gewoon minder dan vroeger, al maakt de Wii U genoeg uren. Zelf mis ik de 3rd party games niet zo, al zouden sommige games zeer welkom zijn om ook op de NX te verschijnen. Als ze komen met een gezonde first party dan zijn ze een heel eind. Als ze daarnaast ook een enigszins redelijke 3rd party kunnen bieden, dan zouden ze directer met Sony en Microsoft kunnen concurreren. Dat is speculatie, maar tegelijk lijkt de NX dan alle kaarten opnieuw te kunnen schudden.

Nintendo deed het vaker. Vaak vanuit het niets, op een heel andere manier dan hoe Playstation of Xbox zoiets zouden aanpakken. Dat houdt Nintendo onvoorspelbaar en geheimzinnig. Niemand weet wat NX gaat worden, maar voor Nintendo hoop ik dat ze weer in staat zijn de markt op zijn kop te zetten. Als Nintendo het niet doet, wie doet het dan wel?
Avatar
raceneus | 03 augustus 2016 00:06 | #266225
Reactie op post #266218 van Martijn
collapse
'eerlijk gezegd verwacht ik niet dat het voor nintendo erg lastig gaat zijn de wii u te overtreffen'.

Vergeet niet dat, als het inderdaad een. Hybride console wordt, het ook de 3ds vervangt. Deze is 58,85 miljoen keer verkocht. De wii u 13 miljoen keer. Samen bijna 72 miljoen keer...
Avatar
Martijn | 03 augustus 2016 09:09 | #266228
Reactie op post #266225 van raceneus
Dat vergat ik niet. Ik heb het hierboven ook beschreven. In feite moet de NX dus in staat zijn om beide te vervangen, ook qua verkoop. Geen makkelijke taak. In ieder geval zal de Wii U waarschijnlijk worden overtroffen. De 3DS ontwikkelaars moeten immers ook ergens blijven, als de 3DS ook vervangen wordt. Mogelijk bestaan de 3DS en NX tijdelijk naast elkaar, zoals de Gameboy Advance en NDS destijds. Is het nieuwe apparaat een succes, dan vervalt het oude. In geval van de Wii U: die wordt sowieso vervangen. Het moet niet moeilijk zijn om dat te overtreffen, ook als totaalsysteem.

Als je het goed bekijkt, is het best een enge stap. Het systeem moet eigenlijk aanslaan. Tot nu toe kon Nintendo terugvallen op de handheld, maar die zit nu in hetzelfde systeem. Het hangt erg van de mogelijkheden en kosten af. Voordeel van de handheld was o.a. de goedkopere prijs. We zullen zien wat NX inhoudt. Het is een dusdanige stap dat het hierna echt alle kanten op kan gaan, mocht de NX echt zo'n apparaat worden.

Dat het een combinatie van console en portable systeem betreft is nog steeds een gerucht. Wel één die steeds aannemelijker lijkt te worden, maar waar ik pas in geloof na meer bewijs. Hierboven was wel even speculatie.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.