Animal Crossing Weekly #2 Special | 01 maart 2003 18:21 | Auteur: Robin

Ik wilde me allereerst even verontschuldigen voor de vertraging die deze aflevering heeft opgelopen. Wat jullie ervoor terugkrijgen is echter wel een iets langere aflevering, dus zo erg getreurd hoeven jullie ook weer niet te zijn. Zaterdags wordt vanaf nu de standaard Animal Crossing Weekly-dag trouwens.

Maar zoals jullie in de titel al gelezen hebben, er is weer veel gebeurd deze week en hieronder zal ik het schema'tje voortzetten wat ik vorige week begonnen ben.

Dag 8:
Op dacht acht ontving ik 2 zeer belangrijke brieven in mijn brievenbus. De eerste kwam van iemand die meldde dat hij de 21e Februari (dag 10 uit dit dagboek) zou langskomen in de stad en daar voor een dagje een tent zou opstellen waarin hij een shop had waar je zeer speciale items zou kunnen kopen. De tweede brief was echter nog intressanter. Tom Nook kondigde in deze brief namelijk aan dat hij vreselijk blij was dat ik zo veel in de shop had geinvesteerd, en dat hij met grote trots kon meedelen dat hij zijn shop ging uitbreiden. Enige nadeel wat hier aan vast zat was alleen dat hij de volgende dag gesloten zou zijn.

Dag 9:
Dit was zonder meer de dag waarop het grappigste gebeurde wat ik tot toen toe had meegamaakt in AC. Ik liep namelijk langs het strand met mijn hengel, totdat ik daar een soort "hoopje" vogel zag liggen. Ik loop erheen en kijk of het ook aanspreekbaar is. En verdomd, dat was nog het geval ook. Het bleek een gestrandde matroos te zijn en hij was vreselijk blij dat ik hem had gevonden en hij wilde me daar rijkelijk voor belonen en hij gaf me een Zeemeerminnenbeeld.

Dag 10:
Vandaag was de dag dat de speciale shop lang zou komen en na even zoeken vond ik hem al gauw. In deze shop stonden wat minder dingen dan ik had verwacht, maar wat er stond waren zeker niet de minste dingen. Wat intressant was heb ik daar gekocht en dat waren The Master Sword en de zonnebloemen van van Gogh (een schilderij). Dit was echter niet het enige wat er die dag gebeurd was, want ook Nook's shop ging weer open. Waar het vroeger meer een hutje was met een stuk of dingen was het nu meer geevolueerd tot een echte winkel. Niet alleen kwa uiterlijk, maar ook kwa innerlijk, want er er konden echt veel meer spullen staan om een mij te verkopen en dat vond ik natuurlijk erg leuk.

Dag 11:
Deze dag ontving ik álweer een brief van Tom Nook, waarin ongeveer het zelfde stond als vorige keer wat dus betekende dat zijn shop wéér ging uitbreiden en dat hij de volgende dag gesloten zou zijn. Naast dit mooie bericht kwam er echter nog een mooi bericht aan: de mensen van het Gameqube Forum die het spel in de Gameqube Shop hadden besteld, eindelijk hun bestelling binnen zouden krijgen wat dus zou betenen dat het eindelijk mogelijk was voor mij om met mensen te ruilen via codes die je in het spel kan krijgen. Vreemd genoeg echter was er niemand van deze mensen deze dag online (ze waren natuurlijk allemaal aan het spelen) en dus moest ik het nog een dagje zonder traden doen.

Dag 12:
Dit was de dag waarop ik voor de eerste keer ruilde met mensen en aan het eind van de dag kon ik werkelijk zeer blij zijn met dingen die ik erbij had gekregen. Want behalve vruchten die ik nog niet eerder had, had ik er ook weer 3 Nessen bij gekregen, deze keer met de spellen: DK jr. MATH, Golf en Tennis, wat toch zeker niet de minste spellen waren uit de goeie oude Nes-tijd. Maar dit was niet het enige wat er deze dag gebeurde. Dankzij een anonieme tip had ik namelijk vernomen dat als je naar je GBA-eiland gaat (waar je naartoe kan nadat je je GBA aan je Cube hebt gelinkt) en het daar regent, dat je daar zeer zeldzame vissen kon vangen die wel 5.000 bells (een redelijk groot bedrag) waard waren. Toen ik daar aankwam gebeurde er echter nog wat veel mooiers: ik ving 6 vissen die nog veel zeldzamer waren en volgens mij zelfs de zeldzaamste uit het hele spel. Deze vissen waren geen 5.000 bells waard, meer nog eens 10.000 bells meer, wat dus 15.000 maakte. Niet alleen had ik deze vissen gevangen, maar ook nog zo eentje van 5.000 en een stuk of 3 van 3.000 bells. Hierdoor kon ik meteen mijn schuld afbetalen aan Tom Nook voor de laatste verbouwing van mijn huisje en toen hield ik zelfs nog 70.000 bells over (ik had al een hoop terugbetaald). Na voor het eerst Tom zijn nieuwe shop bewonderd te hebben, die weer groter was dan vorige keer, vroeg Tom wederom, net zoals de vorige keren, of het niet goed was als ik mijn huisje nog wat zou uitbreiden en hij gaf me de keuze tussen een groter huis, of een kelder erbij. Ik koos voor de kelder, omdat ik nogal wat spullen had die ik nergens kwijt kon, maar die ook niet echt in mijn kamer pastten (je moet zo veel mogelijk passende meubels in je kamer hebben staan). Hij vertelde me dat mijn huisje de volgende dag klaar zou zijn en met die gedachte deed ik mijn cube uit, om hem die avond niet meer aan te zetten.

Dag 13:
Deze dag begon ik met het bekijken van mijn nieuwe huis. De kelder die er onder gebouwd was, was nog groter dan mijn huis op de begane grond, dus ik kon er al mijn troep kwijt zonder het netjes neer te hoeven zetten, aangezien de kelder niet berekend werd door de HRA, die je punten geeft voor je huis. Daarna ging ik naar buiten om een goed plekje te vinden om mijn nieuwe vruchten te plantten, omdat als ik deze zou plantter er dan een boom zou komen waardoor er nog veel meer van die vruchten verkrijgbaar waren. Na dit gedaan te hebben ging ik een beetje kletsen met mijn dorpgenoten en die bleven maar niet ophouden over een of andere modeontwerpster die die dag ik het dorpje zou zijn.
Omdat ik zelfs na de verbouwing van huis nog genoeg geld over haf, ging ik meteen naar de bank om daar wederom mijn suld af te betalen en aangezien dit ik geloof een belletje of 50.000 kostte en in mijn buideltje 70.000 zat, kon ik hem ook nog eens in zijn totaliteit afbetalen.
Na dit gedaan te hebben was ik weer opweg naar huis, toen ik opeens die modeontwerpster zag staan. Wat zag ik echter: ze had een rode auto bij zich die welliswaar stil stond, maar wel op een plek waar ik liever had gewild dat daar nooit meer iemand zou komen....DE PLAATS WAAR IK NET AL MIJN -voor mij- WAARDEVOLLE VRUCHTEN HAD GEPLANT! Om de pijn wat te verzachten besloot ik toch maar met haar te gaan praten in de hoop dat ik wat van haar zou krijgen. Ze wilde dat inderdaad doen, het enige wat ik moest doen was haar auto wassen. Dit was de meest vragende opdracht ooit, want om die auto te wassen, moest je zo snel mogelijk op de A-knop van je controller drukken. Na dit gedaan te hebben was ze redelijk tevreden en gaf mij een een mooi shirt. Ookal stond het natuurlijk niet in vehouding met het verwoesten van mij boomgaard, ik haatte haar er toch niet om en stopte met rouwen.

Dag 14:
Er gebeurde vrij weinig deze dag, behalve dan dat onze rare vogel weer eens aan het strand lag. Weer bedankte hij me en wilde me rijkelijk belonen. Deze keer kreeg ik een een beeld van de Arc de Triomph (die uit Parijs).
Ook was mijn huisje weer klaar en het bleek dat de begane grond een stuk ruimer geworden was dan voorheen. Nadat ik alle meubels weer op hun plaats had gezet ging ik naar Tom Nook, waarna ik er achter kwam dat de schuld deze keer maarliefst 330.000 bells bedroeg! Aangezien ik nog maar 20.000 had, was het weer tijd voor vissen. Jammergenoeg kon ik echter niet zo`n 15.000-vis vangen, dus moest ik het met kleine beetjes doen en zo langzamerhand mijn schuld afbetalen (ben er nu trouwens nog steeds mee bezig, ik zit op 150.000)

Dag 15:
Vandaag kwam er in realtime een vriend van me langs met zijn Animal Crossing memorycard. Op deze manier is het namelijk mogelijk om nieuwe contacten te leggen in een ander dorp en een beetje een ander zijn dorp exploren om eens te kijken wat er allemaal wel niet anders was. Het eerste wat me opviel was dat het in zijn dorp er heel anders uitzag dan in mijn dorp. Iedereen die Animal Crossing heeft namelijk, heeft een ander dorp dan bijvoorbeeld de buurjongen die ook een cube heeft met Animal Crossing. Ik had echter nooit verwacht dat het er zo anders uit zou zien en ik vond het maar wat knap dat Nintendo zoiets heeft ingebouwd. Na een tijdje gelopen te hebben, kwam ik er ook achter dat er andere insecten in zijn dorpje rondzweefden en daar ving ik er dus ook een paar van en na dit gedaan te hebben, ging ik weer terug naar mijn eigen dorpje om ze daar te doneren aan het museum.

Dag 16:
Weer een dag vol nieuwe dingen voor mij. Toen ik mijn cube aan deed, bleek namelijk dat een dorpgenoot van mij verhuisd bleek te zijn naar het dorpje van de jongen die de vorige dag bij mij was in realtime! En niet alleen dat, er was ook eimand uit zijn dorpje naar mijn dorpje gekomen! Voor de rest gebeurde er deze keer dat ik mijn cube aanzette vrij weinig, dus ging ik maar even wat anders doen. Toen ik echter mijn cube een uurtje of wat daarna weer aanzette bleek dat er nog 2 mensen waren verhuisd (welliswaar niet naar die stad van die vriend van me) en dat er ook weer 2 nieuwe bewoners bij waren gekomen. Na kennis met deze gemaakt te hebben, ging ik verder met de normale zaken: vissen, insecten vangen, opdrachten vervullen en dingen in Tom Nook zijn winkel kopen.

Zo, dit was Animal Crossing Weekly voor deze keer. Ik hoop dat jullie er weer van genoten hebben. Ik ben inmiddels wederom aan een nieuwe week bezig, dus stay tuned voor volgende week!

e3_ac_gcn_ss03

e3_ac_gcn_ss05
Next articleInterview met Miyamoto Previous articleF-Zero NGC Screens

Plaats een reactie

De reacties bij dit bericht zijn gesloten.