Mario Party: Star Rush Preview | 26 augustus 2016 12:30 | Auteur: Daan

De laatste paar Mario Party-spellen hebben nauwelijks een impact weten achter te laten. Mario Party 10 en Mario Party: Island Tour probeerden nieuwe ideeën aan te dragen, maar deze liepen tot niets uit. Na zulke teleurstellingen is het moeilijk om nog enthousiast te zijn over de franchise. Toch blijft Nintendo proberen hun langlopende multiplayerreeks weer aan de man te brengen. Hun nieuwste poging komt er in oktober uit en draagt de naam Mario Party: Star Rush. Nu starten alle spelers tegelijkertijd op het speelveld en lopen er vrijwel zonder restricties over het bord. Wist het ons te bekoren tijdens de gamescom 2016?

Terug van weggeweest
De hoofdmodus in Mario Party: Star Rush is Toad Scramble. Vanaf het begin voelt deze modus gelijk verfrissend aan en een ware old school mentaliteit is aanwezig. Jij en je vrienden lopen wederom over een bord, activeren vakjes en proberen sterren te verzamelen. Herinneringen van deze oude tijden komen naar boven, al doet Star Rush ook genoeg dingen anders. Het begint goed met de opzet. Iedereen gooit nu zijn dobbelsteen tegelijkertijd en iedereen beweegt ook samen. Dit zal de game heel wat vlotter laten verlopen, wat uiteraard perfect is voor een handheld.

8


Dit is slechts waar de verschillen beginnen. De borden zelf zijn nu roosters waarop je vrij elke kant op kan. Het betekent dat kenmerkende aanzichten ver te zoeken zijn en de focus ligt op de vakjes en actie. Dit is stiekem jammer, want het maakte de borden in de vorige games uniek. Wat te denken van de rollercoaster in Mario Party 4? Of misschien het Waluigi Island van Mario Party 3? Nee, de thema's van deze borden zijn simpeler gehouden met oceaan-, gras- en spookhuisopties. Dat gezegd hebbende, je krijgt er vijftien borden voor terug in deze modus en dat is niet niks.

De doelen in de borden zijn ook anders dan gebruikelijk. Het is de bedoeling dat je van baas naar baas reist, baas minigames wint en de sterren verzamelt. Dit gaat door totdat alle bazen zijn verslagen en er niets meer over is om voor te vechten. Onderweg verzamel je munten en hiermee kan er per tien sterren er één extra worden aangeschaft. Dit kan cruciaal zijn voor de progressie tijdens de wedstrijd, want je kunt wel alleen voor bazen gaan, maar de normale minigames blijven wel degelijk belangrijk. Deze start je door speciale Coin Balloons aan te raken en de minigame selecteren waarin jij denkt het beste te zijn. Iedereen krijgt aan het einde gelukkig munten, dus niemand hoeft zich buitengesloten te voelen!

Een andere manier waardoor je nooit alleen zal zijn is het partnersysteem. Je begint als gekleurde Toads en grijpt verscheidene Super Mario-personages gaandeweg. Deze zullen worden toegevoegd aan je party en ieder heeft zijn eigen mogelijkheden. Als je Waluigi als je leider selecteert, zullen vier zijden van de dobbelsteen hoge nummers bevatten. De laatste twee zijden verlies je munten en daar moet je mee oppassen. Hoe meer leden je hebt in je groep, hoe verder je mag gaan lopen, omdat elk lid een eigen dobbelsteen gooit en extra zetten bovenop het huidige aantal worden gegooid. Het is zeker de moeite waard om op zoek te gaan naar partners, want ze helpen je ook tijdens de baas minigames. Vele handen zullen licht werk maken als ze je helpen met punten scoren en de overwinning naar je toe trekken.Over de minigames gesproken, er zit veel variatie in. Zo zul je twee schalen met koekjes tegenkomen. De een heeft er meer en de ander minder. Nu is het de bedoeling om een schaal te kiezen waar minder voor gekozen wordt, waardoor je meer voor jezelf kunt opeisen. Dit klinkt makkelijk, maar je probeert je vrienden op te jutten en foute keuzes te maken. Een ander leuk voorbeeld vinden we in de baas minigames, waar je vecht tegen schurken uit het Super Mario-universum. In een minigame vecht je tegen Kamek en probeer je de juiste kaarten te selecteren. Deze kaarten zullen je kar verder naar achteren duwen. Hoe verder je komt, hoe meer schade de katapult zal aanrichten. Het vraagt om vlugge bewegingen en vooral een goed geheugen!

Voorlopige conclusie
De Toad Scramble modus van Mario Party: Star Rush lijkt op het eerste gezicht vermakelijk. Er zijn problemen en het blijft afwachten hoe het uiteindelijke spel dit zal aanpakken. De roosterachtige borden zullen niet iedereen aanspreken, maar het is de eerste keer sinds tijden dat je weer vrij bent. Vrij om rond het bord te bewegen en de verschillende vakjes met een bezoek te vereren. Daarnaast gaan potjes als een trein, wat het perfect maakt een reisspel. De vraag is hoelang alles leuk zal blijven, maar de eerste indrukken zijn uitermate positief. Laat oktober maar komen!
Next articleSpell of Restoration keert terug in Dragon Quest XI Previous articleLange proloogvideo & demo Phoenix Wright: Ace Attorney - Spirit...

Reacties van gebruikers

Avatar
SMS | 26 augustus 2016 15:35 | #266720
collapse
Nouja, het meest belangrijke blijft nog altijd of de minigames leuk zijn. En ik vond de eindbaas minigames en het "iedereen wint iets" systeem nooit leuk. En dat lijkt hier terug te komen.
Avatar
FalconPawnch | 27 augustus 2016 13:05 | #266722
Reactie op post #266720 van SMS
collapse
mario party is voor mij nog steeds de game die vriendschappen verbreekt wanneer je een ster van iemand jat waar hij z'n hele leven lang voor gewerkt heeft. Dit zorgde gewoon voor zo veel frust dat ik op een gegeven moment dit soort games niet meer kocht. De minigames waren wel awesome soms. Heb echt nog wel leuke herinneringen aan bepaalde daarvan.
Avatar
The Iron Ghoul | 27 augustus 2016 15:07 | #266724
Reactie op post #266722 van FalconPawnch
bij mp2 is het mij eens voor gekomen dat ik 2 keer een ster heb gekocht, maar toch 7 sterren op het einde had. dit komt omdat de computer steeds sterren afpakte van vrienden en die aan mij gaf. ook kwam ik steeds op een geheim blok. ik vond het hilarisch, maar mn vrienden gingen mij uit eindelijk tegenwerken in het spel
Avatar
Kaya | 27 augustus 2016 14:32 | #266723
Geef ons de Mario Party 8 games weer!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mario Party: Star Rush

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Party
Ontwikkelaar: NDCUBE
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 07 oktober 2016

Screenshots