Pokémon Go Plus Special | 28 september 2016 16:00 | Auteur: Benjamin

Pokémon Go was deze zomer de grote hit op het gebied van mobile games. Van jong tot oud en van gamer tot niet-gamer, iedereen leek het spel op zijn of haar smartphone te spelen. De smartphone was tot voor kort dan ook het enige apparaat waar dit mogelijk mee was, maar daar is met de release van de Pokémon Go Plus verandering in gekomen. Hoe handig is dit armbandje in combinatie met Pokémon Go en heeft het, nu maanden na de release, nog wel bestaansrecht?

43

De Pokémon Go Plus is een armbandje dat je via Bluetooth verbindt met een smartphone waarop Pokémon Go geïnstalleerd staat. Het grote voordeel van dit apparaatje is dat je niet meer constant op je telefoon hoeft te kijken om Pokémon te vangen. De Pokémon Go Plus doet dat voor jou: hij scant je omgeving, laat je weten dat je oog in oog staat met een Pokémon en met een druk op de knop kun je deze vervolgens proberen te vangen.

Onderdelen Pokémon Go Plus
De Pokémon Go Plus heeft twee onderdelen: een knop met gekleurde lampjes en een trilmotortje. Een trilsignaal laat je weten dat er iets in de buurt is, terwijl de kleuren op het knopje aangeven wat er precies aan de hand is. Kleurt het knopje blauw, dan ben je in de buurt van een Pokéstop. Krijgt de knop een groene gloed, dan ben je in een gevecht beland met een Pokémon die je al eerder gevangen hebt. Licht die tot slot geel op, dan heb je een kans om een geheel nieuwe Pokémon te vangen.

40

Op elk van deze momenten kun je acties uitvoeren door simpelweg op de knop te drukken. Bij een Pokéstop grijp je dan meteen alle items, terwijl je bij een Pokémon-vangst een bal gooit en dan maar moet hopen dat je hem vangt. Je hebt daarmee maar één poging: bij het drukken op de knop gooi je een simpele Pokéball. Knippert het lampje rood, dan is de Pokémon gevlucht. Bij een hele regenboog aan kleuren, weet je dat je de Pokémon gevangen hebt. Je kunt dus niet kiezen welke bal je gooit en je kunt ook geen Razz Berry gebruiken om het vangen makkelijker te maken. Terwijl je bij het gooien van een bal in het spel zelf nog enige invloed uit kunt oefenen door goed of slecht te gooien, is het bij de Pokémon Go Plus slechts een kwestie van geluk: je hebt hem of je hebt hem niet. Is de Pokémon gevlucht, dan heb je spijt als haren op je hoofd dat je niet gewoon je smartphone tevoorschijn gehaald hebt. Helemaal bij een nieuwe Pokémon.

Eieren broeden en Candy verzamelen
Om Pokémon te vangen is de Pokémon Go Plus niet heel nuttig, maar als je kilometers moet maken omdat je je eieren uit wil laten komen, is deze armband wel buitengewoon handig. Ook met de nieuwe Buddy-functie, waarmee je Candy kunt verzamelen door veel te wandelen met een eigen gekozen Pokémon, werkt de Pokémon Go Plus erg makkelijk. Het is daarnaast niet meer nodig om constant je telefoon vast te houden of de app op het scherm te hebben staan. Je start hem één keer op, zet je Pokémon Go Plus aan en sluit de app weer af en stopt je telefoon weg. Dit bespaart flink wat batterij van je smartphone, maar is ook nog eens praktischer. Wel wordt op de achtergrond je locatie in de gaten gehouden, maar dat vereist niet veel meer stroom dan het simpelweg starten van je navigatie in bijvoorbeeld Google Maps of Apple Kaarten. Het batterijverbruik is hierdoor aanzienlijk minder bij het gebruik van de Pokémon Go Plus ten opzichte van het open laten staan van de Pokémon Go-app. Binnen no-time broed je met dit accessoire eieren uit en verzamel je Candy, waarmee je eindelijk die ene Pokémon kunt laten evolueren.

pokemon-go-plus-koppelen pokemon-go-plus-instructies


Hoewel de app zelf al sinds midden juli officieel in Nederland te downloaden is, verscheen dit apparaatje pas midden september in de schappen. Dit is eigenlijk meteen het grootste minpunt: het komt veel en veel te laat. Fanatieke spelers, de doelgroep die het meest geïnteresseerd is in de Pokémon Go Plus, hebben inmiddels al heel veel Pokémon gevangen. Ben jij zo’n speler, dan kom je waarschijnlijk nog maar zelden nieuwe Pokémon tegen. De Pokémon Go Plus brengt daar geen verandering in en zorgt er alleen maar voor dat je nog meer Pidgey, Ratatta, Weedle en Caterpie aan het vangen bent. Mocht je geïnteresseerd zijn in de Pokémon Go Plus, dan kun je deze beter aanschaffen zodra de Johto-Pokémon bijvoorbeeld aan het spel toegevoegd worden. Ben je een beginnende speler, dan is het spelen wel een stukje eenvoudiger.

Je kunt bovendien niet zien welke Pokémon je tegen komt voordat je hem gevangen hebt, waardoor je toch maar op de knop drukt om hem te vangen. De teleurstelling is dan groot als je in je Journal ziet dat je tijdens je Pokémon Go Plus-wandeling weer tien Pidgey gevangen hebt. Overigens word je tijdens het gebruik van de Pokémon Go Plus wel op de hoogte gehouden van je acties door middel van pushberichten op je smartphone. De informatie hierin is echter karig: je krijgt alleen maar te zien dat ‘een Pokémon’ gevlucht is en dat je vier items uit de Pokéstop gehaald hebt. Namen en rugnummers worden daar helaas niet gegeven.

39

Maar hoe draag je de Pokémon Go Plus nou het beste? De Pokemon Go Plus zelf is uitgerust met een clipje die je bijvoorbeeld aan je riem kunt bevestigen. Door deze eraf te schroeven, kun je hem vervangen door het bijgeleverde bandje. Dit bandje kun je echter beter in de verpakking laten zitten, want het clipje is vele malen handiger. Het makkelijkst is om de Pokémon Go Plus te bevestigen aan de binnenkant van je mouw. Hierdoor kun je eenvoudig bij de knop en tegelijkertijd goed zien welke lampjes er oplichten. Dit is een stuk praktischer dan elke keer op je pols kijken, waardoor je ook nog eens je andere hand nodig hebt om de knop in te drukken.

Conclusie
De Pokémon Go Plus is een handig accessoire voor Pokémon Go, hoewel dit wel afhankelijk is van het gebruik. Speel je al sinds de release van het spel en heb je meer dan honderd Pokémon gevangen, dan gaat de Pokémon Go Plus je niet verder helpen om nieuwe Pokémon te vangen. De sensor is in dat geval alleen handig voor het uitbroeden van eieren of het verzamelen van Candy met de Buddy-functie. Ben je een beginnende speler, dan maak je met de Pokémon Go Plus wel een vliegende start, doordat het vangen van Pokémon een stuk eenvoudiger is en je niet constant op je telefoon hoeft te kijken. Als bonus bespaar je er ook nog flink wat batterij mee. Ervaren spelers kunnen echter beter wachten totdat er nieuwe Pokémon aan het spel toegevoegd zijn, want dan komt de Pokémon Go Plus pas echt tot z’n recht.

De Pokémon Go Plus heeft een adviesprijs van €39,99 en is sinds 16 september verkrijgbaar. Onze Pokémon Go Plus is getest in combinatie met een iPhone 7 en iOS 10.
Next articleNintendo eShop - Week 39 (Sonic Boom: Fire & Ice, River City:... Previous articleTrailer Disney Magical World 2 brengt een leven vol magie

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 28 september 2016 16:29 | #267320
collapse
en voor welke prijs komt het in de schappen? Ik zou het nog best wel geining vinden maar ik zou er echt niet meer dan een tientje aan uit willen geven ivm in-app aankopen.

Ik vraag me trouwens af in hoeverre de catchrate nog wat te maken heeft met dit apparaatje... Er staat "proberen te vangen"... dwz dat het niet gegarandeerd gevangen wordt... zou ook ergens wel lame zijn als je alleen op een knopje hoeft te drukken.
Avatar
Erik | 28 september 2016 16:55 | #267323
Reactie op post #267320 van FalconPawnch
De Pokémon Go Plus ligt op het moment al in de winkels, maar is helaas wat prijziger dan een tientje: de adviesprijs is €39,99.
Avatar
Volleybaas | 28 september 2016 16:40 | #267321
schrale cashgrab.
fix tracking

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon GO

Platform: iOS
Genre: Augmented Reality
Ontwikkelaar: Niantic
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 16 juli 2016

Pokémon GO

Platform: Android
Genre: Augmented Reality
Ontwikkelaar: Niantic
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1
Releasedatum: 16 juli 2016