Gerucht: Derde versie Pokémon Sun & Moon in de maak, exclusief voor Nintendo Switch Nieuws | 18 november 2016 15:20 | Auteur: Erik | Bron: Eurogamer

Naar verluid krijgen Pokémon Sun & Moon een derde versie onder codenaam Pokémon Stars. Deze verschijnt voor de Nintendo Switch.

Eurogamer meldt dit in een nieuwsbericht. De website heeft dit gehoord van diverse betrouwbare bronnen. Volgens hen is Pokémon Stars (voorlopige naam) een titel in vergelijking met Yellow, Emerald of Platinum: een derde, uitgebreidere versie van de originele titels. De bronnen melden dat Pokémon Stars al vrij vergevorderd in zijn ontwikkeling: het spel moet eind 2017 uitkomen. Het stond origineel zelfs gepland voor aankomende zomer.

In contact met Sun & Moon
Pokémon Stars staat naar verluid in contact met de Nintendo 3DS-versies. Via Pokémon Bank (een applicatie waarmee je Pokémon online kunt opslaan), kun je de zakmonsters met elkaar ruilen. Ook zullen er meer beestje te vangen zijn in de Nintendo Switch-versie. Hierbij specificeert Eurogamer niet of het om nieuwe Pokémon gaat of dat er simpelweg een grotere variatie in Alola rondhuppelt. Het speelt zich af in dezelfde wereld, maar dan in een sterk verscherpt grafisch jasje.

1397068524


Eerste trailer diende al als teaser
Eurogamer benadrukt de validiteit van dit gerucht via de onthullingstrailer van Pokémon Sun & Moon. In dit filmpje werd heel vluchtig een silhouet van Pikipek in HD-resolutie laten zien: volgens de website is dit een bevestiging dat Pokémon Stars inderdaad in ontwikkeling is. Toch moet bovenstaand gerucht (zoals altijd) natuurlijk met een flinke korrel zout genomen worden.

Het is echter wel een feit dat er een Pokémon-titel naar de Nintendo Switch gaat komen. Eind september liet de CEO van The Pokémon Company, Tsunekazu Ishihara, al weten dat ze spellen zouden ontwikkelen voor het apparaat. Of hij hierbij inderdaad stiekem al refereerde naar Pokémon Stars, is afwachten.

Mocht Pokémon Stars inderdaad naar de Nintendo Switch komen, dan is dit de allereerste hoofdtitel voor een thuisconsole.

Onthullingstrailer Pokémon Sun & Pokémon Moon
Next articleNPD oktober 2016: Verkopen Nintendo 3DS al vijf maanden op rij... Previous articleSpaar zestien verschillende Pokémon bij de Happy Meals van...

Reacties van gebruikers

Avatar
wessel7 | 18 november 2016 22:08 | #268828
Pokémon in HD? Yes please Drooling
Avatar
Volleybaas | 19 november 2016 10:25 | #268829
yes please!
Avatar
banjokazooie | 19 november 2016 14:29 | #268833
Goed nieuws voor de fans. Zelfs heb ik niks met de Pokemon serie. Maar goed voor een Nintendo line up.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.