Phoenix Wright: Ace Attorney - Spirit of Justice Preview | 09 augustus 2016 21:22 | Auteur: Daan

De Ace Attorney-franchise voelt weer terug van weggeweest. Na het succes van Dual Destinies, het vijfde deel dat drie jaar geleden voor de Nintendo 3DS verscheen, komt het Capcom team met een nieuw avontuur op de proppen. Deze keer verlaten we de bekende regionen van de series en vertrekken naar het eiland Khura'in, waar de regels flink op zijn kop worden gezet. Hoe erg alles is veranderd, probeerden we te achterhalen tijdens de laatste E3. Hier werd een korte demo getoond zodat we een eerste impressie konden opdoen.

63


Objection encore
De demo voor Phoenix Wright: Ace Attorney - Spirit of Justice gooit ons direct in het avontuur. Phoenix Wright moet een jonge gids verdedigen die hem door het koninkrijk heeft geleid. De gids, Ahlbi Ur'gaid, wordt opeens verdacht van moord en niemand lijkt voor hem op te komen. Onze favoriete advocaat laat hem niet zomaar aan zijn lot over en loopt met overtuiging de rechtszaal binnen. Het wordt meteen duidelijk waarom niemand Ahlbi helpt. Volgens hun gebruiken is het verdedigen van een verdachte overbodig, want ze hebben hun eigen waterdichte technieken. De prinses van het koninkrijk, Rayfa, kan in het verleden kijken en zien wat het slachtoffer heeft meegemaakt. Hierdoor kon Ahlbi direct ingerekend worden en is volgens iedereen, inclusief de rechter, een lang proces overbodig.

Phoenix Wright gelooft nog steeds in de onschuld van de jonge man. Hij zal zijn ogen wijd open moeten doen en elk stukje informatie tot zich moeten nemen. Uiteraard zul jij dat ook moeten doen. Net als de vorige games in de franchise is dit een visual novel, dus het doornemen van details is het belangrijkste van de reis. Je zult keuzes moeten maken tijdens de ondervraging, fouten moeten corrigeren en geregeld op de feiten moeten wijzen. Dit is niet gemakkelijk, want de game gooit je niet zomaar een rits aan hints. Het moet zelf uit gegoocheld worden en dat is iets wat vele gamers op prijs zullen stellen.Er is ook aan de veteraan gedacht met elementen die uniek zijn in Spirit of Justice. Jij kunt het verleden tegen de prinses en haar vrienden gebruiken. Je zult goed de beelden moeten bekijken, woorden er uit puzzelen en uitkijken voor iets foutiefs. Dit zul je vooral moeten doen terwijl de extra informatie (Insight) die Rayfa geeft. Ze neemt een standpunt in vanuit het oogpunt van het slachtoffer, maar er zijn dingen die ze snel over het hoofd ziet. Door die naar de voorgrond te halen en knooppunten constant te verbreken, kom je achter elk mysterie. Dit zal je flink verder helpen in het avontuur en het lot voor de verdachte personen doen kantelen. Het is allemaal ingewikkelder dan de extra onderdelen in de vorige games, maar dat maakt het ook gelijk een stuk interactiever.

Voorlopige conclusie
Phoenix Wright: Ace Attorney - Spirit of Justice is een Ace Attorney-game zoals we gewend zijn. Elk deel introduceert nieuwe onderdelen om de fans scherp te houden en dat is hier geen uitzondering. De laatste momenten van het slachtoffer bekijken brengt meer ingewikkelde gameplay-elementen met zich mee en het vraagt meer attentie van de speler. Hoe de uiteindelijke game dit interessant weet te houden valt nog te bezien, al zijn de eerste indrukken toch als positief te bestempelen. De tijd zal het leren!
Next articleDual Core Previous articleVrijdag meer over SEGA 3D Classics Collection

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Phoenix Wright: Ace Attorney - Spirit of Justice

Platform: Nintendo 3DS eShop
Prijs: €29,99
Genre: Point 'n Click Adventure
Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Capcom
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 08 september 2016

Screenshots