Rhythm Paradise Megamix Preview | 20 september 2016 10:00 | Auteur: Jeroen K.

Een van Nintendo's meest originele series zonder iconische personages is Rhythm Paradise. Hoewel de serie ten tijde van de Wii-versie wat populariteit kende op het internet dankzij de minigame waarin je een bokser interviewt, zijn de gekke ritmegames nooit écht in de smaak gevallen bij het grote publiek. Toch voelt Nintendo de behoefte om een compilatiespel van de eerste drie games uit de serie uit te brengen in de vorm van Rhythm Paradise Megamix. En dankzij de lege releaselijsten valt het spel zowaar op voor gamers die wellicht anders niet het spel gekocht zouden hebben.

Rhythm Paradise Megamix is exact wat je van de serie zou verwachten. Gekke Japanse minigames - waarvan het gros al in eerdere games voorkwamen - waarbij je vooral moet luisteren in plaats van kijken. Veel minispelletjes die je in dit spel tegenkomt zijn al eerder present geweest in de Game Boy Advance-, Nintendo DS- of Wii-versie van de serie. Het principe is erg simpel. Vrijwel alle minigames speel je middels het indrukken van één knop en dat dien je met de juiste timing te doen. Wanneer je score in een spelletje hoog genoeg is, mag je door naar het volgende.

megamix3

Het eerste wat opvalt aan Rhythm Paradise Megamix is de geheel andere structuur van het spel. Normaliter was het zo dat je eerst een aantal minigames speelt, om uiteindelijk een remix van de eerder gespeelde minigames te trotseren. Tussendoor kwamen geen verhaal-elementen kijken. Nu moet je eerst langs een verhaalstuk voordat je bij een eerste set van vier minigames komt. Geen lastige remix aan het eind van deze vier spelletjes, maar een gesloten deur die opent wanneer je ze allevier hebt gehaald. Na een tijdje kom je weer bij een andere deur, waarbij je een zogenaamde 'endless minigame' een bepaalde tijd moet volhouden om door te mogen. Later in het spel zal de oorspronkelijke structuur nog wel terugkomen, maar de verhalende tussenstukjes en variërende structuur geven wel aan hoe ambitieus Nintendo met deze compilatiegame is.

De structuur is niet het enige wat veranderd is. Het spel moge dan wel uit veelal oude minigames bestaan, ze zijn wel behoorlijk veranderd. Hierdoor zijn ook de oude spelletjes - die overigens toch al niet snel vervelen - in elk geval nog interessant zijn voor spelers die de vorige games (Rhythm Tengoku, Beat the Beat: Rhythm Paradise & Rhythm Paradise) in de serie al gespeeld hebben. Zo is Air Rally een van de eerste spelletjes die je tegenkomt, maar dan niet in zijn uiteindelijke vorm. Het is een ingekorte en wat makkelijkere versie van de latere Air Rally die je waarschijnlijk verderop in het spel nog wel zult kunnen spelen. Dit geldt waarschijnlijk voor alle games die je op het begin van het spel tegenkomt. Het is leuk om de serie eens in een andere vorm te spelen dan je gewend bent.

megamix1

Voorlopige conclusie
Als je van ritmespelletjes houdt, lijkt dit er toch écht een die je niet mag missen. De formule van de Rhythm Paradise-spellen was al goud waard en lijkt nu voor het eerst in een wat dynamischer geheel te zijn gestoken. Je volgt niet meer enkel het vaste patroon van een paar spelletjes met aan het einde een remix, maar begint alvast met wat makkelijkere versies van oudere spelletjes en volgt een net wat andere structuur dan voorheen, wat het meteen een stuk toegankelijker voor beginners maakt dan vorige spellen uit de serie. Megamix voegt ook wat verhalende elementen toe en voelt aan als een sterk geheel. Volgens de recensies uit Noord-Amerika mag het spel zich zelfs tot de top-3 van het jaar voor de Nintendo 3DS rekenen. Al met al wordt dit spel zo goed als je zou verwachten en misschien wel beter!
Next articleDirector Bayonetta deelt meer informatie over Bayonetta-amiibo Previous articleVerkopen Nintendo 2DS in Noord-Amerika met 500% gestegen

Reacties van gebruikers

Avatar
CHECKit095 | 20 september 2016 10:26 | #267130
Heb al een pre-order gedaan
Avatar
Yosher2 | 20 september 2016 13:18 | #267132
Deze games zijn altijd leuk om te spelen. Ritmegames zijn erg leuk en Rhythm Paradise behoort wat die games betreft tot de top IMO. Ik ga deze zeker halen! Heb de demo gespeeld en me daar ook wel mee vermaakt, en de vorige delen waren ook top.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Rhythm Paradise Megamix

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Rhythm Action
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 21 oktober 2016

Screenshots