Nintendo doet haar nieuwe platform uit de doeken: de Nintendo Switch Nieuws | 20 oktober 2016 16:34 | Auteur: Erik

Om vier uur vanmiddag heeft Nintendo de Nintendo Switch onthuld, de opvolger van de Wii U.

De kogel is door de kerk: de Nintendo Switch is een console die je ook on-the-go mee kunt nemen. Thuis zet je 'm in zijn bijbehorende houder en speel je met een gewone controller (die Nintendo de Switch Pro Controller heeft gedoopt), terwijl je onderweg direct op de Switch speelt. Het apparaat kent dan ongeveer het uiterlijk van de Wii U-controller: een groot scherm in het midden met zogenaamde 'Joy-Con-controllers' aan de weerszijden. Uniek is dat je deze weerszijden er gewoon af kunt halen en op allerlei unieke manieren kunt gebruiken, zoals voor multiplayer.

In het filmpje zien we bijvoorbeeld dat de Nintendo Switch gebruikt wordt voor een strategisch potje Splatoon, Mario Kart en zelfs iets wat lijkt op de nieuwe 3D Mario. Je kunt de onderdelen zelfs samenvoegen, zodat je ook ingewikkelde singleplayer avonturen als The Legend of Zelda: Breath of the Wild en iets wat lijkt op Bethesda's The Elder Scrolls kunt spelen. Tot slot: voor games gebruik je inderdaad een cartridge!

Het filmpje toont in ieder geval een hoop nieuws: verkrijg hieronder een eerste indruk! De Nintendo Switch verschijnt in maart.1397068494


Demonstratie Nintendo Switch laat entertainmentmogelijkheden van nieuw systeem zien

20 oktober 2016 – In een video die vandaag op http://www.nintendo.nl/nintendoswitch is geplaatst, heeft Nintendo voor het eerst beelden laten zien van het nieuwe systeem en aangekondigd dat dit onder de naam Nintendo Switch op de markt wordt gebracht. Naast single- en multiplayer-ervaringen thuis biedt de Nintendo Switch spelers ook de kans om dezelfde games te spelen waar, wanneer en met wie ze maar willen. De Nintendo Switch combineert de flexibiliteit van een handheld-systeem met de kracht van een systeem voor thuis, wat gloednieuwe manieren biedt om games te spelen.

Thuis kun je de Nintendo Switch in de Nintendo Switch-houder zetten, waarmee je het systeem op de tv kunt aansluiten. Zo kun je samen met je vrienden en familie in je woonkamer spelen. Zodra je de Nintendo Switch uit de houder haalt, wordt de handheldstijl automatisch ingeschakeld. De geweldige game-ervaring die je thuis beleefde, kun je dan onderweg voortzetten. De Nintendo Switch is voorzien van een helder HD-beeldscherm. Hiermee kun je de game-ervaring die je gewend bent van spelsystemen voor thuis ook beleven in het park, in de trein, in de auto of bij een vriend thuis.

Aan weerszijden van de Nintendo Switch zitten Joy-Con-controllers die je kunt losmaken. Als je in je eentje bent, kun je in iedere hand een Joy-Con-controller houden. Als je met z’n tweeën bent, kan iedere speler er één gebruiken. Als je meer dan twee Joy-Con-controllers hebt, dan kun je zelfs met een grotere groep spelers aan de slag. Je kunt de controllers gemakkelijk opnieuw vastmaken aan het systeem of aan de Joy-Con-houder, die aanvoelt als een traditionele controller. Indien gewenst kunnen spelers er ook voor kiezen om gebruik te maken van een Nintendo Switch-Pro-controller in plaats van de Joy-Con-controllers. Vrienden kunnen ook samenkomen met hun Nintendo Switch-systemen voor een potje competitieve multiplayeractie.

"Op basis van deze eerste indruk van de Nintendo Switch hoop ik dat fans alvast een beeld vormen van de mogelijkheden die ze krijgen zodra ze kunnen spelen wanneer, waar en hoe ze maar willen", zei Satoru Shibata, de directeur van Nintendo of Europe. "Onze teams bij Nintendo en vele andere ontwikkelaars doen hun best om nieuwe en unieke ervaringen voor onze fans te creëren. We kijken er naar uit je meer te laten zien."

In de video van vandaag worden verschillende gameplaymogelijkheden getoond die de vrijheid laten zien die de Nintendo Switch biedt. Vóór de release in maart zullen er uitgebreid games worden gedemonstreerd. Er wordt dan ook een lijst bekendgemaakt met games die bij de release verkrijgbaar zullen zijn, evenals de releasedatum en de productspecificaties.

Opmerking: de terminologie kan nog worden veranderd.

Next articleNintendo onthult partners voor Nintendo Switch Previous articleBekijk hier de onthulling van de NX (begint 16:00 uur CEST)

Reacties van gebruikers

Avatar
banjokazooie | 20 oktober 2016 16:38 | #267783
collapse
Ik ben positief gestemd over de Switch. Het is een tof concept wat Nintendo grootste probleem gaat oplossen namelijk de lege release lijsten. Nu ze maar voor 1 console games hoeven te maken. Wel hoop ik dan dat na Pikmin op de 3DS ook die stopt . Zodat elke studio zich vol kan richten op de Switch toffe naam ook. Pro controller zag er tof uit. Hopen dat de Mario titel echt verschijnt want die zag er super vet uit. Zelda die boss was episch. Mario Kart 8 met nieuwe DLC aangezien King Boo niet in Mario Kart 8 zat. Ik denk dat ze Mario kart 8 ultimate edition doen. Enige wat wel wennen gaat zijn is de kleine afneembare controllers. Maar voor de rest ik ben hyped en ben blij dat ik mij preorder heb staan.

En wil nu volgend week een volle Nintendo direct met een Switch games blow out
Avatar
Rico B. | 20 oktober 2016 16:47 | #267790
Reactie op post #267783 van banjokazooie
collapse
Wait, wutt? Zijn dit jou woorden? Ben je high? Gehackt? Hoofd gestoten? Iets? Het moet Nintendo toch een opluchting zijn dat de beruchte N23 tevreden is. Hahaha


Ik ben erg positief, sterker nog, ik begin er zin in te krijgen. Nintendo claimt de third party support in orde te hebben. Ee, solide handheld, met een alles behalve casual uitdrukking. Graphics lijken goed, Wii U game support. Daar over gesproken, ik hoop dat Nintendo een soort van apperaat op de markt brengt die de disks van de Wii U kan overschrijven naar de Nintendo Switch.
Avatar
Kaya | 20 oktober 2016 20:12 | #267834
Reactie op post #267790 van Rico B.
collapse
Wacht is dat N23?! Dat wist ik niet!
Avatar
FalconPawnch | 20 oktober 2016 22:46 | #267871
Reactie op post #267834 van Kaya
really...? onder welke steen heb jij geleefd?
Avatar
Egelmeer | 20 oktober 2016 16:41 | #267784
Benieuwd of dit het einde van de handheld betekent. Want dat betekent dat games die nu dus (3)DS only waren (zoals de Pokemon RPG's) grafisch een flinke update krijgen. We gaan zien wat de tijd brengt Smile
Avatar
banjokazooie | 20 oktober 2016 16:43 | #267788
collapse
Ja dit is de Handheld en home console in een. Waardoor Nintendo nu maar 1 game hoeft te maken. Ik ben hyped en oh wat ben ik blij dat ik hem gereserveerd heb. En wat bid ik dat die Mario game echt uit gaat komen. En wat hoop ik dat er snel een Nintendo Switch direct komt. Waar Retro Studio's hun titel. Die Mario game, Zelda Breath of The Wild alles voorbij komt. Plus prijs en release datum Very Happy
Avatar
Egelmeer | 20 oktober 2016 16:45 | #267789
Reactie op post #267788 van banjokazooie
Haha, wachten duurt nog echt veel te lang he! Wink 6 maandjes en we kunnen, hopelijk met veel toffe launch titles, aan de slag!
Avatar
banjokazooie | 20 oktober 2016 16:47 | #267791
Zekers eindelijk weer toffe Nintendo spellen spelen. En nu een goed concept wat goed uitgelegd is. Zodat iedereen het snapt. Nu alleen nog een nieuwe Nintendo direct en los.
Avatar
Banjo | 20 oktober 2016 18:02 | #267811
collapse
Dat design Hilarious Jezus wat slecht.
Maar Skyrim on the go spelen is zeker heel erg vet. Misschien dat ik de game volgend jaar voor de 4de keer ga aanschaffen haha.
(Heb 'm al voor de X360, PS3 en ga 'm volgende week voor de PS4 halen. Ja, ik vind de game zó vet Razz )
Avatar
banjokazooie | 20 oktober 2016 19:47 | #267829
Reactie op post #267811 van Banjo
collapse
Vind het design beter dan de Ps4 pro en de eerste Xbox. Niet zo zeuren dat is verboden nu de grootste zeurkous ik ook positief ben
Avatar
Banjo | 20 oktober 2016 21:53 | #267854
Reactie op post #267829 van banjokazooie
collapse
Ik mag kennelijk geen eigen/negatieve mening hebben op Nintendo? Misschien ben ik de laatste tijd wat bitter, maar dat kun je me nauwelijks kwalijk nemen als je ziet wat Ninty tegenwoordig allemaal uitspookt.. Vandaar dat ik wat voorzichtig van vertrouwen ben met het bedrijf.
Hoe dan ook, Skyrim on the go is écht super vet. En als die nieuwe Mario het pad van Galaxy/Sunshine/64 gaat bewandelen komt de Switch inderdaad ook bij mij in huis.
Avatar
FalconPawnch | 20 oktober 2016 22:49 | #267874
Reactie op post #267854 van Banjo
mijn god, dat ik nu banjokazooie nog ga verdedigen ook...

Hij bedoelde het grappig, dat snapt elke mongool hier nog wel... niet zo serieus zijn. Straks ben jij de nieuwe hem... De naam heb je al...
Avatar
banjokazooie | 20 oktober 2016 22:49 | #267875
Reactie op post #267854 van Banjo
Het voelt voor mij dat je gemaakt negatief bent. Vroeger alles wat Nintendo deed en ik die er wat over zei schoot je in de brand. En nu is helemaal omgeslagen.

En volgens mij zijn ze prima bezig Mario run is al 20 miljoen keer gereserveerd bij Apple deze console is op een goede en duidelijke manier uit de doeken gedaan. Pokemon Go hebben ze heel veel baat bij gehad. Zelda was de winnaar van de E3. Paper Mario Colour Splash een prima game. En als we Mario zien op de Switch dan is dat om je vingers bij af te likken.
Avatar
Volleybaas | 20 oktober 2016 20:37 | #267842
Reactie op post #267811 van Banjo
Het design is echt briljant.
Avatar
Kaya | 20 oktober 2016 20:15 | #267836
Laat ze alsjeblieft DS en 3DS spellen ondersteunen! ❤️

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.